FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
mnogi evropski klubovi nemaju svoj stadion pa sta?
furajte se vi i dalje na njih pa cete zavrsiti na stadionu hakija mrso 

-
- Kontakt:
sta vas manijaci briga....ima ce te naj jaci "svoj" stadio u 1 ligi federacije a mi cemo lagano kako vi kazete na "tudem" igrati evropske tekme...
:ugeek:

Ja ne znam sta je ne jasno nakon ovoga,molim vas da ostavite ostale rasprave za kasnije,ili za pp19TM87 je napisao/la:bistrikboy je napisao/la:Nemojte bezveze kvariti ovu stvar glupim raspravama,boli me qrac za TV prenos i bolje sto ga nema,kladim se da bi posjeta automatski bila manja,druga stvar ovo je VELIKI događaj za grad Sarajevo,ne zbog kluba(ali i zbog njega) vec zbog znacaja koji Grbavica kao prva linija odbrane ima,96 kada je reintegrisana Grbavica ARBIH su pronasli 2 ukopana mitraljeza na stadionu koja su sijala smrt po gradu,sutra ce na tom istom mjestu biti omladina grada koja ce pjevati svom ŽELJI,a bice tu i Srba i Hrvata i Muslimana i svega,i dokazat ce agresoru DA NIJE USPIO,ako vec necete zbog sporta da dođete,dođite zbog patriotizma![]()
Sutra ce se ovo...
Pretvoriti u ovo...
NIKOME TE NE DAMO!!!
Pustite me(nas)da uzivamo u ovom dogadjaju,jer ja uzivam i zahvaljujem bogu da je dosao ovaj dan,i ispunio se moj djecacki san jer premlad sam bio prije rata da bi isao na tekme ili sjecao necega,malo postovanja ponekad nije na odmet!
AMAR OSIM!!!
- antipolitikaa
- Kontakt:
Nadamo se odlicnom derbiju i punoj grbavici steta samo sto nece biti na BHT-u al bit ce dana...Zeljo odigrao zadnju pod reflektorima 1991 protiv veleza a prvu nakon rata sa Zrinjskim 2009!...od mostara do mostara...cast ce nam biti dio vaseg spektakla ,ako vas po prvi put dobijemo na grbavici nemojte sto zamjerit mada sumnjam da ce nase primadone unatoc losem Zelji ove godine uspjet izbjec poraz.
Pozdrav najdrazem klubu poslje naravno mog Zrinjskog!
Pozdrav najdrazem klubu poslje naravno mog Zrinjskog!
Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!
gdje bi bio spektakl bez nas
dolazimo i mi da to uveličamo 

Rekoh sebi voljet nikad neću,ali brate sad bi i život dao za to.Nebi žalio sekundu.ŽIVOT SVOJ ZA GRB TVOJ! UM DO GROBA.....
- bistrikboy
- Kontakt:
Najava danasnje utakmice...

Od samog osnivanja 1921.godine Željezničar je uvijek kuburio sa problemom vlastitog igrališta.Nakon vojnog vježbališta Egzerci na Čengić Vili,potom prvog igrališta na Pofalićima čija je izgradnja završena 1932.god. željezničari su konačno odlučili da sagrade svoj „fudbalski hram“ nakon što su protjerani sa pomenutog igrališta 1938.god.Razlog je bio jednostavan postali su ozbiljna konkurencija tada moćnijim sarajevskim klubovima,čiji je jak lobij „radnike željeznice“ učionio beskučnicima.Sve do kraja Drugog Svijetskog rata „plavi“ su bili podstanari.
Kada su odlučni članovi Radničkog Sportskog Društva Željezničar 1949.god. pokrenuli radnu akciju,gradnju današnjeg stadiona „Grbavica“,koja je završena 13.septembra 1953.god. nisu ni slutili da će isti,nekih 40tak godina kasnije biti predmet razaranja jedne ubilačko-razarajuće politike srpsko-crnogorskog agresora.U prvoj zvaničnoj utakmici,prilikom otvaranja,Željezničar je savladao Šibenik sa 4:1.
Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu stadion „Grbavica“ ili kako mi popularnije volimo reći “Dolina Ćupova“ je postala prva borbena linija,a zapadna tribina koja prenesena sa stadiona „6. april“ sa Marijin Dvora prilikom same izgradnje stadiona zapaljena je a dio stadiona miniran.Sa tribinom zajedno izgorilo je i nestalo 316 pehara od čega su 42 pripadala fudbalerima,a razliku u broju osvojili su ostali klubovi iz Sportskog Društva Željezničar koje je tada brojalo 14 klubova.Ipak neki pehari koji su bili u prostorijama kluba na Marijin Dvoru su sačuvani i danas krase vitrine „plavog salona“!
Prvo veće renoviranje stadion je doživio 30. juna 1968. kada je zatvoren za utakmice.Tom prilikom je uklonjena „atletska staza“ koja je postavljena tokom prvobitne izgradnje 1949.god.Renoviranje je trajalo skoro cijelih osam godina i završeno je 25. aprila 1976.god. kada se Željo i zvanično „vratio kući“.
Rušen je i paljen s ciljem da se uništi sve ono što je s ljubavlju građeno još od 1921.godine.Gledali smo „ljepoticu“ sa borbenih linija i maštali o prvom narednom derbiju,o semaforu,stolicama,reflektorima i prvoj noćnoj utakmici u "Dolini Ćupova" i znali smo da ćemo jednog dana doći na svoje,na naše.
Reintegracijom naselja Grbavica 19.marta 1996.god. Željo se vratio na svoje,u svoj dom.Razrušen stadion,popaljene tribine i prekopan teren doveden je u red za prvi poslijeratni gradski derbi na stadionu Grbavica.Iz godine u godinu nešto se radilo,a mi poznati kao nestrpljivi smo uvijek očekivali više,popravljen je krov,stavljene stolice ali reflektori su bili dugi niz godina trn u oku svakom navijaču Željezničara.
Posljednju utakmicu pod svjetlošću reflektora, Željo je odigrao 4. decembra 1991. godine.Bila je to revanš utakmica četvrtfinala Kupa Jugoslavije protiv Veleža. Pobijedili smo sa 3:1 i zahvaljujući golu Stanića u posljednjoj minuti plasirali se u polufinale.U međuvremenu je,tokom 1985. i 1986. godine, izgrađena i sjeverna tribina.Željo je na Grbavici igrao neprekidno do aprila 1992. godine kada je počeo rat u Sarajevu.
Svemu dođe kraj pa tako i ovoj priči!
SRIJEDA,22.4.2009. 20:00 SVI NA JUG nakon skoro 18 godina na našem voljenom stadionu,naš voljeni klubće zaigrati pod sjajem reflektora,ne podržati ga u što većem broju bila bi sramota!
Vidimo se tamo!

Od samog osnivanja 1921.godine Željezničar je uvijek kuburio sa problemom vlastitog igrališta.Nakon vojnog vježbališta Egzerci na Čengić Vili,potom prvog igrališta na Pofalićima čija je izgradnja završena 1932.god. željezničari su konačno odlučili da sagrade svoj „fudbalski hram“ nakon što su protjerani sa pomenutog igrališta 1938.god.Razlog je bio jednostavan postali su ozbiljna konkurencija tada moćnijim sarajevskim klubovima,čiji je jak lobij „radnike željeznice“ učionio beskučnicima.Sve do kraja Drugog Svijetskog rata „plavi“ su bili podstanari.
Kada su odlučni članovi Radničkog Sportskog Društva Željezničar 1949.god. pokrenuli radnu akciju,gradnju današnjeg stadiona „Grbavica“,koja je završena 13.septembra 1953.god. nisu ni slutili da će isti,nekih 40tak godina kasnije biti predmet razaranja jedne ubilačko-razarajuće politike srpsko-crnogorskog agresora.U prvoj zvaničnoj utakmici,prilikom otvaranja,Željezničar je savladao Šibenik sa 4:1.
Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu stadion „Grbavica“ ili kako mi popularnije volimo reći “Dolina Ćupova“ je postala prva borbena linija,a zapadna tribina koja prenesena sa stadiona „6. april“ sa Marijin Dvora prilikom same izgradnje stadiona zapaljena je a dio stadiona miniran.Sa tribinom zajedno izgorilo je i nestalo 316 pehara od čega su 42 pripadala fudbalerima,a razliku u broju osvojili su ostali klubovi iz Sportskog Društva Željezničar koje je tada brojalo 14 klubova.Ipak neki pehari koji su bili u prostorijama kluba na Marijin Dvoru su sačuvani i danas krase vitrine „plavog salona“!
Prvo veće renoviranje stadion je doživio 30. juna 1968. kada je zatvoren za utakmice.Tom prilikom je uklonjena „atletska staza“ koja je postavljena tokom prvobitne izgradnje 1949.god.Renoviranje je trajalo skoro cijelih osam godina i završeno je 25. aprila 1976.god. kada se Željo i zvanično „vratio kući“.
Rušen je i paljen s ciljem da se uništi sve ono što je s ljubavlju građeno još od 1921.godine.Gledali smo „ljepoticu“ sa borbenih linija i maštali o prvom narednom derbiju,o semaforu,stolicama,reflektorima i prvoj noćnoj utakmici u "Dolini Ćupova" i znali smo da ćemo jednog dana doći na svoje,na naše.
Reintegracijom naselja Grbavica 19.marta 1996.god. Željo se vratio na svoje,u svoj dom.Razrušen stadion,popaljene tribine i prekopan teren doveden je u red za prvi poslijeratni gradski derbi na stadionu Grbavica.Iz godine u godinu nešto se radilo,a mi poznati kao nestrpljivi smo uvijek očekivali više,popravljen je krov,stavljene stolice ali reflektori su bili dugi niz godina trn u oku svakom navijaču Željezničara.
Posljednju utakmicu pod svjetlošću reflektora, Željo je odigrao 4. decembra 1991. godine.Bila je to revanš utakmica četvrtfinala Kupa Jugoslavije protiv Veleža. Pobijedili smo sa 3:1 i zahvaljujući golu Stanića u posljednjoj minuti plasirali se u polufinale.U međuvremenu je,tokom 1985. i 1986. godine, izgrađena i sjeverna tribina.Željo je na Grbavici igrao neprekidno do aprila 1992. godine kada je počeo rat u Sarajevu.
Svemu dođe kraj pa tako i ovoj priči!
SRIJEDA,22.4.2009. 20:00 SVI NA JUG nakon skoro 18 godina na našem voljenom stadionu,naš voljeni klubće zaigrati pod sjajem reflektora,ne podržati ga u što većem broju bila bi sramota!
Vidimo se tamo!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Sutra ce biti historijski dan za naš klub...nakon skoro 18 godina reflektori ce ponovo zasvijetliti u hramu fudbala.
Nalazimo se u teškoj krizi (sigurno najtežoj u svojoj historiji),uprava je blago receno- kriminalna,igraci bez plata i bez volje za igru,trener totalni amater na klupi koji je odavno izgubio kompas,dolazi nam buduci prvak države koji ce na terenu uciniti sve da nam pokvari slavlje...ovo su Realnosti,nažalost.
Da imalo ovi baletani koji danas nose Željin imaju obraza i casti igrali bi bar za navijace koji nikad nisu okrenuli leđa klubu...ako vec ne igraju godinama,da bar sutra odigraju za ovaj historijski dan.
Nalazimo se u teškoj krizi (sigurno najtežoj u svojoj historiji),uprava je blago receno- kriminalna,igraci bez plata i bez volje za igru,trener totalni amater na klupi koji je odavno izgubio kompas,dolazi nam buduci prvak države koji ce na terenu uciniti sve da nam pokvari slavlje...ovo su Realnosti,nažalost.
Da imalo ovi baletani koji danas nose Željin imaju obraza i casti igrali bi bar za navijace koji nikad nisu okrenuli leđa klubu...ako vec ne igraju godinama,da bar sutra odigraju za ovaj historijski dan.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
željo mi je uvijek bio draži od sarajeva jer se vidi da taj klub ima srce i dušu....
ali mi dolazimo po tri boda..vidimo se na tribnama
"Age i begovi su plaćali da im sinovi igraju u tom jedinom gradskom timu HŠK" Zrinjski""
Velez mi je uvijek bio drazi od zrinjskog jer Velez ima srce dusu i TRADICIJUum vuk je napisao/la:željo mi je uvijek bio draži od sarajeva jer se vidi da taj klub ima srce i dušu....
bod je vas plafon
Jedan grad jedan tim F.K.SARAJEVO
- bistrikboy
- Kontakt:
nemojte nikakve rasprave zapocinjati i kvariti ovaj događaj,meni licno je drago sto je Zrinjski nas prvi gost pod reflektorima,jer su ljudi prema nasem klubu vazda bili posteni(suđenje+prijem i ostalo),DOBRO NAM DOSLI!!!
o tekmi se nema sta puno reci moramo pobjediti kako bi izbjegli borbu za opstanak i jos nesto veoma vazno...
SVI U DOLINU!!!
o tekmi se nema sta puno reci moramo pobjediti kako bi izbjegli borbu za opstanak i jos nesto veoma vazno...
SVI U DOLINU!!!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Šteta je samo što večerašnji događaj dolazi u, za nas, teško vrijeme. Međutim, ništa novo za nas. Opet će Željo ustati zbog sviju nas koji ga vole. Evo jedna slika, da uveliča današnji dan, stara preko 70 godina:

Mi smo Željini Željo je naš

Mi smo Željini Željo je naš
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
Nadam se lijepom vremenu (samo da ne bude kise). Protivnik po mjeri, trenutno najbolja ekipa u drzavi, trebao bi biti spektakl.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- bistrikboy
- Kontakt:
@ camac
svaka cast za sliku
@vitrual
ma SPEKTAKL veceras
danas je bilo lijepo setati gradom,svi pricaju o tekmi kao u ona vremena kad smo bili u vrhu
svaka cast za sliku

@vitrual
ma SPEKTAKL veceras

danas je bilo lijepo setati gradom,svi pricaju o tekmi kao u ona vremena kad smo bili u vrhu

Veceras ce da bude ludilo, ovo mi je prvi put ove godine da idem na tekmu Zelje (zna se vec zbog cega, nazalost ...) Ali veceras idem da vidim ove reflektore i zbog navijanja, a ne da gledam nase manekene ... Samo daj boze da kisa nepadne 

- el-fighter
- Kontakt:
Čestitke na slici. Željezničarov stadion je dobio reflektore što mu je jako nedostajalo. Nadam se da će danas pobijediti, iako im u goste dolazi trenutno najbolji tim u ligi.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
- bistrikboy
- Kontakt:

ja sam išao prošle polusezone ali sam zaista obeshrabren ko nikad ove... ipak ja bih rekao da večeras nije pitanje naših igrača pa ni trenutne uprave, ovo je naša historija!!!! zato ko se nećka neka prestane i večeras u Dolinu!!!FC BAYERN je napisao/la:Veceras ce da bude ludilo, ovo mi je prvi put ove godine da idem na tekmu Zelje (zna se vec zbog cega, nazalost ...) Ali veceras idem da vidim ove reflektore i zbog navijanja, a ne da gledam nase manekene ... Samo daj boze da kisa nepadne
Bio bi sasvim zadovoljan, obzirom na sve okolnosti, da se skupi 7-8 milja večeras. Drago mi je zbog mlađe raje da konačno vide tekmu pod reflama u Dolini. Rezultat nije toliko bitan ni nama ni njima. Bitno je da bude prava atmosfera kakva dolikuje i kakva samo može biti u Dolini. Ne mogu se sjetiti svoje zadnje tekme pod reflama, ali se sjećam čini mi se 90. i deranja Zvezde sa 3:0. To je tada zaista bila senzacija. Željo sa djetetom na golu (Pavlović), Zvezda nikad jača sa Savičevićem, Stojkovićem, Pančevom i ostalim. Stadion pun k'o šibica, bilo je doduše nešto i lokalne seljadije - Zvezdaša. Prvo poluvrijeme 0:0, a drugo k'o iz bajke. Čak ga je Guto zabio glavom (naravno žmireći). Stadion u transu, jug k'o jug u delirijumu, bio i ost'o najjača navijačka tribina u državi. Probudit će se, ako Bog da, usnuli gigant opet i ozariti srca svoje plave armije diljem svijeta.
Evo kako to može biti na jugu. Nema dalje kod nas.