FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

KenoRob
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la KenoRob » 06 maj 2014, 15:03

Na današnji dan 1941. godine rođen je jedan od najuticajnijih ljudi bh sporta Ivan Osim, predsjednik Odbora za savjetovanje i posredovanje NS/FS BiH.

Legendarni fudbaler Željezničara i reprezentacije Jugoslavije, igračku karijeru gradio je i u Francuskoj, te kratko u Holandiji. Za selekciju SFRJ je odigrao 16 utakmica i postigao 8 golova, a učestvovao je i na Olimpijskim igrama u Tokiju 1964. godine.

Sa dosta uspjeha trenirao je Željezničar, Partizan, Panatenaikos, Šturm i Džef Junajted. Na ljetnim Olimpijskim igrama 1984. godine u Los Anđelesu, bio je asistent Ivanu Toplaku, tadašnjem selektoru Olimpijske fudbalske reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila bronzanu medalju. Kao selektor vodio je reprezentacije Jugoslavije i Japana.

Obnašao je i funkciju predsjednika Komiteta za normalizaciju NS/FS BiH i u procesu stabilizacije naše krovne kuće fudbala odigrao je najznačajniju ulogu.

Sretan rođendan Ivanu Osimu želi NS/FS BiH!

oficijelni web sajt NFSBIH

:facepalm:

:crazy:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 maj 2014, 15:07

Šta je ovdje čudno?
DRUG NEBI TI PUNCA

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 06 maj 2014, 15:07

Licenca je odobrena ali do sutra se trebaju jos 2 papira predati. Da li je bila upitna? Jeste zbog jedne sudske parnice koja je momentalno zaustavljena ali nije rijesena.

Ovim putem cestitam Zrinjskom. Ljudi su tiho i pametno uzeli titulu. Zasluzuju istu a i Bijeli Brijeg to zasluzuje. Zahvaljuci njima Mostar je ostao sportski uspjesan grad.

Sto se nas tice dobra sezona. Mi jesmo navikli na titule. I normalno se bilo nadati istoj. Nerealno, ali normalno. Jer kad se covjek na nesto nauci to postaje dio svakodnevnice i neupitno. Da li smo mogli uzeti titulu? Itekako... Samo mali osvrt gdje smo sve bodove prosuli. Tu je razlika izmedju Dine i Amara. Dino igra nesto malo ljepsi fudbal, a Amar je dokahao ovoj seljackoj ligi jer ce uzeti bodove gdje hoce i kad hoce a da cijelu utakmicu ne poveze 5 pasova.

Uzimajuci u obzir da su iz Zelje otisli Zeba doktor slobodnjaka i laznjaka, Bekric najkvalitetniji igrac lige, Bogicevic i Vasilic koji u cijeloj sezoni nisu napravili gresaka koliko sam Kerla u 10 utakmica. Smajic iako se nije naigrao dobar je to igrac. Najbolji napadac nase lige Eldin Adilovic koji je po meni konkretniji od Hodzica bio. Znam da ce ovi tinejdzeri sto idu sa Hodzicem u razred sad skociti ali Ara nije pola Eldinovog posla uradio. Jos kad se ovoj petorici kvalitetnih igraca izuzimajuci Smajica dodaju povrede Zolotica, Kvesica, Colica, Hasanovica odlazak Urdinova pa to fakticki ispade cijela ekipa se mogla napraviti. Znaci gledajuci ove cinjenice nerealno je bilo uzeti titulu.

Pazi ovo ulozis 0 maraka i ulozis 3 miliona i zajebese matematiku. Jedino u BiH nula (0) je jaca od 3 miliona. Znaci ne treba zaliti. Treba prestati sanjati stadion i bacati prasinu ljudima u oci i naci generalnog sponzora i sponzore koji ce nam olaksati put do titule naredne sezone.

Sto se derbija tice dobar i zanimljiv. Upravi na obraz cijena karata. Derbi gledam sa zapada jer ne mogu smrada sa sjevera, na jug ne idem jos od 1998. godine a na istok isto tako iako je danas neuslovan. Hodzic pokazao Safetu Susicu da je kreten sto ga ne zove. Njihov penal smijesan kao i sudija, koji se izofirao. Ne svira nama penal za igranje rukom a daje nam slobodnjak na 18 metara za igranje ramenom. Ali bolje je sto nismo pobjedili ovako ce oni i dalje zivjeti u zabludama.

Aco umjesto sto mene blokira kad god mu je kurcu cejf mogao bi nazvati Ibrakovica da ga priupita zasto na proslavi titule na tibinama stadiona Grbavica nije bilo najavljenog gospodina Tana. De ako neko moze neka stavi taj clanak ako ga Zametica nije izbrisao :urnebes:

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 06 maj 2014, 15:08

Capt_Billy je napisao/la:
FCS je napisao/la:Mamići su u Sarajevo došli gledati derbi BiH zbog nekoliko zanimljivih igrača. Jedan od njih je Srđan Stanić. Desni vezni navodno je zadovoljio ukus braće Mamić, pa bi igrač Željezničara mogao na ljeto doći u maksimirski klub.
Sredeno vec..

Nego, nije samo on zadovljivo, zadovoljili su i druga dvojica zbog kojih su tu bili, tj: Loncaric i Tomic. ;)
Ovo je istina 100 % takojder Zoranu Mamicu se dopao Kerla, Svraka tu i tamo, te Hodzic :thumbup:

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 06 maj 2014, 15:11

Malo i ja da bacim komentar.
Manijaci svaka čast. Parola o četnicima je samo bila bespotrebna. SAd moram slušati dosadne pitare i njihovo stalno potenciranje ove parole. Zaboravili su da su nas nazivali ustašama. Prave se englezi i dodaju milion nekih stvari i komentara a zna se zbog koga je parola postavljena. Zbog Bilbije, a ne zbog VUleta i ostalih.
Tekma ko tekma. Relano remi po prilkama i po svemu i realno smo oštećeni za penal.
Idemo sad dobiti ovaj Rudar bez obzira na licence i sve. Ovom pitatu što pita kako se zna samo da odgovorim da se ništa ne krije nego su ljudi rekli nakon zasjedanja da će za 48 sati objaviti rezultate jer imaju obavezu da prije toga obavjeste klubove. MOlim vas ne raspravljajte sa njima. OVo potenciranje licenci je još jedna u nizu njihovih propagandi. Jučer sam postavio kako propagiraju stolice a kod nas već postavljene. Neko je pitao ima li slika stolica. Ima na sc se vidi u slikama sa izvještaja sa derbija.
Kerla zamjenio dres, pa šta? Pomirili se ljudi, razmjenili dresove i eto. Možda je Stojčev tražio Željin dres jer je trebao doći kod nas i eto čovjek mu dao. Napokon nešto lijepo a vi se pravite neki fol likovi i kao vi ćete nekog napasti.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 06 maj 2014, 15:13

bagrcavi je napisao/la:Šta je ovdje čudno?
do mene je mislio sam da su napravili lapsuz nikad nisam cuo Ivan Osim mislio sam da je samo Ivica Osim. bilo bi mi krivo da je to savez pogrijesio jer postujem Ivicu....ipak je do mene... :salut:

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 06 maj 2014, 15:52

Cuo sam da Dinamo hoće našeg Stanu,i još par naših igrača,nek se iskeširaju dobro i nek ih vode,ne treba svoje igrače da puštamo za neke mizerne cifre kao većina klubova u našoj ligi što radi..
Sretan rođendan legendi našeg kluba i velikanu BH sporta Ivanu (Ivici) Osimu,želim mu da ih još 1000 doživi u zdravlju,sreći i veselju :tokralju: :tokralju:
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

kenan_tm87
Kontakt:

Post Postao/la kenan_tm87 » 06 maj 2014, 16:22

FCS je napisao/la:Mamići su u Sarajevo došli gledati derbi BiH zbog nekoliko zanimljivih igrača. Jedan od njih je Srđan Stanić. Desni vezni navodno je zadovoljio ukus braće Mamić, pa bi igrač Željezničara mogao na ljeto doći u maksimirski klub.
Sredeno vec..

Nego, nije samo on zadovljivo, zadovoljili su i druga dvojica zbog kojih su tu bili, tj: Loncaric i Tomic. ;)
Imal kakvih para ili za bagatelu?
FORZA ZELJO

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 06 maj 2014, 16:33

Švabo, sve najbolje legendo naša :!:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 maj 2014, 16:40

fedeltafrotta je napisao/la:Švabo, sve najbolje legendo naša :!:
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 06 maj 2014, 17:05

Prije svega treba spomenuti gospodina ivicu Osima, da nam jos pozivi u zdravlju i sreci. Veliki je to covjek i sigurno da ce nekada ovaj dan biti poseban za ovaj grad, drzavu, a posebno za naseg Zelju. Vec se sada osjeti veliko postovanje, pa eto, i ovdje od ljudi koji cestitaju.

Sto se tice derbija, nije bio los, zapravo i moze proci obzirom na okolnosti. Tezak teren, kisa, poprilicno losa posjeta igraci su odigrali super kako smo navikli. Cestitam momcima na obje strane, nije bilo nekih "podvala" varnica niti glupiranja, mozda samo ona situacija Kerle, ali momak je temperamentan, na kraju su se sportski rukovali i to je jedino bitno. Bilo je nekog tempa, dosta sasni, polusansi, sjajnih odbrana golmana, lijepih poteza, a sve to u onom blatu. Imam osjecaj da smo zasluzili tu pobjedu, iako je Sarajevo imalo svoje sanse i vec smo tu mogli obezbjediti Evropu, ali ne da nam se nesto da dobijemo na derbiju. Ja sam, ipak, zadovoljan, Sarajevo nije ni malo losa ekipa, ima tu mnogo odlicnih igraca, a mi smo se noslili i mozda smo bili za nijansu bolji, spremniji ili odlucniji. To sve govori da i mi imamo dobru ekipu i da smo zasluzeno tu gdje jesmo. Mislim da nam nije trebalo da se povucemo kada smo poveli, ali mozda i nesvjesno zbog vaznosti utakmice, nasi igraci su poceli da cuvaju rezultati i Sarajevo je iz bezopasne situacije nasom greskom doslo do penala, iako je potez Jajala bio fantastican i mangupski, i jos bih da spomenem da je to jako dobar igrac, i iako ne treba biti ovdje, neka ga u nasoj ligi. Nas Zolotic moze samo napredovati igrajuci protiv takvog igraca. Mali Cimirot je prvo ime Sarajeva, iznad Stojceva i Jajala, veliki potencijal.

Mi smo opet imali problema po bokovima i naprijed i nazad. Sve je to bilo jako lose, jedino je Sejo uspio probiti par puta, ali najvise zbog lose odbrane Sarajeva na toj strani. Mislim da smo na tom mjestu mogli jos jace udariti Sarajevo i zavrsiti posao. Nasi momci su odigrali dobru utakmicu, naravno koliko su to mogli zbog neprirodnih pozicija. Zolotic je odigrao jos jednu jako dobru utakmicu i definitivno se vraca u pravu formu, Jamak bolji nego obicno, trcao je, trazio tu loptu i organizovao napade. Ara jos jednom pokazao da je veliki talenat, jedan od najvecih s ovih prosora definitivno, momak moze iz nicega zabiti gol i to je ono sto treba cijeniti kod njega. Naravno, jos je mlad i neiskusan, ima tu gresaka i nelogicnih poteza, ali sta ocekivati od jednog mladica njegovih godina. Ipak rijetki su s 19 godina zabijali na derbijima. Opet moram ponoviti da smo mi kompletni najbolja ekipa u drzavi, mozda je to sve izgledalo amaterski i nenormalno, ali nismo imali izbora. Dovoljo je da se jedan igrac vrati u ekipu i mi smo nesto sasvim drugo jer se otvaraju mnoge druge opcije. Ne plasim se nimalo za narednu sezonu, ostace Antolovic, Colic, Kvesic, Zeljkovic, Bogdanovic, Zolotic, Tomic ili Jamak, uz Bajica, Sadikovica, Alibasica i jos neke nove igrace ce sve biti mnogo bolje nego ove sezone.

Sto se tice ovih koji ce otici mislim da su i zasluzili, vecina tih igraca je tu vec nekoliko godina( osim Loncarica) i treba da idu dalje i da se oprobaju u jacim ligama. Nadam se da cemo imati neke korisiti(finansijske) od svega toga i da cemo stabilni uci u novu sezoznu, sto je jako bitno. Sve u svemu, jako zanimljivo razoblje je pred nama i vrijeme ce pokazati na cemu smo.

Nadam se da cemo obezbjediti Evropu u Prijedoru, ne treba nista da nas zanima, ni situacija u kojoj je Rudar, niti druge utakmice, ni kup, moramo zavrsiti ovu sezonu kako smo je i zamislili i obezbjediti Evropske utakmice, zaraditi jos malo i oprobati se s novim timom, pa ko zna sta ce se desiti.

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 06 maj 2014, 17:18

Schwarz je napisao/la:Na zalost vecine navijaca u BiH, FK Zeljeznicar je definitivno dobio licencu :-)
Dok ne bude zvanično vi imate licencu samo za sajam šljive u Gradačcu. Pustite se licence prvo se evropa mora izboriti pa se onda treba pričati o licenci. :kafa:
SRETAN BROJ - 1725

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 06 maj 2014, 17:22

sergejevic je napisao/la:Prije svega treba spomenuti gospodina ivicu Osima, da nam jos pozivi u zdravlju i sreci. Veliki je to covjek i sigurno da ce nekada ovaj dan biti poseban za ovaj grad, drzavu, a posebno za naseg Zelju. Vec se sada osjeti veliko postovanje, pa eto, i ovdje od ljudi koji cestitaju.

Sto se tice derbija, nije bio los, zapravo i moze proci obzirom na okolnosti. Tezak teren, kisa, poprilicno losa posjeta igraci su odigrali super kako smo navikli. Cestitam momcima na obje strane, nije bilo nekih "podvala" varnica niti glupiranja, mozda samo ona situacija Kerle, ali momak je temperamentan, na kraju su se sportski rukovali i to je jedino bitno. Bilo je nekog tempa, dosta sasni, polusansi, sjajnih odbrana golmana, lijepih poteza, a sve to u onom blatu. Imam osjecaj da smo zasluzili tu pobjedu, iako je Sarajevo imalo svoje sanse i vec smo tu mogli obezbjediti Evropu, ali ne da nam se nesto da dobijemo na derbiju. Ja sam, ipak, zadovoljan, Sarajevo nije ni malo losa ekipa, ima tu mnogo odlicnih igraca, a mi smo se noslili i mozda smo bili za nijansu bolji, spremniji ili odlucniji. To sve govori da i mi imamo dobru ekipu i da smo zasluzeno tu gdje jesmo. Mislim da nam nije trebalo da se povucemo kada smo poveli, ali mozda i nesvjesno zbog vaznosti utakmice, nasi igraci su poceli da cuvaju rezultati i Sarajevo je iz bezopasne situacije nasom greskom doslo do penala, iako je potez Jajala bio fantastican i mangupski, i jos bih da spomenem da je to jako dobar igrac, i iako ne treba biti ovdje, neka ga u nasoj ligi. Nas Zolotic moze samo napredovati igrajuci protiv takvog igraca. Mali Cimirot je prvo ime Sarajeva, iznad Stojceva i Jajala, veliki potencijal.

Mi smo opet imali problema po bokovima i naprijed i nazad. Sve je to bilo jako lose, jedino je Sejo uspio probiti par puta, ali najvise zbog lose odbrane Sarajeva na toj strani. Mislim da smo na tom mjestu mogli jos jace udariti Sarajevo i zavrsiti posao. Nasi momci su odigrali dobru utakmicu, naravno koliko su to mogli zbog neprirodnih pozicija. Zolotic je odigrao jos jednu jako dobru utakmicu i definitivno se vraca u pravu formu, Jamak bolji nego obicno, trcao je, trazio tu loptu i organizovao napade. Ara jos jednom pokazao da je veliki talenat, jedan od najvecih s ovih prosora definitivno, momak moze iz nicega zabiti gol i to je ono sto treba cijeniti kod njega. Naravno, jos je mlad i neiskusan, ima tu gresaka i nelogicnih poteza, ali sta ocekivati od jednog mladica njegovih godina. Ipak rijetki su s 19 godina zabijali na derbijima. Opet moram ponoviti da smo mi kompletni najbolja ekipa u drzavi, mozda je to sve izgledalo amaterski i nenormalno, ali nismo imali izbora. Dovoljo je da se jedan igrac vrati u ekipu i mi smo nesto sasvim drugo jer se otvaraju mnoge druge opcije. Ne plasim se nimalo za narednu sezonu, ostace Antolovic, Colic, Kvesic, Zeljkovic, Bogdanovic, Zolotic, Tomic ili Jamak, uz Bajica, Sadikovica, Alibasica i jos neke nove igrace ce sve biti mnogo bolje nego ove sezone.

Sto se tice ovih koji ce otici mislim da su i zasluzili, vecina tih igraca je tu vec nekoliko godina( osim Loncarica) i treba da idu dalje i da se oprobaju u jacim ligama. Nadam se da cemo imati neke korisiti(finansijske) od svega toga i da cemo stabilni uci u novu sezoznu, sto je jako bitno. Sve u svemu, jako zanimljivo razoblje je pred nama i vrijeme ce pokazati na cemu smo.

Nadam se da cemo obezbjediti Evropu u Prijedoru, ne treba nista da nas zanima, ni situacija u kojoj je Rudar, niti druge utakmice, ni kup, moramo zavrsiti ovu sezonu kako smo je i zamislili i obezbjediti Evropske utakmice, zaraditi jos malo i oprobati se s novim timom, pa ko zna sta ce se desiti.

Svaka cast,na veoma lijepom, i realnom postu. :thumbup:

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 06 maj 2014, 17:23

kenan_tm87 je napisao/la:
Sredeno vec..

Imal kakvih para ili za bagatelu?
nazalost, politika je takva kakva jeste da ti to niko sa sigurnoscu nece reci tacno.

Ono u sto sam ja ubijeden, da ovoga puta Amar nece tjerati svoje, jer se prvenstveno radi o igracima koji su sa nama osvojili sve sto se moglo osvojiti i BOLDIRALi, tj, jos jednom ovjerili ponovo. Naravno, svi oni imaju neki svoju realnu cijenu. Ako uzmemo u obzir nase dobre odnose sa sefom Dinama, mislim da tranferi nece doci upitanje.

Po meni Svraku smo mogli tuhnuti za one pare jedino kad je za repku zabiljezio nastupe. Jbg, bilo i propalo, ne treba vise covjeku davati laznu nadu. Neki realno cifru za njega postaviti i zazeliti mu sve najbolje.

Koliko sam ja nacuo, jedino je Stana siguran, a za ostale je sve ali...

Nemojte vise o ovome, da se covjeku sta ne okrene naopako.

Takoder, zamolio bih sve nase, koji isticu da ce Hodzic napraviti veliku karijeru da tako ne govore, jer se obicno u zivotu dogodi suprotno. Svi su Dzeksona zvali klocem pa ova vrhunski nogometas postade. Tako ako mislite da ste prijatelji Ari, radi mu recite neces uspijeti, nego govoriti mu sada na prekretnici da ce uspijeti kada jos hiljadu faktora od toga zavisi. ;) Mene recimo kod njega najvise nervira njegova sebicnost, ali to je dio nogometnog sazrijevanje. Recimo, to u jacoj ligi nece proci. Imat ces jednom priliku, budi u sitvaciji i nemoj dodati, drugi put ces se nacekati da udes. A treci put ce krenuti iz B tima..Zato, zajebati price kako je neko najbolji kada ima dosta toga jos da uci i da pokaze, a iskreno i da se snade u zivotu, jer promjena sredine nekad se zna veoma negativno odraziti posebno ako se nogometas ne uklopi u sve to..

Sa moje strane gledista, ja ne bih nikako pustao Loncarica jer je to jedini nas igrac trenutno na kojem mozemo zaraditi. Ponavljam sa moje tacke gledista. Moze biti da grijesim, ali moze biti obrnuto. Ja sam sam Amar ja bih mu odmah ponudio 3+ i koliko covjek trazi i stavio bih ga na transfer listu. Radi se zaista o vrhunskom golmanu koji nas je u mnogo navrata svojim intervencijama spasavao glave, a samo je jednom zajebao, tj, prvi nastup, kada je usao nedovoljno nezagrijan. ;)
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 06 maj 2014, 18:06

Šesnaest putnika u Brazil nikada nisu igrala u Premijer ligi BiH (Begović, Bičakičić, Kolašinac, Mujdža, Bešić, Hadžić, Fejzić, Sušić, Pjanić, Misimović, Salihović, Lulić, Ibričić, Medunjanin, Hajrović, Ibišević). Dakle, samo njih osam, Džeko, Zukanović, Višća (Željezničar), Vranješ (Borac), Šunjić (Zrinjski), Vršajević (Željezničar, Čelik), Spahić (Čelik) i Avdukić (Čelik, Travnik, Sloboda, Radnik, Rudar, Borac) nastupila su u bh. nacionalnom šampionatu, piše Anadolu Agency.

Malo li je cetvorica,uz to treba dodati Jahica,Stilica kao potencijalne reprezentativce .
Zeljeznicar! 1921 !

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 06 maj 2014, 18:14

@Capt_Billy

Imas pravo na svoje misljenje, i neke stvari si tacno napisao, ali sto se tice Dzeke i te famozne "kloc" price, mogu ti samo reci da nije istina. Danas postoje ljudi koji zovu Jamaka, Svraku, Hodzica, pa i mlade Bajica ili Sadikovica pogrdnim imenima, ono sto je bitno je da su ljudi u klubu vjerovali Edinu, dovoljan je podatak da je on s dvadesetak godina pocinjao derbi. To je vazno, a sada sto se uvijek nadje neko pa psuje igracima i dobacuje...takvi smo ti mi inace.

Sto se tice Armina, mislim da niko ne treba njemu govoriti da je ovakav ili onakav, momak ima ugovor s jednom od najvecih ekipa na svijetu. Pametnom dosta. Sebican ili ne, postoje mnogi veliki treneri na svijetu koji posebno vole takve igrace, jer cesto dodje situacija kada ekipa ne moze mnogo da napravi na terenu,a onda do izrazaja dodju "sebicni" igraci, egoiste ili kako god ih nazivali. To su igraci koji ce preuzeti odgovornost kada niko drugi nece i Armin je to pokazao na derbiju ili protiv Zrinjskog nam je svojim drskim potezima donio jako vaznu pobjedu. Samo zato jer je bio egoista i znao je da moze zabiti onaj volej kada bi mnogi igraci prebacili odgovornost na nekog drugog.

Apsolutno si u pravu za Loncarica, i jako bih volio da ostane duze kod nas, jer je fenomenalan golman, svojim odbranama nam je donio mnogo bodova i sigurno da dugo necemo imati slicnog golmana, posebno zbog njegovih karakternih osobina koje mnogo znace nasoj ekipi jer covjek ulijeva sigurnost ekipi i mnogo je lakse igrati kada je on iza.

Lijep pozdrav i ovo nije bila kritika na tvoje misljene, samo sam iznio neko svoje vidjenje.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 06 maj 2014, 18:16

nikad boljeg golmana na grbavici od fice nisam gledao, posebno u situacijama 1 na 1, ne znam je li takve uopce primao... jedino su manji problem oni sa distance :mrgreen:

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 06 maj 2014, 18:26

fedeltafrotta je napisao/la:nikad boljeg golmana na grbavici od fice nisam gledao, posebno u situacijama 1 na 1, ne znam je li takve uopce primao... jedino su manji problem oni sa distance :mrgreen:
meni su gora istrčavanja na loptu,tačnije neistrčavanja i stajanje na liniji gotovo u svakoj situaciji i kad treba i kad ne treba.
ali nema para,sve se rastalilo....

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 06 maj 2014, 18:28

demant: spasio je go protiv sarajeva jednim istrcavanjem kad je izbio loptu glavom :mrgreen:

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 06 maj 2014, 18:55

Fico je nase najbolje pojacanje u zadnjih par godina.. Mada ima tu recimo i Nyema ili Tomic... Al' Fico ima slifa za puno vece domete.. nekada najbolji mladi hrv golman i jedno vrijeme jedinica Dinama dok se nije povrijedio...kasnije kuburenje... Halalio bi Amaru i da ga pusti dzabe.... msm neka momak napokon kapitalizira kvalitet i ka zaradi na fudbalu, a mi ionako imamo Antolovica priblizno kvalitetnog golmana...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.