BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Surreal
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la Surreal » 17 avg 2025, 17:54

a yebo ga, prijateljska je, nakon ovog što se desilo Musi normalno da neće igrati 100%, a treba uzeti u obzir da smo jučer igrali utakmicu.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 17 avg 2025, 17:55

Mučno je bilo gledati nemoćnog Juku u reketu, kao da mu je neko pete 11-om zakucao za parket.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 17 avg 2025, 17:58

Asimdemineri je napisao/la:
17 avg 2025, 17:53
TripleThreat je napisao/la:
17 avg 2025, 17:49
vladedivac je napisao/la:
17 avg 2025, 17:45
Arslanagić zasad igra utakmicu bez greške. Bez promašaja, bez izgubljene lopte, sa 4 asistencije i najboljim +/- učinkom.

Tako bar statistika kaže... :)
I to je upravo razlog zašto puko gledanje statistike ne daju pravu sliku u dosta situacija ;)
Srećom ti si nam tu da nam prikažeš pravu sliku, hvala ti na tome
Jesam, tebe obučavat mogu.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 17 avg 2025, 18:00

perun je napisao/la:
17 avg 2025, 17:55
Mučno je bilo gledati nemoćnog Juku u reketu, kao da mu je neko pete 11-om zakucao za parket.
Jest. Al da je igrao za Belgiju mi bi ovu utakmicu izgubili .

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 17 avg 2025, 18:01

Meni je ovo izgledalo kao da Beciragic svim silama pokusava da izgubi utakicu, ali eto - nije uspio na kraju, razlika u kvaliteti je prevelika, a i Alibegovic se raspuco, sto mu nije islo na ruku...

Svaki dan sve vise sr... sta je sa Castanedom i Halilovicem?

Kamenjas zabrinjavajuce los.

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 17 avg 2025, 18:03

Kamenjas u kontrapadu

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 17 avg 2025, 18:05

Fokus ovog turnira je bio iskljucivo na odbrani+bacanja.To smo danas jos vise zategli,i da nije domacih sudija razlika bi bila puno veca.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 avg 2025, 18:08

Dobro je ovo, bez Castanede i Muse u gostima dobiti 13 razlike ekipu koja će ići na EB i to sa izrazito domaćinskim suđenjem je itekako zadovoljavajuće.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 17 avg 2025, 18:11

Arslanagic je doslovno igrac manje i u napadu i u odbrani. U napadu ne smije da pogleda na kos, a u odbrani je inferioran protiv svakog iole kvalitetnog beka. Jedino cemu moze doprinijeti je prevodjenje lopte, jer je eto brz i ima dobar ballhandling. Penava sav nekakav anemican, danas nicim nije pokazao da treba dobiti vise minuta. Kamenjas totalno van forme, a od njega se nakon dobre sezone puno ocekuje. Nurkic mora bolje, sramotno koliko je danas zicera profulao. On i Alibegovic u formi mogu zatrpati svaciji kos - 30+ poena bez ikakvih problema. Ako jos Musa i Castaneda budu na nivou (a upitno je za obojicu), to je dodatnih 30+. Valjda bude tako bar za zadnje 2 utakmice u grupi...

Vidi ovih bolida sto pametuju i krevelje se u vezi Campare. Eto treba povesti Hrelju, koji jos nije dokazao ni da je nivo Orlovika. Adis je svih ovih godina totalno zanemario sirenje rostera, zato smo dosli u situaciju da su Campara i Sejfic prve rezerve, a bilo je igraca koji su se morali isprobati i koji bi vrlo vjerovatno pokazali odredjeni kvalitet. Na Eurobasketu je apsolutno svaki igrac bitan i itekako je vazno imas li 10 ili 12 kvalitetnih. Igrat ce se 5 utakmica u 7 dana, a vodis nespremnog Castanedu, kondicijski relativno tankog Nurkica, vjerovatno poluzdravog Musu i zato je svaki igrac u rosteru bitan (pogotovo sto neki mogu biti igraci zadatka, poput spomenutog Campare - zbog penal zavrsnice). Da ne govorim kakav bi problem bio da se neko, ne daj Boze, povrijedi na Kipru. Mi smo na proslom prvenstvu ostali bez gasa u zadnjim utakmicama jer se rotiralo 8 igraca, a isto to bi nas moglo docekati i sad ako ih u rotaciji ne bude bar 10.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 17 avg 2025, 18:13

Ja ne znam sto mi silimo ovog Castenadu, ako je povrijedjen i doci ce na EB skroz nespreman.
Zar nije logicnije, da pozovemo Garzu, gdje bi momak izgrizao teren i dosta rasteretio Nurkica?

Iniesta12
Kontakt:

Post Postao/la Iniesta12 » 17 avg 2025, 18:18

Lavcina je napisao/la:
17 avg 2025, 18:13
Ja ne znam sto mi silimo ovog Castenadu, ako je povrijedjen i doci ce na EB skroz nespreman.
Zar nije logicnije, da pozovemo Garzu, gdje bi momak izgrizao teren i dosta rasteretio Nurkica?
Jeste dosadni vise s Garzom, kao da ste juce usli na forum. Tacka je stavljena na Garzu prije mjesec dana.

To je sto je...s ovim sto imamo idemo na EP pa kako dragi Bog odredi. Ko nije, nek pogleda mec Njemacka Srbija od neko vece, pa cete vidjeti drasticne razlike,od fizicke spreme do mehke ruke. Ako udjemo u top 10, to ce biti fenomenalan rezultat.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 17 avg 2025, 18:19

Lavcina je napisao/la:
17 avg 2025, 18:13
Kako će bit logičnije kad imamo još jednog manje beka bez Muse? Vjerovatno iz predostrožnosti nije igrao, jučer je odigrao sasvim solidnu utakmicu.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 17 avg 2025, 18:23

Kad ovako procitam objasnjenje - "Pojest ce parket"...

Znaci treba otjerat nam jednog jedinog playa kojeg imamo, jer ne racunam na to da nam je Arslanagic opcija...da bi imali 6-og igraca viseg od 205 cm, da bi pojeo parket...

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 17 avg 2025, 18:28

Vaya je napisao/la:
17 avg 2025, 18:23

Znaci treba otjerat nam jednog jedinog playa kojeg imamo, jer ne racunam na to da nam je Arslanagic opcija...da bi imali 6-og igraca viseg od 205 cm, da bi pojeo parket...
Neurazumljivi ljudi fakat. Pored krpljenja deficita, oni bi dodavali na još veći suficit.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 17 avg 2025, 18:33

Odbrana agresivna👌🏻pred kraj je bilo umora.Da smo uboli zicere bilo bi +20 >sve U svemu odlican turnir.

Kameni mora bolje .Arsla ispunio zadatak ,barem prevede loptu za 4 Sekunde.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 17 avg 2025, 18:37

TripleThreat je napisao/la:
17 avg 2025, 18:28
Vaya je napisao/la:
17 avg 2025, 18:23

Neurazumljivi ljudi fakat. Pored krpljenja deficita, oni bi dodavali na još veći suficit.
Ma gori ste vi sto odgovarate na sve gluposti. Ljudi prate reprezentaciju na osnovu bombasticnih naslova po portalima i drustvenim mrezama. Meni lik danas replicira da i nije toliko lose ako Musa ne bude igrao, jer je Atic kad je u elementu bolji od njega. :mrgreen: Atic ce se prije poroditi nego doci do dvocifrenog broja poena, a Musa bi recimo ovakvim Spancima dao 10+ poena da igra na jednoj nozi.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 17 avg 2025, 18:37

Ja govorim na osnovu trenutne situacije, jer nemas puno vremena, da sredis papire nekom drugom Ameru. Koji ce ti Castenada kad ce igrati 1 pa 2 odmarati.
Sa Garzom barem imaš jos jednog jakog igraca ispod kosa koji može dostojno Nurkica zamjeniti. Nurkic i onako ne moze uvezati svih 5 tekmi, da odigra na nivou niti ce ih kad uvezati. Ako vidiš, da mu nije dan za utakmicu odmah ide Garza. Koga cemo ovako ubaciti? Sejfica.

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 17 avg 2025, 18:44

Dobija ovo polako očekivane konture, odbrana se diže, slobodna se popravljaju i hemija se poboljšava. Nurkić je udvostručio formu u odnosu na prošlu sedmicu. Imamo još skoro 2 sedmice da se forma digne svim igračima. Vidan je progres u kretnjama i elastičnosti, ali je većina još kruta. Stigne se to još mnogo-mnogo popraviti do Španije. Treba sačekati i vidjeti šta je sa Halilovićem i Castanedom za danas, a i kakva je situacija sa Musom. Izgledno je da Castaneda neće biti spreman za EB ali to ne znači da neće moći odigrati u mahovima dobru košarku. Statistički gledano njega jednu utakmicu mora krenuti ŝut, i solo on može odigrati uspješno ako mu se postavi ciljana uloga, tipa: povremeni ulasci u igru u kratkim intervalima i par vanjskih šuteva uz pomjenu ritma igre. Na taj nači on može dati doprinos, iako me ne bi iznenadilo da eksplodira zadnje 2 utakmice grupne faze, jer naboj, adrenalin i motivacija čuda čine.
Čampara, Penava, Arslanagić i Hrelja nisu nivo EB i svejedno je ko će sjediti na klupi. A što se tičr Garze, i da su mu skinuli zvjezdicu, otkazao bi zbog dokazivanja u Bostonu. Ta bi priča trebala biti završena za ovaj EB. Samo me zanima što to Halilović i Castaneda nisu igrali. Za prvog se nadam da je preskočio zbog nekog udarca i bolova, a za drugog da je u pitanju pošteda da se ne forsira već postepeno uvodi.

filip13

Post Postao/la filip13 » 17 avg 2025, 18:44

mjesecima i mjesecima se sređivali papiri za Castanedu onda neko desetak dana do EB napiše da se probaju srediti nekom drugom Amerikancu

kojem???

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 avg 2025, 18:46

Lavcina je napisao/la:
17 avg 2025, 18:37
Ja govorim na osnovu trenutne situacije, jer nemas puno vremena, da sredis papire nekom drugom Ameru. Koji ce ti Castenada kad ce igrati 1 pa 2 odmarati.
Sa Garzom barem imaš jos jednog jakog igraca ispod kosa koji može dostojno Nurkica zamjeniti. Nurkic i onako ne moze uvezati svih 5 tekmi, da odigra na nivou niti ce ih kad uvezati. Ako vidiš, da mu nije dan za utakmicu odmah ide Garza. Koga cemo ovako ubaciti? Sejfica.
Garza je ostao u Americi preko ljeta nakon potpisa za Boston. Veća je šansa da se u narednih 15 dana u ekipi pojavi Roberson umjesto Castanede nego Garza. A i ta šansa je 0,01 posto.

Castaneda, Arslanagić, Atić, Musa, Gegić, Vrabac, Lazić, Alibegović, Penava, Halilović, Kamenjaš i Nurkić. To je 12 igrača koji idu na Kipar i tu je kraj priče. Jedino se može desiti da umjesto Muse uleti Hrelja i to je to, u slučaju da Džanan ne bude mogao zbog povrede a ja ipak vjerujem da će biti dole sa ekipom i odigrati nešto.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, Mostarska, Normus90 i 15 gostiju.