Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Auuu, mene je, skoro pa, impresionirao igrom. I ja nemam snage da trenutno pisem o tome kakvo je bilo stanje na mecu, sutra to slijedi AkoBogDa!Edin TM87 je napisao/la:Kakav mec najveceg svih vremena! Sutra detaljno izvjesce, previse sam umoran.
Upravo tako. Federer je izašao lako na kraj sa Del Potrom i konačno prekinuo taj negativan niz protiv Argentinca (eh, da mu još nije "prepustio" US Open...).kobe24 je napisao/la:Prekinuo je Federer taj gubitnicki niz od 2 poraza protiv Juana Martina Del Potra! Ocigledno da Rogeru odgovara ovaj turnir. Odskok lopte je, izgleda, po njegovoj mjeri. Igrao je strpljivo, bez srljanja, i kontrolisao mec. Vrlo iskusno je iskoristio svoju prvu break loptu, prisilivsi protivnika na gresku iz backhand-a. Potom je vrlo lagano osvojio svoj servis game, i ponovo izvrsio blagi pritisak na game u kojem je Del Potro servirao, no nije ga uspio osvojiti. Prvi set je zavrsio onako rutinski, i u njemu napravio sasvim korektan broj neforsiranih gresaka, oko 10. U drugom setu se igralo game za game, s tim da je Federer imao nekoliko neiskoristenih break lopti, a Del Potro ih je u cijelom mecu imao, ako se ne varam, samo 2. I u ovom setu je Federer igrao dosta dobro, bez nekih nepotrebnih pogresaka. Sjajno je odigrao kljucni poen na servis protivnika kod 5:5, kada je imao 7. break loptu. Tu ga je odlicno posluzila koncentracija, i odigrao je jedan od najljepsi poena u mecu, pogodivsi samo liniju iz forehand-a. U posljednjem game-u je stvorio sebi nepotreban pritisak, ali je to uspio prevazici sjajnim servisom, koji je i u ovom mecu bio na zavidnom nivou. Preciznije, imao je, impresivnih, 75% ubacenog prvog servisa, odserviravsi 12 aseva, a 83% osvojenih poena bilo je iz tog prvog servisa. I sam Federer je izjavio kako ga je iznenadio tako dobar servis: "It went better than I thought."
Del Potro izgleda nije mogao nista u ovom mecu, a evo sta on kaze na Federerovu igru: "He played like No. 1 in the world."
Ostaje da vidimo kako ce nam se prikazati u narednom duelu u kojem ga ceka Amerikanac James Blake, nekada igrac iz TOP10. U medjusobnim okrsajima ove dvojice tenisera je trenutno 9-2, naravno na strani Federera. Sigurno je da Federer jos uvijek nije zaboravio onaj poraz u cetvrtfinalu (ako me pamcenje dobro sluzi) Olimpijskih igara u Pekingu 2008.! Bice to njihov drugi okrsaj na Cincinnatiju, prvi je dobio Svicarac u finalu 2007. godine.
Joj covjece, ako se ne varam, Fedexa su u tom mecu dijelila samo 2 poena od GS-a, i onda poraz...Claus je napisao/la:Upravo tako. Federer je izašao lako na kraj sa Del Potrom i konačno prekinuo taj negativan niz protiv Argentinca (eh, da mu još nije "prepustio" US Open...).kobe24 je napisao/la:Prekinuo je Federer taj gubitnicki niz od 2 poraza protiv Juana Martina Del Potra! Ocigledno da Rogeru odgovara ovaj turnir. Odskok lopte je, izgleda, po njegovoj mjeri. Igrao je strpljivo, bez srljanja, i kontrolisao mec. Vrlo iskusno je iskoristio svoju prvu break loptu, prisilivsi protivnika na gresku iz backhand-a. Potom je vrlo lagano osvojio svoj servis game, i ponovo izvrsio blagi pritisak na game u kojem je Del Potro servirao, no nije ga uspio osvojiti. Prvi set je zavrsio onako rutinski, i u njemu napravio sasvim korektan broj neforsiranih gresaka, oko 10. U drugom setu se igralo game za game, s tim da je Federer imao nekoliko neiskoristenih break lopti, a Del Potro ih je u cijelom mecu imao, ako se ne varam, samo 2. I u ovom setu je Federer igrao dosta dobro, bez nekih nepotrebnih pogresaka. Sjajno je odigrao kljucni poen na servis protivnika kod 5:5, kada je imao 7. break loptu. Tu ga je odlicno posluzila koncentracija, i odigrao je jedan od najljepsi poena u mecu, pogodivsi samo liniju iz forehand-a. U posljednjem game-u je stvorio sebi nepotreban pritisak, ali je to uspio prevazici sjajnim servisom, koji je i u ovom mecu bio na zavidnom nivou. Preciznije, imao je, impresivnih, 75% ubacenog prvog servisa, odserviravsi 12 aseva, a 83% osvojenih poena bilo je iz tog prvog servisa. I sam Federer je izjavio kako ga je iznenadio tako dobar servis: "It went better than I thought."
Del Potro izgleda nije mogao nista u ovom mecu, a evo sta on kaze na Federerovu igru: "He played like No. 1 in the world."
Ostaje da vidimo kako ce nam se prikazati u narednom duelu u kojem ga ceka Amerikanac James Blake, nekada igrac iz TOP10. U medjusobnim okrsajima ove dvojice tenisera je trenutno 9-2, naravno na strani Federera. Sigurno je da Federer jos uvijek nije zaboravio onaj poraz u cetvrtfinalu (ako me pamcenje dobro sluzi) Olimpijskih igara u Pekingu 2008.! Bice to njihov drugi okrsaj na Cincinnatiju, prvi je dobio Svicarac u finalu 2007. godine.
Edin TM87 je napisao/la:@kobe24, Ti bas malo spavas![]()
Evo neko moje vidjenje meca, bio sam mozda jedini na streamu, tako da nije stopalo sekunde (svi su gledali na BN-u i SK-u) i vidio fanstasticne udarce Federera iz forhenda, prije ovog meca sam mislio da Tsonga ima najbolji forhend na touru (ja nisam na touru, steta), al' kad sam vidio ovo bombardovanje Delpa, nema dvoumica.
Sto se samog meca tice, Roger je odlicno krenuo, napravio rano brejk i drzao svoj servis nedopustajuci ni jednu brejk loptu Delpu (cak mislim da nije bilo dzusa ni u jednom gemu prvog seta) i dobio prvi set sa 6:3. U drugom, Delpo je malo podigao nivo igre, a Roger zadrzao (obicno mu padne koncentracija i nivo igre u jednom periodu meca) isti nivo kao u prvom setu! Igrao se sjajan set sa mnogo lijepih poena, Delpo se opet izvlacio i spasio 6 brejk lopti (cak 3 zaredom u prvom gemu), a imao je samo jednu, koju je Roger spasio sjajnim servisom. No ipak Delpo nije mogao do TB-a, Roger pravi brejk na 5:5 i svojim servisom osvaja mec. Servisom koji je bio fantastican sinoc, 75% ubacenog prvog servisa, Federer ne gubi kad ima taj procent, 83% osvojenih poena na prvi servis, samo je 8 izgubio, od 46. Drugi servis je morao servirati samo 15 puta, a cak 7 poena je dobio.
Roger sada ide na Blejka, Blejk moze poludit pred svojom publikom, al' on je davno pros'o, nema sanse da pruzi veci otpor Fedji.
Nije ba,kobe24 je napisao/la:Edin TM87 je napisao/la:@kobe24, Ti bas malo spavas![]()
Evo neko moje vidjenje meca, bio sam mozda jedini na streamu, tako da nije stopalo sekunde (svi su gledali na BN-u i SK-u) i vidio fanstasticne udarce Federera iz forhenda, prije ovog meca sam mislio da Tsonga ima najbolji forhend na touru (ja nisam na touru, steta), al' kad sam vidio ovo bombardovanje Delpa, nema dvoumica.
Sto se samog meca tice, Roger je odlicno krenuo, napravio rano brejk i drzao svoj servis nedopustajuci ni jednu brejk loptu Delpu (cak mislim da nije bilo dzusa ni u jednom gemu prvog seta) i dobio prvi set sa 6:3. U drugom, Delpo je malo podigao nivo igre, a Roger zadrzao (obicno mu padne koncentracija i nivo igre u jednom periodu meca) isti nivo kao u prvom setu! Igrao se sjajan set sa mnogo lijepih poena, Delpo se opet izvlacio i spasio 6 brejk lopti (cak 3 zaredom u prvom gemu), a imao je samo jednu, koju je Roger spasio sjajnim servisom. No ipak Delpo nije mogao do TB-a, Roger pravi brejk na 5:5 i svojim servisom osvaja mec. Servisom koji je bio fantastican sinoc, 75% ubacenog prvog servisa, Federer ne gubi kad ima taj procent, 83% osvojenih poena na prvi servis, samo je 8 izgubio, od 46. Drugi servis je morao servirati samo 15 puta, a cak 7 poena je dobio.
Roger sada ide na Blejka, Blejk moze poludit pred svojom publikom, al' on je davno pros'o, nema sanse da pruzi veci otpor Fedji.![]()
Vjeruj da uvijek u ono vrijeme lijezem, ali sam sad' ustao ranije nego ikad'. Ne znam zasto...
Buraz isto sa mnom gledao tenis, i jos uvijek spava. A vidim poceo si ove moje statisticke detalje da kopiras, sram te bilo!
![]()
Pa napisao sam pored te 2 break lopte "ako se ne varam"!Edin TM87 je napisao/la:Nije ba,kobe24 je napisao/la:Edin TM87 je napisao/la:@kobe24, Ti bas malo spavas![]()
Roger sada ide na Blejka, Blejk moze poludit pred svojom publikom, al' on je davno pros'o, nema sanse da pruzi veci otpor Fedji.![]()
Vjeruj da uvijek u ono vrijeme lijezem, ali sam sad' ustao ranije nego ikad'. Ne znam zasto...
Buraz isto sa mnom gledao tenis, i jos uvijek spava. A vidim poceo si ove moje statisticke detalje da kopiras, sram te bilo!
![]()
![]()
![]()
ranije ustanes i prepises sa stranice neke, pa se hvalis, a cuj 2 brejk lopte za Delpa, a bila 1, grijesis puno
![]()
ps ne smijemo popravljat kvalitet diskusija, vratit ce se @Real Sociedad
I meni se tako čini (iako nisam siguran, no znam da je bio jako blizu).kobe24 je napisao/la:Joj covjece, ako se ne varam, Fedexa su u tom mecu dijelila samo 2 poena od GS-a, i onda poraz...Claus je napisao/la:Upravo tako. Federer je izašao lako na kraj sa Del Potrom i konačno prekinuo taj negativan niz protiv Argentinca (eh, da mu još nije "prepustio" US Open...).kobe24 je napisao/la:Prekinuo je Federer taj gubitnicki niz od 2 poraza protiv Juana Martina Del Potra! Ocigledno da Rogeru odgovara ovaj turnir. Odskok lopte je, izgleda, po njegovoj mjeri. Igrao je strpljivo, bez srljanja, i kontrolisao mec. Vrlo iskusno je iskoristio svoju prvu break loptu, prisilivsi protivnika na gresku iz backhand-a. Potom je vrlo lagano osvojio svoj servis game, i ponovo izvrsio blagi pritisak na game u kojem je Del Potro servirao, no nije ga uspio osvojiti. Prvi set je zavrsio onako rutinski, i u njemu napravio sasvim korektan broj neforsiranih gresaka, oko 10. U drugom setu se igralo game za game, s tim da je Federer imao nekoliko neiskoristenih break lopti, a Del Potro ih je u cijelom mecu imao, ako se ne varam, samo 2. I u ovom setu je Federer igrao dosta dobro, bez nekih nepotrebnih pogresaka. Sjajno je odigrao kljucni poen na servis protivnika kod 5:5, kada je imao 7. break loptu. Tu ga je odlicno posluzila koncentracija, i odigrao je jedan od najljepsi poena u mecu, pogodivsi samo liniju iz forehand-a. U posljednjem game-u je stvorio sebi nepotreban pritisak, ali je to uspio prevazici sjajnim servisom, koji je i u ovom mecu bio na zavidnom nivou. Preciznije, imao je, impresivnih, 75% ubacenog prvog servisa, odserviravsi 12 aseva, a 83% osvojenih poena bilo je iz tog prvog servisa. I sam Federer je izjavio kako ga je iznenadio tako dobar servis: "It went better than I thought."
Ostaje da vidimo kako ce nam se prikazati u narednom duelu u kojem ga ceka Amerikanac James Blake, nekada igrac iz TOP10. U medjusobnim okrsajima ove dvojice tenisera je trenutno 9-2, naravno na strani Federera. Sigurno je da Federer jos uvijek nije zaboravio onaj poraz u cetvrtfinalu (ako me pamcenje dobro sluzi) Olimpijskih igara u Pekingu 2008.! Bice to njihov drugi okrsaj na Cincinnatiju, prvi je dobio Svicarac u finalu 2007. godine.![]()
Pa dobro, i ja bih pogled'o, al' zaspo bi na stolici da sam duze ost'o! De mi reci onda, kol'ko je Fedja im'o winnera iz forhenda, ne mogu nidje nac'.kobe24 je napisao/la: Pa napisao sam pored te 2 break lopte "ako se ne varam"!![]()
A eto nadji odakle sam prepisao, a i da sam prepisao ne bih mi se potkrala ta greska o Juan-ovim break loptama! Nisam gledao jedan mali dio meca, is'o jest, pa zato kontam da nije bilo koja break lopta. Inace mi je praksa da poslije svakom Rogerovog meca pogledam statistiku, pa zato nema potrebe da citam bilo kakve stranice...
E jbg sad, pa nisam ja Wikipedia za Federera.Edin TM87 je napisao/la:Pa dobro, i ja bih pogled'o, al' zaspo bi na stolici da sam duze ost'o! De mi reci onda, kol'ko je Fedja im'o winnera iz forhenda, ne mogu nidje nac'.kobe24 je napisao/la: Pa napisao sam pored te 2 break lopte "ako se ne varam"!![]()
A eto nadji odakle sam prepisao, a i da sam prepisao ne bih mi se potkrala ta greska o Juan-ovim break loptama! Nisam gledao jedan mali dio meca, is'o jest, pa zato kontam da nije bilo koja break lopta. Inace mi je praksa da poslije svakom Rogerovog meca pogledam statistiku, pa zato nema potrebe da citam bilo kakve stranice...
Blue_He4rt je napisao/la:Bogomolov < Murray 1:2
Verdasco > Nadal 2:1
Fish < Gasquet 1:2
Almagro > Berdych 2:1
Kohlschreiber < Monfils 1:2
Federer > Blake 2:0
Ferrer > Simon/Tipsarevic 2:1
Đokovic > Stepanek 2:1
Zanimljivo trece kolo Cincinnatija.Jedino Fedex po meni lagano dalje.Ostalo,zeznuto.Svaki igrac ce proliti dosta znoja za prolazak u cetvrtfinale.Cak i 1.igrac svijeta,posto se sastaje protiv vrlo neugodnog Čeha koji ima jedan od najboljih volley udaraca.Nadalova forma je u silaznoj pitanju i zato sam tipovo na Verdasca.Kada ga je Dodig mogao pobijediti,postao je nepredvidiv.Finalista Montreala bi mogao kuci.
Uh, ja se bas bojim za Rogera. Ovaj Blake je pravo nezgodan igrac. Bez obzira sto je tako pao na Atp-u, zna on i dalje igrati, i ne bi me cudilo da ga Roger i u 3 seta, da se pri tome dobro namuci.Blue_He4rt je napisao/la: Zanimljivo trece kolo Cincinnatija.Jedino Fedex po meni lagano dalje.Ostalo,zeznuto.
A ako će se mućiti sa Blejkom... neka batalirogeRF je napisao/la:Uh, ja se bas bojim za Rogera. Ovaj Blake je pravo nezgodan igrac. Bez obzira sto je tako pao na Atp-u, zna on i dalje igrati, i ne bi me cudilo da ga Roger i u 3 seta, da se pri tome dobro namuci.Blue_He4rt je napisao/la: Zanimljivo trece kolo Cincinnatija.Jedino Fedex po meni lagano dalje.Ostalo,zeznuto.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.