BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Head je napisao/la:Bosanac u transu jeeeee
vadimo qurcineeee
ostatku svijeta jeeee
Dozvoljeno pusenje

da trebaju nam ti igraci, ali mislim da svi donosimo procjenu o taktici i igri na osnovu tri posljednje utakmice koje su morale biti ofanzivne, mozda ne toliko ona u Zenici sa Slovacima, ali trazio se gol vise i tako se moralo igrati..mislim da Pape ima spremne i druge formacije, koje se nisu mogle koristiti u protekle tri tekme i to je to...uzmemo li u obzir i pritisak koje su nosile sa sobom, znacaj i vaznost, navijacki pritisak, posebno izrazen na ovom forumu, ali i realno blagi pad forme kod vecine nasih igraca, ovo je sve opet sasvim ok i imamo pravo realno se nadati da u Litvaniji nece biti problema..pozzDonCorleone je napisao/la:Iskreno, nasa odbrana mi ne uljeva bas posebnu sigurnost, odugo vec. Grci primjera radi, imaju daleko slabiji napad, ali jacu obranu. Ljudi svaku utakmicu odigraju bez primljenog gola, i samo nasa utakmica iz Zenice protiv njih je relativirala njihovu jaku obranu. Nasa odbrana nazalost nije ni pola jaka kao njihova, niti uigrana. Mi imamo problem sa odbranom barem dvije do tri godine uzastopno i nazalost je tako da i protiv pekara i bankara imamo po utakmici jedan primljen gol.
Ne stoji konstatacija...prvi gol u kvalifikacijama primamo od lihtenstajna, nakon nasih cetiri ili pet nula, opustanje, pad koncentracija, nije strasno, ne moze se reci ocekivano, dozvoljeno prije svega, ako ikada moze tada..drugi od litvanije iz prekida, desi se nista strasno, treci od grka, nakon nasih 3 : 0, u zadnjoj minuti, opet malo opustanja, nebi ga trebalo biti al hajd, opet dozovoljeno...mali pad forme protiv slovaka, pa su dosla jos ona dva, znamo kakve su to tekme bile...sada opet nako 4 : 0, kada imamo siguran rezultat, znaci samo nam to moze biti opomena da nema opustanja dok sudija ne svira kraj, ali priznaj primili smo golove koji sem slovacke nikako nisu uticali na igru, a posebno na rezultat, znaci odbrana je OK
Danas je to izgledalo kao uvijek, dominacija na sredini terena, sanse su se stvarale i bilo je jasno da cemo prije ili poslije dati gol. Vrsajevic je odigrao dobro u prvom poluvremenu, u drugom je tri do cetiri puta ostavljao ogroman prostor Lihtenstajnu, sto je nerazumnjivo, ni Spanija ne smije stvoriti toliko prostora na desnoj strani, a kamoli Lihtenstajn. Salihovic nije ljevi bek i pitam se sta se mora desiti da Safet Susic shvati da je on u sredini jak a ne na ljevom beku.
Ibisevic se pored gola poprilicno nafulao u drugom poluvremenu sto me dosta cudilo, dvije jako dobre prilike ispustio. Misimovic se nakon 60te jako malo na terenu vidio, imao mozda jednu sansu ali eto, imao je i asistenciju i gol sto je ok, ovo je njegova klijentela, protiv ovakvih ekipa sporog tempa on diriguje terenom, bez daljnjeg, nazalost samo je malo ekipa ostalo koji igraju ovakav tempo. Pjanic u ovoj postavi nevidljiv, apsolutno, primi loptu na sredini i salje odmah gore prema Misketu ili na krila, odgovornost daleko manja nego u Romi i to se vidi, igrac ogromnog kvaliteta kod nas ne dolazi ni 20 % do izrazaja.
Inace rezultat je dobar, ali imam veliki respekt od Litvanije...daleko je ovo od dobro postavljenog, opcenito pozadi.
Nama pod hitno treba jedan jak defanzivni vezni igrac i klasican ljevi bek, nece ovo na dobro izaci protiv jakih reprezentacija, a ova gol razlika i spominjanje iste je mac sa dvije ostrice, jer sam ubjedjen da ovo nece proci na prvenstvu ovako, ili na primjer protiv Argentine. 3 playa i 2 napadaca je formacija koju mi forsiramo manje vise preko godinu i pol dana, da Bog da ovo dobro izaslo protiv ekipa iz vrha svjetskog fudbala...
Čestitke momcima na rutinski odrađenoj utakmici. Bez puno muke, dosta raje gdje sam pratio utakmicu je nakon prvog poluvremena pažnju sa 100 % na utakmicu smanjilo na 40 %. Kao što i ovaj naš portal piše, a i svi ponavljaju, da i ja kažem da mi je drago što je pobjeda ostvarena bez ikakvih posljedica.
Ovisimo opet sami o sebi, i ako budemo pravi, kakvi znamo da budemo, vjerujem da pobjeda u Litvaniji ne bi trebala doći u pitanje. Samo ozbiljno, jako, i cijela nacija će da se raduje, po ko zna koji put u ovim kvalifikacijama, ali sada i najjače.
Sretno Bosno i Hercegovino !
Ovisimo opet sami o sebi, i ako budemo pravi, kakvi znamo da budemo, vjerujem da pobjeda u Litvaniji ne bi trebala doći u pitanje. Samo ozbiljno, jako, i cijela nacija će da se raduje, po ko zna koji put u ovim kvalifikacijama, ali sada i najjače.
Sretno Bosno i Hercegovino !
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Da se ponovim sa onog drugog foruma:Kobe Bryant je napisao/la:aBd pobjeda i konacno direktni plasman , ali pu, pu, pu , pu slucajno odemo u baraz , onda :
nosioci :
1. Hrvatska
2. Portugal
3. Grcka (BiH)
4. Svedska
ovi drugi:
1. Francuska
2. Ukrajina
3. Rumunija (Madjarska ili Turska)ovdje je bas ganga
![]()
4. Island ili Slovenija
P.S. (jos jedna mogucnost) Ako Englezi kiksaju protiv Poljaka , onda oni upadaju umjesto Svedske , a ovi sele dole
Bugarska ili Danska ce biti najlosije 2-ge ekipe to je sada jasno .
Ako krene po zlu u utorak, nije svejedno hoćemo li izgubiti ili remizirati. Dakle:
Ako izgubimo, FIFA ranking nam je 852. Ako remiziramo, 876. Kakve to veze ima? Ima, ima...
Francuzi ako dobiju Fince, a hoće, idu na 870. U takvom razvoju događaja (pu, pu,...), mogli bi nas prestići i postati četvrti nosilac za baraž (uz Hrvatsku, Portugal i Švedsku, kojoj remi sa Nijemcima daje 891). A onda Portugal, k'o da gledam...
Eh, što bih volio da sam ovo džaba račun'o
Gdje mogu da skinem ili pogledam utakmicu na netu ponovo. Ili bar uvod sto me najvise interesuje. Mala sestra mi sinoc izlazila na Bilino Polje sa reprezentativcima drzeci ih za ruku.
Ima li neki torrent ili negdje drugo da mogu skinuti??? Hvalaa
Glory Glory Man United!
Ma ne znam koji ku*ac to preracunavate. Ako sad nismo zasluzili da odemo na to je.beno prvenstvo, necemo nikad. Pada Litvanija, mora pasti.
E, računam jer ako ne padne...Belmin6 je napisao/la:Ma ne znam koji ku*ac to preracunavate. Ako sad nismo zasluzili da odemo na to je.beno prvenstvo, necemo nikad. Pada Litvanija, mora pasti.
Razbijam TV i ne gledam baraz pa makar igrali i sa Andorom.Iago je napisao/la:E, računam jer ako ne padne...Belmin6 je napisao/la:Ma ne znam koji ku*ac to preracunavate. Ako sad nismo zasluzili da odemo na to je.beno prvenstvo, necemo nikad. Pada Litvanija, mora pasti.

Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
-
- Kontakt:
Probaj ako imaš MojaTV preko onog EPG pogledati snimakAnderson8 je napisao/la:Gdje mogu da skinem ili pogledam utakmicu na netu ponovo. Ili bar uvod sto me najvise interesuje. Mala sestra mi sinoc izlazila na Bilino Polje sa reprezentativcima drzeci ih za ruku.

Kako će nas nekad, protiv neke jače reprezentacije koštati neigranje "pravog" defanzivnog veznog (čitaj Rahimić). Da ne pomislite da imam nešto protiv Harisa, odmah da kažem kako sam zadovoljan kako je sinoć obavio svoje zadatke. Međutim, nije on kriv što ga Pape forsira na neprirodnoj poziciji, što mora igrati uz štopere i odrađivati "prljavi posao", za koji on, ruku na srce, nije predodređen. Pjanić i Miske se previše troše, Lulić također, Sejo, jer se moraju vraćati i pomagati odbrani, a onda po pravilu plaćaju danak u igri naprijed i čine mnogo grešaka. Milion puta ispričana priča. Samo da se još završi ova "patnja" u utakmici s Litvancima i da kulturno proslavimo plasman na Mundijal, a potom se možemo nadati da se Sušiću neće ponoviti Slovačka.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Hajmo jedna udruzena akcija , da ovoaj link postavimo na SVIM stranicama , forumima,i sl. !
Hajmo jedna udruzena akcija , da ovoaj link postavimo na SVIM stranicama , forumima,i sl. !

Zadnja izmjena: Kobe Bryant, dana/u 12 okt 2013, 12:23, ukupno mijenjano 3 puta.
Imo je Medunjanin odmah od pocetka nekih problema ali to je do njega. Na 40 met od naseg gola nista nije stizao. Nekako se tromo kretao i tu smo gubili loptu mnogo vise nego sto se smjelo protiv Lihtenstajna.
Kobe Bryant
kopiraj link ne vidimo video
Kobe Bryant
kopiraj link ne vidimo video
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
bavarian_bk je napisao/la:Probaj ako imaš MojaTV preko onog EPG pogledati snimakAnderson8 je napisao/la:Gdje mogu da skinem ili pogledam utakmicu na netu ponovo. Ili bar uvod sto me najvise interesuje. Mala sestra mi sinoc izlazila na Bilino Polje sa reprezentativcima drzeci ih za ruku.
Nemam tooo

Glory Glory Man United!
a odgovor jeKobe Bryant je napisao/la:[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
1946
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Samo da ne bude lako cemo
Kakva noc majko moja

Kakva noc majko moja

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Utakmicu u Litvaniji sudi Felix ZWAYER (GER), a u Grckoj Libor KOVARIK (CZE).
Reda radi i ovo da spomenemo.
Reda radi i ovo da spomenemo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
I još nešto da riješimo. Ako mi dobijemo 1:0, Grci moraju dati 19 komada Lihtenstajnu da bi išli na SP. 
Koliko je to realno prosudite sami!!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Koliko je to realno prosudite sami!!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Lihtenstajn zadnjih pet utakmica primio samo 9 komada.. Nemoguce je da ima jedna tupa Grcka uvali vise od dva-tri.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.