Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

badblueboylivno
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la badblueboylivno » 13 maj 2012, 19:35

Željo će uvaliti Leotaru pet komada, kakav Leotar kakvi bakrači.
Hayley <3

bekicamir
Kontakt:

Post Postao/la bekicamir » 13 maj 2012, 22:35

Jeb.. te zivot,ovaj Siroki 2. mjesto,finalista kupa i protiv Travnika 20ak ljudi na tribinama...
pu... ovaj klub treba ugasiti kad ga nitko ne prati,mislio sam da je u nas dno dna,losi smo,slaba igra,slaba organizacija,skupe ulaznice ,ali ovo je katastrofa!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 13 maj 2012, 23:34

bekicamir je napisao/la:Jeb.. te zivot,ovaj Siroki 2. mjesto,finalista kupa i protiv Travnika 20ak ljudi na tribinama...
pu... ovaj klub treba ugasiti kad ga nitko ne prati,mislio sam da je u nas dno dna,losi smo,slaba igra,slaba organizacija,skupe ulaznice ,ali ovo je katastrofa!
šta tebe boli k u r a c za Široki?

gledaj Zrinjski i okani se drugih klubova..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 maj 2012, 00:27

bekicamir je napisao/la:Jeb.. te zivot,ovaj Siroki 2. mjesto,finalista kupa i protiv Travnika 20ak ljudi na tribinama...
Haj majke ti ne seri vise, dosta te. Na ovom forumu je tebi vise od 50 posto upisa kontra Širokog ili Veleza (sto ce bilo tko lako argumentirati), sto su ti ujedno ocito i najveci kompleksi. Da imas upola toliko upisa na temu vlastitog kluba (a i tamo kad pises samo iritiras normalne navijace i simpatizere mostarskog Zrinjskog) i da ti svaka druga nije ponizavanje ''skutora'' ili ponizavanje Veleza nazivajuci ga klubom iz Vrapcica ili placuci koliko ti je netko drugi kriv za sve u zivotu i 'fuj' i sta vec ne, ne bi nista rekao, al sto je previse previse, nisi ni svjestan koliko postajes iritantan i smijesan svakim daljnim upisom.
O kakvim crnim posjetama pricas, tko to ima posjetu u premijer ligi, da nije Zrinjski mozda? Ubij me ako imate 400 ljudi u prosjeku vise po utakmici. Da nema Ultrasa sablasno prazno bi bilo, a i tu pricamo o post 2005. vremenu. Idi bolan gledaj svoja posla, sta si se vise skacio, sta te boli neka stvar za ostale klubove.
Cuj ti ces nesto gasiti i znas tko koga prati, pa to je smijesno dolazeci od ovakvog lika
Navrati na finale Kupa ako ti se trebaju objasniti neke stvari. Samo to cu reci.

Prijatno i nek se administracija konacno pozabavi ovakvim likovima na konstantnom spamu.
...Život za Široki...

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 14 maj 2012, 00:38

Vidim prica se gore hocel Zeljo dobiti Leotara?

E pa ako ste mogli da poderete Slobodu,Slaviju i GOSKA sto onda ne bi i Lotara bgt? Protiv nas ste govorili da idete na pobjedu jer drzite do imena i da je Zeljo veliki i to. Pa se nadam da cete biti korektni, remi je najmanje sto ovaj tim Zelje moze dole :)

Olimpic ce ih razvalit, to sam siguran...Olimpic igra i boli ih briga za sve ;)
Znaci moze se sve maksimalno korektno, ljudi smo...kako protiv jednog tako protiv drugog
Zadnja izmjena: delpiero20, dana/u 14 maj 2012, 00:45, ukupno mijenjano 1 put.

bogy_tm87
Kontakt:

Post Postao/la bogy_tm87 » 14 maj 2012, 00:40

kako odma covjeka napadate cim progovori :?

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 14 maj 2012, 01:58

sto se sad pozornost odmah stavlja na pitanje hoce li zeljo pobjediti leotar ili ne? sto tako ne bi postavljali pitanje hoce li borac uzeti slaviju, ili velez goska?!

na pitanje ko ce ispasti na kraju, vidjecemo poslije 30.kola, do tada djeco, mirno spavajte... ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 14 maj 2012, 10:41

ispada GOŠK, jednostavno neće više nikoga pobijediti, ljudi (čitaj Pero i Lujo) su odlučili da neće igrati sljedeće sezone u PL, hem što ne mogu dobiti licencu, hem što im se ne isplati sad su digli lovu od Slobode i donekle vratili uloženo, pa oni godinama posluju na taj način u 1. ligi FBIH, uvodili su u PL Veleža, Travnika, Jedinstvo, Leotar će pretpostavljam dobiti bar bod u dvije tekme, a Slavija Slobodu, prije toga Sloboda Veleža i to je to, GOŠK i Kozara aut

acovic1
Kontakt:

Post Postao/la acovic1 » 14 maj 2012, 12:12

Meni su ove priče o namještanju smješne!Sačekajte brate još 15 dana i sve će se znati.Daleko od toga da u BiH ligi nema zakulisnih radnji ali u kojoj to ligi ih nema.Talijani: kvota na nulu 1,5 ili 1,3- smješno.Španjolci i Francuzi:konkretno ja jučer uzeo lovu na njima i to na dva listića.Pobjede Bordoa,PSG-a, Bresta ,Levantea i Malage.I to neke u zadnjoj minuti i sa igračem manje.Netko će reći nisu imali protivnici motiva!Pa šta je to onda nego puštanje ako se ne igra sa 100% snage.Znam osobno mnogo priča o prodanim i kupljenim utakmicama kod nas.Ali većinom su to bile prazne priče i poslije utakmica se ispostavilo da je to bila presipanje iz šupljeg u prazno.Prije par godina čitav je Mostar pričao kako će Zrinjski u Mostaru pustiti Čeliku kojemu je gorilo pod nogama.Utakmica nije ni počela a već su se svi obrušili na igrače i trenera.Do 88 minute bilo 1-1 i onda Zrinja dobije 2-1.Da je ostalo 1-1 nitko ih živ ne bi oprao i svi bi rekli da su prodali tekmu.Poslije sam pričao sa nekim igračima koji su mi rekli da im je to bila jedna od težih utakmica te sezone jer se stvorio takav pritisak kao da igraju ligu prvaka.Smješne su ove konstrukcije ti ćeš pustiti meni ja ću tebi pa će oni izgubiti protiv onih a vi ćete dobiti ove :D :D :D :D .Na kraju mora neka solucija biti ispravna, zar ne.Imam i ja teoriju da se u Engleskoj zbog gledanosti,sponzora i TV prava svake godine režiraju hičkokovske završnice da bi se uzelo što više para.E sada šta mislite koliko u tome ima istine?
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI!

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 14 maj 2012, 13:37

najbitnija utakmica u ova dva kola ce biti gosk-celik, pitanje je hoce li celik doci sa bijelom zastavom i prepustiti bodove gosku za opstanak, ili ce igrati posteno i tako spasiti svoj obraz pobjedivsi klub iz gabele...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 maj 2012, 13:40

tm84 je napisao/la:najbitnija utakmica u ova dva kola ce biti gosk-celik, pitanje je hoce li celik doci sa bijelom zastavom i prepustiti bodove gosku za opstanak, ili ce igrati posteno i tako spasiti svoj obraz pobjedivsi klub iz gabele...
Oni igraju za Slobodu, sebe su osigurali.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 14 maj 2012, 16:05

U Leotaru ogorčeni: Pokradeni smo protiv Zrinjskog

Ono što je uzburkalo duhove na Policama je suđenje pomoćnika na utakmici Ratka Kunića iz Banja Luke i Gorana Dujaka iz Odžaka

Na Policama još uvijek ne mogu da dođu sebi nakon poraza od Zrinjskog. Alarmi su uveliko u crvenom, situacija je nikada teža. Niko u Leotaru ne spori da su fudbaleri odigrali lošu utakmicu i snose dio krivice za poraz. Međutim, ono što je još više uzburkalo duhove na Policama je suđenje pomoćnika na utakmici Ratka Kunića iz Banja Luke i Gorana Dujaka iz Odžaka. Saopštenje za javnost iz trebinjskog kluba došlo je na našu adesu, koje prenosimo u cijelosti.

„Nemamo običaj da se na ovaj način obraćamo javnosti, ali šta da radimo kada smo u utakmici koja je za nas imala presudan značaj na najpodmukliji način oštećeni. Onako kao su sudili Kunić i Dujak je za svaku osudu. Na 1:0 za naš klub Kunić je signalizirao nepostojeći ofsajd kada je naš igrač Dragan Vuković izašao sam pred golmana što se jasno vidi na TV snimku, a u drugom poluvremenu je drugi pomoćnik Goran Dujak takođe „mahao“ nepostojeći ofsajd, kada je Dragan Ristić glavom prebacio loptu za Milorada Cimirota. Dujak je takođe u još nekoliko navrata oštetio naš klub, a kada smo ga pitali zašto to radi, rekao nam je da mu smeta sunce. Mi nažalost, Sunce ne možemo da ugasimo, ali to za nas nije nikakvo opravdanje. Sa druge strane igrače Zrinjskog nekoliko puta je puštao iz čistih ofsajd pozicija, kažu u saopštenju iz FK Leotar.

U Trebinju smatraju da ipak nisu u pitanju nenamjerne sudijske greške.

„Nadamo se da za ovakvo suđenje nisu imali nalogodavce, jer bi to prava sramota. Nijednog trenutka ne skidamo krivicu sa nas i sa igrača, ali smo od FSBiH tražili da pogleda snimak i da ovu dvojicu sudija najoštrije kazni, tj. samo da ih korektno ocijeni za ono što su sudili u subotu u Trebinju. Moramo i da istaknemo da nemamo primjedbe na suđenje glavnog arbitra Muamera Burekovića iz Zenice. Takođe, od FSRS kome pripadamo, tražićemo da se Ratko Kunić skine sa liste sudi. Znamo da ova naša žalba neće promijeniti ništa, ali ne želimo da šutimo i dozvolimo da nam drugi nanose štetu, a da šutimo“.

Sad druge strane na Policama nastavljaju sa radom i pripremaju se za utakmicu sa Olimpikom. Iako je Borče Sredojević u izjavi nakon utakmice najavio i svoj odlazak od toga kako sada stvari stoje neće biti ništa. Glave su se ohladile, ali je sigurno da ga očekuje ozbiljan razgovor sa svojim igračima u vezi njihovog zalaganja i odnosa prema igri u ključnoj utakmici sezone. O promjeni ne razmišljaju ni u upravi.

„Bio sam pun emocija i vruće glave. I dalje stojim na raspolaganju rukovodstvu kluba. Nisam čovjek koji bježi od odgovornosti. Težak poraz smo pretrpili, ali i dalje imamo realne šanse za opstanak. Možemo da osvojimo bodove u Sarajevu. Ubjeđen sam u to. Moramo mnogo da poradimo da oporavimo igrače psihički", rekao je Sredojević.

Sredojević tvrdi da mu je ovo najteži poraz u karijeri.

„Igrao sam sa reprezentacijom BiH baraž za Svjetsko i Evropsko prvenstvo, ali ovaj poraz od Zrinjskog mi je najteže pao. Ovo je bila mnogo bitna utakmica, ni sada ne mogu da objasnim onakav pad u drugom dijelu utakmice. Porazgovaraću sa igračima, otvoreno kao što sam to i do sada radio“.
U ponedjeljak na jutarnjem treningu je igrače posjetio i predsjednik Luka Petrović.

„Nalazimo se u teškoj, ali ne i u bezizlaznoj situaciji. Nisam nikad bio pesimista, ali sam uvijek bio oprezan. Vjerujem u igrače i vjerujem u opstanak. Da bi to izborili moramo da damo sve od sebe. Igračima se duguje jedan dio ugovora i plata, ali će to u najkraćem roku biti izmireno. Od kada sam ja predsjednik nismo nikom ostali dužni, nećemo ni njima. Danas je veoma teško doći do novca, ali činimo sve da to obezbijedimo“, rekao je Petrović.

Igrači Leotara u nedjelju su imali slobodan dan. Za opstanak Leotaru je potrebna pobjeda u poslijednjem kolu nad šampionom Željezničarom. Svako drugi ishod znači da će Leotar zavisiti od ostalih rezultata Slavije, Slobode i GOŠK-a. Prije sudbonosnog duela sa Željezničarom, Leotar opstanak može da obezbijedi u Sarajevu, gdje uz TV prenos igra protiv Olimpika. Iako su sada već u opuštenom raspoloženju mogli da razmišljaju o narednoj sezoni, u Leotaru moraju da strijepe do poslijednjeg kola. Situacija nije nikada bila teža. Može li Leotar da preživi i ovo nevrijeme ? Da li će ovo biti prva generacija u istoriji Leotara koja je ispala u niži rang u 87 godina dugoj istoriji ? U Trebinju se nadaju da neće.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

bekicamir
Kontakt:

Post Postao/la bekicamir » 14 maj 2012, 22:33

zadnje izjave bh trenera u javnosti:

Bogdan(privremeni trener Zrinjskog)Ne mogu i necu komentirati utakmicu protiv Kozare-Poraz 2:3 Zrinjskog od ekipe koja nikoga u gostima nije dobila u sezoni.

Sredojevic(trener Leotara) Ne mogu objasniti onakav pad ekipe u drugom poluvremenu: Leotar:Zrinjski 1:2

Gavran(trener Goska) Nije mi nikako jasan onakav pad ekipe u utakmici protiv Slobode!

Kozara: Olimpic-neke kladionice internetske su zaprimile velike uplate na 6+ golova !

Cudna je ta nasa premijer liga! :D

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 15 maj 2012, 00:35

bekicamir je napisao/la:zadnje izjave bh trenera u javnosti:

Bogdan(privremeni trener Zrinjskog)Ne mogu i necu komentirati utakmicu protiv Kozare-Poraz 2:3 Zrinjskog od ekipe koja nikoga u gostima nije dobila u sezoni.

Sredojevic(trener Leotara) Ne mogu objasniti onakav pad ekipe u drugom poluvremenu: Leotar:Zrinjski 1:2

Gavran(trener Goska) Nije mi nikako jasan onakav pad ekipe u utakmici protiv Slobode!

Kozara: Olimpic-neke kladionice internetske su zaprimile velike uplate na 6+ golova !

O cemu ti daj nadji tu kladionicu gdje ovo imas igrat
svako sebi dopusta da pise svasta na ovom forumu i to bez ikakvih sankcija
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 15 maj 2012, 08:05

ma da je cudno jest ali ako ima veze sa stimanjima u zadnja dva kola bi se trebalo vidjeti bojim se da bi opet moglo biti nekih sumnjivih dvica ;)
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 15 maj 2012, 08:37

I Želju su svstavali u neki začarani trougao, pa je na kraju ispalo da se radi o mahalskoj...
Prije se kao dokaz namještanja posmatrala situacija gdje su domaćini u glavnom pobjeđivali, sada kad to nije slučaj, opet se aludira na namještanja... E J*BI GA! Hoće li ikad iko napisati nešto bez upotrebe teorije zavjere?
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 15 maj 2012, 09:35

tm84 je napisao/la:najbitnija utakmica u ova dva kola ce biti gosk-celik, pitanje je hoce li celik doci sa bijelom zastavom i prepustiti bodove gosku za opstanak, ili ce igrati posteno i tako spasiti svoj obraz pobjedivsi klub iz gabele...
GOŠK-u više nije dovoljna pobjeda protiv Čelika za opstanak, s pobjedom protiv Čelika imati će po mojoj računici Slavija, GOŠK i Sloboda na kraju isto bodova, a u tom slučaju ispada GOŠK jer najgore stoji na mini-tabeli. Najbitnija utakmica u ova zadnja dva kola je Velež-GOŠK, ukoliko tu bude X Velež je ostao a i GOŠK blizu, samo bi im trebala pobjeda protiv Čelika. Ne znam da li je ovo već netko napisao, nisam čitao prethodne postove

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 maj 2012, 09:39

sony_91 je napisao/la:
GOŠK-u više nije dovoljna pobjeda protiv Čelika za opstanak, s pobjedom protiv Čelika imati će po mojoj računici Slavija, GOŠK i Sloboda na kraju isto bodova, a u tom slučaju ispada GOŠK jer najgore stoji na mini-tabeli. Najbitnija utakmica u ova zadnja dva kola je Velež-GOŠK, ukoliko tu bude X Velež je ostao a i GOŠK blizu, samo bi im trebala pobjeda protiv Čelika. Ne znam da li je ovo već netko napisao, nisam čitao prethodne postove
budite sigurni da VELEŽ neće dati ni boda GOŠK -u, ko je to nama davao bodove na lijepe oči? Nema prodaje ugleda kluba, što nisu prije mislili na opstanak? :evil:

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 15 maj 2012, 09:46

Nismo dzabe Premier liga 8-) :lol:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 15 maj 2012, 15:44

AlemC85 je napisao/la:
sony_91 je napisao/la:
budite sigurni da VELEŽ neće dati ni boda GOŠK -u, ko je to nama davao bodove na lijepe oči? Nema prodaje ugleda kluba, što nisu prije mislili na opstanak? :evil:
Ukoliko GOŠK dobije Čelika a Vi izgubite od Slobode u slučaju poraza od GOŠK-a Vi ispadate, ovako dogovore X i sigurni i jedni i drugi :D

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.