San Antonio Spurs

neno#4
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la neno#4 » 12 apr 2012, 02:45

Jbg. nije bas lako raditi sa glumcima, vecina trenera bi imala problema, jer nije svako Phil.
O cemu to ti?
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 apr 2012, 02:51

neno#4 je napisao/la:
Jbg. nije bas lako raditi sa glumcima, vecina trenera bi imala problema, jer nije svako Phil.
O cemu to ti?
O Bynumu, Artestu, Bryantu, tesko je sa njima raditi, vecina trenera bi imala belaja, jer je jedan Phil Jackson, ne moze svako biti on.

Edit: ajde da pokusam bolje objasniti, vjerovatno i Brown ima nekih svojih zamisli, ali kako su ovo teski likovi, onda mora da improvizira, jer drugacije je kada jedno ime poput Jacksona nesto kaze. Drugacije je kada Brown dodje u ekipu i pokusava nametnuti svoj autoritet, a bez hemije u ekipi nema ni uspjeha.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 apr 2012, 03:36

adriano_leite je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
O cemu to ti?
O Bynumu, Artestu, Bryantu, tesko je sa njima raditi, vecina trenera bi imala belaja, jer je jedan Phil Jackson, ne moze svako biti on.

Edit: ajde da pokusam bolje objasniti, vjerovatno i Brown ima nekih svojih zamisli, ali kako su ovo teski likovi, onda mora da improvizira, jer drugacije je kada jedno ime poput Jacksona nesto kaze. Drugacije je kada Brown dodje u ekipu i pokusava nametnuti svoj autoritet, a bez hemije u ekipi nema ni uspjeha.
Aha. A to nije tesko raditi sa Howardom, Melom, Jamesom, ili mozda Westbrook - om?
Nije nikada lagano raditi sa zvijezdama, a pogotovo u Lakersima, jer se uvijek ocekuje titula.

Ostalo je samo ime.....

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 12 apr 2012, 03:44

Nisam se ja dzaba pribojavao Lakersa bez Bryanta...

Imaju skoro 20 skokova vise u prvom poluvremenu, sto je katastrofalno za nas...

Oba tima mahnito sutaju trice i dok me to nimalo ne cudi od nas, nisam navikao na to od Lakersa...

Ako popravimo skok u nastavku utakmice, bice dobro...

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 12 apr 2012, 04:07

Ova utakmica je gotova i prije kraja trece cetvrtine...

Svaka cast Lakersima na vecerasnjoj partiji! Odavno nam neko nije odrzao ovakvu lekciju iz kosarke...

A neki nasi igraci igraju najlosiju utakmicu ove sezone, cini mi se...

Da sam na mjestu Pop-a, izveo bih glavne igrace iz igre i odmarao za Memphis sutra...

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 12 apr 2012, 08:35

40-16

Kao sto sam rano jutros i rekao, utakmica je izgubljena vec u trecoj cetvrtini...

Ne zelim da umanjim uspjeh Lakersima, ali cini mi se da ce i oni tesko vise ponoviti ovako dobru igru kao protiv nas. Jednostavno, bila je njihova noc i nema ekipe koja bi ih sinoc pobijedila. Lopte koje su pojedinim igracima ulazile...ne znam kako bih to okarakterisao...ali dobro, treba im cestitati u svakom slucaju...

Veceras Memphis, nece biti lako nimalo...

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 12 apr 2012, 08:58

Dobro jest sad da je ulazilo Artestu , koji inace baca cigle, ali zato su Gasol i Baynum imali slabe % , pa se to negdje poravna.

Ali skok nam je prednost Duncan i Bler nemogu pored Gasola i Baynuma, doduše i fulili ste više nego obično, ali mislim da imamo machup sa vama koji ide u našu korist.

Ekipe koje nam ne leže su mlade sa dosta atletike i brzine: Oklahoma, Memphis, Miami...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 12 apr 2012, 09:01

parker uzasan
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 apr 2012, 09:48

neno#4 je napisao/la: Aha. A to nije tesko raditi sa Howardom, Melom, Jamesom, ili mozda Westbrook - om?
Nije nikada lagano raditi sa zvijezdama, a pogotovo u Lakersima, jer se uvijek ocekuje titula.
Pa sta sam ja rekao? Potpuno isto sam rekao kao sto ti kazes :shock: plus u Lakersima imas tri takva, a u ostalim ekipama po jednog :D .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 apr 2012, 16:09

Jako slaba partija sinoc,ali partija koja ce nam dobro doci pred PO.Nekako smo vec druze vrijeme u 'cruise mode-u' i to je dobro da se ne trosimo previse,ali i lose kad ti naidju ovakve ekipe,a ti mislis da i sa njima mozes lako...Drago mi je sto sam vidio da je BIg Three strasno ljut bio poslije tekme i veceras ce to MEM osjetiti u to sam ubijedjen ;) Sinoc slaba penetracija skroz,ali i pored toga,skoro sve suteve sto smo promasili bili su otvoreni,pogotovo Parkerovi...Lakersi dominirali unutra,ne toliko poenima(jer smo izjednaceni bili po broju poena u reketu),koliko skokom i vjerujem da se to nece vise ponoviti...Najslabije oruzje LAL(sut za 3p) sinoc ih je sluzio nevjerovatno dobro i uz vec pomenuti skok,tesko je bilo sta ocekivati...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 apr 2012, 17:59

Lakersi pogodili 11 trica, dok su Spursi imali odlican procenat od 55% suta izvana i pogodili 13 trica. Ne bih ja bas rekao da vas toliko nije sluzio sut, mada je bilo suteva na kraju kada je vec utakmica rijesena. Bynum i Gasol su imali uzasnu realizaciju i selekciju suteva, ali su zato Barnes i Ron sve nadoknadili. Samo su Lakersi uzeli sinoc sve otvorene suteve i pogodili, mada je opet bilo promasenih i cistih situacija nakon skokova u napadu. Ali, npr. ona trica Artesta bez skoka :lol: :lol:

Dosta suteva Spursa su bili i preko ruke, nemojte biti neposteni i reci da je sve otvoreno promaseno. Ron je odlicno igrao odbranu, kao i Endi. Parker je dosta suteva promasio, ali je takodjer odlicno odbranjen od njegove primarne opcije, ulaska u reket i poentiranja.

Spursi imaju najkompaktniju ekipu, sa dvije odlicne petorke, raznovrsne opcije u napadu, odlican protok lopte, sut izvana, ali...

Ne znam, ja sam rekao da ste za mene najveci favoriti, ali kada se pogleda Green, Leonard, Splitter, Mills, itd. imaju malo ili nimalo iskustva sto se tice playoff utakmica, onda niste daleko od npr. Lakersa. Mada kod nas najvise zavisi od Rona i eventualno da neko dobro odigra s klupe. Kada Ron odluci da igra utakmicu kako treba, i kada bude koncentrisan i u utakmici 100% rijetko ko izadje neporazen iz tog meca. Samo je problem sto ludjak igra svako desetu utakmicu tako.

Lakersi su dosta jakih protivnika ove sezone upravo dobili na taj nacin, na iskustvo ili na odlicnu igru jednog od velike trojke.

Ostalo je samo ime.....

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 apr 2012, 18:52

Ne kazem ja da smo fulali samo otvorene suteve,ali ih je puno bilo....Isto tako,vi ste igrali dobru odbranu i ovo je nasa najgora partija ove sezone,a najbolja vasa(barem u onih 85% vasih utakmica koje sam pogledao),tako da se sve poklopilo... Kazes da smo mi pogodili 13 trica,ja kazem ok,ali se postavlja pitanje kada??Kad je sve bilo rijeseno,a dok se 'lomila' tekma nije islo nista,za razliku od vas...Zato mislim da ovi procenti suta na kraju varaju,jer smo mi nabacili malo kozmetike,a vi se opustili... ;) Sto se tice iskustva,vjerujem da oni nece imati veliki minutazu,osim Greena(koji je sasvim zreo za takva ocekivanja) i Splittera(za kojeg ne mozes reci da je neiskusan.Covjek ima toliko jakih i utakmica pod pritiskom da sasvim solidno moze odigrati i ovdje 15-20min.Kosarka je kosarka svugdje. ;) )...

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 12 apr 2012, 20:34

Jedva cekam preostale dvije utakmice s Lakersima, nema sta...

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 12 apr 2012, 23:43

Šta se očekuje večeras protiv Memphisa ? Ja sam nekako bez ikakve dileme stavio kec, valjda će biti ebemu miša. :D
Who dares, wins !

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 13 apr 2012, 02:50

NEZALAGANJE je napisao/la:Ne kazem ja da smo fulali samo otvorene suteve,ali ih je puno bilo....Isto tako,vi ste igrali dobru odbranu i ovo je nasa najgora partija ove sezone,a najbolja vasa(barem u onih 85% vasih utakmica koje sam pogledao),tako da se sve poklopilo... Kazes da smo mi pogodili 13 trica,ja kazem ok,ali se postavlja pitanje kada??Kad je sve bilo rijeseno,a dok se 'lomila' tekma nije islo nista,za razliku od vas...Zato mislim da ovi procenti suta na kraju varaju,jer smo mi nabacili malo kozmetike,a vi se opustili... ;) Sto se tice iskustva,vjerujem da oni nece imati veliki minutazu,osim Greena(koji je sasvim zreo za takva ocekivanja) i Splittera(za kojeg ne mozes reci da je neiskusan.Covjek ima toliko jakih i utakmica pod pritiskom da sasvim solidno moze odigrati i ovdje 15-20min.Kosarka je kosarka svugdje. ;) )...
Pa pazi Lakersi jesu odigrali najbolju utakmicu sezone i to bez igraca koji vuce citavu sezonu. Ali se prije utakmice stvorilo uvjerenje da ce Lakersi biti pregazeni u ovom mecu, iako i bez Kobe - a itekako tu ima potencijala i igrackog kvaliteta. Nemoj zaboraviti da ste vi itekako dobro gadjali trice na pocetku (poslije je stalo), Jackson, pa Bonner, pa Manu. U jednom trenutku ste imali cini mi se 7/12. Dokaz kako su Lakersi odigrali odbranu u prvom dijelu je da Spursi nisu imali ofanzivnog skoka u prvom dijelu.

I znas kao i ja da Kobe i Timi ne mogu vise rjesavati utakmice i igrati na nivou na kojem su bili. Kobe inekako, jer je mladji i jer ga tjera velika zelja za dokazivanjem idalje. A bez dobrog Timija bit ce tesko. Sa rovitim Manuom.

Splitter nije neiskusan, ali i sam znas da ne moze biti faktor koji ce da donese prevagu(prije SP u Turskoj 2010. godine sam rekao da ce Splitter da uspije i u NBA).

Spursi su za mene idalje bolji tim, sa puno vise raznovrsnih opcija u napadu, sa puno vise kvalitetnijih igraca, ali Lakersi su bas cudan tim ove sezone, jer nikada ne znas sta mozes da ocekujes od njih, kao tempirana su bomba. Vode u 28 minuti utakmice 15 razlike, na kraju izgube. Vode do samog kraja 9 - 10 razlike onda izgube itd. Onda odigraju odlicno protiv Miami - a, dobiju Dallas i Cliperse na strani, kuci sve dobijaju i onda pocnu opet da gube.

Ja kazem opet da ste vi bolji i kompaktniji tim, ali Lakersi itekako mogu da se biju sa ovim Spursima. Pod uslovom da Ron odluci da igra kosarku, i da neko s klupe da doprinos.
Jedva cekam preostale dvije utakmice s Lakersima, nema sta...
Ja sam davno rekao da bih volio vidjeti u playoff - u finalu Zapada utakmicu izmedju ove dvije ekipe i to po mogucnosti, bez povrijedjenih igraca i u vrhunskoj formi. Ja se nadam da ce obje zelje da mi se ispune :D :D

Ostalo je samo ime.....

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 13 apr 2012, 09:15

41-16

Nikad vise unaprijed necu bilo sta predvidjati, jer prije ovog back-to-back-a sam razmisljao: "treba uzeti Lakerse, pa s Memphisom sta bude, jer su u odlicnoj formi". Na kraju Lakersi ubili Boga u nama, a Memphis smo pozitivno rijesili...

Nista ne moze nadoknaditi proslogodisnje ispadanje iz Playoff-a protiv Memphisa, ali ako nesto moze malo ublaziti "bol", to je onda season sweep nad njima ove godine, sto smo i postigli sinoc...

Mislim da mozemo s njima ove godine izaci na kraj, tako da ih se ne moramo pribojavati u slucaju da opet na njih naletimo u Playoff-u...
Zadnja izmjena: YaSSaL, dana/u 13 apr 2012, 12:33, ukupno mijenjano 1 put.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 13 apr 2012, 09:39

Tesko ce te izaci , bit ce gusto kao i prosle god. , ali necete s njima igrati , nego sa nama u polufinalu zapada

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 apr 2012, 16:09

Kobe Bryant je napisao/la:Tesko ce te izaci , bit ce gusto kao i prosle god. , ali necete s njima igrati , nego sa nama u polufinalu zapada
Mi cemo imati prvu poziciju na zapadu :D

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 13 apr 2012, 17:35

Duncan nam treba na ovom nivou protiv Lakersa,Grizzliesa i Bullsa.Ostale možemo dobit i s njegovom prosječnom igrom ;)
Jedva čekam ostale s Lakersima moramo odgovorit na ono.Bynum imao skokova ko cijela naša ekipa :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 apr 2012, 19:19

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs

History

Post Season Meetings 34–18 (LAL)

1982 Western Conference Finals Lakers won, 4-0
1983 Western Conference Finals Lakers won, 4-2
1986 Western Conference Quarterfinals Lakers won, 3-0
1988 Western Conference Quarterfinals Lakers won, 3-0
1995 Western Conference Semifinals Spurs won, 4-2
1999 Western Conference Semifinals Spurs won, 4–0
2001 Western Conference Finals Lakers won, 4–0
2002 Western Conference Semifinals Lakers won, 4–1
2003 Western Conference Semifinals Spurs won, 4–2
2004 Western Conference Semifinals Lakers won, 4–2
2008 Western Conference Finals Lakers won, 4–1
Molite Boga da se s nama nesretnete u PO. :D :D Zanimljivo je da su se sve serije zavrsavale ubjedljivom pobjedom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.