FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Postojecoj ekipi mozda trebaju dva-tri dobra igraca da bi opet bila strah i trepet, ali je problem sto cemo prije ostat bez tri dobra igraca nego sto cemo dovest jednog takvog. Vidjet cemo sta ce biti po zavrsetku sezone, ko ide, ko ostaje, pa onda cemo moci reci nesto vise, ali ako ova ekipa ostane bez iole kvalitetnijih igraca, a ne dovede prave zamjene, iduce godine je grcevita borba za Evropu, to nam svima treba biti jasno. Al polako, valjda i ovi nasi znaju sta rade.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
-
- Kontakt:
ma ako bude ocekivanih para na ljeto, uz 2-3 pojacanja mozemo do 3.-eg pretkola EL 

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
-
- Kontakt:
Re: Odg: FK Željezničar
Ja sam prezadovoljan Dininim radom. Naravno,imao je taktickih pogresaka al ko ih nema. Ekipa je,s obzirom na kvalitet priprema i kvalitet terena na kojem godinama trenira sasvim fino igrala. Mozda se i pored ovih nesretnih okolnosti moglo malo vise pristora dati Baji i Sadikovicu al mislim da je sledeca sezona njihova. Nadam se da su ta trojica koji idu ovi malo stariji bas sa ovih pozicija za koje spomenuti konkurisu da momci iduce sezone preuzmu punu odgovornost u ekipi.
Od dominacije u ovoj ligi apsolutno nema neke koristi i to je prepoznato i vec sad se pokazuje ispravnost ovog zaokreta.
Nadam se samo da je ovo sto @super spominje za terene definitivno i samo nebo nam je granica. Treba samo privest sezonu kraju za EL i bombona.
Mozda nam samo novi spic ne bi lose legao...
Od dominacije u ovoj ligi apsolutno nema neke koristi i to je prepoznato i vec sad se pokazuje ispravnost ovog zaokreta.
Nadam se samo da je ovo sto @super spominje za terene definitivno i samo nebo nam je granica. Treba samo privest sezonu kraju za EL i bombona.
Mozda nam samo novi spic ne bi lose legao...
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
-
- Kontakt:
Nismo ima li dobrog špica od Guve. Mozda Mesanovic. Pod hitno je potrebno naci špica za duzi period jer ovako definitivno ne ide. Ramic nista, ovi prije njega isto talašika.
Valjda ce uprava zasukati rukave i do evrope naci pravog napadaca bar se nadam...
Valjda ce uprava zasukati rukave i do evrope naci pravog napadaca bar se nadam...
- jaludovolimte
- Kontakt:
Nisam nikad gledao momka kako igra, ako je tako kao što govorite to je odlično.aleksandar_veliki je napisao/la: A, sto vi kada nabrajate sastav zaboravljate Alibasica. Evo, ja recimo imam informacije da momak radi fenomenalno i to od ljudi koji su svaki dan na treninzima i kojima uopste nije jasno zbog cega ga trenutno nema u kadru. Mozda se iduce sezone svi izneadite.
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..
Ps nemoze na red doc od Selimovica nikad grbavice nevidio vise
-
- Kontakt:
Radnickoj klasi sretan 1.maj!
Nismo ima li dobrog špica od Guve. Mozda Mesanovic. Pod hitno je potrebno naci špica za duzi period jer ovako definitivno ne ide. Ramic nista, ovi prije njega isto talašika.
Imali smo Eldina Adilovića , a ako ostane Armin Hodžić i za sljedeću sezonu biće odlična stvar
Imali smo Eldina Adilovića , a ako ostane Armin Hodžić i za sljedeću sezonu biće odlična stvar

Brkica
Sto se tice trenera, mislim da je Dino u ovom trenutku najbolje moguce rjesenje.Novaca se nema za neko "zvucnije" ime to je ocito, a s druge strane Dino je dosta dobro ovu sezonu poslozio ekipu, uprkos brojnim povredama.Ova ekipa uz dva ili tri fina pojacanja moze dosta dobrog napraviti.Napadac pod hitno, osim ako Ara kojim slucajem ne ostane."Plejmejker", nesto slicno zebi, covjek sa idejom u igri, vidjelo se mnogo puta ove sezone bezidejnost u igri, srljanje itd.Sve u svemu po jedan igrac u odbrani, sredini i svakako napadu + ovi momci na okupu
. Forzza Zeljo!

- KosevskoHill
- Kontakt:
Ja sam dva-tri puta spominjao ovog momka tj. zašto nije dobio ni minute otkad je došao..Odradio je pripreme na kojima je bio poprilično dobar, strijelac par golova i baš je to čudno da ne igra, niti ga Dino spominje..Mogao si Aco pitati na konferenciji nekad onako "usput" za njega..aleksandar_veliki je napisao/la:A, sto vi kada nabrajate sastav zaboravljate Alibasica. Evo, ja recimo imam informacije da momak radi fenomenalno i to od ljudi koji su svaki dan na treninzima i kojima uopste nije jasno zbog cega ga trenutno nema u kadru. Mozda se iduce sezone svi izneaditejaludovolimte je napisao/la:Ja sam za to da Dino ostane na klupi, bilo bi nezahvalno sada postaviti nekoga drugog. Imamo mlade momke koji znaju igrati nogomet. Sljedeće sezone ja vidim ovakav sastav:
Golmani : Antolović, Kjosevski, Čutahija ( Lončarić odlazi najvjerovatnije, Antolović prvi golman, Kjosevski rezerva i da brani kup utakmice)
Odbrana : Čolić, Zeljković, Bogdanović, Kerla, Hasanhodžić, Kvesić, Dedić, Memija (Ako ova odbrana ostane ja bih bio presretan, imamo Čolića i Zeljkovića desno, Zeljkovića, Bogdanovića, Kerlu i Hasanhodžića kao štopere, i lijevo Kvesu i Dedića ; Memija protiv lakših protivnika na klupi pa ubacivat ga povremeno)
Veza : Zolotić, Sadiković, Bučan, Stanić, Jamak, Bajić, Svraka, Tomić, Hasanović ( Zola, Hasanović zadnji vezni i još ako ostanu Tomić i Svraka, prednji vezni Jamak i Dado, Rijad može igrati i desno i lijevo kao i Stana )
Napad : Selimović, Ramić ( Za ovo nisam pametan)
Jedva čekam te pripreme i da vidim kako će se sve to odvijati..
@Alipasino - teške riječi pišeš za Selimovića, čovjeka koji se uvijek trudio i davao 100% za klub, nerijetko je bio i ključni igrač... Svi smo primjetili da je poprilično opao i da ta pozicija koju igra više nije za njega, ja bih rekao i da nikad nije ni bila budući da nema brzinu koju zahtjeva takva formacija ali je obzirom na to dao i više nego što je mogao.. I Amar i Dino su njemu davali prednost u prvoj postavi, tj. konstantno je igrao, to nešto govori, tako se čovjeku treba zahvaliti i ne biti pakash pa poništavati njegov cjelokupan doprinos klubu, generalno bilo kojeg igrača koji je ostavio trag u Želji !
Željezničar za život cijeli !
-
- Kontakt:
Novac i trener nemaju nikakve veze. Sarajevo je platilo i onog hrvata pa nista nije bilo. Tako da tu novac ne igra nikakvu ulogu. Bitnije je pronaci trenera koji voli klub, koji je dugo to i koji ce se slagati s upravom. Neko ko je dobar sa Amarom i ostalim. A u tom slucaju najbolji je Dino.ljoze1987 je napisao/la:Sto se tice trenera, mislim da je Dino u ovom trenutku najbolje moguce rjesenje.Novaca se nema za neko "zvucnije" ime to je ocito, a s druge strane Dino je dosta dobro ovu sezonu poslozio ekipu, uprkos brojnim povredama.Ova ekipa uz dva ili tri fina pojacanja moze dosta dobrog napraviti.Napadac pod hitno, osim ako Ara kojim slucajem ne ostane."Plejmejker", nesto slicno zebi, covjek sa idejom u igri, vidjelo se mnogo puta ove sezone bezidejnost u igri, srljanje itd.Sve u svemu po jedan igrac u odbrani, sredini i svakako napadu + ovi momci na okupu. Forzza Zeljo!
Na kraju krajeva, trener je i manje vazan kad bi imali jak igracki kadar a tu novci igraju vaznu ulogu.
Ali ono sto je cinjenica je da nasa uprava treba da zapne sad na kraju sezone, jer ide europa a ona je jedini nacin za dobit neke vece novce ako se prođe pred-kolo. Samo da nas prije nje ne napusti veliki broj igraca, a bgm. i za narednu sezonu.
Ali ono sto je cinjenica je da nasa uprava treba da zapne sad na kraju sezone, jer ide europa a ona je jedini nacin za dobit neke vece novce ako se prođe pred-kolo. Samo da nas prije nje ne napusti veliki broj igraca, a bgm. i za narednu sezonu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Vernes Selimović je moj drug,čovjeka poznajem lično i pošto je već danima tema,moram se uključiti.Momak je na svom mjestu,sportista 100 %,jedan od rijetkih u našem timu koji ne pije,ne puši,ne kocka a znam da je to zamjerka za mnoge druge.Bori se korektno,igra koliko zna i umije,nekad je to dobro,nekad loše ali mogu garantovati da se pošteno odnosi prema našem dresu i prema Želji.Nije on samo loše partije pružao,sjetite se derbija na Koševu 2-2 kada je sa dva gola potopio prednost galaktikosčića,sjetite se puno važnih odlučujućih golova tipa Olimpik,Zvijezda...
Ja sam prvi bio ogorčen na promašen zicer u selu pored Mostara ali ne ubija svaka.Ima dana kada ne ide ništa,na njemu se nekako to pogotovo primjeti kad ima takav dan,često bude nespretan na prvi dodir lopte(promašena prva šansa u selu pored Mostara).
Siguran sam da je zavolio ovaj klub,da shvata šta on znači svima nama,davno je mogao dići sidro ali cijeni Amara i Želju a bogami i Amar gotivi njega,radi solidnih igara a pogotovo radi poštenog odnosa.
Ja sam prvi bio ogorčen na promašen zicer u selu pored Mostara ali ne ubija svaka.Ima dana kada ne ide ništa,na njemu se nekako to pogotovo primjeti kad ima takav dan,često bude nespretan na prvi dodir lopte(promašena prva šansa u selu pored Mostara).
Siguran sam da je zavolio ovaj klub,da shvata šta on znači svima nama,davno je mogao dići sidro ali cijeni Amara i Želju a bogami i Amar gotivi njega,radi solidnih igara a pogotovo radi poštenog odnosa.
Najveci problem Selimovica je Dino. Za razliku od Amara kod njega igra samo na krilu i tu je zakovan cijelu u takmicu. Kod Amara je, ako nije pocinjao obavezno pola sata igrao u vrhu napada.
-
- Kontakt:
Nikad u životu. Griješiš.amko27 je napisao/la:Najveci problem Selimovica je Dino. Za razliku od Amara kod njega igra samo na krilu i tu je zakovan cijelu u takmicu. Kod Amara je, ako nije pocinjao obavezno pola sata igrao u vrhu napada.
Jug se sprema. Jug ce da gori u nedjelju. Koreografija itd
Ocekujem pobjedu kojom popravljamo sezonu kolko tolko. Jbg. Navikli smo zadnjih godina da jednostavno "moramo" osvajati "bar" jedan trofej po sezoni. Ove godine nismo u tome uspjeli jer smo igrali sa "nasom djecom" i opet igrali polufinale kupa i zavrsili sezonu na drugom mjestu. Svi na GRBAVICU i podrzimo nas ŽELJEZNIČAR

Ocekujem pobjedu kojom popravljamo sezonu kolko tolko. Jbg. Navikli smo zadnjih godina da jednostavno "moramo" osvajati "bar" jedan trofej po sezoni. Ove godine nismo u tome uspjeli jer smo igrali sa "nasom djecom" i opet igrali polufinale kupa i zavrsili sezonu na drugom mjestu. Svi na GRBAVICU i podrzimo nas ŽELJEZNIČAR

https://www.youtube.com/watch?v=RxWwXlSs1nI
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/trank2014.html
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/trank2014.html
- moustapha
- Kontakt:
malo ga prenijelomoustapha je napisao/la:S kim ste igrali u polufinalu?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Željeznicar za život cijeli !
- SarajlijaTM
moustapha je napisao/la:S kim ste igrali u polufinalu?

haj sad

- zeljeznicar1
- Kontakt:
Pa sto ne govoris da ste bez kupa vec 12 godina, bilo bi onda sve jasnije.moustapha je napisao/la:S kim ste igrali u polufinalu?
Tako da ti oprastamo ovaj ispad

Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!
Trenutno korisnika/ca: Azzuri, Lokomotifa, Pablo11, xinxee i 41 gost.