Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
- Kontakt:
Re: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.
Ocito nisam informisan,pa ako ima neko raspolozen da mi odgovori.Kad god su se "krizale 2 grupe",odnosno objedinjavala nova grupa sa onim ekipama koje se plasiraju u naredni stepen kvalifikacija , rezultati ekipa koje nisu uspjele da se plasiraju dalje su se brisali.Ako je ovako kako vi pisete ,onda ja to prvi put dozivljavam,a vjerujte pratim sport vise od 4,5 decenija?
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
tebi je onda vise od 50 godina?Samozdravlje je napisao/la:Ocito nisam informisan,pa ako ima neko raspolozen da mi odgovori.Kad god su se "krizale 2 grupe",odnosno objedinjavala nova grupa sa onim ekipama koje se plasiraju u naredni stepen kvalifikacija , rezultati ekipa koje nisu uspjele da se plasiraju dalje su se brisali.Ako je ovako kako vi pisete ,onda ja to prvi put dozivljavam,a vjerujte pratim sport vise od 4,5 decenija?
Tako je, FIBA izmislila novo pravilu u sred kvalifikacijskog ciklusa, da malo povade ove poljuljane repke poput Hrvatske npr.Samozdravlje je napisao/la:Ocito nisam informisan,pa ako ima neko raspolozen da mi odgovori.Kad god su se "krizale 2 grupe",odnosno objedinjavala nova grupa sa onim ekipama koje se plasiraju u naredni stepen kvalifikacija , rezultati ekipa koje nisu uspjele da se plasiraju dalje su se brisali.Ako je ovako kako vi pisete ,onda ja to prvi put dozivljavam,a vjerujte pratim sport vise od 4,5 decenija?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
Jeste @filipe , 60+ nazdravlje , nadam se da to nije problem. Ne psujem i ne vrijedjam , a mozda malo peglam(valjda je to normalno da ne razmisljam posve kao vi mladji).Pozdravfilip13 je napisao/la:tebi je onda vise od 50 godina?Samozdravlje je napisao/la:Ocito nisam informisan,pa ako ima neko raspolozen da mi odgovori.Kad god su se "krizale 2 grupe",odnosno objedinjavala nova grupa sa onim ekipama koje se plasiraju u naredni stepen kvalifikacija , rezultati ekipa koje nisu uspjele da se plasiraju dalje su se brisali.Ako je ovako kako vi pisete ,onda ja to prvi put dozivljavam,a vjerujte pratim sport vise od 4,5 decenija?

-
- Kontakt:
Hvala , bas cudno,a iskreno i glupo.Da nije tog "novog" pravila pobjeda nad Rusijom bi bila veliki vjetar u ledja nasoj reprezentaciji (bar polukompletnoj).Raonffa je napisao/la:Tako je, FIBA izmislila novo pravilu u sred kvalifikacijskog ciklusa, da malo povade ove poljuljane repke poput Hrvatske npr.Samozdravlje je napisao/la:Ocito nisam informisan,pa ako ima neko raspolozen da mi odgovori.Kad god su se "krizale 2 grupe",odnosno objedinjavala nova grupa sa onim ekipama koje se plasiraju u naredni stepen kvalifikacija , rezultati ekipa koje nisu uspjele da se plasiraju dalje su se brisali.Ako je ovako kako vi pisete ,onda ja to prvi put dozivljavam,a vjerujte pratim sport vise od 4,5 decenija?

Samozdravlje je napisao/la:Jeste @filipe , 60+ nazdravlje , nadam se da to nije problem. Ne psujem i ne vrijedjam , a mozda malo peglam(valjda je to normalno da ne razmisljam posve kao vi mladji).Pozdravfilip13 je napisao/la:tebi je onda vise od 50 godina?Samozdravlje je napisao/la:Ocito nisam informisan,pa ako ima neko raspolozen da mi odgovori.Kad god su se "krizale 2 grupe",odnosno objedinjavala nova grupa sa onim ekipama koje se plasiraju u naredni stepen kvalifikacija , rezultati ekipa koje nisu uspjele da se plasiraju dalje su se brisali.Ako je ovako kako vi pisete ,onda ja to prvi put dozivljavam,a vjerujte pratim sport vise od 4,5 decenija?
kako ti kazeš
Zašto nama ne bi odgovaralo da se prenose ti bodovi? Zadnje kolo igramo protiv ekipe koja nema nikakvih šansi, koja se upravo istrošila u "posljednem jurišu" na Rusiju i u terminu u kojem fudbalska reprezentacija te Belgije igra osminu finala SP. Ne treba zaboraviti ni da od najboljih 12 Belgiji više fali igrača nego što ih ima na raspolaganju u ovom prozoru. Mi smo u idealnoj situaciji što se tiče protivnika.
To što smo mi za takvu priliku skupili roster koji bi na vrućem gostovanju u Kaknju igrao na jednu loptu i vjerovatno najslabiji od svih ekipa u svim grupama, to su Savez, stručni štab i igrači uglavnom sami priredili sebi i navijačima. Ni jedna ozbiljna reprezentacija koja zaista planira da zaigra na SP ne bi dozvolila da izgubi ovakvu utakmicu.
To što smo mi za takvu priliku skupili roster koji bi na vrućem gostovanju u Kaknju igrao na jednu loptu i vjerovatno najslabiji od svih ekipa u svim grupama, to su Savez, stručni štab i igrači uglavnom sami priredili sebi i navijačima. Ni jedna ozbiljna reprezentacija koja zaista planira da zaigra na SP ne bi dozvolila da izgubi ovakvu utakmicu.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 01 jul 2018, 19:09, ukupno mijenjano 2 puta.
4,5 kvota na nama.
Заправо, " је & " $ се преносе $ " прве групне фазе " " $ ", на & првенству у $ 2002-е.Samozdravlje je napisao/la:Ocito nisam informisan,pa ako ima neko raspolozen da mi odgovori.Kad god su se "krizale 2 grupe",odnosno objedinjavala nova grupa sa onim ekipama koje se plasiraju u naredni stepen kvalifikacija , rezultati ekipa koje nisu uspjele da se plasiraju dalje su se brisali.Ako je ovako kako vi pisete ,onda ja to prvi put dozivljavam,a vjerujte pratim sport vise od 4,5 decenija?
- % " пута, но за ово '. На ' СП (2002) су $ све 4 $ " у првој групној " ? по 0-3, & $ ту у " " " ?. А ? је.
Ово је " $ ", тај $ " $ ' 3 $ у првој групној " & 6 " " " се $ преносе " & су ?. ? $, " " се $ $ " $ & " ? & је $ ¥.
$ $ горе, " (проверено) % на & ? " ? за овај ", " " је & $ "прозора" ? $ о ' ?, & $ је нејасно (то ? " не зна) $ ? су у & " ? ? (% " & ? $ ? $) ? $ " на ' ? савезе о ' (') ?.
& је " ? " ($ ? ?) Ацо " на $ & ' " ? & о ' ? " " " ? ' о ', о ' ' на ' ' - ? ".
& $, & ?, " " " "-е су % $ $ $ су ? $.
Е $, " је " (?) у $ " ", јер је група Е $ ¥ $ групе Ф са & се %, & ? $ је " & је ?, ?, ? ¥ $ " " у " Ф, ово " за " ? " " $. Наравно $ ? $ $ ? у " % - у ' саставу " & %.
", $, " вероватно $, је " по $ " " ", " " су " " за то 3.' & $ на СП, " тај " ' ¥ " " ' " на & $ " за СП.
Kladionice daju 1.15 na pobjedu Belgije. Šta bi tek bilo da njima treba a nama ništa ne znači 

Ima li prijenos utakmice sutra?
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Ima na sportklubu ali sa hrvatskim komentatorom. Mozda bude srece pa nas Anel bude prenosio.Salih1984 je napisao/la:Ima li prijenos utakmice sutra?
-
- Kontakt:
gdje su luzercine ? jesu li dovoljno zapili i pred sutrasnju utakmicu , jesu li skontali gdje u antverpenu ima dobrih klubova za proslaviti poraz ? ko sto su ga slavili u vivi u petak ... e moji sportisti, umjesto da zapnu da padaju na glavu ko sto hrvati padaju , oni gledaju gdje zapiti. Pa nek si 100 puta gori kvalitetom, makar pokazi da zelis ( ko sto bi svi na svijetu - jer protivnik ne igra ni zasta, a mi za vaznu pobjedu za 2. krug).
-
- Kontakt:
Hvala ti lijepa na iscrpnim informacijama i sto si imao volje ovoliko tipkati , bas ti hvala. Izgleda stala logika u FIBI .Divos je napisao/la:Заправо, " је & " $ се преносе $ " прве групне фазе " " $ ", на & првенству у $ 2002-е.Samozdravlje je napisao/la:Ocito nisam informisan,pa ako ima neko raspolozen da mi odgovori.Kad god su se "krizale 2 grupe",odnosno objedinjavala nova grupa sa onim ekipama koje se plasiraju u naredni stepen kvalifikacija , rezultati ekipa koje nisu uspjele da se plasiraju dalje su se brisali.Ako je ovako kako vi pisete ,onda ja to prvi put dozivljavam,a vjerujte pratim sport vise od 4,5 decenija?
- % " пута, но за ово '. На ' СП (2002) су $ све 4 $ " у првој групној " ? по 0-3, & $ ту у " " " ?. А ? је.
Ово је " $ ", тај $ " $ ' 3 $ у првој групној " & 6 " " " се $ преносе " & су ?. ? $, " " се $ $ " $ & " ? & је $ ¥.
$ $ горе, " (проверено) % на & ? " ? за овај ", " " је & $ "прозора" ? $ о ' ?, & $ је нејасно (то ? " не зна) $ ? су у & " ? ? (% " & ? $ ? $) ? $ " на ' ? савезе о ' (') ?.
& је " ? " ($ ? ?) Ацо " на $ & ' " ? & о ' ? " " " ? ' о ', о ' ' на ' ' - ? ".
& $, & ?, " " " "-е су % $ $ $ су ? $.
Е $, " је " (?) у $ " ", јер је група Е $ ¥ $ групе Ф са & се %, & ? $ је " & је ?, ?, ? ¥ $ " " у " Ф, ово " за " ? " " $. Наравно $ ? $ $ ? у " % - у ' саставу " & %.
", $, " вероватно $, је " по $ " " ", " " су " " за то 3.' & $ на СП, " тај " ' ¥ " " ' " на & $ " за СП.
Nisu valjda zavrsili u Vivi u petak poslije meca?boomerang5 je napisao/la:gdje su luzercine ? jesu li dovoljno zapili i pred sutrasnju utakmicu , jesu li skontali gdje u antverpenu ima dobrih klubova za proslaviti poraz ? ko sto su ga slavili u vivi u petak ... e moji sportisti, umjesto da zapnu da padaju na glavu ko sto hrvati padaju , oni gledaju gdje zapiti. Pa nek si 100 puta gori kvalitetom, makar pokazi da zelis ( ko sto bi svi na svijetu - jer protivnik ne igra ni zasta, a mi za vaznu pobjedu za 2. krug).

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Da nastupamo sa normalnim sastavom radovali bi se ovom novom pravilu da se prenose bodovi protiv zadnjeg. 

U istom ovom Antwerpu i u istoj dvorani u kojoj igramo večeras reprezentacija BiH je u kvalifikacijama 2009. godine pod vodstvom sadašnjeg pomoćnika M. Bajramovića odigrala jednu od najgorih utakmica ikada.
Koliko vas se sjeća te utakmice Belgija - BiH 102 - 79? Mogla se gledati na televiziji, ja se nažalost sjećam detalja kako je bilo.
Iz te ekipe Belgije za reprezentaciju još jedino igra Van Rossom, dok su u našem timu bili Gordić, Kikanović i Milošević. Nemanja i Elmedin su imali po 20 - tak godina, Milan koju godinu stariji, nekad i zaboravimo koliko dugo su već oni tu.
U kontekstu predstojećeg duela vrijedi istaći i utakmicu prvog kola U20 EP 2015. godine, Belgija - BiH 59 - 51. Vjerujem da nisam jedini koji je tu utakmicu gledao preko FIBA kanala, vjerovatno se i danas može pronaći na internetu. Za Belgiju su tada igrali Bako i Kesteloot koji su u rosteru za današnju utakmicu, ali su igrali i Akyazili, Lecomte i Vanwijn, također sada standardni seniorski reprezentativci koji ovaj put nisu na raspolaganju. Za nas su igrali: Lončar, Buza, Polutak, Zahiragić...
Belgija je jedna od reprezentacija koje su imale najviše problema sa sastavom tokom ovih kvalifikacija. Van Rossoma imaju tek u ovom prozoru a i već nakon jedne odigrane utakmice više nemaju šansi. Lojeski će ostati na 0 nastupa u kvalifikacijama, nije se zvanično oprostio od reprezentacije i vjerovatno da su se plasirali na SP 2019. bio bi zainteresovan da igra za Belgiju, što već dugo nije radio. De Zeeuwa(koji im je recimo bio najbolji strijelac na Eurobasketu 2017.) su imali samo u prvom prozoru. Serrona samo u drugom. Tabu je propustio prvi prozor. I svi ostali su propuštali prozore i utakmice. Lecomte do ovog prozora nije dolazio jer je bio u NCAA, a sad neće zbog "ljetne lige".
Ustvari jedini igrač koji je nastupio u svih 5 utakmica do sada je Gillet. Iako je rođen devedesetih, kao da je vječnost u reprezentaciji, ima on svoju ulogu i kad su u punom sastavu, ali i nije se razvio u igrača u kakvog se očekivalo i u ovim kvalifikacijama gdje je redovno bio među tri najprepoznatljivija imena u rosteru Belgije na prosjeku je od 6.8 poena i 4 skoka.
Ne treba zaboraviti ni da se nakon EP 2017. od reprezentacije oprostio Hervelle, igrač koji je 10 - 15 godina bio simbol Belgije.
U ovom prozoru po prvi put u kvalifikacijama ne mogu računati ni na Tumbu, Obasohana, Vanwijna i Salumua. I oni su spali na to da pozivaju debitante i igrače sa skromnim brojkama u njihovoj ligi, koja je opet neuporedivo ozbiljnija od naše.
Nevezano samo za ovu utakmicu i propale kvalifikacije, Belgija će teško zadržati nivo iz posljednih godina. Od osovine Hervelle - Lojeski - Van Rossom tu je još uvijek samo ovaj zadnji i to kao 32 - godišnjak.
Nisu dobro balansirani, Van Rossom i Tabu kao dvojica ponajboljih igrača u ovom trenutku igraju istu poziciju playa, a i Lecomte i Obasohan koji su među onima koji najviše obećavaju od mlađih u timu također igraju tu poziciju. Naravno da dvojica od njih mogu biti i zajedno na parketu, ali...Zato na pozicijama od 2 do 5 nemaju ni jednog klasnog igrača. Pa ipak da okupe najboljih 12, čemu se ni jednom u ovim kvalifikacijama nisu ni približili, još uvijek bi to bila ozbiljna ekipa.
Belgija koja će večeras izaći je naprosto nekvalitetna reprezentacija, radi se o većinom igračima koji ne bi bili sigurni da imaju mjesto u 12 u kompletnoj Belgiji, pojačani sa 2 - 3 iskusnija i poznatija imena. Što je opet potpuno nerelevantno, kao i to što njima ova utakmica rezultatski ništa ne znači, jer se na suprotnoj strani nalazi ovakva, još nekvalitetnija, nivo divizije C Bosna i Hercegovina. Pola igrača u našem rosteru ne može bukvalno ništa na parketu, niti pogodit, niti probit, niti skočit, služe samo da ne bude 4 na 5. I onaj dio koji "može nešto" čine igrači poput Kikanovića ili Vrabca, a onoliko koliko oni mogu uglavnom nije dovoljno da donese pobjedu protiv bilo koga, bilo gdje.
Nemojmo se čuditi ako završi nešto tipa + 20 za domaćina, što će najmanje imati veze sa kvalitetom Belgije koje i nema previše. U fudbalu nas je na kraju kad se sve sabiralo i oduzimalo znao koštati neki Kipar, u rukometu neka Litvanija, uglavnom bi poslije vladalo mišljenje da su glavni igrači ušli neozbiljno u utakmicu, podcijenili protivnika, zakazali...Ako nas na kraju drugog kruga kvalifikacija košta poraz u Belgiji barem nećemo imati šta prigovoriti tome kako su odigrali naši glavni igrači, niko od njih nije ni otputovao na utakmicu.
Ili drugačije rečeno, nije problem što ovih 12 igrača ne može pobjediti u Belgiji, već je pravi problem kako je došlo da je to tih 12 igrača BiH za tu utakmicu, i šta se može uraditi u budućnosti da nam se nikad više ne ponovi ovako slabašan roster.
Koliko vas se sjeća te utakmice Belgija - BiH 102 - 79? Mogla se gledati na televiziji, ja se nažalost sjećam detalja kako je bilo.
Iz te ekipe Belgije za reprezentaciju još jedino igra Van Rossom, dok su u našem timu bili Gordić, Kikanović i Milošević. Nemanja i Elmedin su imali po 20 - tak godina, Milan koju godinu stariji, nekad i zaboravimo koliko dugo su već oni tu.
U kontekstu predstojećeg duela vrijedi istaći i utakmicu prvog kola U20 EP 2015. godine, Belgija - BiH 59 - 51. Vjerujem da nisam jedini koji je tu utakmicu gledao preko FIBA kanala, vjerovatno se i danas može pronaći na internetu. Za Belgiju su tada igrali Bako i Kesteloot koji su u rosteru za današnju utakmicu, ali su igrali i Akyazili, Lecomte i Vanwijn, također sada standardni seniorski reprezentativci koji ovaj put nisu na raspolaganju. Za nas su igrali: Lončar, Buza, Polutak, Zahiragić...
Belgija je jedna od reprezentacija koje su imale najviše problema sa sastavom tokom ovih kvalifikacija. Van Rossoma imaju tek u ovom prozoru a i već nakon jedne odigrane utakmice više nemaju šansi. Lojeski će ostati na 0 nastupa u kvalifikacijama, nije se zvanično oprostio od reprezentacije i vjerovatno da su se plasirali na SP 2019. bio bi zainteresovan da igra za Belgiju, što već dugo nije radio. De Zeeuwa(koji im je recimo bio najbolji strijelac na Eurobasketu 2017.) su imali samo u prvom prozoru. Serrona samo u drugom. Tabu je propustio prvi prozor. I svi ostali su propuštali prozore i utakmice. Lecomte do ovog prozora nije dolazio jer je bio u NCAA, a sad neće zbog "ljetne lige".
Ustvari jedini igrač koji je nastupio u svih 5 utakmica do sada je Gillet. Iako je rođen devedesetih, kao da je vječnost u reprezentaciji, ima on svoju ulogu i kad su u punom sastavu, ali i nije se razvio u igrača u kakvog se očekivalo i u ovim kvalifikacijama gdje je redovno bio među tri najprepoznatljivija imena u rosteru Belgije na prosjeku je od 6.8 poena i 4 skoka.
Ne treba zaboraviti ni da se nakon EP 2017. od reprezentacije oprostio Hervelle, igrač koji je 10 - 15 godina bio simbol Belgije.
U ovom prozoru po prvi put u kvalifikacijama ne mogu računati ni na Tumbu, Obasohana, Vanwijna i Salumua. I oni su spali na to da pozivaju debitante i igrače sa skromnim brojkama u njihovoj ligi, koja je opet neuporedivo ozbiljnija od naše.
Nevezano samo za ovu utakmicu i propale kvalifikacije, Belgija će teško zadržati nivo iz posljednih godina. Od osovine Hervelle - Lojeski - Van Rossom tu je još uvijek samo ovaj zadnji i to kao 32 - godišnjak.
Nisu dobro balansirani, Van Rossom i Tabu kao dvojica ponajboljih igrača u ovom trenutku igraju istu poziciju playa, a i Lecomte i Obasohan koji su među onima koji najviše obećavaju od mlađih u timu također igraju tu poziciju. Naravno da dvojica od njih mogu biti i zajedno na parketu, ali...Zato na pozicijama od 2 do 5 nemaju ni jednog klasnog igrača. Pa ipak da okupe najboljih 12, čemu se ni jednom u ovim kvalifikacijama nisu ni približili, još uvijek bi to bila ozbiljna ekipa.
Belgija koja će večeras izaći je naprosto nekvalitetna reprezentacija, radi se o većinom igračima koji ne bi bili sigurni da imaju mjesto u 12 u kompletnoj Belgiji, pojačani sa 2 - 3 iskusnija i poznatija imena. Što je opet potpuno nerelevantno, kao i to što njima ova utakmica rezultatski ništa ne znači, jer se na suprotnoj strani nalazi ovakva, još nekvalitetnija, nivo divizije C Bosna i Hercegovina. Pola igrača u našem rosteru ne može bukvalno ništa na parketu, niti pogodit, niti probit, niti skočit, služe samo da ne bude 4 na 5. I onaj dio koji "može nešto" čine igrači poput Kikanovića ili Vrabca, a onoliko koliko oni mogu uglavnom nije dovoljno da donese pobjedu protiv bilo koga, bilo gdje.
Nemojmo se čuditi ako završi nešto tipa + 20 za domaćina, što će najmanje imati veze sa kvalitetom Belgije koje i nema previše. U fudbalu nas je na kraju kad se sve sabiralo i oduzimalo znao koštati neki Kipar, u rukometu neka Litvanija, uglavnom bi poslije vladalo mišljenje da su glavni igrači ušli neozbiljno u utakmicu, podcijenili protivnika, zakazali...Ako nas na kraju drugog kruga kvalifikacija košta poraz u Belgiji barem nećemo imati šta prigovoriti tome kako su odigrali naši glavni igrači, niko od njih nije ni otputovao na utakmicu.
Ili drugačije rečeno, nije problem što ovih 12 igrača ne može pobjediti u Belgiji, već je pravi problem kako je došlo da je to tih 12 igrača BiH za tu utakmicu, i šta se može uraditi u budućnosti da nam se nikad više ne ponovi ovako slabašan roster.
-
- Kontakt:
Pa i ne bas , jer pobjeda nad Rusijom (za predpostaviti da ce sve dobiti u narednom krugu)bi nama donijela mozda vise ili isto kao nevjerovatna(koje nece biti, ako Vujosevic ne ....) pobjeda u Belgiji.TheChief je napisao/la:Da nastupamo sa normalnim sastavom radovali bi se ovom novom pravilu da se prenose bodovi protiv zadnjeg.

Ovdje sam više mislio na grupu s kojom se križamo, jer će tamo zadnji imati 2 pobjede, a to znači da su ovi koji su prošli izgubili neku utakmicu od njih a mi od zadnjeg nismo u normalnim okolnostima. Francuska i Rusija prolaze 99 % tako da moramo biti bolji od 3 reprezentacije koje dolaze iz suprotne grupe.Samozdravlje je napisao/la:Pa i ne bas , jer pobjeda nad Rusijom (za predpostaviti da ce sve dobiti u narednom krugu)bi nama donijela mozda vise ili isto kao nevjerovatna(koje nece biti, ako Vujosevic ne ....) pobjeda u Belgiji.TheChief je napisao/la:Da nastupamo sa normalnim sastavom radovali bi se ovom novom pravilu da se prenose bodovi protiv zadnjeg.![]()
Belgijski mediji pišu da je neizvjestan ostanak selektora Eddy Casteelsa i večerašnja utakmica bi mu mogla biti posljedna na klupi reprezentacije. Vodi reprezentaciju još od 2005. godine, odveo je Belgiju na četiri posljedna Eurobasketa, večerašnja utakmica mu je 190. kao selektoru.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 3 gosta.