NBA sezona 2017/2018

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će postati prvak NBA lige za sezonu 2017/2018?

Anketa je završila: 16 nov 2017, 15:15.

Golden State Warriors
68
49%
Cleveland Cavaliers
29
21%
San Antonio Spurs
8
6%
Oklahoma City Thunder
11
8%
Boston Celtics
7
5%
Houston Rockets
5
4%
Niko od navedenih
10
7%

Ukupno glasova: 138

filip13

Re: NBA sezona 2017/2018

Post Postao/la filip13 » 04 nov 2017, 22:38

Besic je napisao/la:
filip13 je napisao/la:da bi neko bio u prici oko mvp lige morao bi osim toga da je najbolji igrač ekipe sa najboljim omjerom imati vise od 22 ppog i 5 aspg
Kevin Durant ima sve navedno.

Ne znam jel se ko sjeća prošle sezone prije povrede KDa, kakvu uzlaznu putanju je imao poslije prilagodbe u tim Warrirosa. MVP :njanjanja:

da,durant trenutno ima prosjeke 25-8-5 ,drugi je bloker lige, uz 53 %suta iz igre i 49 % suta za trojku

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 nov 2017, 22:39

NEZALAGANJE je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:
Zato sto ne igra na nivou stvarnih MVP kandidata.
tacno
Izvinicete obojica,ali lider ekipe koja ima najbolji rekord lige je uvijek u MVP konverzaciji.Pogotovo ako ima preko 20ppg.To je historija pokazala.Doduse,rano je pricati o rekordima ekipa,kao i MVP kandidatima,po meni.
pa u konverzaciji je, ali nije ozbiljan kandidat. ne sa ovim statistikama.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 04 nov 2017, 22:39

Kad procitam da bi se Celticsi prosetali istokom da je tu Hayward hoce nesto da mi bude. :facepalm: :crazy:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 nov 2017, 22:43

@IlCapitano
Jos jedna neistina.Za razliku od tebe,rekao sam da ce biti u borbi za 8.mjesto zajedno sa DEN,UTA i jos nekog sam bio naveo.Cini mi se DAL.Imas postove pa slobodno nadji.Ti si ih vidio kao sigurne u POu koliko se sjecam.

Normalno da ismijavam,jer u sezoni od 82 utakmice,mijenjati misljenje nakon odigranih 7 je neozbiljno i djecije.Ali hajde,valjda dosta djece i pise pa je tako. ;)

Stvarno stanje je da mnogim ekipama neko fali.To nije opravdanje.LAC su, primjera radi,ostali bez mozda i najboljeg igraca,pa kako igraju?SA isto fale 3 igraca i mi navijaci kukamo oko toga,ali ko te pita kad se igraju tekme!?U svakom momentu u NBAu neko nekome fali.

Sto se tice Holidaya,znam vrlo dobro ko je on i kakve kvalitete ima.Zasto pisem da je "pola" igraca?Zato sto je upravo potpisao ugovor od 140mil,a daje mizernih 14p po utakmici i takvu produkciju ima jos od kraja prosle sezone,da ne bude da pisem to na osnovu ovih 7 tekmi.To dobar posao?Pogledaj produkciju drugih igraca koji igraju za te pare.

Kad smo kod ove trojice Asika,Ajince i Smitha...Jesu li oni na rosteru ili nisu?Ako nisu,evo necu ih ismijavati.Jesi li svjestan da Asik igra za pare za koje igra kompletna klupa OKCa?

Poredis Nelsona i Davida Westa??David West je bio legitimni All star u ovoj ligi i kad je dosao u SA lik je odbio ugovor od 12mil!To govori o njegovoj cijeni tada,a Nelson se potuca po ligi jos od odlaska iz ORL i ni nalik ozbiljnom igracu plus je dosai u ekipu nalon sto je otpusten u DEN!

Clark i Moore su solidni igraci.Da li imaju produkciju prosjeka lige,cisto sumnjam,ali hajde.

I ne nisam sveo raspravu na to pomenuto,ali je cinjenica da ti mislis da ce Rondo tu biti presudan faktor i ti to vrlo dobro znas.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 nov 2017, 22:46

Donnie Darko je napisao/la:
pa u konverzaciji je, ali nije ozbiljan kandidat. ne sa ovim statistikama.
Slazemo se,iako je rano za bilo sta,kako vec rekoh.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 nov 2017, 22:51

@Kawhi Nikad ne iskljucujem sve cinjenice.Jednostavno,iznosim one koje potvrdjuju moju tezu,a nek neko drugi iznese one druge pa cemo pisati i diskutovati.Ne pada mi napamet da sve serviram na pladnju. ;)

josipmusa
Kontakt:

Post Postao/la josipmusa » 04 nov 2017, 22:54

kad pročitam da James igra sam dođe mi da si zabijem viljušku u oko

Nego, nema veze što je tek 10 utkamica odigrano, 2 stvari su sigurne, lakersi neće u PO i neko neće biti ROY :rol: :mrgreen:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 04 nov 2017, 22:55

Kakva je krađa Tyreke. :tokralju:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 04 nov 2017, 22:58

josipmusa je napisao/la:kad pročitam da James igra sam dođe mi da si zabijem viljušku u oko

Nego, nema veze što je tek 10 utkamica odigrano, 2 stvari su sigurne, lakersi neće u PO i neko neće biti ROY :rol: :mrgreen:
slika
:hmmmmm:

josipmusa
Kontakt:

Post Postao/la josipmusa » 04 nov 2017, 23:03

Kawhi je napisao/la:
josipmusa je napisao/la:kad pročitam da James igra sam dođe mi da si zabijem viljušku u oko

slika
i tako cijelu karijeru, a lik uvijek u super timu

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 04 nov 2017, 23:06

josipmusa je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:

slika
LeBron je jedino od 2010. do 2013. bio u super timu.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 04 nov 2017, 23:09

josipmusa je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:

slika
Supertim? :hmmmmm: Druze nije ti ovo 2011/12 godina...
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

josipmusa
Kontakt:

Post Postao/la josipmusa » 04 nov 2017, 23:16

wade boš
kyrie- love

eto ove godine recimo da nije pa se to vidi i na rezultatima. AL opet ce tu biti i wade i ajzea i ruža i j-.r. i love i crowder i green. najdublja ekipa u nba sigurno.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 04 nov 2017, 23:19

NEZALAGANJE je napisao/la:@IlCapitano
Jos jedna neistina.Za razliku od tebe,rekao sam da ce biti u borbi za 8.mjesto zajedno sa DEN,UTA i jos nekog sam bio naveo.Cini mi se DAL.Imas postove pa slobodno nadji.Ti si ih vidio kao sigurne u POu koliko se sjecam.
NEZALAGANJE je napisao/la:Netacno.Ja sam NOP opisso jos prije pocetka sezone,a svojom dosadasnjom igrom to i potvrdjuju.2 i po dobra igraca i ostatak rostera koji nije ni za ELa.
Bukvalno dvije stranice unazad. Ja sam rekao da su sigurno u PO ako 1.AD i Cousins budu mogli skupa funkcionisati kao top 10-15 igrači i 2.budu zdravi. Zasad se jedinica pokazuje kao tačna, čekamo da (ako) ozdrave.
NEZALAGANJE je napisao/la:Normalno da ismijavam,jer u sezoni od 82 utakmice,mijenjati misljenje nakon odigranih 7 je neozbiljno i djecije.Ali hajde,valjda dosta djece i pise pa je tako. ;)
Kako ti znaš da mijenjaju mišljenje? Je li svako od ovih što su pisali na prethodnim stranica bacio svoju predikciju prije početka pa sad mijenjaju? Koja je razlika u njihovoj predikciji nakon 10 i tvojoj prije početka sezone? Zašto je tvoj način ispravan, a njihov nije? Zašto se naslađuješ jer kao NOP 'dokazuju' da nisu PO ekipa, a šutiš na činjenicu da je Dallas užasan iako nisi tako pričao prije početka? Je l' vidiš kako je to besimisleno? :facepalm:
NEZALAGANJE je napisao/la:Stvarno stanje je da mnogim ekipama neko fali.To nije opravdanje.LAC su, primjera radi,ostali bez mozda i najboljeg igraca,pa kako igraju?SA isto fale 3 igraca i mi navijaci kukamo oko toga,ali ko te pita kad se igraju tekme!?U svakom momentu u NBAu neko nekome fali.
Stvarno stanje je da ti bukvalno i dan danas vraćaš film na incident Zaze sa Kawhijem kao argument kad neko spomene da SAS nema šanse protiv GS-a. Ja se slažem donekle s tobom konkretno u toj situaciji i slažem se da u svakom trenutku nekom fali neko. Ali baš zbog toga je teško dati neku ocjenu ili zaključak, a ti se ponašaš kao da NOP nije u podređenoj situaciji trenutno i da je ovo konačna slika.
NEZALAGANJE je napisao/la:Sto se tice Holidaya,znam vrlo dobro ko je on i kakve kvalitete ima.Zasto pisem da je "pola" igraca?Zato sto je upravo potpisao ugovor od 140mil,a daje mizernih 14p po utakmici i takvu produkciju ima jos od kraja prosle sezone,da ne bude da pisem to na osnovu ovih 7 tekmi.To dobar posao?Pogledaj produkciju drugih igraca koji igraju za te pare.
Njegov ugovor je rezultat okolnosti, ne pokazatelj (ne)kvaliteta. Da igra duplo bolje nego što može vjerovatno bi opet bio preplaćen. Takvo je stanje na tržištu bilo i NOP sebi nije mogao dozvoliti da izgubi takvog igrača. Jeste 'pola' ako ga porediš sa ugovorom i očekuješ da odjednom svaki igrač napravi par koraka naprijed i bude vrijedan ugovora koji je dobio. Inače to možda može tako, ali dobro znaš koliko je specifična situacija sa SC-om i dobro znaš da je 'tačnije' gledati procenat plate koji zauzima u SC-u nego čistu brojku ugovora. Da gledamo čiste brojke Batum i Conley su također 'pola' igrača, a znamo dobro da nije tako.
NEZALAGANJE je napisao/la:Kad smo kod ove trojice Asika,Ajince i Smitha...Jesu li oni na rosteru ili nisu?Ako nisu,evo necu ih ismijavati.Jesi li svjestan da Asik igra za pare za koje igra kompletna klupa OKCa?
Jesu na rosteru, ali nisu dio rotacije, a valjda o tome pričamo. Ili ćemo se smijati Spursima jer imaju tamo neke koji se zovu Matt Costello, Bryn Forbes i Darrun Hilliard?
NEZALAGANJE je napisao/la:Poredis Nelsona i Davida Westa??David West je bio legitimni All star u ovoj ligi i kad je dosao u SA lik je odbio ugovor od 12mil!To govori o njegovoj cijeni tada,a Nelson se potuca po ligi jos od odlaska iz ORL i ni nalik ozbiljnom igracu plus je dosai u ekipu nalon sto je otpusten u DEN!
Opet, Nelson je backup PG, jedan od boljih u ligi. Pogledaj koliko su i Denver prošle godine i NOP od dolaska bolji sa njim na terenu nego bez njega.
NEZALAGANJE je napisao/la:Clark i Moore su solidni igraci.Da li imaju produkciju prosjeka lige,cisto sumnjam,ali hajde.
Nisu prosjek lige kad gledaš sve igrače, što naravno nije fer da u taj prosjek upada i elita lige. Kad gledamo samo prosjek role igrača i ovih sa klupe svakako jesu, možda i iznad.
NEZALAGANJE je napisao/la:I ne nisam sveo raspravu na to pomenuto,ali je cinjenica da ti mislis da ce Rondo tu biti presudan faktor i ti to vrlo dobro znas.
Nisam rekao da si sveo raspravu nego da si je skrenuo. To radiš bukvalno svaki put kad s nekim raspravljaš, uglavnom na relaciji GSW-LAL, valjda je to presudan faktor ili šta već. Ne znam samo zašto se onda ti upuštaš u rasprave o drugim ekipama i situacijama koje nemaju veze sa SAS pošto je dozvoljeno samo jednu ekipu simpatisati. :roll: Što se mene tiče ja sam NOP počeo aktivno pratiti nakon trejda Rođaka, Rondo je samo dodatni razlog. Od njegovog odlaska iz Bostona njegove ekipe nisam gledao niti su me interesovale kada on nije igrao. Pogledao sam svaku utakmicu Pelikana dosad.

Ja mislim da će Rondo biti presudan u smislu da će se uloge svima ostalima ustabiliti i da će imati pouzdanog playmakera na terenu u svakom trenutku i ako uđu u PO igrača sa iskustvom i 'brzinom više'. U gledanju cjelokupne ekipe apsolutno ne - Davis i Cousins odlučuju sudbinu.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 04 nov 2017, 23:36

josipmusa je napisao/la:wade boš
kyrie- love

eto ove godine recimo da nije pa se to vidi i na rezultatima. AL opet ce tu biti i wade i ajzea i ruža i j-.r. i love i crowder i green. najdublja ekipa u nba sigurno.
Wade u godinama, skupio ih je 36 i ne moze biti ni priblizan kao protiv cca. 5 godina.
Rose ni iz bliza nije ispunio ocekivanja kroz cijelu karijeru. Sad samo molit Boga da se ne povrijedi, ne treba mu puno.
Love covjek koji moze dobro odigrati, a moze i podbaciti. Nije neko ko ce povuci kad treba u odsustvu Jamesa, to je jasno kao dan. Bosh iz '12 i danasnji Love drasticna razlika.
JR klasicni suter, isto kao i Korver, nisu igraci koji su krema lige.
Jedan jedini pravi centar u ekipi (i on trenutno povrijedjen), zamjena mu Ante Zizic koji minute dobija na kapaljku, daleko od NBA kalibra.

Da nema Jamesa ova ekipa bi bila daleko od finala lige, PO i prolazak prve prepreke bi bio realan rezultat na kraju sezone. Cini ekipu boljom i od Lovea, Wadea, Korvera, JRa, Tristana i ostalih izvlaci maximum i ekipa ima koristi. Da ga nema stvarno ne znam ko bi bio glavni igrac ekipe, ko bi povukao kad treba... Dovoljno je samo pogledati omjer Cavsa sa i bez Jamesa i sve je jasno. Cak i kada je Kyrie bio tu.
15.10.2013.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 nov 2017, 23:57

Zar ima jos ljudi koji podcjenuju Brona

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 05 nov 2017, 00:01

NEZALAGANJE je napisao/la:I ne nisam sveo raspravu na to pomenuto,ali je cinjenica da ti mislis da ce Rondo tu biti presudan faktor i ti to vrlo dobro znas.
Od Rondovih fanboyeva jedino su gori oni Roseovi.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 nov 2017, 00:09

Ma šta ti znaš :lol:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 nov 2017, 01:18

@IlCapitano
" Postujem tvoje misljenje,ali po meni NOP u grcevitoj borbi za 8.mjesto zajedno sa DEN,MEM,UTA,DAL...
Racunam da je 7 "sigurnih"(iako yakvo mesto ne postoji u sportu) GS,SA,HOU,LAC,MIN,OKC,POR." -Moj post od 12.09.ovog mjeseca sa teme za predsezonu. ;)

"Da danas moram birati:
1 GSW
2 HOU
3 SAS
4 OKC
5 NOP
6 MIN
7 POR
8 DEN"- Tvoj poredak 13.09.Doduse, istakao si da zadnjih 5 nije nista garantovano,ali opet si imao previsoko misljenje o njima,po meni i nismo se slozili da su se pojacali.

Nadalje,nigdje ne govorim da je moj nacin ispravan i ne znam svacije predikcije,ali na osnovu postova koji se pisu iz dana u dan,jasno se vidi da se misljenja mijenjaju kako vjetar puse i to ne volim.Jel zabranjeno to reci?

Jedno je nesto napisati pa promasiti predikciju,poput mene u slucaju DAL,a sasvim drugo danas napisati jedno,a vec sutra se ispravljati.To je djecije i to je strah da se prizna greska.Kao sto se i vidi na ovom pdfu,to se ne zna uraditi. ;)

Ne nasladjujem se ja losim igrama NOPa,ali se jasno vidi da toj ekipi fali sta fali na ovom Zapadu i da igraju kosarku sa premalo spaceinga,sto nece moci proci.To je stvar i to je "slika" koja je prisutna otkako su oformili ekipu.Jednostavno,njihov GM misli da su ovo 90-te i to vidi svi analiticari.

Dalje,ugovor Holidaya nije splet okolnosti kako ti kazes,vec stvar njihovog izbora i tu se krije greska.Ove godine SC nije dozivio ocekivani rast,a oni su i dalje pristali da liku od 15p u prosjeku daju 140mil.Tebi to ok?Ne vidis limitaciju rostera zbog toga u buducnosti?

Sto se tice onog trojca NOPa koji nije dio rotacije,itekako se treba pricati o njima.Zasto?Zato sto "blokiraju" 15mil SCa i tako uveliko limitiraju ovu ekipu i to je jos jedna u nizu neozbiljnosti ove fransize.Ne znam ni za jednu drugu ekipu kojoj igraci koji zauzimaju toliko prostora ne igraju.To je problem i zato ih spominjem,a ti navodis likove koji su na minimalcu fakticki. :crazy:

Nelson jedan od boljih back up PG u ligi?Jeste,ako cemo gledati po imenu.U stvarnosti je on postao granicni NBA igrac,jer da je tako dobar kao sto ti kazes,DEN ga ne bi otpustio.Koliko je NOP bolji sa njim na terenu? +/- kaze -1.7 sa njim na terenu. ;)

Kad pomenem rijec "prosjek" za Moorea i Clarka u kontekstu lige,naravno da mislim na ono sto je izmedju najboljih i najgorih igraca u ligi.Recimo da su tu negdje.

I za kraj,NIKADA nisam rekao da je dozvoljeno samo jednu ekipu simpatisati,jer svako ima pravo da radi sta hoce i razlika mi je izmedju simpatisanja i navijanja,jer licno simpatisem vise ekipa,ali samo za jednu navijam!
Prosto ne volim ljude koji ce danas navijati za GS jer im ide,a sutra ce to biti PHI,jer ce njih ici.Ne volim tu vrstu prevrtljivosti i to je to.Svidjelo ti se to ili ne.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 nov 2017, 01:43

NEZALAGANJE je napisao/la:Ne nasladjujem se ja losim igrama NOPa,ali se jasno vidi da toj ekipi fali sta fali na ovom Zapadu i da igraju kosarku sa premalo spaceinga,sto nece moci proci.To je stvar i to je "slika" koja je prisutna otkako su oformili ekipu.Jednostavno,njihov GM misli da su ovo 90-te i to vidi svi analiticari.
Ništa manje spacinga nemaju od OKC-a, Minnesote, Memphisa, Utaha itd.
NEZALAGANJE je napisao/la:Dalje,ugovor Holidaya nije splet okolnosti kako ti kazes,vec stvar njihovog izbora i tu se krije greska.Ove godine SC nije dozivio ocekivani rast,a oni su i dalje pristali da liku od 15p u prosjeku daju 140mil.Tebi to ok?Ne vidis limitaciju rostera zbog toga u buducnosti?
Jeste splet okolnosti jer se i dalje osjećaju posljedice tog skoka iako sad novac presušuje. Vrlo dobri igrači, pogotovo ako ih potpisuje vlastita ekipa dobijaju sličan novac. I opet, gleda se procenat koji plata zauzima, ne čisti broj. Rekao sam da je preplaćen i imat će limitacije sigurno, ali pričamo o kvaliteti igrača kao pojedinca, ne o budućnosti, slaganju ekipe itd.
NEZALAGANJE je napisao/la:Sto se tice onog trojca NOPa koji nije dio rotacije,itekako se treba pricati o njima.Zasto?Zato sto "blokiraju" 15mil SCa i tako uveliko limitiraju ovu ekipu i to je jos jedna u nizu neozbiljnosti ove fransize.Ne znam ni za jednu drugu ekipu kojoj igraci koji zauzimaju toliko prostora ne igraju.To je problem i zato ih spominjem,a ti navodis likove koji su na minimalcu fakticki. :crazy:
Opet, govorimo o igračima iz rotacije trenutno. Ne o slaganju ekipe za budućosti i koliko će im smetati. Ovi neće biti tu dugo uopšte i ne vidim poentu spominjanja njih kad ne igraju niti će igrati.
NEZALAGANJE je napisao/la:Nelson jedan od boljih back up PG u ligi?Jeste,ako cemo gledati po imenu.U stvarnosti je on postao granicni NBA igrac,jer da je tako dobar kao sto ti kazes,DEN ga ne bi otpustio.Koliko je NOP bolji sa njim na terenu? +/- kaze -1.7 sa njim na terenu. ;)
Ovoliko bolji:
slika

Denver +6 net rtg prošle godine sa njim. Zašto su ga otpustili to nikom nije jasno. Imaju višak bekova i manjak krila, mislili su da će im Jefferson više pomoći, poprilično je jasno da su pogriješili.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.