Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

dzenan01
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la dzenan01 » 14 mar 2011, 23:27

Evo ako neko nije čitao njegov današnji intervju :

Možda jednog dana zaigram za BiH
Put od anonimnosti do slave za Emira Preldžića (19) bio je put iz rodnog Žepča u Sloveniju. Iz Žepča, grada koji nema ni čestitu sportsku dvoranu, ponikli su i Ivica Marić, nekadašnji njemčki reprezentativac Dražen Tomić, te sadašnja turska i evropska zvijezda, Emir Preldžić. Kuriozitet je što nijedan nikada nije obukao dres košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine!
Emir Preldžić, kako stvari stoje, vjerovatno nikada neće zaigrati za BiH. Mladi slovenski reprezentativac briljirao je 2006. godine na Evropskom prvenstvu u Turskoj za mlade. Slovenija je završila na trećem mjestu, a Preldžić (206 cm) bio je njen ponajbolji igrač. Nezvanično, Preldžić je po ocjenama trenera MVP igrač, iako je ta titula otišla u ruke Turčina Ilyasove. Preldžić je za "San" govorio o svemu pomalo.
Počeo u Zenici
- Moju pravu, ozbiljniju košarku, počeo sam igrati u Zenici. Sve zahvaljujući ocu Senadu, bivšem košarkašu koji me je prvi put doveo u dvoranu i ''zarazio'' basketom - kaže Emir Preldžić, bivši član slovenskog Geoplin Slovana.
U Zenici je odradio kadetski i juniorski staž, te jednu sezonu u prvom timu. Nije dugo trebalo da talentovanog dječaka zapaze slovenski skauti.
- Zvali su me iz ljubljanske Olimpije i tako sam otišao u Sloveniju. No, oni su željeli potpisati sa mnom ugovor na šest godina, što meni nije odgovoralo. Onda su se javili iz Triglava, tako da sam jednu sezonu proveo u Kranju. Dosta sam radio na sebi, trenirao, dokazivao se i onda su došli iz Geoplin Slovana. Ponudili su mi četvorogodišnji ugovor i tako sam otišao tamo.
Preldžić nije ni prvi, a vjerovatno ni posljednji Bosanac i Hercegovac koji je afirmaciju stekao u drugim državama. Poznato je da ranijih godina ljudi u Košarkaškom savezu BiH ne bi prepoznali talenta ni da se sudare s njim.
- Nakon prve godine provedene u Sloveniji, zvali su me iz KSBiH i pitali da li bi igrao za reprezentaciju. Odgovorio sam potvrdno i rekao da mi pošalju fax sa pozivom na klub. Nikad ga nisu poslali. Bilo mi je krivo, ali sam se pomirio da me očito ne žele. Zato sam i prihvatio ponudu Slovenaca da igram za njih kad su se javili i pozvali me na razgovor.
Mudri Slovenci su brzo prokužili kakav je Preldžić potencijal. S visinom od 2,06 centimetara, posjeduje sjajnu tehniku i šut. Odlično se snalazi u igri pod košem. Miroslav Muta Nikolić, selektor mlade reprezentacije Srbije, koja se okitila zlatom u Turskoj, na pitanje ko mu se najviše dopao, bez razmišljanja je odgovorio - Emir Preldžić. Selektor mladih slovenačkih nada Mir Alilović poznavao ga je još iz Slovana. Dao mu je prosječno 38 minuta po utakmici, a Emir je u prosjeku bilježio 20,8 koševa i 9,6 skokova po utakmici. NBA statistika.
Priznaje da je u početku osjećao nelagodu, jer igra za reprezentaciju druge države.
- Bilo mi je žao što ne mogu igrati u dresu svoje zemlje. Nije mi bilo nimalo jednostavno, osjećao sam se kao stranac iako me niko na taj način nije gledao. Kad sam odigrao prvu utakmicu, osjećao sam neku vrstu kajanja zbog tokvag poteza. Vremenom se sve promjenilo. Postao sam domaći, igrači i treneri su me sjajno prihvatili.
Tanjević prepoznao talenat
Premda su neki odmah prozvali Mensura Bajramovića i okrivili ga zbog činjenice da Preldžić igra za Sloveniju, a ne za BiH, mladi krilni centar Geoplina kaže:
- S Bajramovićem nikada nisam imao kontakt, niti je on imao kakvog utjecaja na moju karijeru. Kada sam ja bio u mlađim kategorijama, on je vodio prvi tim. Meni je prvu pravu priliku pružio Marko Trbić. On me je "gurnuo u vatru".
Osim Preldžića, iz Slovana je u evropsku košarku krenuo još jedan naš dragulj. Mirza Begić 2,19 cm visoki centar sada nosi dres slavnog Real Madrida.
- Ja sam potpisao zahtjev za promjenu košarkaškog državljanstva, što znači da želim igrati za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. To sam rekao i ljudima iz Košarkaškog saveza Slovenije. Košarkaški savez BiH je već na adresu FIBA-e proslijedio moju izjavu i zahtjev. Međutim, nije išlo sve onako kako sam očekivao, tako da nisam mogao obući dres BiH. Ne znam šta me u budućnosti čeka, vidjet ćemo...
U Fenerbahceu je postao sjajan igrač. Bogdan Tanjević je u njemu prepoznao talenat. Forsirao ga je da igra na nekoliko pozicija, pa sada Preldžić kao rijetko koji košarkaš u Evropi, jednako uspješno prenosi loptu kao playmaker, pogađa iza linje 6,75 kao bek-šuter, a skače kao centar. Pravi "all round" igrač.
U Feneru sam zadovoljan. Nakon Tanjevića, sada je tu Spahija, sjajan trener s kojim imam odličan odnos. Igram dobro, zadovoljan sam. Imamo dobru ekipu, tu su pored turskih i američkih igrača i Marko Tomas i Roko Ukić. S njima pričam na našem jeziku. Mislim da ćemo tek naredne sezone napraviti vrhunski rezultat u Euroligi, a to je plasman na final four.Preldžić je u Feneru svaki dan sa bivšim bh. reprezentativcem Damirom Mršićem.
- On mi je u početku puno pomogao. Ostao je u klubu i nakon završene karijere. Odličan je čovjek, a kakav je igrač bio o tome je suvišno govoriti - rekao je Preldžić na kraju razgovora za "San".
E. Delić
Uživa na pecanju
U slobodno vrijeme kojeg ima vrlo malo, Preldžić se opušta pecajući.
- U Žepču rado pecam na rijeci Bosni, a u Sloveniji sam često išao na neka od jezera. Dok sam igrao u Sloveniji, upisao sam i fakultet i to DIF u Ljubljani - otkrio je Emir.
Poziv iz Bosne
Preldžića su, istina kasno, zvali iz iz redova najboljeg košarkaškog kluba iz BiH - Bosne.
- Dobio sam poziv da dođem u Bosnu, ali bilo je kasno. Već sam odabrao Sloveniju, tako da nisam mogao da dođem. Šteta je što Bosna u svoje redove ne dovodi najbolje iz naše države - rekao je Preldžić.
Ne razmišlja o NBA, mašta o Barceloni
Emir Preldžić je izabran kao 57. pick od strane Phoenixa, ali je u toku iste večeri promijenio čak četiri kluba. Prvo su ga Sunsi poslali u Orlando, ovi u Oklahomu, da bi ga onda Oklahoma poslala u Cleveland Cavalierse. Najbolji evropski klub, onaj u čijem bi dresu volio igrati za Emira je Barcelona.
- Želja mi je da jednog dana obučem njihov dres. Barca je sjajan klub, svakom igraču je čast igrati u takvom timu. NBA? Za sada se uopće ne obazirem na NBA ligu.

P.S. Slovenac, ti te svoje izjave okači mačku o rep :lol:
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

ctrl23
Kontakt:

Post Postao/la ctrl23 » 14 mar 2011, 23:39

Ako se mene pita ja bi pustio Emirja da igra za Bosnu, više puta je rekel da žei da igra za BIH. Mirza po drugoj strani želi da igra za SLO(u uvom istom intervjuju kaže čovjek da je Maljković zvao Begića i taj mu je reko da že definitivno igrat). Emir naj ljepo vrati slovenački pasoš i stvar je zvršena, neče ga niko više zvati iz savjeza i slično. Ali izgleda je za košarkaša bolje kad ima EU pasoš :)

http://www.zurnal24.si/kosarka/matej-av ... 615/clanek

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 15 mar 2011, 00:01

ctrl23 je napisao/la:Ako se mene pita ja bi pustio Emirja da igra za Bosnu, više puta je rekel da žei da igra za BIH. Mirza po drugoj strani želi da igra za SLO(u uvom istom intervjuju kaže čovjek da je Maljković zvao Begića i taj mu je reko da že definitivno igrat). Emir naj ljepo vrati slovenački pasoš i stvar je zvršena, neče ga niko više zvati iz savjeza i slično. Ali izgleda je za košarkaša bolje kad ima EU pasoš :)

http://www.zurnal24.si/kosarka/matej-av ... 615/clanek
**** te pasos ako zaigra vratit ce vam smirdljivi pasos :evil: :evil:

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 15 mar 2011, 00:21

dzenan01 je napisao/la:Evo ako neko nije čitao njegov današnji intervju :

Možda jednog dana zaigram za BiH
Put od anonimnosti do slave za Emira Preldžića (19) bio je put iz rodnog Žepča u Sloveniju. Iz Žepča, grada koji nema ni čestitu sportsku dvoranu, ponikli su i Ivica Marić, nekadašnji njemčki reprezentativac Dražen Tomić, te sadašnja turska i evropska zvijezda, Emir Preldžić. Kuriozitet je što nijedan nikada nije obukao dres košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine!
Emir Preldžić, kako stvari stoje, vjerovatno nikada neće zaigrati za BiH. Mladi slovenski reprezentativac briljirao je 2006. godine na Evropskom prvenstvu u Turskoj za mlade. Slovenija je završila na trećem mjestu, a Preldžić (206 cm) bio je njen ponajbolji igrač. Nezvanično, Preldžić je po ocjenama trenera MVP igrač, iako je ta titula otišla u ruke Turčina Ilyasove. Preldžić je za "San" govorio o svemu pomalo.
Počeo u Zenici
- Moju pravu, ozbiljniju košarku, počeo sam igrati u Zenici. Sve zahvaljujući ocu Senadu, bivšem košarkašu koji me je prvi put doveo u dvoranu i ''zarazio'' basketom - kaže Emir Preldžić, bivši član slovenskog Geoplin Slovana.
U Zenici je odradio kadetski i juniorski staž, te jednu sezonu u prvom timu. Nije dugo trebalo da talentovanog dječaka zapaze slovenski skauti.
- Zvali su me iz ljubljanske Olimpije i tako sam otišao u Sloveniju. No, oni su željeli potpisati sa mnom ugovor na šest godina, što meni nije odgovoralo. Onda su se javili iz Triglava, tako da sam jednu sezonu proveo u Kranju. Dosta sam radio na sebi, trenirao, dokazivao se i onda su došli iz Geoplin Slovana. Ponudili su mi četvorogodišnji ugovor i tako sam otišao tamo.
Preldžić nije ni prvi, a vjerovatno ni posljednji Bosanac i Hercegovac koji je afirmaciju stekao u drugim državama. Poznato je da ranijih godina ljudi u Košarkaškom savezu BiH ne bi prepoznali talenta ni da se sudare s njim.
- Nakon prve godine provedene u Sloveniji, zvali su me iz KSBiH i pitali da li bi igrao za reprezentaciju. Odgovorio sam potvrdno i rekao da mi pošalju fax sa pozivom na klub. Nikad ga nisu poslali. Bilo mi je krivo, ali sam se pomirio da me očito ne žele. Zato sam i prihvatio ponudu Slovenaca da igram za njih kad su se javili i pozvali me na razgovor.
Mudri Slovenci su brzo prokužili kakav je Preldžić potencijal. S visinom od 2,06 centimetara, posjeduje sjajnu tehniku i šut. Odlično se snalazi u igri pod košem. Miroslav Muta Nikolić, selektor mlade reprezentacije Srbije, koja se okitila zlatom u Turskoj, na pitanje ko mu se najviše dopao, bez razmišljanja je odgovorio - Emir Preldžić. Selektor mladih slovenačkih nada Mir Alilović poznavao ga je još iz Slovana. Dao mu je prosječno 38 minuta po utakmici, a Emir je u prosjeku bilježio 20,8 koševa i 9,6 skokova po utakmici. NBA statistika.
Priznaje da je u početku osjećao nelagodu, jer igra za reprezentaciju druge države.
- Bilo mi je žao što ne mogu igrati u dresu svoje zemlje. Nije mi bilo nimalo jednostavno, osjećao sam se kao stranac iako me niko na taj način nije gledao. Kad sam odigrao prvu utakmicu, osjećao sam neku vrstu kajanja zbog tokvag poteza. Vremenom se sve promjenilo. Postao sam domaći, igrači i treneri su me sjajno prihvatili.
Tanjević prepoznao talenat
Premda su neki odmah prozvali Mensura Bajramovića i okrivili ga zbog činjenice da Preldžić igra za Sloveniju, a ne za BiH, mladi krilni centar Geoplina kaže:
- S Bajramovićem nikada nisam imao kontakt, niti je on imao kakvog utjecaja na moju karijeru. Kada sam ja bio u mlađim kategorijama, on je vodio prvi tim. Meni je prvu pravu priliku pružio Marko Trbić. On me je "gurnuo u vatru".
Osim Preldžića, iz Slovana je u evropsku košarku krenuo još jedan naš dragulj. Mirza Begić 2,19 cm visoki centar sada nosi dres slavnog Real Madrida.
- Ja sam potpisao zahtjev za promjenu košarkaškog državljanstva, što znači da želim igrati za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. To sam rekao i ljudima iz Košarkaškog saveza Slovenije. Košarkaški savez BiH je već na adresu FIBA-e proslijedio moju izjavu i zahtjev. Međutim, nije išlo sve onako kako sam očekivao, tako da nisam mogao obući dres BiH. Ne znam šta me u budućnosti čeka, vidjet ćemo...
U Fenerbahceu je postao sjajan igrač. Bogdan Tanjević je u njemu prepoznao talenat. Forsirao ga je da igra na nekoliko pozicija, pa sada Preldžić kao rijetko koji košarkaš u Evropi, jednako uspješno prenosi loptu kao playmaker, pogađa iza linje 6,75 kao bek-šuter, a skače kao centar. Pravi "all round" igrač.
U Feneru sam zadovoljan. Nakon Tanjevića, sada je tu Spahija, sjajan trener s kojim imam odličan odnos. Igram dobro, zadovoljan sam. Imamo dobru ekipu, tu su pored turskih i američkih igrača i Marko Tomas i Roko Ukić. S njima pričam na našem jeziku. Mislim da ćemo tek naredne sezone napraviti vrhunski rezultat u Euroligi, a to je plasman na final four.Preldžić je u Feneru svaki dan sa bivšim bh. reprezentativcem Damirom Mršićem.
- On mi je u početku puno pomogao. Ostao je u klubu i nakon završene karijere. Odličan je čovjek, a kakav je igrač bio o tome je suvišno govoriti - rekao je Preldžić na kraju razgovora za "San".
E. Delić
Uživa na pecanju
U slobodno vrijeme kojeg ima vrlo malo, Preldžić se opušta pecajući.
- U Žepču rado pecam na rijeci Bosni, a u Sloveniji sam često išao na neka od jezera. Dok sam igrao u Sloveniji, upisao sam i fakultet i to DIF u Ljubljani - otkrio je Emir.
Poziv iz Bosne
Preldžića su, istina kasno, zvali iz iz redova najboljeg košarkaškog kluba iz BiH - Bosne.
- Dobio sam poziv da dođem u Bosnu, ali bilo je kasno. Već sam odabrao Sloveniju, tako da nisam mogao da dođem. Šteta je što Bosna u svoje redove ne dovodi najbolje iz naše države - rekao je Preldžić.
Ne razmišlja o NBA, mašta o Barceloni
Emir Preldžić je izabran kao 57. pick od strane Phoenixa, ali je u toku iste večeri promijenio čak četiri kluba. Prvo su ga Sunsi poslali u Orlando, ovi u Oklahomu, da bi ga onda Oklahoma poslala u Cleveland Cavalierse. Najbolji evropski klub, onaj u čijem bi dresu volio igrati za Emira je Barcelona.
- Želja mi je da jednog dana obučem njihov dres. Barca je sjajan klub, svakom igraču je čast igrati u takvom timu. NBA? Za sada se uopće ne obazirem na NBA ligu.

P.S. Slovenac, ti te svoje izjave okači mačku o rep :lol:
Čuj 19 godina :lol:
I Love this game !!!

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 15 mar 2011, 00:56

A zašto ne bismo zvali Marka Šćekića iz Budućnosti. Koliko se sjećam on je prije 6-7 godina, mozda i vise, dok je jos bio u Borcu i bio na nekim spiskovima za reprezentaciju. Odličan je ove sezone u Budućnosti, a i sve ove sezone je bio odličan u Njemačkoj. Nije bas taj nivo da bude nosilac igre reprezentacije, ali 15-ak minuta moze savrseno da odradi....igra striktno pod kosem i jak je ko zemlja, medju fizicki najjacim igracima u NLB sigurno i po meni puno bolje rjesenje pod kosevima od taraba kao sto su Bavcic i Jazvin koje na vrijeme treba šutnuti iz ekipe, jer su to igrači koji nisu ništa dobro nikad odigrali. Varda, Bajramovic i Šćekić bili bi solidna centarska linija i ako ništa garant a ćemo se potući pod koševima....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 mar 2011, 20:36

halilovic napokon dobije minutazu i odmah index uspjesnosti 24
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 mar 2011, 20:51

bavcic u arisu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 16 mar 2011, 20:56

nerminh74 je napisao/la:bavcic u arisu

Bavke prava ptica selica , nema mira ni sekunde :)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 17 mar 2011, 01:05

Tim za eurobasket ukoliko bi bio ovaj, dao bi nam realne sanse da pobijedimo nekoga, ako nista tog kvalifikanta i makedonce, jer ipak protiv crne gore, hrvatske i grčke ćemo jako teško. Za prolaz dalje neće biti dovoljno, ali svakako je veliki napredak u odnosu na sve poraze koje bilježimo već skoro 20 godina

1 - Gordić, Princ, Vasiljević
2- Domercant, Đedović, Ikonić
3- Đedović, Kojadinović, Ikonić, Teletović
4 - Teletović, Bajramović, Šćekić (ne znam kakva je s njim sitaucija, jel ga iko zove i ima li uopšte volju)
5 - Varda, Kikanović

Eto ih čini mi se taman 12 igrača...dobro popunjen roster, konkurentan koliko-toliko

One šarade od igrača tipa Bavčić, Jazvin, Đurasović, Milošević....moliću što dalje od državnog tima :mrgreen:

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 17 mar 2011, 18:56

nerminh74 je napisao/la:halilovic napokon dobije minutazu i odmah index uspjesnosti 24
zar nije on bio povrijedjen pa nije igrao.Ovo mu je treca odlicna partija ove sezone sto je jako dobro s obzirom na minutazu koju je imao i na povredu.Meni se cini da kad god je igrao 20+ minuta index mu je bio oko 20.Jako zahvalan igrac i mislim da ga treba voditi na prvenstvo Evrope
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 17 mar 2011, 19:36

Intervju sa Adnanom Hodzicem iz Amerike.

http://www.sarajevo-x.com/sport/kosarka ... /110317047
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 19 mar 2011, 12:34

Subotićev je Aris dočekao Panathinaikos i došao na korak do potpunog preokreta nakon što je u posljednju četvrtinu ušao s 17 poena zaostatka (61:44). Na 70 sekundi prije kraja Charalampidis pogađa za 70:69, ali su preokret spriječili Baptiste i Diamantidis koji Atenjane 12 sekundi prije kraja vraćaju na plus četiri (73:69). Konačnih 75:69 za Panathinaikos, kojem se nakon poduže pauze vratio Aleksandar Marić, stavio je Baptiste (75:69).

Najefikasniji u pobjedničkoj momčadi bili su Stratos Perperoglou (14p, 3sk), Dimitris Diamantidis (13p, 8as) i Romain Sato (12p, 5sk). Kosta Charalampidis je za momčad Arisa nanizao 16 poena, a vrlo zapažen debi imao je Edin Bavčić s 13 poena (7sk, 3as).

Bez Miloša Teodosića, ali s povratnikom u momčad Ioannisom Bouroussisom, Olympiakos je jedva iščupao pobjedu (73:70) protiv čvrstog Illysiakosa. Pirejci su na svom parketu u odlučujuću dionicu ušli s vodstvom 58:50, da bi dvije i pol minute prije kraja Baxter i Dawson približili goste na 69:65. Susret je odlučen u posljednjih pola minute kada Baxter gubi loptu, do nje dolazi Pelekanos i u kontri zakucava za 72:67.

Povratnik Bouroussis s 17 poena (8sk) bio je najefikasniji igrač Olympiakosa, dok su po deset poena upisali Rašo Nesterovič (5sk) i Spanoulis (5as). Uz Baxtera (19p, 5sk) kod poražene se momčadi istaknuo Hatzis s 16 poena i četiri asistencije.
vidi vidi ede protvi pao-a, a edo neki te nazivaju smjesnim, a vidis meni si uvjek bio solidan igraca, a zeznuli su te konakovic and co koji su te dizali u nebesa da bi te sto bolje prodali i onda su ljudi od tebe uvijek previse ocekivali

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 mar 2011, 11:06

Edo Bavcic opet izvrsno u grckoj 20 koseva i 14 skokova

http://www.eurobasket.com/boxScores/Gre ... 76_186.asp

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 27 mar 2011, 12:25

nerminh74 je napisao/la:Edo Bavcic opet izvrsno u grckoj 20 koseva i 14 skokova

Izgleda godi mu Aris pravo , preporodio se , nasao konacno sebe, lijepo je to gledati trebace nam ovakav Edin za E.P
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 mar 2011, 15:40

TaRgEt_ je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:Edo Bavcic opet izvrsno u grckoj 20 koseva i 14 skokova

Izgleda godi mu Aris pravo , preporodio se , nasao konacno sebe, lijepo je to gledati trebace nam ovakav Edin za E.P
ne godi njemu aris, nego subotic, po meni izvrstan trener, jer zna kako da izvuce najbolje iz svakog igraca, kada je on vodio split on se borio za prvaka hrvatske sa zadrom, a cedevitu je on stvorio, petrovic samo nastavio sa jos vecim budjetom, a da nepricam od ranije
on ce veoma dobro uticati na Edu isto kao sto mu je Zdovc u olimpiji godio, volio bi kada bi Edo citavu sljedecu sezonu ostao sa njim da mu da jos samopouzdanja jer samo to Edi nedostaje da bude dobar igrac

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 27 mar 2011, 19:46

Mile Ilic izjavio da ima ponudu da nastupa za BiH i da je ozbiljno razmatra, jer je razocaran odnosom ljudi iz KSS prema njemu.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 27 mar 2011, 19:57

albiongate je napisao/la:Mile Ilic izjavio da ima ponudu da nastupa za BiH i da je ozbiljno razmatra, jer je razocaran odnosom ljudi iz KSS prema njemu.

link?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 mar 2011, 20:07

albiongate je napisao/la:Mile Ilic izjavio da ima ponudu da nastupa za BiH i da je ozbiljno razmatra, jer je razocaran odnosom ljudi iz KSS prema njemu.
a koliko se sjecam ja sam ga i pominjao + cvetkovica, ali mi rekose da su igrali za SCG pa nemogu

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 28 mar 2011, 00:43

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
link?
Nemam linka, to je izvajio tokom emisije Time Out na Radio S. Izmedju ostalo izjavio je da je razocaran na KKS i na celokupnu srpsku kosarku jer ga niko nije zvao posle Svetskog Prvenstva (kada je izgubio ugovor jer je tamo otisao povredjen i pogorsao povredu) i sto nisu ga registrovali na vreme pre 2 godine za Superligu (trebao je igrati za Zvezdu). Takodje ostro je kritikovao neke menadzere koji su mu upropastili nekoliko inostranih ugovora letos jer su javili stranim klubovima da je on dalje povredjen, sto naravno nije tacno jer je odigrao celu proslu Superligu za valjevski Metalac i sada igra bez problema u FMP-u.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.