http://www.transfermarkt.com/fk-sarajev ... verein/282Besic je napisao/la:Hoće neko napisat sve naše igrače koji su na posudbama ?
Evo brate, pazi jedan fin momak da sve bude ažurirano.
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
http://www.transfermarkt.com/fk-sarajev ... verein/282Besic je napisao/la:Hoće neko napisat sve naše igrače koji su na posudbama ?
Bravo tebrajurisicduska je napisao/la:http://www.transfermarkt.com/fk-sarajev ... verein/282Besic je napisao/la:Hoće neko napisat sve naše igrače koji su na posudbama ?
Evo brate, pazi jedan fin momak da sve bude ažurirano.
Pa sta ima veze ako je dosao zdrav valjda mora proci pregled prije podpisa ugovora. Po tvome ispade da je skoro pa nama platio da igra. Salim se malo. Bilo bi mi drago da je bar upola kao sto ti kazes ali zanm da te pare kosta malo bolji igrac nase lige sa platama i parama na ruke. Vjerujem da si dobar momak koji voli Sarajvo ali te neko svjesno ili ne laze a imam i osjecaj da je taj neko iz uprave. Nisam imao namjeru dalje o ovome al ti si me povukao da opet nesto napisem.jurisicduska je napisao/la:Njega je vjerovao ili ne preporučio Emir Avdić, dakle nikakav menadžer, nego video skaut. On je došao na probu u Sarajevo i istu prošao, igrao fenomenalno i nije bio povrijeđen. Paušalne informacije neće proći na ovom forumu jer nas ima koji znamo kako klub funkcioniše. Ikande te koštao oko 60 hiljada a 1/4 tog iznosa je vratio kaznama. Da je imao 200 hiljada za 5 mjeseci značilo bi da ga mi godišnje plaćamo 480.000, što je najveća glupost koju sam pročitao ikad na forumu. Mojne to.hzkosevo je napisao/la:Nisam ja rekao da je neko uzeo 200 000 za raskid ugovora nego da nas je toliko kostao Ikande sa platama stanom i raskidom ugovora a Sarajevo nije imalo nista konkretno od njega. Klasican menadzerski igrac ako je vec bio i povjedjen valjda je morao proci ljekarski prije potpisa. Za mene rvo ovaj primjer nije nimalo profesionalan. Ko god kaze drugacije dusman je klubu nisam blizak nikome iz uprave niti me to zanimalo ikada sve sto hocu i sto zelim evropsko Sarajevo i zelim da kazem ako nesto nije u redu to je moje pravo kao nekoga ko placa kartu.
Za raskid ugovora je dobio 0 KM.
Potpis za svaku riječ, pogotovu oko Ješića i preuzimanja apsolutne odgovornosti sa njegove strane, sada barem znamo ko je odgovoran za SVE što ima veze sa sportskim segmentom kada je prvi tim u pitanju! Trebalo je malo i upravi da dođe sebi ali hej, za to vrijeme smo osvojili i kup i titulu i igrali PLAY OFF EL, tako da ne bih rekao da smo nešto puno "žrtvovali" kao što neki žele da predstave! Naravno, mogli smo i možda trebali do sada već dominirati ali nismo ni prvi ni posljednji koji nakon veće financijske "injekcije" tj. stabilizacije kluba, malo sporije hvatamo zalet! Tiha voda brijegove valja!moustapha je napisao/la:S obzirom na neke poteze, meni je Jesic ulio toliku sigurnost da miran cekam pripreme. Jednostavno, imam osjecaj da pravimo tim u skladu sa nekim davno odredjenim vizijama. Igraci ce biti i prolaziti, daj Boze da bude vise primjera Cimirota, pa da ostanemo vezani za njih i kada napuste Sarajevo.
jurisicduska je napisao/la:60 hiljada za 5 mjeseci su super pare to je oko 150 hiljada godišnje. Ne znam šta je tu džaba. Za te pare igra po 5 igrača iz drugih timova. (3k mjesečno), a negdje i više.
Ne laže mene niko nego se pretjeruje sa ciframa. Za pola miliona godišnje ti bi doveo nekog ko ti ne dolazi na probu. To su ogromne pare za naše uslove. Taj te igrač izađe onda milion sa porezom. Naš budžet bi mogao podnijeti 3 takva igrača kakvim ti predstavljaš Ikandea i juniore.
Slažem se da su pare bačene u prazno ali nisu to tolike cifre.
ne kontam shto bi igrachi raskidali na svoju shtetu?uzmimo meshu npr koji e"o lupichu,ima platu 4000Km,on vishe nikada neche imati tu platu,pa nije valjda lud da raskine na svoju shtetu taman da ode i na tribine,ikande ako ima platu za koju ovdje pishu shto chisto sumnjam btw,nikada vishe nigdje neche biti toliko plachen,znam konkretno za kokota kod skretnichara,ima frajer 4,5 milja tupla,zatrazhili raskid,nije mu palo na pamet ako mu ne plate neki iznos,jer bi zavrshio u slaviji npr i igr"o za milju,tako otprilike razmishljaju svi ti shkart igrachi shto je i normalno iz njihove perspektivejurisicduska je napisao/la:Sporazumni, na obostrani pristanak. Niti jedan raskid do sad nije plaćen. Igračima je rečeno da će na tribine ili da nađu angažman. Nije niko dobio nikakve pare za raskid. Raskid kad igrač neće da raskine se plaća. Ovi hoće da raskinu.
Ko zna...joker90 je napisao/la:Alispahic ima poveliku platu, a nije marke opravdao. Nikad nece vratiti ni dio toga, on je nas Joco Stokic.
Ima itekako ali ako me razumiješ šta govorim, njihove ugovorene plate bez bonusa nisu uopšte tolike koliko ljudi predstavljaju, Tatomirović i Puzigaća te zajedno na godišnjem nivou izađu 72 000 KM, a to nije ni 4 posto Cimirotovog transfera. Druga stvar osvojio si titulu koja ti je direktno donijela milion s njima u rosteru. Kup, play off, oni su definitivno sebe otplatili.nukleusmember je napisao/la:joker90,nije samo mesha,ima tu josh delegata koji nisu opravdali plate ni blizu al" nejse
VVVBK
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
da sam na mjestu puzija i tatka trenir"o bih sa juniorima do isteka ugovora jer njih dvojica nikada vishe neche imati platu 3 milje,kakvi oni i njihova karijera,to shto sam kokota naveo kao primjer nije nishta do primjerjurisicduska je napisao/la:Pa evo ovako, recimo Tatomiroviću i Puzigaći je produžena sezona, nisu dobili odmor, rečeno im je da su slobodni da nađu angažman da će dobiti papire da odu besplatno u protivnom neće biti u protokolu, trenirat će do kraja ugovora sa juniorima, to bi im završilo karijere.
Alispahić i ne raskida ugovor to je dezinformacija. Ugovore su raskinuli Barić i Ikande. A papire će dobiti Puzigaća i Tatomirović ako oni budu htjeli i našli sebi angažman.
Klub ima mehanizme zaštite. Bolje im je da idu nego da nikad više ne potpišu ugovor a recimo mogu uzeti još jedan, dva ugovora.
Tatomirovićeva ugovorena plata ne prelazi 3 hiljade. Puzigaćina također.
Molim te da ne daješ primjere iz komšiluka, hastal im hastal nam, neka njih nek svoje brinu.
Trenutno korisnika/ca: Haksss, JavierBosnia, relativizam, Rodman, SamoDaKazeem i 39 gostiju.