FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

hapuc
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hapuc » 14 dec 2015, 15:07

Bolanos je napisao/la:Paradoks 1: Po Simeunovicu se sere jer nije igrao eto maksimalno pola godine a priziva Kuadio koji je dokazao da se nakon dvije godine neigranja (a upitno je i gdje je igrao prije toga) moze bez problema momentalno uci u formu ako znas i ako si zdrav.
Paradoks 2: Od dolaska Tana se vrti prica kako u nasoj avliji (PLBIH) nema pojacanja za nas a CETIRI ekipe na tabeli su ispred nas i one su protkane igracima bas iz ove avlije.
Paradoks 3: Prizivaju se kojekakva imena da se covjeku zavrti u glavi, spominju se igraci sa ugovorom a klub nije mogao novcano da osigura dolaske recimo Grahovca ili Subica koji su tu gdje jesu, miljama ispred nas. Dodaj na to da im je klub iz kojeg su otisli (Borac) u takvom qrcu da su molili Boga da uzmu bilo sta.
:clap: Sve je tačno, od riječi do riječi.
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 14 dec 2015, 15:07

Bosniacum Lilium je napisao/la:Prije godinu i po je to bio igrac za nas definitivno, tada sam ga zelio i vidjeti u FKS. Ali sta ce nam sada ?
Pa ekipa je bila bar 3 puta jača prije godinu i po u odnosu na trenutnu. :facepalm: :facepalm:

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 14 dec 2015, 15:08

Zasto su nam referende Bekici, Okici, Puzigace, Tatomirovici?

Sarajevo kad je bilo najgore imalo je bolja krila od kepeca Simeunovica. Ne znam kakvo je on pojacanje i nisu mi jasni ovi sto ga smatraju boljim od Okica. Okic je prosjecan igrac za FK Sarajevo a kao takav je prekuc'o ovu ligu i bolji je kad popije gajbu Tuborga od ovog Denija.

Iznenadjuju me pojedini navijaci, umjesto da tezimo svaki prelazni rok boljim i boljim igracima mi se zadovoljavamo neki Simeunovicima???

Pa prije dvije sezone na zimu su ti dosli Jajalo, Stojcev, Bilbija, Velkoski, Delac
Poslije njih dolazili Benko, Barbaric, Stepanov.

Sad se zadovoljavamo Simeunovicem i nazivamo ga boljim igracem od Okica ili ga poredimo da je nivo Bekica?
Mi smo u qrcu ako cemo se time zadovoljavati.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 14 dec 2015, 15:09

Prinova jeste pojacanje nije, realno..Nije mi jasno ovo gomilanje igraca koje smo do sad pravili a izgleda i nastavljamo, pa zar nije bolje odrijesiti kesu i dovesti dva paklena igraca nego za iste pare dovesti 5 melunovica kojim na karaju das ispisnicu uz beze bacenu lovu.. :roll: .. Nadam se da ce biti pojacanje ali duboko sumnjam
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

hapuc
Kontakt:

Post Postao/la hapuc » 14 dec 2015, 15:13

Možda Simeunović nije zvučno ime kakvo većina priželjkuje, ali nije ni škart. Ni za jednog igrača se ne može reći da je pojačanje dok ne prođe određeni period. Govorili smo kako su Ikande i Stepanov velika pojačanja, a nisu pokazali skoro ništa.
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 14 dec 2015, 15:14

A mi smo kao nešto prekucali igrače poput njega? E pravo smo ih prekucali, peti na tabeli, 6 bodova zaostatka za liderom i rasporedom u kojem svim konkurentima idemo na gostovanje.
1946

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 14 dec 2015, 15:14

Simeunović ima smisla samo u slučaju da na polusezoni odu:velkoski,okić i hebibović,pa da Deni bude kao neki back-up za krilo. I to u slučaju da dobije naše državljanstvo. Iako i u ovoj varijanti nema puno rezona,jer je logičnije da nam back-up rješenja budu ovi momci iz akademije.
A ako neće ili ne može uzeti državljanstvo,onda će zauzeti mjesto stranca,a za ta mjesta je rečeno da će stranci koji dođu biti baš igračine,odnosno bolji igrači od onih koje imamo trenutno.
Ako je politika kluba da nam igrači tipa denija budu nosioci igre i prvotimci,onda ne treba ni nešto pretjerano da očekujemo...nekakve iskorake i sl. Samo ne znam onda čemu i kome priča o parama,Tanu,akademiji,rekordnim transferima,klubu bez dugova i sl.
Zadnja izmjena: zagorski, dana/u 14 dec 2015, 15:16, ukupno mijenjano 1 put.

Lakoste
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lakoste » 14 dec 2015, 15:15

hapuc je napisao/la:Možda Simeunović nije zvučno ime kakvo većina priželjkuje, ali nije ni škart. Ni za jednog igrača se ne može reći da je pojačanje dok ne prođe određeni period. Govorili smo kako su Ikande i Stepanov velika pojačanja, a nisu pokazali skoro ništa.
Stepanov jeste pojacanje saml je problem sto mu nisu dali priliku da igra.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 14 dec 2015, 15:20

[youtube][/youtube]
:bih:
1946

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 14 dec 2015, 15:24

Lakoste je napisao/la:Zasto su nam referende Bekici, Okici, Puzigace, Tatomirovici
I Rustemovici...
Kako da covjek ocekuje neki napredak u igrackom kadru, kad nam je Rustemovic postao glavna karika, Amer Bekic idol.slika
Sve je to cisti prosjek lige.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

keli1946

Post Postao/la keli1946 » 14 dec 2015, 15:26

Niko nije pojacanje dok se ne dokaze valjda smo toliko naucili dosad na hebibovica svi svrsavali a debelom saidu se smijali
U cemu je fazon sa negativom u startu da poslije mozes likovati kako si eto ti znao sta ce se desiti a kad se tvoj stav ispostavi pogresnim ili djelimicno pogresnim onda ga branis po svaku cjenu i hvatas se za bizarne detalje i jedva opet cekas malo losiju utakmicu tog nekog da kazes "ma znao sam ja"
"Mene treba dobrinja, trebaju me djeca..."

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 14 dec 2015, 15:30

Sta reci? Da li ga odmah preventivno popljuvati sto kaze moj brat @RN87? :lol: Dobro nam dosao Deni, nisam nesto odusevljen, ali nije momak ni tolika taraba da se stvara ovolika negativnost. Ako dođe Aleksandrov, Deni ce biti rezerva njemu i Dulji i to sasvim pristojna.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 14 dec 2015, 15:31

BitiSrcemVezan je napisao/la:A mi smo kao nešto prekucali igrače poput njega? E pravo smo ih prekucali, peti na tabeli, 6 bodova zaostatka za liderom i rasporedom u kojem svim konkurentima idemo na gostovanje.
Pa covjece, ti sad ovdje pitaj jesu li za nas pojacanja Zakaric, Todorovic ili Crnov? Svi ce ti reci ma kakvi oni, nisu oni za ovakvog Sarajeva a svi oni, jedan za drugim imaju bolji ucinak od naseg NAJBOLJEG igraca- Duljevica! Istina, Crnov nema golova ali ima 5 asistencija. Istovremeno, skart su nam bezvoljni Krste sa 6 golova i 6 asistencija, sto je tacno tri puta vise od Duljevica u svakom od tih segmenata na jednaku ili manju minutazu, tu je i Okic koji ima duplo vise golova i jednako asistencija. Niko nije za Sarajeva a svi imaju bolji skor od naseg najboljeg igraca i svi su ispred nas na tabeli, pa nije li to apsurd covjece? Ovaj bezvoljan, ovaj pije, ovaj se drogira, ovaj ovo a onaj ono... Koga boli qrac za tim, pa pogledaj recimo Krstanovica je li on izgleda kao neko zainteresovan opcenito za fudbal a evo u derbiju prvenstva dobio je 95% duela protiv nasih stopera, osvojio kompletan posjed lopte svojoj ekipi. Sta sad evolvea ili nekog navijaca Sirokog Brijega boli qrac je li on voljan ili bezvoljan kad djeluje? Sta je nas krvolocni Benko, superzainteresovani posteni lik uradio? Tu je poenta i sa Velkoskim, drugi najbolji strijelac i najbolji asistent ekipe, malo li je obzirom da je bezvoljan.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 14 dec 2015, 15:32

Meni dobar igrač,ne može biti gori od nekih koje imamo. Ja zadovoljan, mlad poprilično,ima vremena da eksplodira,a ako ne eksplodira bože moj, nije ni prvi ni posljednji
Sabrine mi moje!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 14 dec 2015, 15:33

benko,velkoski,stepanov,delač,kalassi,reis,cezar+simeunović...već imamo 8 stranaca u rosteru :?
izgledan je odlazak krste i leona,tako da ako ne bude još nekih odlazaka (stepanov ili kalasi) kvota stranaca je popunjena :roll:
kako onda očekivati neka kvalitetna ino pojačanja!?
ne crnjačim Bgm,ali činjenice tako govore...ima još vremena možda se puno toga promjeni vidjećemo

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 dec 2015, 15:37

SiouxLukavac je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Prije godinu i po je to bio igrac za nas definitivno, tada sam ga zelio i vidjeti u FKS. Ali sta ce nam sada ?
Pa ekipa je bila bar 3 puta jača prije godinu i po u odnosu na trenutnu. :facepalm: :facepalm:
Akcenat je na Simeunovica koji je u tom vremenu i igrao fudbal za razliku od sada.

A evo ti jos jedna cinjenica. U drugom dijelu sezone imali smo 4 utakmice u nizu gdje smo postigli ravno 0 golova, da bi onda Zvijezdu dobili 3-0 na Kosevu.

Zamisli napadacki potencijal Bilbija, Todorovic, Puric, Vusljanin, Osmanagic, pa recimo Tatomirovic na beku. Kasnije si dobio Velkoskog i Stojceva koji su furioznu odigrali do kraja i zbog njih smo i uzeli kup :)

Ali to nije uopste sustina onoga sto sam htio da kazem. Oni nisu ni pola napada Guza-Hadzija-Suljic, a nisu ni bolji od trenutnog pogotovo
Zadnja izmjena: Bosniacum Lilium, dana/u 14 dec 2015, 15:40, ukupno mijenjano 1 put.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 14 dec 2015, 15:38

delac nije stranac, a i da jeste, ne racunaj ga u ovoj polusezoni

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 dec 2015, 15:40

zagorski je napisao/la:benko,velkoski,stepanov,delač,kalassi,reis,cezar+simeunović...već imamo 8 stranaca u rosteru :?
izgledan je odlazak krste i leona,tako da ako ne bude još nekih odlazaka (stepanov ili kalasi) kvota stranaca je popunjena :roll:
ne crnjačim Bgm,ali činjenice tako govore...ima još vremena možda se puno toga promjeni vidjećemo
Delac nije stranac, Simeunovicu je otac sarajlija i ovdje je proveo 5 godina vec tako da moze uzeti drzavljanstvo. I da imamo vise stranaca u ekipi nema veze jer Kalassi ne igra skoro nikako, Benko i Velkoski su pred odlaskom itd. itd.a zaboravio si i da je Pavlovic stranac
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 14 dec 2015, 15:51, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 dec 2015, 15:42

Bolanos je napisao/la:
BitiSrcemVezan je napisao/la:Rustemović je jako zahvalan igrač, ma super, ali za rotacije (za šta je na kraju krajeva i predviđen pred početak sezone), ili za eventualno igranje na poziciji zadnjeg veznog, razbijača, a ne kreativca što je trenutno prinuđen igrati, jer momak očigledno nije za toga. Mi igramo 4-4-2 formaciju (tj. igrali smo) praktički bez ijednog kreativca na terenu nego sa dva razbijača na sredini, i tu pritisak da razigrava pada na Rustema koji za toga jednostavno nije, on može napraviti poneki potez tipa onog u Zvorniku ali to će biti samo trenutni bljesci, on jednostavno za toga nije. On je prava 'radilica' na sredini, odlično je fizički spreman, borben i uvijek treba da obavlja tzv. prljave poslove iza ostalih veznjaka i to treba da bude njegov primarni zadatak, a onda ako se desi i neki bljesak prema naprijed kao u Zvorniku tim bolje. Kad bude igrao na toj poziciji, tada ćemo i vidjeti njegove najbolje partije, mada ni ovo do sada nije bilo toliko loše koliko joker i 1946 preuveličavaju.

I pljuvali ga ne pljuvali doći će ako ne još 2 onda bar još jedan novi veznjak gdje će Dino ili ići na svoje predviđeno mjesto u rotaciji sa klupe ili će ostati tamo gdje treba u prvih 11 - na zadnjem veznom.

I da, nije njega Meho džaba gurao u prvih 11. Znalo je to veoma lijepo izgledati na sredini u paru Rustemović - Cimirot, e sad to što neke druge stvari na terenu nisu funkcionisale je već drugi par cipela.
Jos jedan istomisljenik, svaka cast! :opaopa:
Odlican post @BitiSrcemVezan.
Rustemovic, Kovacevic i Berberovic sve su to zadnji vezni. Potrebna su jos dvojica centalnih/ofanzivnih veznih igraca ako se na Alispahica gleda kao na rezervu koja moze proigrati a i ne mora ako nista zbog povreda. Radovac isto ima kvalitet ako ponovi proslu sezonu. Znaci Emerson i jos fali jos jedan centralni/ofanzivni vezni.

Burberry46 je napisao/la:Ako nista dobili smo brzog igraca, a takav ovoj ekipi treba jer ih nemamo puno osim Dulje i Almira Bekica
I ja tako mislim. Vrijeme ce pokazati dali je on pojacanje ili nije. Steta sto je Todorovic otisao koji je vjerovatno bolji igrac od Denija.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 dec 2015, 15:45, ukupno mijenjano 1 put.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 14 dec 2015, 15:42

zagorski je napisao/la:benko,velkoski,stepanov,delač,kalassi,reis,cezar+simeunović...već imamo 8 stranaca u rosteru :?
Delac nije stranac, Simeunovic bi vjerovatno trebao dobiti nase drzavljanstvo, izgledan je odlazak Benke i Velkoskog tako, da ostanu stranci Kallasi, Reis, Cezar i Stepanov (ako i on nebi otisao). Znaci 4 stranca i ostanu jos 2 mjesta :D
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: JavierBosnia, johntravolta123 i 40 gostiju.