Safet Sušić - Pape

Emir_ZENICA
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Emir_ZENICA » 30 maj 2010, 16:30

Izvini Jamie Oliver :mrgreen: :mrgreen:
A C A B !

izet fazlinovic
Kontakt:

Post Postao/la izet fazlinovic » 30 maj 2010, 16:35

harishp je napisao/la:Dobar kuhar ima i dobru platu.Recepte napamet zna.
To sve lijepo i fino, ali nema veze sa onim sta sam ja rekao :D

Ja idem od sebe, mozes mi dati recept od najbolje hrane na svijetu ja nemogu kuhati, nisam dobar kuhar. Ide na kraju sve u kantu.
To hocu da kazem. Mozes imati najbolje igrace ali ako nemas sistem u kojim ti igraci trebaju funcionisati onda ti ne vredi.

Jedna ekipa je toliko dobra, ko svoj najlosi igarc

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 30 maj 2010, 16:39

Emir_ZENICA je napisao/la:Izvini Jamie Oliver :mrgreen: :mrgreen:
Emir-beže, ima li ovaj Oliver kakve veze s Džamijom (Jamie)? Da nije s naših prostora. Nisam još vidio da priprema krzatmu ili japrak dolmu, ali sad mi je postalo sumnjivo zbog imena.
A đe da znam?!

izet fazlinovic
Kontakt:

Post Postao/la izet fazlinovic » 30 maj 2010, 16:42

Raz_ba je napisao/la:
izet fazlinovic je napisao/la:
Raz_ba je napisao/la:A što ne pustite čovjeka da isproba reprezentaciju na prijateljskim susretima onako kako misli da treba. Možda on isprobava nešto što mi ne vidimo. Lahko je nama ovdje sjediti i hvaliti ih kad pobjeđuju. Do neki dan smo za te iste igrače govorili da su zmajevi, dijamanti, zlato, brilijanti.... a kad izgube prijateljsku onda klocevi i šta sve ne. To su isti oni momci koji su nam donijeli toliko radosti.

Ja imam povjerenja i u igrače i u selektora. Ne znam za ostale, a li što se mene tiče, od mene su bolji milion puta. Meni je drago kad pobijedimo, ali sam, isto tako, siguran da je njima još draže. Šta ako izgubimo i od Njemačke? Ništa. Idemo dalje. Sjeća li se ko kako smo igrali protiv Rijeke.
Pristajem da izgubimo sve prijateljske a da se plasiramo na evropsko prvenstvo. Igrači i selektor će pokušati da se plasiramo na evropsko prvenstvo, siguran sam.

Dobro, isprobava. Ali nema on puno vremena za isprobavanje, jos samo 2 utakmice i onda kvalifikacije. Kada do tada nema nikakvog napredka onda ce biti tesko.
Ja sada usporedim njega sa drugim trenerima, oni su tude konzekventni, vidis odmah kakvu igru tolerisu. Kod naseg starog selektora si to takodjer vidio ali ovaj stvarno jos ne zna. Umjesto da ostavi svoj rukopis nad ekipom, on trazi svoju filozofiju i za to nema vremena, to mozes u nekom malom klubu ali ne u reprezentaciji.
Opet kazim, nadam se da se varam i da ce on jos naci svoju taktiku koja godi njemu i reprezentaciji.

I neznaci, da igraci nisu vise dijamanti i sto sta. Jesu, oni su nase zlato ali ovdje stvarno trebao trener svih trenera nastaviti.
Sta ce ti najbolji recepti ako nemas dobrog kuhara.
Nije ni meni drago što smo izgubili. Bilo bi mi puno draže da smo pobijedili. Ja sam, u stvari, htio da kažem da je bolje da se selektor na prijateljskoj utakmici uvjeri da neko ne može realizirati neku njegovu zamisao, nego da se u to uvjeri na zvaničnoj utakmici. Kod našeg starog trenera sam vidio da ne zna ime Nemanji Supiću na konferenciji za štampu pa pita Borčeta. On nije znao čovjeku ime i prezime a da zna šta on može igrati. Ne treba nikoga preuveličavati, osim toga naš stari selektor je izgubio od Rijeke.
Razumijem te potpuno jarane i nadam se da ces ti na kraju kvalifikacija biti u pravu ali do sada mi se Susicova taktika nesvidja.
I da malo branim naseg starog trenera, covjek je bio star, ne pamti.
Ono sa rijekom je stvarno bila sramota tud si potpuno u pravu, nisam gelado tekmu neznam sto su se sramotili toliko.
Ali sto ti ja hocu reci, ja nevidim sistem kod Susica, kod Cire je to bilo drugcije, imao je svoj rukopis, odmah si znao, aha tako i tako a Susic jos trazi, ali opet kazem i uvijek su reci.
Nadam se najbojem, mozda si ti u pravu mozda mi neznamo sta on hoce uraditi s tim ali nekako mi tesko povjerovat, posto je to riskantno za tim i atmosferu.

no comment
Kontakt:

Post Postao/la no comment » 30 maj 2010, 16:45

Nakon bezbroj odigranih utakmica i analiza raznih drugih ekipa, razumio sam djelimicno neke stvari sta trenera razlikuje od fanaticnih navijaca koji prati repku godinama i takoder imaju pravo glasa u vezi taktike, postavljanja pravih igraca na pravo mjestu.

Shvatio sam da sve i jedna ozbiljna repka gradi u danasnje vrijeme formaciju sa 4 odbrambena igraca pozadi. Objasnjene je vrlo jednostavno i na primjeru Srbije i vidljivo, sto jaca odbrana, sto manje su sanse da ces primiti gol, vrlo jednostavna tematika. Srbija nema adekvatan napad ali odbrana ih izvlaci. Dva gola sa strane nasih fudbalera u gostima protiv jake Svedske reprezentacije su sasvim dovoljna, medutim kada odbrana zakaze onda i 2 gola u gostima nisu dovoljna. znaci moja formula pobjede u bh fudbalu u buducnosti je 4 odbrambena igraca. Mnogi ce se sada zacuditi sta ja ovde pisem, i da je to sasvim normalno, medutim BiH taj stil igre praktikuje tek zadnje 2 utakmice.

Sto se tice nasih mogucnosti ja bih organizovao odbranu na ovaj nacin:

-------------------(Begovic-Hasagic)

Mujdza--------Spahic--------Nadarevic------Jahic------

Stim da je Nadarevic treba biti samo privremeno rjesenje a nikako nasa buducnost, jer njemu takoder fali kvalitet.
Jahic je igrao u Grckoj na poziciji ljevog beka i taj momak je brz agilan i zna cak biti opasan po protivnickom golu kao sto je to pokazao asistencijom protiv Svedske. On je jedino pravo rjesenje u odbrani kada se doveo Mujdza i tu nikako nije mjesto sa Salihovica.

Salihovic mora ponovo igrati na mjestu veznog igraca. Susic je preuzeo trend Blazevica bez razmisljanja samo iz razloga jer nemamo bolju alternativu. Salihovic nije dobra alternativa jer gubima previse, ali to se nazalost nevidi dobro, pa upadamo evo kostantno u tu zamku iz tekme u tekmu. Salihovic nije los u odbrani ali nije ni dobar, stim d a se nakon 15 minuta izmori ziv, akcenti od njega prema naprijed nisu zadovoljavajuci, losi su. Dobijamo loseg, dobro da budem fer, srednjeg odbrambenog igraca, i gubimo vrlo dobrog veznog igraca, taj deal nije dobar.

Problem u nasoj vezi se zaista vidio protiv Svedana kao nikada do sada. Pjanic i Misimovic mogu i moraju igrati u prvih 11, smjesno je da se nenade takvim igracima mjestu u BiH prvih 11. Samo ne na ovaj nacin kao do sada, nemoze mali Pjanic biti taj koji ce se vrhunskim igracima odupreti kao defanzivnih vezni, niti ima snagu, ni sposobnosti za to, on je lukavi genijalac, sa vrlo dobrim tehnickim sposobnostima ali nikako razbijac.

Posto je bitno da drzimo iza 0 koliko je to god to moguce, mora formacija u buducnosti biti 4-2-...
Nakon dosta analiziranja sposobnosti nasih igraca shvatio sam da su jedina rjesenja Rahimic i Bajramovic i nijedan drugi.

Misimovic u zadnjih mozda i 5-8 utakmica nezadovoljava, nekih kazu da se jednostavno ne trudi, neki kazu da se nevidi na utakmici, neki kazu da bolje igra za Wolfsburg, a ja sam shvatio i zasto Misimovi nemoze da pokaze ono sto on ustvari zna. On igra kod nas previse defanzivno i ima zadatke na sredini terena, medutim, to je za njega previse, previse cesto upada u duele na sredini terena sa prebrzim protivnickim igracima i to je fakt i dalo se vidjeti da na sredini terena nemoze igrati, a kamoli jos defanzivnije, kao kreator igre iz dubine, to je NEMOGUCE.
Sam Misimovic je nakon krititike na njemu, izjavio, da je mozda spor u nogama ali da je najbrzi u glavi. Eh, upravo ta izjava se treba izanalizirati i okrenuti vec jednom, konanco i zauvijek u nasu korist. Dosta je bilo gubljena vremena na jednog takvom igracu. Stim da se uvidjelo protiv Svedkse da nemoze iako imamo Pjanica i Misimovica sloziti akciju. Nakraju svake akcije vracamo loptu nazad i moramo ponovo slagati napad iz pocetka, tako vise nesmijemo igrati, gubimo vrjeme, utakmice, navijace, i zivce...To se mora promjeniti vec jednom.

Zato bi ja njih u sredini postavio kompletno drugacije, i samo tako kako igracima odgovara najbolje, samo tako kako oni znaju da igraju.

Tako da bi konacna postava, po mojem dugogodisnjem analiziranju sa moje strane, vec jednom trebala izgledati ovako, samo ovako mozemo biti adekvatan protivnik. Taktika temelji na vrlo stabilnoj odbrani, dva razbijaca i bajramovicem koji zna i umije organizovati igru prema naprijed i kreirati cak akcije. Jednim Genijalcem Pjanicem na sredini koji se zna oduprijeti brzim igracima na sredini terena i koji zna biti sa sredini terena vrlo opasan kreiranjem, dugih, kratkih, visokih, brzih lopti prema nasem najvecem adutu, nasem napadu.

Misimovic je najveci genijalac u nasem timu, i samo on zna kako organizovati pravi ubitacan napad, zato mora isklucivo igrati iza napadaca, kao ofanzivni vezni i nikako drugacije, on nece biti vise nikako koristen i smislu bilo kakvih defanzivnih zadaca jer on jednostavno nije za to, treba ga usmjeriti tamo, dje zna sta i kako igrati. Imamo druge igrace sa ovom formacijom koji mogu zadovoljiti na defanzivnim zadacima. Tako da bi konacno postava ovako izgledala:

------------------Begovic ili Hasagic

--Mujdza-------Spahic-----Nadarevic(ovo je pozicija dje nam zaista fali igrac)----Jahic (jedino i pravo rjsenje)
---------Rahimic----------------Bajramovic
---------------------Pjanic------------------------
(Fali igrac)------Misimovic-------Salihovic-----
---------------------Dzeko------------------------

Sto se tice Muslimovica i Ibisevica, pratio sam razne disksije na ovom forumu oko njih dvojice, i zakljucio sam da imaju i zagovaraci Vedada i oni Zlatanu pravo. Obadvojica su dobri napadaci, obojica su nam donjeli dosta dobrog za repku, obojica su srednjeg kvaliteta i trebaju uci u igru kao zamjenu Edinu Dzeki, i ponekada protiv lakseg protivnika u zamisli formacije 4-4-2 pored Edina Dzeke. Budemo li htjeli nesto napraviti u buducnosti moracemo igrati ovako, nema druge opcije, ima toga jos sto bih se moglo napisati u vezi ove formacije ali nemoguce je ovako sve takce izdiskutovati. Ibricic nije rijesenje, nama trebaju naprijed 4 vrlo dobra, vrhunska igraca sa idejama, koje protivnika mogu dovesti u nezgodnu sitvaciju, Ibricic, samo zna da krene u po akcije, i da doda nazap protiv jacih ekipa, on jedino moze igrati protiv slabijih ali i to samo gubimo ponovo vrjeme na toj poziciji, to nam je poziicija dje nam stvarno igrac fali. Hm..,problem do problema, ali to je posao selektora da upravo ovo sada rjesi.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 30 maj 2010, 16:51

svidja mi se ova formacija sa dva zadnja defanzivna i ofanzivnijim misketom,,ali ovdje gdje fali igrac mislim da bi ibricic to mogao veoma kvalitetno da popuni,,
VOLIM BAYERN

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 30 maj 2010, 17:06

no comment je napisao/la: ------------------Begovic ili Hasagic

--Mujdza-------Spahic-----Nadarevic(ovo je pozicija dje nam zaista fali igrac)----Jahic (jedino i pravo rjsenje)
---------Rahimic----------------Bajramovic
---------------------Pjanic------------------------
(Fali igrac)------Misimovic-------Salihovic-----
---------------------Dzeko------------------------
ovolika analiza, i na kraju mi postaviš formaciju sa 12 igrača :)

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 30 maj 2010, 17:10

Meni se čini da je Pape baš malo iskušavao tu odbranu u kombinaciji sa dva vezna od kojih bi jedan bio defanzivni. Ali ja se stavrno puno ne razumijem, jer da je drugačije ja bih se prijavio na konkurs za selektora. Ovako, ja im još uvijek vjerujem. Kad me razočaraju reći ću da su stručnjaci kao i ja, do tada oni imaju moje povjerenje. Nije mi važno par prijateljskih utakmica. Važno je da se "nađemo" pred početak kvalifikacija!
A đe da znam?!

no comment
Kontakt:

Post Postao/la no comment » 30 maj 2010, 17:12

4-5-1 je formacija.

Nama fali na poziciji Nadarevica igrac i Ibricic nije za prvu zato ga tamo nisam napisao.

ako se jednog dana bude nasao neko za tu poziciju neka je igra, onda cemo izbaciti jednog igraca ili promjeniti formaciju, ovako gubimo vrjeme i zivce, jer forsiramo se da igramo sa dva napadaca i sa Ibricicem a on nemozu biti u privh 11, tu je problem, Ibricic moze igrati kao rezervni igrac, ta pozicija je slobodna za jednog vrhunskog igraca. Formacija su samo oni koji su napisani, ne Ibricic, jer ja nisam za njega u prvih 11.

Ono sto vidis su prvih 11 (bez fali igrac).

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 30 maj 2010, 17:15

no comment je napisao/la:4-5-1 je formacija.

Nama fali na poziciji Nadarevica igrac i Ibricic nije za prvu zato ga tamo nisam napisao.

ako se jednog dana bude nasao neko za tu poziciju neka je igra, onda cemo izbaciti jednog igraca ili promjeniti formaciju, ovako gubimo vrjeme i zivce, jer forsiramo se da igramo sa dva napadaca i sa Ibricicem a on nemozu biti u privh 11, tu je problem, Ibricic moze igrati kao rezervni igrac, ta pozicija je slobodna za jednog vrhunskog igraca. Formacija su samo oni koji su napisani, ne Ibricic, jer ja nisam za njega u prvih 11.

Ono sto vidis su prvih 11 (bez fali igrac).
Kazes da je Ibriciceva pozicija rezervisana za jednog vrhunskog igraca,ma nikakav problem,raspisacemo konkurs! :? :?

no comment
Kontakt:

Post Postao/la no comment » 30 maj 2010, 17:30

Ne, ne, nisi me dobro shvatio, necemo traziti za sada jer je nepotrebno, sve sto sam htio da kazem je, da mi forsiramo igru sa 2 napadaca sto nije potrebno i Ibricicem koji nije za prvih 11. Zato bi formacija izgledala ovako:

------------Begovic ili Hasagic--------
Mujdza----Spahic------Nadareivc-----Jahic
----------Rahimic-------Bajramovic--------
-------------------Pjanic---------------------
------Misimovic---------Salihovic-----------
-------------------Dzeko----------------------

trenutno.

Medutim nama fali pozicija koji sada igra Nadarevic i pozicija koji igra sada Ibricic, kada nekoga nademo onda mozemo to sve promjeniti na sledeci nacin:

----------Begovic ili Hasagic-----------
Mujdza--Spahic---Nadarevic-----Jahic
--------Rahimic ili Bajramovic--------
----------------Pjanic-----------------------
(fali igrac :-)-Misimovic------Salihovic-
------------------Dzeko-----------------------

Sve dok mi nemamo takvog igraca ja bih igrao sa dva defanzivna vezna, jer Ibricic nemoze toliko dobrog donijeti naprijed, koliko Bajramovic moze dobrog donijeti pozadi i prema naprijed. Zato mi je to forsiranje bespotrebno.

Nadam se da smo se sada svi razumjeli, ovako treba to da izgleda ali tesko je preko foruma sve to tako detaljno ispisati da bi svi razumjeli, tako da sam tu mozda pogrijesio.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 30 maj 2010, 18:16

care bolji bi ti bilo da si napisao BEZ KOMENTARA,,, ovako napisao si toliko gluposti,,,predpostavljam da ni ti sam neznas koja je poenta tvojih postova,,,,,,, :roll: :roll: :roll:
I ako nisam bio zadovoljan izborom selektora,, pustimo covjeka da radi svoj posao,,,navijajmo za repku i uzivajmo!!!!!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 30 maj 2010, 18:24

Bez ljutnje "no comment" ,ali si potrosio puno vremena i truda da napises nesto pametno ,a napisao si toliku kolicinu gluposti koju ce tesko ko na forumu sustici.
Bez uvrede!

no comment
Kontakt:

Post Postao/la no comment » 30 maj 2010, 18:42

Najlakse je napisati da je neki tekst glupost i zavrsiti svoju recenicu. glupost je onakva igra koju smo imali u Svedskoj i nase igre zadnjih nekoliko utakmica. Mislim da se trebaju desiti takticke promjene u nasem timu, medutim to se nemoze ispisati samo uz dvije recenice, to je razlog zasto je post ispao duzi, a ne da ispadnem pametan, haha.
Ja nisam uvrijeden, jer je to vase misljenje, bice neko kome ce odgovarati post a svakako neko kome nece, ali stvar je naravno u argumentaciji.

Nemogu biti uvrjeden nakon vasih komentara, neboj se toga. od sada samo kratki postovi da se bolje razumijemo, i nista previse komplikovano. Ja znam da nije post jedan od glupljih na forumu, post je relativan, nekome odgovara, nekome ne.

pozdrav!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 maj 2010, 18:54

Prvo licenca,pa onda kakav klub bio to i od Brace gumene glave tim,onda konkurs.Mozda na lijepe oci se svidite Sulji ili Ceki ili mozda nakon kojeg Viskija smuntate Usketa i oni vas izaberu za selektora.
Ali ne vodite familiju na stadione,posto ce biti u dosta navrata spomenuti.I nemojte citati forume jer ce vas srcka strefiti.
Ovako trla baba lan do iznemoglosti.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 30 maj 2010, 19:43

no comment je napisao/la:Najlakse je napisati da je neki tekst glupost i zavrsiti svoju recenicu. glupost je onakva igra koju smo imali u Svedskoj i nase igre zadnjih nekoliko utakmica. Mislim da se trebaju desiti takticke promjene u nasem timu, medutim to se nemoze ispisati samo uz dvije recenice, to je razlog zasto je post ispao duzi, a ne da ispadnem pametan, haha.
Ja nisam uvrijeden, jer je to vase misljenje, bice neko kome ce odgovarati post a svakako neko kome nece, ali stvar je naravno u argumentaciji.

Nemogu biti uvrjeden nakon vasih komentara, neboj se toga. od sada samo kratki postovi da se bolje razumijemo, i nista previse komplikovano. Ja znam da nije post jedan od glupljih na forumu, post je relativan, nekome odgovara, nekome ne.

pozdrav!
Drago mi je da se nisi uvrijedio ,i nije poenta u tome koliko je dug post ,u tome nije problem ,nego sto si se pogubio malo druze ,poceo si o taktikama ,igracima ,pa pozicioniranju istih ,pa si dobro ispadao..zatim si napravio formaciju sa malo vise igraca , i td...takticke promjene su potrebne ,ali mislim da je djaba o tome razglabati ovdje ,ne mozemo uticati na to ,tu je strucnjak Pape koji isprobava igrace ,a nije mu palo na pamet da isproba nekoga na najdeficitarnijoj poziciji u timu (lijevi bek).
Da ne spominjem banalne poteze tipa :Pandza bek,,ili Muratovic sam kao DMF ,ili pokusaj da mu pomazu Medjunanin (staticna poluspica).
Ibricic je igrac za prvih 11 ,to je sigurno ,bez Rahimica ne smijemo ni misliti da igramo ,Mujdzu jedva cekam u timu ,Mravcu ne bi dao da igra u nasem nekom premijerligasu ,Medjunanin klupica lagana ,Zecu vise sanse ,Muratovic ako mora igrati u paru sa Rahimom ,i to je to..

MrGo
Kontakt:

Post Postao/la MrGo » 30 maj 2010, 19:50

Ma mislim da smo daleko od jake repke,
nije mi jasno kako 80 % napada protivnickih dodju do naseg gola, jucer gotov svaki napad :x
jednostavno fali nam sredina pa odbrana

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 30 maj 2010, 19:55

c
-------------------Begovic ---------------

eh ova bi formacija trebala biti dobraa
-RIVALDO-

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 30 maj 2010, 19:56

Premalo su dvije utakmice da mi laici kazemo jeli Pape dobar ili los trener ! Zato strpljenja malo ;)
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 30 maj 2010, 20:19

senad_flamin je napisao/la:c
-------------------Begovic ---------------

eh ova bi formacija trebala biti dobraa

Samo zamjeni mjesta Salihovicu i Pjanicu. ;)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.