San Antonio Spurs

L-Train
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la L-Train » 25 jun 2023, 16:14

Covjek citav zivot bio gospodin,stvarno mu ne treba ovo :D
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 jun 2023, 17:21

NEZALAGANJE je napisao/la:
25 jun 2023, 15:30
Jeste, David.

I daleko od toga da je on od stakla.Mnogo je jaci, nego sto to izgleda.Na koncu, jos je dijete fakticki.19 godina.
Dobro, dalje stoji 95kg..

A David kao dijete pored njega.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 jun 2023, 17:34

lumani je napisao/la:
25 jun 2023, 17:21
25 jun 2023, 15:30
Jeste, David.

I daleko od toga da je on od stakla.Mnogo je jaci, nego sto to izgleda.Na koncu, jos je dijete fakticki.19 godina.
Dobro, dalje stoji 95kg..

A David kao dijete pored njega.
Najnoviji podaci govore da je na 237lbs (zvanicna NBA stranica nakon drafta), sto je 107.5 kg. Medjutim, njemu i ne treba toliko masa zbog stila igre.Njemu treba snaga i to core snaga. Svakako nece igrati C, osim nekih minuta tu i tamo u pocetku karijere. Vise uloga Duranta ili Mobleya na PFu.

David ima problema sa ledjima, sigurno vise nije na visini na kojoj je bio.Mislim da je blizi 210cm nego li 216.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 jun 2023, 19:43

Pop je dao najbolji odgovor kako ce se ekipa graditi oko Wembya i kroz koje sve faze treba da prodje.Sasvim normalno i logicno, kad se sav ovaj hype ostavi po strani.

Jos jedna jako bitna stvar, a to je da se treba "naoruzati" strpljenjem protiv svake vrste hejta.SA se jako brzo, Boze zdravlja, vraca u relevantnost NBA lige, a to se nece mnogima dopasti.Najbolji primjer za to je cinjenica da je decko sinoc promasio nekoliko suteva na photoshootu!!! :rol: , a vec su pocela prozivanja, ismijavanja itd itd. Samo zamisliti sta ce biti kad odigra losu utakmicu!? Zato treba biti svjestan toga i ne obazirati se previse.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 25 jun 2023, 21:54

@nez u pravu si za hejtere. Od početka drafta pa evo do dan danas, milion komentara na facebooku o "francuskoj prevari". Te kako je mršav, te kako ce ga unositi u koš, pa nema kila, pa ce bit ozlijeđen, te kako je svaki pik u top5 bolji od njega itd itd. Po komentarima fb "stručnjaka" izgleda da je se samo SA zajebo na draftu. Nitko nista ne moze garantirati ali pričekajmo par godina pa da vidimo tu "prevaru". Ja se za napad uopće ne brinem čak ni u rookie sezoni, jedina ne poznanica mogla bi biti kako ce braniti igrače s perimetra, rad nogu i ostalo. Ali Boze zdravlja ispeglat ce se to sve.
Being second is to be the first of the ones who lose.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 jun 2023, 17:59

Victor Wembanyama reverses decision and will not play for France in World Cup to focus on rookie season with Spurs & 2024 Olympics.

Super vijest za nas.Nedavno sam i pisao o njegovom mogucem preopterecenju i zaista je gust raspored brinuo.

Ovako je sve izbalansirano.Imace cijelo ljeto da se pripremi za NBA sezonu i da radi sa nasim trenerima i momcima.Nasa sezona nece biti preduga, tako da ce nakon nje imati dovoljno vremena da se pripremi za OI.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 jun 2023, 21:49

Spurs summer league squad will begin practice Thursday with assistant coach Matt Nielsen serving as its head coach.

Nielsen takes over for Mitch Johnson, who guided the summer league squad the last couple of years.

Jos se ceka da vidimo ko ce biti na rosteru!?Prvo za SL u Kaliforniji.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 28 jun 2023, 16:44

The Spurs say Wembanyama will not travel to Sacramento for the California Classic next week

The first overall pick of the 2023 NBA Draft will join the team for Las Vegas Summer League.

Ipak cemo morati jos malo pričekati da vidimo Wembya.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 jun 2023, 21:36

Kugla3 je napisao/la:
28 jun 2023, 16:44
The Spurs say Wembanyama will not travel to Sacramento for the California Classic next week

The first overall pick of the 2023 NBA Draft will join the team for Las Vegas Summer League.

Ipak cemo morati jos malo pričekati da vidimo Wembya.
Istina,ali jako bitan info :Wembanyama will join the Spurs for summer league practice this week before the team leaves for Sacramento on Saturday.

Treninzi su sutra i prekosutra. :cool:

P.S.Da se i ovo ne propusti : The official height for the No. 1 pick in this year's draft, the San Antonio Spurs said Wednesday, is 7 feet, 3½ inches -- and that was measured without shoes, per NBA guidelines.

U prevodu, on je u patikama preko 223cm sigurno. :ljepota:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 jun 2023, 23:50

The Timberwolves are declining to guarantee Taurean Prince’s $7.4M contract for the 2023-2024 season, **** tell ESPN. Prince — who’s averaged 10.4 points in his seven years — joins the free agent market.

Evo dobre mete, po meni. za potpis FAa. Teksasanin, krilo koje moze braniti vise pozicija, sutira trojku u dobrom procentu i ne treba loptu u svojim rukama.

P.S.Jos bolja info, ako ga zelimo, je da je on ustvari otpusten od MIN. Tako da:

A claiming team must have room now or a $7M trade exception.

The $7.45M contract for next season is guaranteed if Prince is claimed.

Since we are still in the 2022-23 cap year, the only team with cap space to make a waiver claim is San Antonio.

There are 5 teams (Brooklyn, Washington, Utah, Denver and Portland) that have a trade exception of $7M plus.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 jun 2023, 03:07

25 jun 2023, 19:43
Pop je dao najbolji odgovor kako ce se ekipa graditi oko Wembya i kroz koje sve faze treba da prodje.Sasvim normalno i logicno, kad se sav ovaj hype ostavi po strani.

Jos jedna jako bitna stvar, a to je da se treba "naoruzati" strpljenjem protiv svake vrste hejta.SA se jako brzo, Boze zdravlja, vraca u relevantnost NBA lige, a to se nece mnogima dopasti.Najbolji primjer za to je cinjenica da je decko sinoc promasio nekoliko suteva na photoshootu!!! :rol: , a vec su pocela prozivanja, ismijavanja itd itd. Samo zamisliti sta ce biti kad odigra losu utakmicu!? Zato treba biti svjestan toga i ne obazirati se previse.
normalno da prozivaju :arrow: kada su ga proglasili za top prospekt koji je dosao u ligu posle Brona :)

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 29 jun 2023, 06:03

Bilo je očito da se vraćate u relevantnost i da niste osvojili ponovni lutrijski jackpot, ovako je kristalno jasno.

Dakle, Greg produljuje još par godina bude li zdravlja? FINO i staro vino!

Shake Milton, Caris Levert, Grant Williams, Dario Šarić, Cam Johnson, Dennis Schroder, Udoka Azubuike| nekog od njih bi u vašim redovima

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 29 jun 2023, 19:14

Ocekivao sam Wesleya da ce igrati ali ne i Malakia kad ono i ovaj drugi uz ovog novog Cidya.

The Spurs sent word yesterday Wemby wouldn't be on the California SL roster, but he's expected to join the team in Vegas.

2nd year Spurs Branham and Wesley are on the roster.

Also, two players possibly trying to get the final two-way spot - Champagnie and Barlow

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 jun 2023, 19:43

slika

Ocekivao sam ja Branhama.Ima on jos dosta da radi na konstantnosti suta. Wesley mora pokazati bolje zavrsavanje na obrucu i generalno bolji osjecaj oko kosa.To je ono najociglednije kod njih dvojice, uz rad na snazi, svakako.

Dobro je sto su tu i Barlow, Cissoko, Champagnie, kao i ovaj Rice kojem smo vec dali 2way ugovor i za kojeg kazu da je super suter za 3p sa odlicnom fintom istog.Takodje, ovom C Bediako smo dali negarantovani ugovor, pa ce vjerovatno i on biti igrac Austina naredne sezone.

Prikljucenjem Wembya u Las Vegasu, ocekujem dolazak i Sochana.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 jun 2023, 19:57

The Spurs are reportedly adding Wembanyama's trainer, Guillaume Alquier. :salut: :salut:

Spurs have tendered a qualifying offer to Dominick Barlow

Spurs have tendered an offer to Tre Jones

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 jun 2023, 21:40

29 jun 2023, 19:43
slika

Ocekivao sam ja Branhama.Ima on jos dosta da radi na konstantnosti suta. Wesley mora pokazati bolje zavrsavanje na obrucu i generalno bolji osjecaj oko kosa.To je ono najociglednije kod njih dvojice, uz rad na snazi, svakako.

Dobro je sto su tu i Barlow, Cissoko, Champagnie, kao i ovaj Rice kojem smo vec dali 2way ugovor i za kojeg kazu da je super suter za 3p sa odlicnom fintom istog.Takodje, ovom C Bediako smo dali negarantovani ugovor, pa ce vjerovatno i on biti igrac Austina naredne sezone.

Prikljucenjem Wembya u Las Vegasu, ocekujem dolazak i Sochana.

Kabacu sam gledao više puta , interesantan igrač.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 jun 2023, 23:06

Spurs say Jeremy Sochan will be in Vegas but won’t play in Sunmer League. He’s healthy and practicing with the team, but they don’t want to risk anything. Plus they have a bunch of guys who need space to play.

Toliko o Sochanu na SLu. :D

Al ovo:

:ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 jun 2023, 23:13

Forma vec izgleda mnogo bolje, s tim da je zadrska jos uvijek tu.Jedno po jedno. :D

@lumani Pogledao sam i ja par highlighta.Zanimljiv, a i vjerujem tvojoj procjeni.Znam da to sve upratis. :)

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 30 jun 2023, 21:44

28 jun 2023, 23:50
The Timberwolves are declining to guarantee Taurean Prince’s $7.4M contract for the 2023-2024 season, **** tell ESPN. Prince — who’s averaged 10.4 points in his seven years — joins the free agent market.

Evo dobre mete, po meni. za potpis FAa. Teksasanin, krilo koje moze braniti vise pozicija, sutira trojku u dobrom procentu i ne treba loptu u svojim rukama.
T. Prince ne moze braniti gotovo ništa. Lik koji samo izgleda kao dobar defanzivac. Što dalje od Spursa sad kad su u zadnje vrijeme poceli napokon ponovno nešto smislenije raditi nakon godina i godina lutanja. Takvih taraba su i previse uzimali zadnjih sezona i još jedan takav im je najmanje potreban u ovom trenutku.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 jul 2023, 00:03

SiamoNoi je napisao/la:
30 jun 2023, 21:44
28 jun 2023, 23:50

T. Prince ne moze braniti gotovo ništa. Lik koji samo izgleda kao dobar defanzivac. Što dalje od Spursa sad kad su u zadnje vrijeme poceli napokon ponovno nešto smislenije raditi nakon godina i godina lutanja. Takvih taraba su i previse uzimali zadnjih sezona i još jedan takav im je najmanje potreban u ovom trenutku.
Ja bih te zaista zamolio da me ne citiras.Nebitan si, shvati to i tvoje misljenje me NE ZANIMA.Dakle, pises u prazno.

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.