Premijer liga BiH - aktuelno

Hajdeee
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Hajdeee » 21 jul 2024, 13:53

Istok je najvise HC tribina u BiH. Ukljucujuci u usporedbi sa Ultras tribinama ove zemlje. Istok sto ima, i koliko tu strasti ima, to ne shvata niko ko nije bio na toj tribini pa bar jednu polusezonu.

To se ne moze objasniti. Niti se treba objasnjavati.

Istok je fundamentalni strastveni HC momenat navijanja za svoj klub. Sa svim svojim manama ali i vrlinama.
- FKS -

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 21 jul 2024, 13:54

25.07.2024.
Evropa u Sarajevu, Sarajevo u Evropi, plava fekalija neka kmeči

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jul 2024, 13:57

Zaista zanimljive teze.

Za mene je psovanje mrtvih, živih, žene, sestre, djece, urlikanje, itd - primitivizam. Neki bi to jednostavno nazvali strašću i esencijalnim čaršijskim DNK. :kafa:

Pa dobro. :bih:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 21 jul 2024, 14:03

Virtu4l je napisao/la:
21 jul 2024, 13:57
Zaista zanimljive teze.

Za mene je psovanje mrtvih, živih, žene, sestre, djece, urlikanje, itd - primitivizam. Neki bi to jednostavno nazvali strašću i esencijalnim čaršijskim DNK. :kafa:

:urnebes: :urnebes:

Nemoj ih više moj @Virto

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 21 jul 2024, 14:04

Stroj1946 je napisao/la:
21 jul 2024, 13:42
svrakino1921 je napisao/la:
21 jul 2024, 07:15
https://www.instagram.com/cubedesignsar ... 547FCF15C5

FK Sarajevo se pohvalio novim projektom pred utakmicu sa Spartak Trnavom

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Emancipacija s Kobilje Glave
Usljo upisani, usrani, poderani sto je sljego iz olova, u usta ti se poserem papanska. DovelO ga direktno iz stale kad je balegu slagao.
Mojne tako !! On je nas desetar :mrgreen: Pitari ga hvale,hoce da mu ulaznice kupuju,da ga vode na Kosevo. :mrgreen:
Ovi sto se prave fini su najgori. Podmukla prigradska seljadija,majci bi zabili noz u ledja za 1 KM.
Svi to oni isto misle. Sporan je samo nivo podmuklosti i hinjaluka.

HemusHotel
Kontakt:

Post Postao/la HemusHotel » 21 jul 2024, 14:07

Virtu4l je napisao/la:
Zaista zanimljive teze.

Jedno je sasvim očigledno: Nemaš ti baš mnogo stadionskog staža. Ne samo u BiH ili exYu, već u svijetu. Onog fudbalakog. Nisu to pozorišta, niti književne matineje. Kada bi ti rekao čega sam se naslušao na tribinama White Hart Lane, Parkena, Ullevalla, MetLife Stadiuma, Allianz Arene, San Sira kada igraju njihovi timovi. Stadioni su sportske arene, a one i nisu baš mjesto za učenje manira, već za pražnjenje emocija.

Ti nemaš, osima grada Sarajeva, mnogo dodirnih tačka izgleda ni sa fudbalskim stadionima. To te ozbiljno isključuje iz daljnje rasprave.
Mislim da si na pogrešnom forumu, idi tabiri negdje teme o obrazovanju i politici.
Najveća dilema mog života: Šta je bolje ujutro, nakon kafane, pače ili tarhana?

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 21 jul 2024, 14:10

HemusHotel je napisao/la:
21 jul 2024, 14:07
Virtu4l je napisao/la:
Zaista zanimljive teze.

Jedno je sasvim očigledno: Nemaš ti baš mnogo stadionskog staža. Ne samo u BiH ili exYu, već u svijetu. Onog fudbalakog. Nisu to pozorišta, niti književne matineje. Kada bi ti rekao čega sam se naslušao na tribinama White Hart Lane, Parkena, Ullevalla, MetLife Stadiuma, Allianz Arene, San Sira kada igraju njihovi timovi. Stadioni su sportske arene, a one i nisu baš mjesto za učenje manira, već za pražnjenje emocija.

Ti nemaš, osima grada Sarajeva, mnogo dodirnih tačka izgleda ni sa fudbalskim stadionima. To te ozbiljno isključuje iz daljnje rasprave.
Mislim da si na pogrešnom forumu, idi tabiri negdje teme o obrazovanju i politici.
Njegov zadnji dodir s ovim gradom a kamoli stadionom bio je kad je opalio covjeka na po ulice, ovog klokana niko ne shvata ozbiljno i samo se sprdamo s njegovim plitkim umom godinama unazad. Zivio :bih:
NEMA NAZAD

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 21 jul 2024, 14:12

Antikloc je napisao/la:
21 jul 2024, 13:32
21 jul 2024, 13:25
Virtu4l je napisao/la:
21 jul 2024, 11:39

Moj desetaru, nema tog emancipatora koji će emancipovati istok lavora iliti Hadisona.
Istok Koševa je strast, ono što fudbal i jeste zaista, ono čemu Saraj’vo i služi već evo skoro 80 decenija. Istok Koševa je ona strastvena strana pravih Sarajlija, ne tako fina za uši, ali iskrena. To je ono kada svoj klub voliš bez zadrške, kada umreš na tribini od infarkta kao naš brat kod trećeg Saidovog gola protiv Levskog 2012.
Vi to ne razumijete, jer to nikad niste imali. Bijedno vaš sjever izgleda u tom pokušaju, jer na njemu sam njegov core ne čini sarajevska Čaršija kao na našem Istoku. Istok su dva ovalića i dva bokalića kod Masnog pred tekmu. Istok su oni koje je Hadžihafiz Hadžimulić nazvao običnim ljudima koji su izašli iz kafana i odbranili Grad u ratu.
Ne možeš ti, a ni svi vi da razumijete šta je Istok, jer to je ona esencijalna čaršijska DNK koja vama fali i koja nas čini gradskim, a vas sindikalnim klubom.
Kome ti to objasnjavas ?! To je sandzacko crnogorska seljadija,prigradska seljadija, white trash iz svrakina i ostalih sarajevskih pripizdina.
Prosjecan navijac zeljeznicara ,pjeni od mrznje na Carsiju i carsijski DNK. Prosjecan navijac zeljeznicara,mrzi Sarajevo i Sarajlije vise od kompletnog Krajiskog korpusa VRS + Tutine kaznjenicke bojne.
Nema se s njima sta razgovarati. Samo pljunuti u prolazu.
….Gdje velika vecina navijača sjede od Decembra 1981g.
Kada je otvoren Olimpijski stadion “Kosevo”protiv Partizana(0:0)
Na istim mjestima i po rajama.Gdje znas iste ljude po facama već 40g.,a licno ih ne znaš.
Gdje nema propalih filozofija,izmišljenih mitova,mitologija i
Lažnih legendi!!
Kada se Bordo momci trude i bore dobiju aplauz i budu
ispraćeni sa ovacijama.
Kada bezvoljno supljiraju po terenu, zvižduke i psovke.
Jer svi su oni/mi prolazni samo je SARAJ’VO vječno!!
Bordo dres na Kosevu mora biti natopljen znojem i krvlju
Ako treba.Jer mi smo spremni poginut za nas Klub.Zato i
Jesmo i uvijek ćemo biti najzajebanija tribina na ovim
Prostorima i šire.
Boja fesa
Boja dresa
Boja krvi
Uvijek prvi

Istok je samo jedan,a tuznih tribina 107👈
slika
🇱🇻❤️🇱🇻
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

HemusHotel
Kontakt:

Post Postao/la HemusHotel » 21 jul 2024, 14:13

21 jul 2024, 14:03
Virtu4l je napisao/la:
Zaista zanimljive teze.

:urnebes: :urnebes:

Nemoj ih više moj @Virto
A ti si taj čuveni desetar Armije BiH, jel?!? E pa ja sam nadnarednik tako da moraš stati mirno kada sa mnom pišeš. Šalim se, nema potrebe. Nego, pošto nosiš interesantan nick, možeš li mi pomoći oko imena kafane u Gatačkoj (kod nekog lika), tu sam se par puta na samom početku rata kvalitetno nalagumao kada smo bili na blokadi Viktor Bubnja. Naravno, poslije dužnost :)

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 21 jul 2024, 14:14

Virtu4l je napisao/la:
Zaista zanimljive teze.

Lik je Crnogorac ,zivi u Crnoj Gori. Sarajevo je vidio samo na razglednici. Vjerovatno je fizicki hendikepiran ( osim sto je i mentalno ) i onda je vezan za kucu i po cijeli dan pise po forumu 24/7. Vjerovatno i po drugim forumima. Nemoj ga uzimati ozbiljno. A nemoj ga ni vrijedjati i psovati. Bolestan je covjek,dosta mu je njegova muka !!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jul 2024, 14:16

Imam ja sasvim dovoljno fudbalskog staža, pa i na skoro svakom stadionu kojeg si nabrojao, a lista je svakako mnogo duža. Fudbalska strast je jedno, a primitivizam i malograđanština su nešto sasvim drugo.

Da ti sad tvoj drug Virto nešto kaže, jer nisi glup i pismen si.

Romantizacija primitivizma, malograđanštine i prostakluka nas je dovela tu gdje jesmo. ;) Znaš onu čuvenu, došli divlji - otjerali pitome. Zato smo danas najnepismeniji, najzaostaliji i posljednji u apsolutno svemu. Zato jer nenormalno vodimo kao normalno. :arrow:
Voli te tvoje Sarajevo.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 21 jul 2024, 14:17

url=https://postimages.org/]slika[/url]

Shodno pravilniku UEFA-e za kategoriju 4, potrebno je izvršiti premještanje određenih prostorija na glavnu tribinu te izvršiti radove na natkrivanju dijela Istočne tribine. Također je potrebno ispuniti medijske zahtjeve, uključujući centralizaciju medijskog prostora, press zone i radnih prostora za predstavnike medija, postavljanje mix zone te osigurati uvjete za postavku određenog broja kamera za TV prijenos.

Osim toga, potrebno je zadovoljiti posebne zahtjeve za VIP tribinu, kreirati ugostiteljske objekte i sadržaje, poput pop-up zona na svakoj tribini, te poboljšati pristup osobama s invaliditetom kroz postavku rampi i liftova. Potrebno je osigurati dovoljan broj parking mjesta namijenjenih za svaku tribinu, uz dodatni broj sanitarnih prostorija i mnoge druge zahtjeve kako nalaže pravilnik.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Općine Centar: načelnik Srđan Mandić i predstavnici Općinskog vijeća: Sejad Đozo, Mehmed Muharemović, Sara Arslanagić, Alen Girt, Đenan Muminović, Hamdija Hasanović, Hidajeta Porić i Benjamin Isović - navodi se u saopćenju.

Ovo se samo radi baš zbog tih Pitara na istočnoj tribini koji svom klubu u sezoni izbiju 10-15 domacih bodova i desetina hiljada maraka kazni što gađanjem protivnickih igraca a i svojih igraca
Ova tribina je tribina koja je najviše bila pod zabranom gledatelja to jest njiha

I šta su se sjetili iz uprave Sarajeva - prebaci sve pa i VIP iznad ulaza - izlaza za igrace i spasi nas od strasti naših navijaca al pazi sad budžetskim novcem općine Centar i KS

P.S.
Nama Željovcima ovi sa istočne tribine Koševa odgovaraju
:urnebes:

HemusHotel
Kontakt:

Post Postao/la HemusHotel » 21 jul 2024, 14:19

Antikloc je napisao/la:
21 jul 2024, 14:14
Virtu4l je napisao/la:
Zaista zanimljive teze.

Lik je Crnogorac ,zivi u Crnoj Gori. Sarajevo je vidio samo na razglednici. Vjerovatno je fizicki hendikepiran ( osim sto je i mentalno ) i onda je vezan za kucu i po cijeli dan pise po forumu 24/7. Vjerovatno i po drugim forumima. Nemoj ga uzimati ozbiljno. A nemoj ga ni vrijedjati i psovati. Bolestan je covjek,dosta mu je njegova muka !!

Hvala tebi i Holymanu što ste upoznali sa tim, da ne gubim svoje vrijeme sa bjelosvjetskim trolerima. Malo me doduše njegov stil baca na Amara Osima, bahatost bez pokrića. Valjda je to njihov DNK.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 21 jul 2024, 14:25

https://sportsport.ba/fudbal/evropska-k ... ije/478508

Pa kad netko napise ovdje treba ih uefi prijavit, poslat snimke itd

Hahahahaaha

Sve je to uvezano

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 21 jul 2024, 14:31

Antikloc je napisao/la:
21 jul 2024, 14:04
Stroj1946 je napisao/la:
21 jul 2024, 13:42
21 jul 2024, 07:15
https://www.instagram.com/cubedesignsar ... 547FCF15C5

FK Sarajevo se pohvalio novim projektom pred utakmicu sa Spartak Trnavom

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Emancipacija s Kobilje Glave
Usljo upisani, usrani, poderani sto je sljego iz olova, u usta ti se poserem papanska. DovelO ga direktno iz stale kad je balegu slagao.
Mojne tako !! On je nas desetar :mrgreen: Pitari ga hvale,hoce da mu ulaznice kupuju,da ga vode na Kosevo. :mrgreen:
Ovi sto se prave fini su najgori. Podmukla prigradska seljadija,majci bi zabili noz u ledja za 1 KM.
Svi to oni isto misle. Sporan je samo nivo podmuklosti i hinjaluka.
Nije tačno
Nijedan Pitar me nije hvalio
Jedan se javio jer sam bio izrađen za ulaznicu za Velež pa se momak sažalio i ponudio mi ulaznicu

A pošta ja znam i dobar sam sa starom gardom - NAJLUĐE SU HORDE ZLA - dobio sam ulaznicu za zapad

Ovo je za @Stroj1946

Olovo, grad u srednjoj Bosni, BiH (Federacija BiH); 2465 st. (2013; 3311 st., 1991). Leži u području sutoka rijeke Stupčanice i Bioštice (izvorišni krakovi Krivaje), na 534 m apsolutne visine, uz cestu Sarajevo (53 km) – Tuzla (70 km). Olovo ima džamiju, te katoličku (Gospa Olovska iz 1936) i pravoslavnu crkvu; u okolici mnogobrojni nalazi stećaka. Drvna industrija, prerada mlijeka. Lječilište (Olovska banja; izvori termalne vode 34,0 do 37,0 °C) za liječenje kožnih bolesti (psorijaza i dr.). – Prvi je put zabilježeno 1382. pod imenom Plumbum (olovo), prema rudniku koji se spominje 1376. Bilo je sjedište bosanske srednjovjekovne županije Olovci. Zahvaljujući rudnomu bogatstvu, povoljnu položaju na karavanskom putu između istočne obale Jadrana i južne Ugarske te izvozu rude preko Dubrovnika, Olovo je gospodarski procvat doživjelo tijekom XIV. i XV. st. U drugoj polovici XIV. st. podignut je, na poticaj dubrovačkih predstavnika i stranih rudara (ponajviše Sasa), franjevački samostan sv. Gospe, koji je do uništenja 1687. bio jedno od glavnih sjedišta bosanskih franjevaca. Nakon smrti kralja Tvrtka I. prešlo je 1391. u posjed kneza Pavla Radenovića i njegovih potomaka Pavlovića, koji su za zaštitu grada i rudnika podignuli utvrdu Olovac. U posjedu Pavlovića Olovo je bilo sve do 1463., kada su ga osvojili Osmanlije. Tijekom osmanlijske vladavine bilo je sjedištem nahije Olovci u sastavu vilajeta Pavli (zemlja Pavlovića) Bosanskoga sandžaka. Naselje Donje Olovo razvilo se tek nakon austrougarske aneksije osmanlijske Bosne i Hercegovine (1908), a njegov je nastanak bio potaknut gradnjom pruge Zavidovići–Olovo–Han Pijesak. Za vrijeme prve Jugoslavije bilo je u sastavu Tuzlanske oblasti (1922–29) i Drinske banovine (1929–41), a za II. svjetskog rata u sastavu velike župe Usora-Soli (1941–45). God. 1953. Olovo je imalo 1065 st., a 1971. 2055 st.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 21 jul 2024, 14:31

brig je napisao/la:
21 jul 2024, 14:25

Hahahahaaha

Sve je to uvezano
Kad ne bude vice, borac ce se boriti za opstanak gdje mu je i mjesto, a ovi junaci od sudija ce suditi za neke druge klubove. Vec vidjeno..

Istinski
Kontakt:

Post Postao/la Istinski » 21 jul 2024, 14:33

Virto izvini zbog ovih seljaka s kobilje glave holymana i kloca. Dolaze iz disfunkcionalnih familija.
In memoriam: LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jul 2024, 14:36

brig je napisao/la:
21 jul 2024, 14:25

Hahahahaaha

Sve je to uvezano
Mislim da je tu problem druge prirode. Nedavno sam gledao Mažića kod Viškovića u podkastu, kaže da krovnim kućama i savezima fali sudija. Zato su malo spustili standarde.
Voli te tvoje Sarajevo.

HemusHotel
Kontakt:

Post Postao/la HemusHotel » 21 jul 2024, 14:37

Virtu4l je napisao/la:
21 jul 2024, 14:16

Imam ja sasvim dovoljno fudbalskog staža, pa i na skoro svakom stadionu kojeg si nabrojao, a lista je svakako mnogo duža. Fudbalska strast je jedno, a primitivizam i malograđanština su nešto sasvim drugo.

Da ti sad tvoj drug Virto nešto kaže, jer nisi glup i pismen si.

Romantizacija primitivizma, malograđanštine i prostakluka nas je dovela tu gdje jesmo. ;) Znaš onu čuvenu, došli divlji - otjerali pitome. Zato smo danas najnepismeniji, najzaostaliji i posljednji u apsolutno svemu. Zato jer nenormalno vodimo kao normalno. :arrow:

Znaš kako Englezi kažu: “To je ono što je stara vještica Margaret oduzela od nas”. Nije stvar u romantizaciji ili idealiziranju niskih strasti. Stvar je da je to osmišljano još nekad davno u osvit društvenog preslaganja, kada su se ispekle prve cigle za Koloseume.
Hljeba i igara običnom puku, ali i razonoda bogatima. Igrači i treneri u fudbalu su pretplaćeni upravo zbog tih stvari, da postanu razbibriga, da jednom nedjeljno odeš nekome **** sve na kamaru, da to ne bi radio kući ili na poslu. Amerikanci rade sve na kartu zabave, unijeli su neon i glamur u sport jer je kod njih sve biznis. Ali Evropi je još jedino fudbal preostao. Imam druga iz Londona, kardiohirurg, momak iz Yorkshirea, završio ozbiljne škole.
On je 6 dana u sedmici Dr. Jekyll, uzoran građanin Njegovog Veličanstva, naučnik, porezna kasa Imperije. Nedjeljom on obuće bijeli dres i jutra postane Mr. Hyde. I to traje dok pijan ne zaspe kada se vrati kući.

Poenta moje priče je da stadioni su ostali jedni od rijetkih mjesta gdje možemo se osjetiti ljudima. Fudbalski stadioni. Sve ostalo, pa čak i porodice su postale izvještačene, sve je u instagramima, lajkovima, lažnim svjetlima, marketingu prema javnosti. Jedino na stadionu čovjek može biti čovjek. Sa svim i idealima i niskom strastima. I pogledaj Evropu: Ultra pokret se pojavio tamo gdje ga nikad nije ni bilo ili je bio u tragovima. Tako da nas ne iznenađuje danas kada čujemo o neredima grupa u Švedskoj, Holandiji, Belgiji, Estoniji. Klinci su skontali da je ostao samo fudbal i stadioni kao mjesto gdje mogu biti svoji ili ako ništa gdje mogu biti dio grupe u kojoj se mogu ispuhati.

Još samo na tribinama emocije nisu lažne. I zato gdje čuješ više psovki tu ima i više ljubavi. Zdrav mi bio.

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 21 jul 2024, 14:41

21 jul 2024, 14:17
url=https://postimages.org/]slika[/url]

Shodno pravilniku UEFA-e za kategoriju 4, potrebno je izvršiti premještanje određenih prostorija na glavnu tribinu te izvršiti radove na natkrivanju dijela Istočne tribine. Također je potrebno ispuniti medijske zahtjeve, uključujući centralizaciju medijskog prostora, press zone i radnih prostora za predstavnike medija, postavljanje mix zone te osigurati uvjete za postavku određenog broja kamera za TV prijenos.

Osim toga, potrebno je zadovoljiti posebne zahtjeve za VIP tribinu, kreirati ugostiteljske objekte i sadržaje, poput pop-up zona na svakoj tribini, te poboljšati pristup osobama s invaliditetom kroz postavku rampi i liftova. Potrebno je osigurati dovoljan broj parking mjesta namijenjenih za svaku tribinu, uz dodatni broj sanitarnih prostorija i mnoge druge zahtjeve kako nalaže pravilnik.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Općine Centar: načelnik Srđan Mandić i predstavnici Općinskog vijeća: Sejad Đozo, Mehmed Muharemović, Sara Arslanagić, Alen Girt, Đenan Muminović, Hamdija Hasanović, Hidajeta Porić i Benjamin Isović - navodi se u saopćenju.

Ovo se samo radi baš zbog tih Pitara na istočnoj tribini koji svom klubu u sezoni izbiju 10-15 domacih bodova i desetina hiljada maraka kazni što gađanjem protivnickih igraca a i svojih igraca
Ova tribina je tribina koja je najviše bila pod zabranom gledatelja to jest njiha

I šta su se sjetili iz uprave Sarajeva - prebaci sve pa i VIP iznad ulaza - izlaza za igrace i spasi nas od strasti naših navijaca al pazi sad budžetskim novcem općine Centar i KS

P.S.
Nama Željovcima ovi sa istočne tribine Koševa odgovaraju
:urnebes:

slika

“Čak 10 000 navijača je ostalo van kapija stadiona Kosevo”
Bolesna mitomanija😱
Grohotom se smijem🤣

P.S.Ne znam bas kolko su “vama Zeljovcima”ako takvi uopste
i postoje vise “ovi sa Istočne tribine odgovarali”?!?
Slab vam je navijački skor iz prošlosti.Sa “herojima” i bez njih💪
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: ristagrad i 21 gost.