ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

retro
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la retro » 17 avg 2011, 00:52

Na BN-u imate prenos Mastersa. :lol: :lol: :lol:
8-)
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 17 avg 2011, 04:17

Kakav mec najveceg svih vremena! Sutra detaljno izvjesce, previse sam umoran.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 17 avg 2011, 04:18

Edin TM87 je napisao/la:Kakav mec najveceg svih vremena! Sutra detaljno izvjesce, previse sam umoran.
Auuu, mene je, skoro pa, impresionirao igrom. I ja nemam snage da trenutno pisem o tome kakvo je bilo stanje na mecu, sutra to slijedi AkoBogDa! ;)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 17 avg 2011, 11:50

Prekinuo je Federer taj gubitnicki niz od 2 poraza protiv Juana Martina Del Potra! Ocigledno da Rogeru odgovara ovaj turnir. Odskok lopte je, izgleda, po njegovoj mjeri. Igrao je strpljivo, bez srljanja, i kontrolisao mec. Vrlo iskusno je iskoristio svoju prvu break loptu, prisilivsi protivnika na gresku iz backhand-a. Potom je vrlo lagano osvojio svoj servis game, i ponovo izvrsio blagi pritisak na game u kojem je Del Potro servirao, no nije ga uspio osvojiti. Prvi set je zavrsio onako rutinski, i u njemu napravio sasvim korektan broj neforsiranih gresaka, oko 10. U drugom setu se igralo game za game, s tim da je Federer imao nekoliko neiskoristenih break lopti, a Del Potro ih je u cijelom mecu imao, ako se ne varam, samo 2. I u ovom setu je Federer igrao dosta dobro, bez nekih nepotrebnih pogresaka. Sjajno je odigrao kljucni poen na servis protivnika kod 5:5, kada je imao 7. break loptu. Tu ga je odlicno posluzila koncentracija, i odigrao je jedan od najljepsi poena u mecu, pogodivsi samo liniju iz forehand-a. U posljednjem game-u je stvorio sebi nepotreban pritisak, ali je to uspio prevazici sjajnim servisom, koji je i u ovom mecu bio na zavidnom nivou. Preciznije, imao je, impresivnih, 75% ubacenog prvog servisa, odserviravsi 12 aseva, a 83% osvojenih poena bilo je iz tog prvog servisa. I sam Federer je izjavio kako ga je iznenadio tako dobar servis: "It went better than I thought."
Del Potro izgleda nije mogao nista u ovom mecu, a evo sta on kaze na Federerovu igru: "He played like No. 1 in the world."
Ostaje da vidimo kako ce nam se prikazati u narednom duelu u kojem ga ceka Amerikanac James Blake, nekada igrac iz TOP10. U medjusobnim okrsajima ove dvojice tenisera je trenutno 9-2, naravno na strani Federera. Sigurno je da Federer jos uvijek nije zaboravio onaj poraz u cetvrtfinalu (ako me pamcenje dobro sluzi) Olimpijskih igara u Pekingu 2008.! Bice to njihov drugi okrsaj na Cincinnatiju, prvi je dobio Svicarac u finalu 2007. godine.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 17 avg 2011, 13:26

kobe24 je napisao/la:Prekinuo je Federer taj gubitnicki niz od 2 poraza protiv Juana Martina Del Potra! Ocigledno da Rogeru odgovara ovaj turnir. Odskok lopte je, izgleda, po njegovoj mjeri. Igrao je strpljivo, bez srljanja, i kontrolisao mec. Vrlo iskusno je iskoristio svoju prvu break loptu, prisilivsi protivnika na gresku iz backhand-a. Potom je vrlo lagano osvojio svoj servis game, i ponovo izvrsio blagi pritisak na game u kojem je Del Potro servirao, no nije ga uspio osvojiti. Prvi set je zavrsio onako rutinski, i u njemu napravio sasvim korektan broj neforsiranih gresaka, oko 10. U drugom setu se igralo game za game, s tim da je Federer imao nekoliko neiskoristenih break lopti, a Del Potro ih je u cijelom mecu imao, ako se ne varam, samo 2. I u ovom setu je Federer igrao dosta dobro, bez nekih nepotrebnih pogresaka. Sjajno je odigrao kljucni poen na servis protivnika kod 5:5, kada je imao 7. break loptu. Tu ga je odlicno posluzila koncentracija, i odigrao je jedan od najljepsi poena u mecu, pogodivsi samo liniju iz forehand-a. U posljednjem game-u je stvorio sebi nepotreban pritisak, ali je to uspio prevazici sjajnim servisom, koji je i u ovom mecu bio na zavidnom nivou. Preciznije, imao je, impresivnih, 75% ubacenog prvog servisa, odserviravsi 12 aseva, a 83% osvojenih poena bilo je iz tog prvog servisa. I sam Federer je izjavio kako ga je iznenadio tako dobar servis: "It went better than I thought."
Del Potro izgleda nije mogao nista u ovom mecu, a evo sta on kaze na Federerovu igru: "He played like No. 1 in the world."
Ostaje da vidimo kako ce nam se prikazati u narednom duelu u kojem ga ceka Amerikanac James Blake, nekada igrac iz TOP10. U medjusobnim okrsajima ove dvojice tenisera je trenutno 9-2, naravno na strani Federera. Sigurno je da Federer jos uvijek nije zaboravio onaj poraz u cetvrtfinalu (ako me pamcenje dobro sluzi) Olimpijskih igara u Pekingu 2008.! Bice to njihov drugi okrsaj na Cincinnatiju, prvi je dobio Svicarac u finalu 2007. godine.
Upravo tako. Federer je izašao lako na kraj sa Del Potrom i konačno prekinuo taj negativan niz protiv Argentinca (eh, da mu još nije "prepustio" US Open...).

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 17 avg 2011, 13:47

Ja nisam mogao gledati, spavalo mi se... :D

Drago mi je što je dobio...

Posljednjih godina odlično igra na ovom turniru, očekujem ga u završnici, mada ne znam kakav je ždrijeb ko mu je mogući protivnik u 1/2 Đoković ili Nadal.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 17 avg 2011, 13:50

Đoka..

fino je servirao i sve to ali istog ovog Delpa je dobio Čilić 7 dana ranije,i to lakše.
polahko.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 17 avg 2011, 14:11

@kobe24, Ti bas malo spavas :mrgreen:

Evo neko moje vidjenje meca, bio sam mozda jedini na streamu, tako da nije stopalo sekunde (svi su gledali na BN-u i SK-u) i vidio fanstasticne udarce Federera iz forhenda, prije ovog meca sam mislio da Tsonga ima najbolji forhend na touru (ja nisam na touru, steta), al' kad sam vidio ovo bombardovanje Delpa, nema dvoumica.

Sto se samog meca tice, Roger je odlicno krenuo, napravio rano brejk i drzao svoj servis nedopustajuci ni jednu brejk loptu Delpu (cak mislim da nije bilo dzusa ni u jednom gemu prvog seta) i dobio prvi set sa 6:3. U drugom, Delpo je malo podigao nivo igre, a Roger zadrzao (obicno mu padne koncentracija i nivo igre u jednom periodu meca) isti nivo kao u prvom setu! Igrao se sjajan set sa mnogo lijepih poena, Delpo se opet izvlacio i spasio 6 brejk lopti (cak 3 zaredom u prvom gemu), a imao je samo jednu, koju je Roger spasio sjajnim servisom. No ipak Delpo nije mogao do TB-a, Roger pravi brejk na 5:5 i svojim servisom osvaja mec. Servisom koji je bio fantastican sinoc, 75% ubacenog prvog servisa, Federer ne gubi kad ima taj procent, 83% osvojenih poena na prvi servis, samo je 8 izgubio, od 46. Drugi servis je morao servirati samo 15 puta, a cak 7 poena je dobio.

Roger sada ide na Blejka, Blejk moze poludit pred svojom publikom, al' on je davno pros'o, nema sanse da pruzi veci otpor Fedji. ;)

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 17 avg 2011, 14:19

Claus je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Prekinuo je Federer taj gubitnicki niz od 2 poraza protiv Juana Martina Del Potra! Ocigledno da Rogeru odgovara ovaj turnir. Odskok lopte je, izgleda, po njegovoj mjeri. Igrao je strpljivo, bez srljanja, i kontrolisao mec. Vrlo iskusno je iskoristio svoju prvu break loptu, prisilivsi protivnika na gresku iz backhand-a. Potom je vrlo lagano osvojio svoj servis game, i ponovo izvrsio blagi pritisak na game u kojem je Del Potro servirao, no nije ga uspio osvojiti. Prvi set je zavrsio onako rutinski, i u njemu napravio sasvim korektan broj neforsiranih gresaka, oko 10. U drugom setu se igralo game za game, s tim da je Federer imao nekoliko neiskoristenih break lopti, a Del Potro ih je u cijelom mecu imao, ako se ne varam, samo 2. I u ovom setu je Federer igrao dosta dobro, bez nekih nepotrebnih pogresaka. Sjajno je odigrao kljucni poen na servis protivnika kod 5:5, kada je imao 7. break loptu. Tu ga je odlicno posluzila koncentracija, i odigrao je jedan od najljepsi poena u mecu, pogodivsi samo liniju iz forehand-a. U posljednjem game-u je stvorio sebi nepotreban pritisak, ali je to uspio prevazici sjajnim servisom, koji je i u ovom mecu bio na zavidnom nivou. Preciznije, imao je, impresivnih, 75% ubacenog prvog servisa, odserviravsi 12 aseva, a 83% osvojenih poena bilo je iz tog prvog servisa. I sam Federer je izjavio kako ga je iznenadio tako dobar servis: "It went better than I thought."
Upravo tako. Federer je izašao lako na kraj sa Del Potrom i konačno prekinuo taj negativan niz protiv Argentinca (eh, da mu još nije "prepustio" US Open...).
Joj covjece, ako se ne varam, Fedexa su u tom mecu dijelila samo 2 poena od GS-a, i onda poraz... :x :x

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 17 avg 2011, 14:30

Edin TM87 je napisao/la:@kobe24, Ti bas malo spavas :mrgreen:

Evo neko moje vidjenje meca, bio sam mozda jedini na streamu, tako da nije stopalo sekunde (svi su gledali na BN-u i SK-u) i vidio fanstasticne udarce Federera iz forhenda, prije ovog meca sam mislio da Tsonga ima najbolji forhend na touru (ja nisam na touru, steta), al' kad sam vidio ovo bombardovanje Delpa, nema dvoumica.

Sto se samog meca tice, Roger je odlicno krenuo, napravio rano brejk i drzao svoj servis nedopustajuci ni jednu brejk loptu Delpu (cak mislim da nije bilo dzusa ni u jednom gemu prvog seta) i dobio prvi set sa 6:3. U drugom, Delpo je malo podigao nivo igre, a Roger zadrzao (obicno mu padne koncentracija i nivo igre u jednom periodu meca) isti nivo kao u prvom setu! Igrao se sjajan set sa mnogo lijepih poena, Delpo se opet izvlacio i spasio 6 brejk lopti (cak 3 zaredom u prvom gemu), a imao je samo jednu, koju je Roger spasio sjajnim servisom. No ipak Delpo nije mogao do TB-a, Roger pravi brejk na 5:5 i svojim servisom osvaja mec. Servisom koji je bio fantastican sinoc, 75% ubacenog prvog servisa, Federer ne gubi kad ima taj procent, 83% osvojenih poena na prvi servis, samo je 8 izgubio, od 46. Drugi servis je morao servirati samo 15 puta, a cak 7 poena je dobio.

Roger sada ide na Blejka, Blejk moze poludit pred svojom publikom, al' on je davno pros'o, nema sanse da pruzi veci otpor Fedji. ;)
:lol: :lol: Vjeruj da uvijek u ono vrijeme lijezem, ali sam sad' ustao ranije nego ikad'. Ne znam zasto... :? Buraz isto sa mnom gledao tenis, i jos uvijek spava. A vidim poceo si ove moje statisticke detalje da kopiras, sram te bilo! :lol: :lol:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 17 avg 2011, 14:34

kobe24 je napisao/la:

:lol: :lol: Vjeruj da uvijek u ono vrijeme lijezem, ali sam sad' ustao ranije nego ikad'. Ne znam zasto... :? Buraz isto sa mnom gledao tenis, i jos uvijek spava. A vidim poceo si ove moje statisticke detalje da kopiras, sram te bilo! :lol: :lol:
Nije ba, :lol: :lol: :lol: ranije ustanes i prepises sa stranice neke, pa se hvalis, a cuj 2 brejk lopte za Delpa, a bila 1, grijesis puno ;)

ps ne smijemo popravljat kvalitet diskusija, vratit ce se @Real Sociedad :mrgreen:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 17 avg 2011, 14:42

Edin TM87 je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:

Nije ba, :lol: :lol: :lol: ranije ustanes i prepises sa stranice neke, pa se hvalis, a cuj 2 brejk lopte za Delpa, a bila 1, grijesis puno ;)

ps ne smijemo popravljat kvalitet diskusija, vratit ce se @Real Sociedad :mrgreen:
Pa napisao sam pored te 2 break lopte "ako se ne varam"! :mrgreen:
A eto nadji odakle sam prepisao, a i da sam prepisao ne bih mi se potkrala ta greska o Juan-ovim break loptama! Nisam gledao jedan mali dio meca, is'o jest, pa zato kontam da nije bilo koja break lopta. Inace mi je praksa da poslije svakom Rogerovog meca pogledam statistiku, pa zato nema potrebe da citam bilo kakve stranice... ;)

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 17 avg 2011, 14:45

kobe24 je napisao/la:
Claus je napisao/la:
Joj covjece, ako se ne varam, Fedexa su u tom mecu dijelila samo 2 poena od GS-a, i onda poraz... :x :x
I meni se tako čini (iako nisam siguran, no znam da je bio jako blizu). :mrgreen: Bio je sasvim blizu pobjede, ali onda je uslijedio neobjašnjiv pad u njegovoj igri. Juan Martin je to znalački iskoristio i preoteo titulu Federeru. Rezultat je na kraju glasio 3-6 7-6 (7-5) 4-6 7-6 (7-4) 6-2.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 17 avg 2011, 14:45

kobe24 je napisao/la: Pa napisao sam pored te 2 break lopte "ako se ne varam"! :mrgreen:
A eto nadji odakle sam prepisao, a i da sam prepisao ne bih mi se potkrala ta greska o Juan-ovim break loptama! Nisam gledao jedan mali dio meca, is'o jest, pa zato kontam da nije bilo koja break lopta. Inace mi je praksa da poslije svakom Rogerovog meca pogledam statistiku, pa zato nema potrebe da citam bilo kakve stranice... ;)
Pa dobro, i ja bih pogled'o, al' zaspo bi na stolici da sam duze ost'o! De mi reci onda, kol'ko je Fedja im'o winnera iz forhenda, ne mogu nidje nac'. :D

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 17 avg 2011, 14:50

Edin TM87 je napisao/la:
kobe24 je napisao/la: Pa napisao sam pored te 2 break lopte "ako se ne varam"! :mrgreen:
Pa dobro, i ja bih pogled'o, al' zaspo bi na stolici da sam duze ost'o! De mi reci onda, kol'ko je Fedja im'o winnera iz forhenda, ne mogu nidje nac'. :D
E jbg sad, pa nisam ja Wikipedia za Federera. :D Ono bitno zapamtim, a nebitno se zaboravi. Iako mislim da te stavke nije ni bilo... ;)

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 17 avg 2011, 15:07

Roger je imao 35 winera i 25 neforsiranih gresaka.
Izdržati, to je temelj vrline!

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 18 avg 2011, 02:46

Bogomolov < Murray 1:2
Verdasco > Nadal 2:1
Fish < Gasquet 1:2
Almagro > Berdych 2:1
Kohlschreiber < Monfils 1:2
Federer > Blake 2:0
Ferrer > Simon/Tipsarevic 2:1
Đokovic > Stepanek 2:1

Zanimljivo trece kolo Cincinnatija.Jedino Fedex po meni lagano dalje.Ostalo,zeznuto.Svaki igrac ce proliti dosta znoja za prolazak u cetvrtfinale.Cak i 1.igrac svijeta,posto se sastaje protiv vrlo neugodnog Čeha koji ima jedan od najboljih volley udaraca.Nadalova forma je u silaznoj pitanju i zato sam tipovo na Verdasca.Kada ga je Dodig mogao pobijediti :roll:,postao je nepredvidiv.Finalista Montreala bi mogao kuci.
Chelsea F.C.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 18 avg 2011, 10:22

Blue_He4rt je napisao/la:Bogomolov < Murray 1:2
Verdasco > Nadal 2:1
Fish < Gasquet 1:2
Almagro > Berdych 2:1
Kohlschreiber < Monfils 1:2
Federer > Blake 2:0
Ferrer > Simon/Tipsarevic 2:1
Đokovic > Stepanek 2:1

Zanimljivo trece kolo Cincinnatija.Jedino Fedex po meni lagano dalje.Ostalo,zeznuto.Svaki igrac ce proliti dosta znoja za prolazak u cetvrtfinale.Cak i 1.igrac svijeta,posto se sastaje protiv vrlo neugodnog Čeha koji ima jedan od najboljih volley udaraca.Nadalova forma je u silaznoj pitanju i zato sam tipovo na Verdasca.Kada ga je Dodig mogao pobijediti :roll:,postao je nepredvidiv.Finalista Montreala bi mogao kuci.
:lol: I ti bi Radeku set dao a :lol:
"Indija,Pakistan..."

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 18 avg 2011, 15:06

Blue_He4rt je napisao/la: Zanimljivo trece kolo Cincinnatija.Jedino Fedex po meni lagano dalje.Ostalo,zeznuto.
Uh, ja se bas bojim za Rogera. Ovaj Blake je pravo nezgodan igrac. Bez obzira sto je tako pao na Atp-u, zna on i dalje igrati, i ne bi me cudilo da ga Roger i u 3 seta, da se pri tome dobro namuci.
Izdržati, to je temelj vrline!

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 18 avg 2011, 18:24

rogeRF je napisao/la:
Blue_He4rt je napisao/la: Zanimljivo trece kolo Cincinnatija.Jedino Fedex po meni lagano dalje.Ostalo,zeznuto.
Uh, ja se bas bojim za Rogera. Ovaj Blake je pravo nezgodan igrac. Bez obzira sto je tako pao na Atp-u, zna on i dalje igrati, i ne bi me cudilo da ga Roger i u 3 seta, da se pri tome dobro namuci.
A ako će se mućiti sa Blejkom... neka batali ;)
"Indija,Pakistan..."

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.