Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Jedino gdje Islam raste su siromasne drzave, jer stancaju sirotinju. Od takve progresije stanovnista, nista ne dobijaju, samo novu bijedu, koja ce ginuti u nekim novim ratovima.
- Pensioner26
- Kontakt:
Joj jest vama ateistima islam trn u oku. Što li?Robust je napisao/la: ↑05 dec 2023, 11:19Isto level da povjerujes u gluposti sto tupsoni na fb pisu da je bojkot upalio i da je coca cola na koljenimaPensioner26 je napisao/la: ↑04 dec 2023, 22:46Jedino pozitivno tokom ovih dešavanja u Gazi jeste što je dosta ljudi prešlo na islam poslije istih.![]()
citav svoj život citam i slusam ev samo sto nije islam zavladao svijetom, a procentualno vise ljudi na zemaljskoj kugli postane ateist nego musliman
![]()
Trziste dionica ne voli fluktuacije. Osjetilo se to, ali kratkotrajno je to sve.Robust je napisao/la: ↑05 dec 2023, 11:19Isto level da povjerujes u gluposti sto tupsoni na fb pisu da je bojkot upalio i da je coca cola na koljenimaPensioner26 je napisao/la: ↑04 dec 2023, 22:46Jedino pozitivno tokom ovih dešavanja u Gazi jeste što je dosta ljudi prešlo na islam poslije istih.![]()
citav svoj život citam i slusam ev samo sto nije islam zavladao svijetom, a procentualno vise ljudi na zemaljskoj kugli postane ateist nego musliman
![]()
S tim da treba biti svjestan da kompanije poput cocacole su multionacionalne korporacije koje kontrolisu drzave i politicare. Njih je nemoguce srusiti

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Ma pusti te chifute, pardon ateiste koji bi drugima da nameću kako i šta treba da vjerujem ili nevjerujem. To se samo pod ignore. Zajapurena stokaPensioner26 je napisao/la: ↑05 dec 2023, 12:12Joj jest vama ateistima islam trn u oku. Što li?Robust je napisao/la: ↑05 dec 2023, 11:19Isto level da povjerujes u gluposti sto tupsoni na fb pisu da je bojkot upalio i da je coca cola na koljenimaPensioner26 je napisao/la: ↑04 dec 2023, 22:46Jedino pozitivno tokom ovih dešavanja u Gazi jeste što je dosta ljudi prešlo na islam poslije istih.![]()
![]()

Kad smo već kod vjere da vidimo šta Kur'an kaže o chifutima:
62:5. Primjer onih koji su zaduženi Tewratom, zatim ga se nisu držali - je kao primjer magarca koji nosi tomove knjiga. Loš je primjer ljudi koji poriču ajete Allahove. A Allah ne upućuje ljude
zalime.
62:6. Reci: “O (vi) koji ste Jevreji! Ako tvrdite da ste vi prijatelji Allahovi mimo ljudi, tad zaželite smrt, ako ste istiniti.”
62:7. A neće je zaželiti nikada, zbog onog što su pripravile ruke njihove! A Allah je Znalac zalima.
Čudim se što je Božija srdžba najviše vezana za njih....5:60. Reci: “Hoćete li da vas obavijestim o goroj nagradi od tog, kod Allaha? Onaj koga je prokleo Allah i rasrdio se na njega i učinio od njih majmune i svinje, i (ko) je obožavao taguta.
Takvi su goreg mjesta i više su odlutali s pravog puta.”
58:14. Zar ne vidiš one koji prijateljuju sa narodom onih na koje se Allah rasrdio? Nisu oni od vas, niti od njih; a kunu se na laž i oni znaju.
2:61. I kad rekoste: “O Musa! Nećemo trpiti hranu jednu, zato prizivaj za nas Gospodara svog (da) nam iznikne (nešto) od onog čime rađa zemlja - od povrća njenog i krastavaca njenih i žita
njenog i leće njene i luka njenog.” Reče: “Hoćete li zamijeniti ono što je bolje, onim što je lošije? Siđite u Misr pa ćete uistinu vi imati šta ste tražili.” I pogodi ih poniženje i bijeda, a navukli su
srdžbu od Allaha. To stoga što oni nisu vjerovali u ajete Allahove i ubijali vjerovjesnike bez prava; To stoga što nisu slušali, a prevršivali su.
2:90. Jadno je ono za što su prodali duše svoje: da ne vjeruju u ono šta je objavio Allah, iz zavisti što objavljuje Allah iz dobrote Svoje, kome hoće od robova Svojih. Pa su navukli srdžbu na srdžbu; a imaće nevjernici kaznu prezrenu.
2:91. I kad im se kaže: “Vjerujte u ono šta je objavio Allah”, kažu: “Vjerujemo u ono šta je
objavljeno nama”, a ne vjeruju u ono iza toga, a to je Istina koja potvrđuje ono uz njih. Reci: “Pa zašto ste ubijali vjerovjesnike Allahove ranije, ako ste bili vjernici?”
2:92. I doista vam je došao Musa s dokazima jasnim; zatim ste uzeli tele poslije njega, i vi ste bili zalimi.
3:112. Udariće na njih poniženje gdje god stignu, izuzev (gdje prihvate) uže Allahovo i uže od ljudi - i navući će srdžbu od Allaha i pogodiće ih bijeda. To zato što oni ne vjeruju u ajete Allahove, a ubijali su vjerovjesnike bez prava. To zato što ne slušaju i prevršuju.
7:152. Uistinu, oni koji su uzeli tele: njih je stigla srdžba7:152 od Gospodara njihovog i poniženje u životu Dunjaa. A tako kažnjavamo one koji izmišljaju.
20:86. Pa se vrati Musa narodu svom srdit, tužan. Reče: “O narode moj! Zar vam nije dao Gospodar vaš obećanje lijepo? Pa zar vam se odužio rok, ili želite da vas snađe srdžba Gospodara vašeg, pa ste mi prekršili obećanje?”
Sigurno ćeš naći ljude najžešće neprijateljstvom prema onima koji vjeruju: jevreje i one koji pridružuju. A sigurno ćeš naći najbliže od njih ljubavlju (prema) onima koji vjeruju - one koji govore: “Uistinu, mi smo kršćani.” To zato što među njima ima svećenika i monaha i što se oni ne ohole. 5:82 Kur'an
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Čudi me sarmice da nisi isto pisao kada su Saudijci ubijali djecu i ostale u Jemenu, kako oni nisu cionisti, najveće zlo, šejtani, demoni i slično?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Meni je vrijedjanje inteligencije da neko u 21. vijeku se na ove nebuloze poziva. Nije cudo sto su muslimani najzaostaliji i nejneobrazovaniji na ovom svijetu. Prolaze ono sto je krscantavo proslo prije 500 godina. Kad se rijese stege religije, tad ce i napredovati kao drustvo.Sarmica je napisao/la: ↑05 dec 2023, 12:42Ma pusti te chifute, pardon ateiste koji bi drugima da nameću kako i šta treba da vjerujem ili nevjerujem. To se samo pod ignore. Zajapurena stokaPensioner26 je napisao/la: ↑05 dec 2023, 12:12Joj jest vama ateistima islam trn u oku. Što li?Robust je napisao/la: ↑05 dec 2023, 11:19
Isto level da povjerujes u gluposti sto tupsoni na fb pisu da je bojkot upalio i da je coca cola na koljenima![]()
![]()
![]()
62:5. Primjer onih koji su zaduženi Tewratom, zatim ga se nisu držali - je kao primjer magarca koji nosi tomove knjiga. Loš je primjer ljudi koji poriču ajete Allahove. A Allah ne upućuje ljude
zalime.
62:6. Reci: “O (vi) koji ste Jevreji! Ako tvrdite da ste vi prijatelji Allahovi mimo ljudi, tad zaželite smrt, ako ste istiniti.”
62:7. A neće je zaželiti nikada, zbog onog što su pripravile ruke njihove! A Allah je Znalac zalima.Čudim se što je Božija srdžba najviše vezana za njih....5:60. Reci: “Hoćete li da vas obavijestim o goroj nagradi od tog, kod Allaha? Onaj koga je prokleo Allah i rasrdio se na njega i učinio od njih majmune i svinje, i (ko) je obožavao taguta.
58:14. Zar ne vidiš one koji prijateljuju sa narodom onih na koje se Allah rasrdio? Nisu oni od vas, niti od njih; a kunu se na laž i oni znaju.
2:61. I kad rekoste: “O Musa! Nećemo trpiti hranu jednu, zato prizivaj za nas Gospodara svog (da) nam iznikne (nešto) od onog čime rađa zemlja - od povrća njenog i krastavaca njenih i žita
njenog i leće njene i luka njenog.” Reče: “Hoćete li zamijeniti ono što je bolje, onim što je lošije? Siđite u Misr pa ćete uistinu vi imati šta ste tražili.” I pogodi ih poniženje i bijeda, a navukli su
srdžbu od Allaha. To stoga što oni nisu vjerovali u ajete Allahove i ubijali vjerovjesnike bez prava; To stoga što nisu slušali, a prevršivali su.
2:90. Jadno je ono za što su prodali duše svoje: da ne vjeruju u ono šta je objavio Allah, iz zavisti što objavljuje Allah iz dobrote Svoje, kome hoće od robova Svojih. Pa su navukli srdžbu na srdžbu; a imaće nevjernici kaznu prezrenu.
2:91. I kad im se kaže: “Vjerujte u ono šta je objavio Allah”, kažu: “Vjerujemo u ono šta je
objavljeno nama”, a ne vjeruju u ono iza toga, a to je Istina koja potvrđuje ono uz njih. Reci: “Pa zašto ste ubijali vjerovjesnike Allahove ranije, ako ste bili vjernici?”
2:92. I doista vam je došao Musa s dokazima jasnim; zatim ste uzeli tele poslije njega, i vi ste bili zalimi.
3:112. Udariće na njih poniženje gdje god stignu, izuzev (gdje prihvate) uže Allahovo i uže od ljudi - i navući će srdžbu od Allaha i pogodiće ih bijeda. To zato što oni ne vjeruju u ajete Allahove, a ubijali su vjerovjesnike bez prava. To zato što ne slušaju i prevršuju.
7:152. Uistinu, oni koji su uzeli tele: njih je stigla srdžba7:152 od Gospodara njihovog i poniženje u životu Dunjaa. A tako kažnjavamo one koji izmišljaju.
20:86. Pa se vrati Musa narodu svom srdit, tužan. Reče: “O narode moj! Zar vam nije dao Gospodar vaš obećanje lijepo? Pa zar vam se odužio rok, ili želite da vas snađe srdžba Gospodara vašeg, pa ste mi prekršili obećanje?”
Sigurno ćeš naći ljude najžešće neprijateljstvom prema onima koji vjeruju: jevreje i one koji pridružuju. A sigurno ćeš naći najbliže od njih ljubavlju (prema) onima koji vjeruju - one koji govore: “Uistinu, mi smo kršćani.” To zato što među njima ima svećenika i monaha i što se oni ne ohole. 5:82 Kur'an
- VivaLaStella
- Kontakt:
Kad si već razlistao, provjeri i šta piše u Kur'anu o Saudima
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
-
- Kontakt:
moja nana citala u Preporodu pa nam pricala nekih 80-tih
evo u Kelnu presao na Islam
evo i ova neka u Francuskoj presla na Islam

kao mali sam zamisljao da po Z.Evropi ljudi samo sta rade, prelaze na Islam
Diglisiću j.e.b.e.m. li ti majku šta im ovo uradi hahahahahaha
- VivaLaStella
- Kontakt:
izvor?Evander je napisao/la: ↑05 dec 2023, 12:58Meni je vrijedjanje inteligencije da neko u 21. vijeku se na ove nebuloze poziva. Nije cudo sto su muslimani najzaostaliji i nejneobrazovaniji na ovom svijetu. Prolaze ono sto je krscantavo proslo prije 500 godina. Kad se rijese stege religije, tad ce i napredovati kao drustvo.Sarmica je napisao/la: ↑05 dec 2023, 12:42Ma pusti te chifute, pardon ateiste koji bi drugima da nameću kako i šta treba da vjerujem ili nevjerujem. To se samo pod ignore. Zajapurena stoka![]()
zalime.
62:7. A neće je zaželiti nikada, zbog onog što su pripravile ruke njihove! A Allah je Znalac zalima.Čudim se što je Božija srdžba najviše vezana za njih....5:60. Reci: “Hoćete li da vas obavijestim o goroj nagradi od tog, kod Allaha? Onaj koga je prokleo Allah i rasrdio se na njega i učinio od njih majmune i svinje, i (ko) je obožavao taguta.
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
L'art pour l'art.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Nigdje nisam vidio ovaku kulturalnu stigmu prema areligioznim ljudima nego kod nas, odma si ćafir, bludnik itd. I da ćafir je uvredljivo, kao i pe.der ći.fut itd.
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Niste ni vi nista bolji opcenito, moj skolski poznanik kad god je nesto o Islamu komentira dole "kozohe.bi" pa kad mu ljudi je.bu mater kae diskriminacija. Isto je i sa ovim Amerom jednim, cesto postavlja religija je glupost ovo ono, provocira namjerno. Glupost je tebi ok, nekom nije. Isto da neko napise glupost je djecu imati, i budale su ljudi koji imaju djecu (to je % izmedju ateista i religije jel otprilike), naravno da ces time zaintregirati veliku vecinu ljudi jet velika vecina ljudi se razmnozavaBosniaBoston je napisao/la: ↑05 dec 2023, 13:27Nigdje nisam vidio ovaku kulturalnu stigmu prema areligioznim ljudima nego kod nas, odma si ćafir, bludnik itd. I da ćafir je uvredljivo, kao i pe.der ći.fut itd.
I to istovremeno dok nigdje vise kvazi vjernika a istovremeno najvise korupcije, kriminala, kurvarluka, prevare, kockanjaBosniaBoston je napisao/la: ↑05 dec 2023, 13:27Nigdje nisam vidio ovaku kulturalnu stigmu prema areligioznim ljudima nego kod nas, odma si ćafir, bludnik itd. I da ćafir je uvredljivo, kao i pe.der ći.fut itd.

Zamisli te scene on se hudnik raduje jer je neko presao na islam, isto kao da ima klub navijaca i sad neko krene navijati za taj klub i sad se svi dignu i krenu radovati zbog toga

To ti je ovaj nivo najgrlatiji u komentarima za danasnje otvaranje KFC u strosi da se bojkotuje je lik koji zivi u **** virdziniji gdje se gusi u ovim radnjama

- Pensioner26
- Kontakt:
Napredovati kao društvo
Kao mi što vjerujemo smo nazadniji, a oni su daleko napredniji.
Jao.

Jao.
Na ovom forumu sam do cionističkog genocida u Gazi najviše pisao na sportskim temama i na temama film i serije. Nisam siguran da postoji ta tema koju spominješ, a svakako da osuđujem svaki oblik zla i nepravde koja se čini prema nekome. Ti pucaš u prazno i povezuješ, ne znam iz kojeg razloga, što sam valjda postavio nekoliko ajeta iz Kur'ana, mene sa Saudijskjom Arabijom. Eto vidiš koliko si plitak i neupučen.
Pa, ti čovječe plitkog uma, ne vidiš da je SA učesnik u zločinu cionista spram Palestinaca i ne znaš naravno da je kraljevska porodica takođe jevrejskog porijekla. I na osnovu čega da ja s tobom raspravljam kad nemaš osnovno znanje.
Sve ove cioniste sa foruma sam stavio na block/ignore listu tako da nemam pojma šta pišu, a vidim i odgovaraju mi, ali sam siguran da se tim i takvima okreće želudac što sam postavio ajete iz Kur'ana.Pensioner26 je napisao/la: ↑05 dec 2023, 14:07Napredovati kao društvo![]()
![]()
![]()
Jao.
Malo je previše ateističke agende po medijima i portalima i forumima. Digli ste se previše.

Zadnja izmjena: Sarmica, dana/u 05 dec 2023, 14:23, ukupno mijenjano 1 put.
Kakve ti gluposti lupas po tog analogiji Meka i Medina ispadose jevrejsko vlasništvo jer su pod vlascu jevrejaSarmica je napisao/la: ↑05 dec 2023, 14:17Na ovom forumu sam do cionističkog genocida u Gazi najviše pisao na sportskim temama i na temama film i serije. Nisam siguran da postoji ta tema koju spominješ, a svakako da osuđujem svaki oblik zla i nepravde koja se čini prema nekome. Ti pucaš u prazno i povezuješ, ne znam iz kojeg razloga, što sam valjda postavio nekoliko ajeta iz Kur'ana, mene sa Saudijskjom Arabijom. Eto vidiš koliko si plitak i neupučen.
Pa, ti čovječe plitkog uma, ne vidiš da je SA učesnik u zločinu cionista spram Palestinaca i ne znaš naravno da je kraljevska porodica takođe jevrejskog porijekla. I na osnovu čega da ja s tobom raspravljam kad nemaš osnovno znanje.

-
- Kontakt:
j.e.b.o. religijuBosniaBoston je napisao/la: ↑05 dec 2023, 13:27Nigdje nisam vidio ovaku kulturalnu stigmu prema areligioznim ljudima nego kod nas, odma si ćafir, bludnik itd. I da ćafir je uvredljivo, kao i pe.der ći.fut itd.
- Pensioner26
- Kontakt:
Treba staviti na ignore, nema šta. Rahatniji insan. Može nam slučajno preći ovo silno napredovanje ne daj Bože.Sarmica je napisao/la: ↑05 dec 2023, 14:22Sve ove cioniste sa foruma sam stavio na block/ignore listu tako da nemam pojma šta pišu, a vidim i odgovaraju mi, ali sam siguran da se tim i takvima okreće želudac što sam postavio ajete iz Kur'ana.Pensioner26 je napisao/la: ↑05 dec 2023, 14:07Napredovati kao društvo![]()
![]()
![]()
Jao.
Malo je previše ateističke agende po medijima i portalima i forumima. Digli ste se previše.![]()
-
- Kontakt:
j.e.b.o. religiju
bog ne postoji
to je prica za slagere
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nemoj molim te o stvarima koje ja znam jer do jučer nisi znao porijeklo kraljevske porodice, zamisli tek ostalo. Nisam ja plitak već si ti izuzetno neinteligentna osoba da bi razumio o čemu pišem. Nisam tebe ni bilo koga drugog povezao sa Saudijskom Arabijom, to nikakve veze sa životom nema. O tvom jadnom vrijeđanju ne bi puno jer ti je teško da shvatiš osnovne stvari, zato se i potežeš za tim stvarima.Sarmica je napisao/la: ↑05 dec 2023, 14:17Na ovom forumu sam do cionističkog genocida u Gazi najviše pisao na sportskim temama i na temama film i serije. Nisam siguran da postoji ta tema koju spominješ, a svakako da osuđujem svaki oblik zla i nepravde koja se čini prema nekome. Ti pucaš u prazno i povezuješ, ne znam iz kojeg razloga, što sam valjda postavio nekoliko ajeta iz Kur'ana, mene sa Saudijskjom Arabijom. Eto vidiš koliko si plitak i neupučen.
Evo pokušat ću se spustiti na tvoj nivo pa da ti još lakše objasnim, odnosno, da te pitam.
Postavljaš na ovoj temi već ko zna koliko puta vjerske stvari i na osnovu njih baziraš/pravdaš postupke. Zato sam te i pitao, zašto nisi postavljao stvari iz Kur'ana i pisao sve najgore kada su Saudijci to isto radili? Nisi riječi rekao a ubili su mnogo više osoba. To nije nikakvo povezivanje tebe sa Saudijskom Arabijom već primjer. Ako ti je lakše, zašto ne postavljaš stvari iz Biblije radi Rusije i Amerike konstantno kao što radiš sa Torom/Talmudom? I da ti opet olakšam, ne, nisam te povezao sa Rusima. Ako se dobro sjećam čak si i relativizirao šta se tamo dešava, ima i onaj famozni post gdje ti kao postavljaš statistiku oko holokausta. Nadam se i dalje da ne negiraš to već da je samo neznanje u pitanju jer bi u protivnim bio ispod cionističkih životinja a to nije lako.
Možda ti stvarno i osuđuješ svaki oblik zla i nepravdu prema drugima kao što kažeš ali to nekim razlogom zaobilaziš jer vrijeđaš i pljuješ jedan narod/svetu knjigu a ostale ili dižeš ili si neutralan po tom pitanju. Shvati već jednom da nije do knjiga već do ljudi i političkih interesa, radi moći i novca.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.