Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
6
20%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
9
30%
4) St.Pauli
5
17%
5) Mainz
5
17%
6) Augsburg
4
13%
7) Union Berlin
1
3%

Ukupno glasova: 30

BavaracZenica
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la BavaracZenica » 07 jan 2016, 12:53

Kako sam mogao upratit, neka nova lica su u Bundesligi, neki su se vratili nazad a neki su ipak prvi put tu..

Kevin Großkreutz navodno u Stuttgartu

Younès Belhanda dosao na pozajmicu u Schalke iz Dynama Kyiva

Filip Mladenovic iz Bate Borisova u Koln

Sinan Kurt u Herthu Berlin iz Bayerna

Jonas Hoffman iz Dortmunda u Gladbach

Karim Onisiwo iz SV Mattersburg u Mainz

Adam Szalai iz Hoffenhaima na pozajmicu u Hannover

Artem Kravets na pozajmicu u Stuttgart iz Dynama Kyiev

Kaan Ayhan na pozajmicu iz Schalkea u Eintracht Franfkut
FC Bayern !!!!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 jan 2016, 18:11

Pale_Companion je napisao/la: Najviše rade ovi ''davljenici'' , Hannover, Stuttgart, Eintracht a i Ingolstadt i Darmstadt su najavili neke moguće akvizicije, Jedino Werder jadni nema para, čak ni za posudbe a kod njih je situacija baš zeznuta. Baš mi ih je žao :( . Ne znam ni šta HsV čeka, al kod njih je problematika druge vrste.
A što HSV? :? Šta oni to posebno trebaju činiti na transfer tržištu?
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 07 jan 2016, 20:01

Možda potpišemo Jattu iz Gambije. Kad bi se imalo para sve bi proćerdali do zadnjeg centa, ovako je najbolje.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 07 jan 2016, 20:07

Ovako na prvu, bek, zadnji vezni, krilo i napadač. Al prvo se treba riješiti nekih igrača al teško im uspjeva jer primaju velike plaće i teško će bilo gdje drugo biti plaćeni tako dobro.

O ovome se i pisalo na hsv podforumu, ledar i amer su to fino izanalizirali.
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 jan 2016, 23:52

Pale_Companion je napisao/la:Ovako na prvu, bek, zadnji vezni, krilo i napadač. Al prvo se treba riješiti nekih igrača al teško im uspjeva jer primaju velike plaće i teško će bilo gdje drugo biti plaćeni tako dobro.

O ovome se i pisalo na hsv podforumu, ledar i amer su to fino izanalizirali.
Ma dobro, ali ja sam više mislio na to da s obzirom na ekipe koje su davljenici, Hsv je u izvrsnoj poziciji, ima dobru zalihu i mislim da neće imati većih problema da izbori opstanak. Čak će mislim u najmanju ruku biti tu u sigurnoj sredini na kraju sezone (gdje se otprilike i sada nalaze). A to što bi oni trebali popravljati u ekipi, to se tek može za ljeto ostaviti. Nemaju oni potrebu za ovim nekim nužnim transferima, jer nisu trenutno u gabuli, kao druge nabrojane ekipe u tvom ranijem postu.
Mislim čak da pojedini igrači u kadru HSV-a mogu još više pružiti i da neki nisu dali svoj maksimum, a kod nekih se dugo čeka na maksimum. A definitivno imaju kvaliteta u kadru, dosta većeg u odnosu na ekipe npr. Hannovera, Stuttgarta, a naravno i ovih ekipa koje su do sad odigrale možda čak i iznad očekivanja poput Darmstadta i Ingolstadta.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 08 jan 2016, 00:07

Ne bih ja tako lako otpisao HsV iz borbe za opstanak. Imaju jako težak raspored na samom startu drugog dijela sezone (Bayern kući, Stuttgart u gostima pa onda dvije zaredom kući protiv Gladbacha i Kolna) i ako to ne apsolviraju na zadovoljavajući način nakon 4-5 kola nastavka bi se mogli naći u problemima. A ovi koji su ispod njih su se koliko toliko pojačali i neki su promijenili trenere tako da od njih se mogu očekivati bolje igre u nastavku sezone.

Da me neko krivo ne shvati, želim HsV-u da zadrži nivo dobrih igara i da ostane daleko izvan opasne zone, ali fudbal nam je pokazao kako stvari mogu brzo da se preokrenu ako nisi dovoljno oprezan i na nivou.
Agieren statt reagieren

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 08 jan 2016, 10:50

Po mojoj ocjeni, ovako na prvu, sve ekipe ispod sedmog mjesta su tu negdje po kvaliteti. Izuzetak su možda Hoppe i Stuttgart koji imaju nešto bolje momčadi te ljiljani i schanzeri koji imaju nešto slabije momčadi od ostatka. Sve se zapravo svodi na pristup, taktičku disciplinu i motivaciju, tako da je trener taj koji čini razliku.
Tek pešest kola prije kraja biće jasnije ko se davi, a ja sam jedino poprilično siguran da među njima neće biti Hoppea i da će biti ljiljani.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 jan 2016, 23:05

ledar je napisao/la:Po mojoj ocjeni, ovako na prvu, sve ekipe ispod sedmog mjesta su tu negdje po kvaliteti. Izuzetak su možda Hoppe i Stuttgart koji imaju nešto bolje momčadi te ljiljani i schanzeri koji imaju nešto slabije momčadi od ostatka. Sve se zapravo svodi na pristup, taktičku disciplinu i motivaciju, tako da je trener taj koji čini razliku.
Tek pešest kola prije kraja biće jasnije ko se davi, a ja sam jedino poprilično siguran da među njima neće biti Hoppea i da će biti ljiljani.
Jel ti ozbiljno smatraš da se tu Stuttgart izdvaja? I da npr Stuttgart ima bolju ekipu od HSV-a? Pa ekipa Stuttgarta je trenutno obična taraba. Tu jedino nešto vrijede Didavi i Kostić...Previše je kod njih u proteklom periodu bilo odliva kvaliteta, da su sad baš dostigli kritičnu tačku.
A Hoffenheim ima par solidnih igrača i generalno to nije loša trupica, ali i oni su pravili besmislene poteze puštanjem Becka, Modesta, pa i nekih drugih. A eto Kuranyi je ispao obična flopina. Očekivao sam da će bar nekakav doprinos dati.

A generalno s ostatkom tvog posta se mogu složiti.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 09 jan 2016, 00:43

effe_sa je napisao/la:Jel ti ozbiljno smatraš da se tu Stuttgart izdvaja? I da npr Stuttgart ima bolju ekipu od HSV-a? Pa ekipa Stuttgarta je trenutno obična taraba. Tu jedino nešto vrijede Didavi i Kostić
A naš Šunjić? :?
Ima i Ginček, kao i Maxim, ali svejedno su u donjem dijelu što se kvaliteta tiče, nije ni HSV doduše nešto puno ispred, a Werder je slabiji od oba, dok je Frankfurt bolji od sva tri.
Gusto će na dnu biti, zanimljive bitke.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 jan 2016, 01:15

Klare je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:Jel ti ozbiljno smatraš da se tu Stuttgart izdvaja? I da npr Stuttgart ima bolju ekipu od HSV-a? Pa ekipa Stuttgarta je trenutno obična taraba. Tu jedino nešto vrijede Didavi i Kostić
A naš Šunjić? :?
Ima i Ginček, kao i Maxim, ali svejedno su u donjem dijelu što se kvaliteta tiče, nije ni HSV doduše nešto puno ispred, a Werder je slabiji od oba, dok je Frankfurt bolji od sva tri.
Gusto će na dnu biti, zanimljive bitke.
Na Gincheka sam zaboravio, on svakako posjeduje kvalitet.
Ali Hsv definitivno ima par renominiranih imena, kojih će se na prvu sjetiti i oni koji manje prate Bundesligu: Adler, Holtby, Lasogga, Hunt. To su renominirani igrači. Tu su i Djuorou, Spahić, Iličević, Muller, koji imaju određeni renome, određeno fudbalsko znanje. Tako da HSV se od mnogih ekipa koje se bore za opstanak odvaja. Mislim da nekad kvalitet kadra i naši HSV-ovci s foruma (amerosm i ledar) potcjenjuju. Naravno da Hsv za neko još ozbiljnije mjesto na tabeli fali par stvari, možda i malo više, ali ekipa za sredinu tabele ima definitivno kvalitet. Imala ga je i prethodnih sezona, jer mislim nikad nije kod njih bio problem kvalitet kadra, nije to bio taj uzrok glavni što su tavorili na dnu i borili se za goli opstanak. Znamo da su oni više imali organizacijske problem u klubu (da to tako nazovem).
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 09 jan 2016, 11:54

Možda Premovci odustanu od rovarenja po BL pošto su ljetne skupe kupovine ugl flopnule. Fuchs ispade najbolji izvozni proizvod u Englesku. :D
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 09 jan 2016, 14:05

slika

Jeffrey Gouweleeuw potpisao za Augsburg,a dolazi iz Alkamara
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 11 jan 2016, 15:13

effe_sa je napisao/la: Ali Hsv definitivno ima par renominiranih imena, kojih će se na prvu sjetiti i oni koji manje prate Bundesligu: Adler, Holtby, Lasogga, Hunt. To su renominirani igrači. Tu su i Djuorou, Spahić, Iličević, Muller, koji imaju određeni renome, određeno fudbalsko znanje. Tako da HSV se od mnogih ekipa koje se bore za opstanak odvaja. Mislim da nekad kvalitet kadra i naši HSV-ovci s foruma (amerosm i ledar) potcjenjuju. Naravno da Hsv za neko još ozbiljnije mjesto na tabeli fali par stvari, možda i malo više, ali ekipa za sredinu tabele ima definitivno kvalitet. Imala ga je i prethodnih sezona, jer mislim nikad nije kod njih bio problem kvalitet kadra, nije to bio taj uzrok glavni što su tavorili na dnu i borili se za goli opstanak. Znamo da su oni više imali organizacijske problem u klubu (da to tako nazovem).
Slažem se da su Adler i Holtby kvalitet i oni to i pokazuju. Lasogga je tehnički vrlo limitiran igrač koji međutim ima neke druge kvalitete kojima to nadomještava, no što vrijedi kad mu je zdravstveno stanje ozbiljno narušeno - uz već kronične probleme sa leđima vuče i ozljedu ramena koje nije htio operirati i pitanje je koliko se na njega uopće može računati. Slično je i sa Huntom, daleko je on od forme koju je imao u Bremenu, prošlu sezonu imao je veliku pauzu zbog ligamenata, ove sezone zbog tetive, pa krajnika ... a ni godine mu ne idu u prilog. Od njega i Lasogge ne moš sastavit jednog poštenog igrača.

Ova druga grupa: Djourou je poznati kikser, renome ala Santana, dovoljno ga je malo pritisnut da zabrlja. Spahić je solidan, ali on je u poznim igračkim godinama i sa dosjeom kod sudaca što je za poziciju koju igra vrlo nezgodno. Iličević na svaki dobar potez napravi četiri greške (čini se i da je u slaboj fizičkoj kondiciji), a müller je kompleksaš i igrač koji može igrati samo u prostoru, na postavljenu obranu on je čisti igrač manje.

Dakle, u polju imamo samo Holtbyja i mladog Gregoritscha koji istina radi greške i brzoplet je ali ima potencijala, a od solidnih je tu još Ekdal. I ajmo reći da od Lasogge i Hunta možemo dobit još jednog igrača. Sve skupa jako skromno.

Tako da zapravo ne vidim po čemu smo mi to recimo bolji od Bremena. Oni imaju Junuzovića, Vestergaarda i Ujaha koji vrijedi više od svih naših napadača zajedno. A tu su im i još neki solidni igrači ko npr. Galvez, Garcia, Lukimya i Gebre Selassie. Ne znam kolko mogu računati na Johannssona ali bi mu ja svejedno dao prednost pred matorcem Pizzom. U poređenju s nama sve je to tu negdje.

A Stuttgart se ipak izdvaja kvalitetom. Didavi, Kostić, Ginczek i Maxim su klasni igrači, vrlo dobri su Rupp, Gentner, Die i Insua, Grosskreutz bi također mogao igrati zapaženu rolu, dok je Timo Werner veliki potencijal koji malo pomalo napreduje (istina sporo, ali on je još mlad). Pod Stevensom to je kadar za EL.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 11 jan 2016, 15:16

Ovo svake godine govorim: - nema veceg sranja od ovolike pauze.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 jan 2016, 22:48

ledar je napisao/la:
Slažem se da su Adler i Holtby kvalitet i oni to i pokazuju. Lasogga je tehnički vrlo limitiran igrač koji međutim ima neke druge kvalitete kojima to nadomještava, no što vrijedi kad mu je zdravstveno stanje ozbiljno narušeno - uz već kronične probleme sa leđima vuče i ozljedu ramena koje nije htio operirati i pitanje je koliko se na njega uopće može računati. Slično je i sa Huntom, daleko je on od forme koju je imao u Bremenu, prošlu sezonu imao je veliku pauzu zbog ligamenata, ove sezone zbog tetive, pa krajnika ... a ni godine mu ne idu u prilog. Od njega i Lasogge ne moš sastavit jednog poštenog igrača.

A Stuttgart se ipak izdvaja kvalitetom. Didavi, Kostić, Ginczek i Maxim su klasni igrači, vrlo dobri su Rupp, Gentner, Die i Insua, Grosskreutz bi također mogao igrati zapaženu rolu, dok je Timo Werner veliki potencijal koji malo pomalo napreduje (istina sporo, ali on je još mlad). Pod Stevensom to je kadar za EL.
Samo ću se na neke stvari osvrnut. Adler i Holtby vrijede već skoro ko svi ovi nabrojani iz pojedinih ekipa. Lasoggu vi znate često na temi HSV-a potcjenjivat, jer naime kod njega se stvarno radi o vrsnom napadaču. Ljepota je gledat njegov prijem lopte i sjajnu šutinu. Ubica je pred golom. Ima on nedostataka, ali mnogo puta je vadio HSV i za pravog napadačkog pakera ima dovoljno kvaliteta. Povrede ga nažalost stalno koče, to je problem. Ali definitivno smatram da HSV u njemu ima najjačeg napadača od svih ovih ekipa, o kojima govorimo da bi eventualno se mogli naći u borbi za opstanak. A i ostali igrači, koje sam navodio kao renominirana imena, istina nisu uvijek na top nivou, ali svakako da njihova individualna klasa može biti uvijek presudna.
A naravno kad se već vrtimo oko tih ekipa, onda treba istaći da kod nekih ekipa je pretežno kompaktnost i veliki timski duh presudan, a to su ekipe Ingolstadta i Darmstadta. E sad da li će ih to na kraju spasiti, vidjet ćemo. Iako Ingolstadta određeni kvalitet i posjeduje i taktički dosta solidnog trenera.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 12 jan 2016, 16:01

effe_sa je napisao/la: Adler i Holtby vrijede već skoro ko svi ovi nabrojani iz pojedinih ekipa. Lasoggu vi znate često na temi HSV-a potcjenjivat, jer naime kod njega se stvarno radi o vrsnom napadaču. Ljepota je gledat njegov prijem lopte i sjajnu šutinu. Ubica je pred golom. Ima on nedostataka, ali mnogo puta je vadio HSV i za pravog napadačkog pakera ima dovoljno kvaliteta. Povrede ga nažalost stalno koče, to je problem. Ali definitivno smatram da HSV u njemu ima najjačeg napadača od svih ovih ekipa, o kojima govorimo da bi eventualno se mogli naći u borbi za opstanak. A i ostali igrači, koje sam navodio kao renominirana imena, istina nisu uvijek na top nivou, ali svakako da njihova individualna klasa može biti uvijek presudna.
Kako sam rekao, Holtby ima svoje kvalitete, ali daleko da bi on bio bolji od klasnih igrača koje sam nabrojao (ne govorim o solidnim igračima). Levy nam ga je uvaljao na kredu nakon fijaska na otoku gdje je ispao čak iz rostera davljenika Fulhama, a način kako je to izveo bio je kuriozan - nakon tri ulaska u igru automatski se aktivirala Kauf opcija, dakle bez prave probe, samo tako. Pa gdje naći takve dudeke nego kod nas, Levy je otvarao šampanjac kad se riješio škarta. Prošle sezone partije su mu bile od prosječnih do jako slabih, a tek ovu polusezonu je odigrao dobro. U usporedbi npr. sa Junuzovićem prošle je sezone bio barem klasu ispod, ove su tu negdje.

Za Lasoggu vrijedi isto - ima svoje kvalitete, osim golgeterskog instinkta i odličnog udarca osvaja njegova energija i strast kojom diže ekipu. No, poznate su i njegove mane - loša tehnika i velika tromost. Sa igračem na leđima ili na malom prostoru neupotrebljiv. Prošle sezone bio je jako slab, negledljivo trom, čak je i Rudnevs bio bolji, ove polusezone dobar. U usporedbi sa npr. Ujahom prošle sezone za klasu slabiji, ove su tu negdje. S tim što je Lasogga kroničar pa je njegova dalja karijera prilično upitna.

Usporedbu sa Vfb pak držim neumjesnom, pa samo jedan Kostić vrijedi ko pola našeg kadra.

Za nas bi veliki uspjeh bio ako izborimo opstanak bez relegacije. Šanse postoje ali ne leže u kvaliteti kadra koji je tu negdje sa konkurencijom (izuzev ljiljana i schanzera), nego u pristupu, agresivnosti i taktičkoj disciplini.

A što se tiče strukturnih problema u klubu nije to neki apstraktan pojam, to je samo sinonim za loši a skupo plaćeni kadar, koji je ogledalo organizacije i menadžmenta. Kad bi kadar bio dobar i normalno plaćen problema ne bi ni bilo.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 12 jan 2016, 22:17

7-8 momčadi u BL je popriličan odron pa nije ni čudo da se ovaj novi BL-dvojac dobro drži. Europsku razinu u cijeloj ligi ima samo 6 momčadi.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 15 jan 2016, 05:51

Isto se moze reci I za klubove u ostalim ligama..Nije valjda da mislite da su crystal palace,Leicester ,sasuolo ili celta neka euro razina...Stuttgart realno na papiru ima Tim za sredinu tabele medzutim ti igraci su toliko oboljeli loserizmom da ni pep ni klopp ni morinho skupa nebi mogli da ih razdrmaju...za njih je jedini lijek da otjeraju svih 25 igraca I da dovedu 25 novih...za bundes bi bilo najbolje da ispadne hoffe jer izgleda da ce gofnari iz leipziga ipak uci u ligu...golf sapp Bayer I jos I red bull bi stvarno bilo Previse....

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 jan 2016, 10:41

Neki veći napredak se ne može očekivati bez većeg ugovora za tv prava,.Zasad je tu samo Sky Deutschland i to je veliki problem.Primjera radi u Španiji su Telefonica i Bein media group, Italija ima Sky Italia i Mediaset a za Englesko tržište su u igri Sky Sport i BT Sport.Znači u svakoj od ovih liga ima 2 konkurenta koji se međusobno nadmeću i razumljivo je da tv prava rastu.Dok ne uleti još jedan igrač na njemačko tržište prihodi od tv prava će biti i dalje mizerni u poređenju sa ligama koje sam naveo.

Zato Werder,HSV,Stuttgart i drugi jedva krpe sastave.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 15 jan 2016, 15:20

Navodno BvB krenuo po Yarmolenka, spominje se cifra od 30 miliona eura.
Kakav bi to napadački trojac bio Reus-Auba-Yarmolenko.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.