Neznam jeste li gledali ovo,al molim vas poslusajte ovaj dio od 6:35 do 6:55
[youtube][/youtube]
Re: Chat
Postano: 07 dec 2010, 01:04
Postao/la GunnerS
Ove audicije me uvjek nasmiju do suza
Re: Chat
Postano: 07 dec 2010, 08:44
Postao/la Starigrad1977
Adinjo je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
Adinjo je napisao/la:Nego, gdje naci dobar recept za cevape
Fazon je u kvaliteti mesa, tj. zacina koji se stavlja.
Pojasi malo druze,.....koje meso je najbolje koristit' ( koji dio)...koji idu zacini itd?
Flam jarane, za cevape..Glavno je imati dobro i kvalitetno meso a nikakvi zacini se ne stavljaju u cevape, to da znas...Samo sol..To ako ces dobar i kvalitetan cevap, a to kosta znatno vise nego kad u njih natamburas sode, sitno izmrvljenog hljeba, soje, luka i slicno, no tad dobijas smece i takve mozes naci na vecini mjesta...
Dakle ako ces dobar cevap, samo meso i sol, idu tri vrste mesa, glavna je flam, to je dio ispod vrata goveda a ubacuje se i buta........
Re: Chat
Postano: 07 dec 2010, 08:54
Postao/la Starigrad1977
e ako cemo jos o cevapima....
Tako jarane dobar cevap kad napravis od cistog mesa zahtjeva i malo bolju vatru da ne bi onda usrao sav trud..No kad bacis tako dobar i zdrav cevap na resetku od rostilja, on skace po njoj, plese...Tacno vidis onu zdravu boju mesa, zdrav cevap jebote....Moze se odmah prepoznati....Ljudi koji se sa tim bave i sa tim rade odmah prepoznaju sta je u cevapu kad ga vide na rostilju......Oni u kojima ima sode nadodju i budu kao banana, napusu se kao neki bilderi...Al od njih se samo stomak razapne i nadodjes go germa....Od zdravog cevapa jarane samo lijepo podrigivas i stomak radi ko svicarski sat....Razlika je to velika...Razlika je i u cijeni proizvodnje, to je kljuc svega i zbog toga vecina pravi nezdrave cevape..Da bi napravio zdrav cevap, na kraju bi te 1 kg kosta lupam nekih 15tak km, dok od ovih alternativa mozes za to napraviti 2 kg, ili ti cijena po 1 kg bude 7-8 km....
No zapamti, ako pravis za sebe i ako zelis kvalitetan cevap, samo cisto meso i sol......Ako ces ih brzo koristiti mozes staviti malo luka. No od luka cevapi se brzo kvare i odmah to gubi na kvaliteti cim malo odstoje..Stoga najbolje je cisto meso i sol....
Jos da kazem i to da se na prste moze nabrojati gdje u BIH mozes pojesti dobar i pravilno napravljen cevap...Ja sam prosao cijelu BIH, nisam naravno svugdje jeo ali sto mogu reci je da je dobar cevap u Zelji, zatim kod Brajlovica na Ilidzi te u Zenici kod Beslica..Ova tri mjesta drze bas nivo kada su cevapi u pitanju...
Re: Chat
Postano: 07 dec 2010, 11:03
Postao/la GunnerS
Dobro jutro
Re: Chat
Postano: 07 dec 2010, 11:18
Postao/la _dreamer_
GunnerS je napisao/la:Dobro jutro
heheh, tek sad? Joj, i ja kako sam dosao u BiH ne ustajem prije 11... Milina...
Re: Chat
Postano: 07 dec 2010, 11:22
Postao/la GunnerS
Danas Hidžretska nova godina, pa se malo odmara Malo više
Re: Chat
Postano: 07 dec 2010, 12:43
Postao/la delija
Starigrad1977 je napisao/la:e ako cemo jos o cevapima....
Tako jarane dobar cevap kad napravis od cistog mesa zahtjeva i malo bolju vatru da ne bi onda usrao sav trud..No kad bacis tako dobar i zdrav cevap na resetku od rostilja, on skace po njoj, plese...Tacno vidis onu zdravu boju mesa, zdrav cevap jebote....Moze se odmah prepoznati....Ljudi koji se sa tim bave i sa tim rade odmah prepoznaju sta je u cevapu kad ga vide na rostilju......Oni u kojima ima sode nadodju i budu kao banana, napusu se kao neki bilderi...Al od njih se samo stomak razapne i nadodjes go germa....Od zdravog cevapa jarane samo lijepo podrigivas i stomak radi ko svicarski sat....Razlika je to velika...Razlika je i u cijeni proizvodnje, to je kljuc svega i zbog toga vecina pravi nezdrave cevape..Da bi napravio zdrav cevap, na kraju bi te 1 kg kosta lupam nekih 15tak km, dok od ovih alternativa mozes za to napraviti 2 kg, ili ti cijena po 1 kg bude 7-8 km....
No zapamti, ako pravis za sebe i ako zelis kvalitetan cevap, samo cisto meso i sol......Ako ces ih brzo koristiti mozes staviti malo luka. No od luka cevapi se brzo kvare i odmah to gubi na kvaliteti cim malo odstoje..Stoga najbolje je cisto meso i sol....
Jos da ti kazem i to da se na prste moze nabrojati gdje u BIH mozes pojesti dobar i pravilno napravljen cevap...Ja sam prosao cijelu BIH, nisam naravno svugdje jeo ali sto mogu reci je da je dobar cevap u Zelji, zatim kod Brajlovica na Ilidzi te u Zenici kod Beslica..Ova tri mjesta drze bas nivo kada su cevapi u pitanju...
Uh sto ti razveza o cevapima ja mislio Beslic licno se javio .Haj priznaj da imas neke profesionalne veze sa cevapima
Nego znas li sta stavljaju u onu Bajra salamu pa je nako jeftina .Mozda si i salamu pravio
Re: Chat
Postano: 07 dec 2010, 12:50
Postao/la Starigrad1977
Ne znam jarane nista o salamama ali ne bi me zacudilo da guraju u njih otpadni materijal iz Krivaje ili Natronke....
Tu ima najmanje onoga cega bi trebalo biti....
A sto se tice cevapa, tu sam doktor nauka....Znam ih kako disu kad se bace na rostilj.....
Kad bi redao cevap do cevapa one koje sam napravio, ispekao i pojeo, mogao bi se napraviti Kineski zid od njih...
Re: Chat
Postano: 07 dec 2010, 13:37
Postao/la delija
Hehe odmah sam primjetio da izmedju vas dvoje ima nesto .Nego, gdje se taj kineski zid pravi, da i mi provjerimo jel suplju pises
Re: Chat
Postano: 07 dec 2010, 16:17
Postao/la Devil
Ja brate je li ovo normalno,u subotu 0 C,evo sada 18 C.
Re: Chat
Postano: 07 dec 2010, 16:19
Postao/la Johnyx95
Jucer u Bihacu boravio Dino Baggio.
Re: Chat
Postano: 07 dec 2010, 16:20
Postao/la onoffon
Odkud on u Bihaću,
da nije potpisao za Jedinstvo
Re: Chat
Postano: 07 dec 2010, 16:20
Postao/la GunnerS
@Devil, normalno da nije normalno Sada boleščurine navaljuju nenormalno
Re: Chat
Postano: 07 dec 2010, 16:23
Postao/la alfarouqaminu
Ala je dosadno???????????????????????????????????????????????????
Re: Chat
Postano: 07 dec 2010, 16:23
Postao/la onoffon
Fakat cudno vrijeme, a skoro pola Decembra
Re: Chat
Postano: 07 dec 2010, 16:24
Postao/la GunnerS
Sad je najbolje spavat
Re: Chat
Postano: 07 dec 2010, 16:24
Postao/la Johnyx95
onoffon je napisao/la:Odkud on u Bihaću,
da nije potpisao za Jedinstvo
Valjda je bio u Banjaluci ,nesto na poziv konzula iz Hrvatske,a onda jucer svi zajedno dosli u Bihac i bili na svecanosti povodom Hidzretske Nove godine. Inace,Dino se odusevio sevdalinkama.