FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Sariel1987
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Sariel1987 » 12 okt 2019, 09:39

Pa i s ovim sekjuritijem ako su stalno problemi jebte promijeni ih.bar tih sad firmi ima hejbet.. :crazy:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 12 okt 2019, 09:53

Nije Dinamo bilo ko i nisu ljudi iz Zagreba bilo ko. Bilo je i drugih uzvanica iz BiH, koji su došli na proslavu Slobode. Mnogi su se došli odati počast Slobodi i Tuzli, osim gradonačelnika.

Briga njega za Slobodu i za jubilej kluba po kojem se grad prepoznaje mnogo više nego po Jasminović tiradama, presijecanjima vrpci i “otvaranjima” usporivača brzine.

Neko je glasno upitao: Ljudi, zna li neko zašto nije došao onaj id… gradonačelnik?

Onda je neko prokomentarisao među novinarima: “Boji se da bi ga izviždali, ne smije doći na ovu stogodišnjicu, ali će možda doći na dvjestogodišnjicu, prilike će biti bolje, a svejedno će vladati još toliko!”

Šala na stranu, došli su na proslavu Bešlagić, Tanović, Tucaković, Baković, Barišić, Bjelica i na desetine bivših nogometaša i trenera. Samo nije bilo domaćina koji ih je trebao pozdraviti.

Sramota za grad, ne za Imamovića. Da je njemu stalo do obraza, ne bi se ponio kao kakav oholi, samozaljubljeni skorojević.

Nasreću, Tuzla i Tuzlaci su pokazali šta je gostoljubivost i kakvo srce ima ovaj grad!

https://tuzlalive.ba/mini-osvrt-gradona ... EPSuPQgSqY
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 12 okt 2019, 09:58

MejdanTz je napisao/la:Pozdrav svim forumašima. Ovaj post pišem kao pripadnik navijačke skupine Fukare Tuzla. Dosta sam čitao forum i osjetio sam potrebu da iznesem činjenice koje su se danas izdešavale, jer se ovdje iznose neke nebuloze. Na ulazu na stadion desio se problem, nakon čega su dva momka povrijeđena i jedan priveden. Taj privedeni, bio je "vođa" navijačke skupine. Mi koji smo ostali, potrudili smo se svim silama da odradimo sve i da to bude kako treba. Rasporedili smo momke na sjever, zapad i istok. Pripremljene su baklje, dimne, strobovi, signalne. Pred početak utakmice, javljeno nam je od strane vođe da se ne navija i da se bojkotuje utakmica zbog represije nad njima. Iz tog razloga su vraćeni svi sa zapada i istoka, zbog toga se napustila tribina. Oni koji su popalili baklje, nemaju veze sa našom navijačkom skupinom i ne bi trebalo da ih dovodite u vezu sa nama, jer su Fukare napustile stadion i svu svoju pirotehniku ponijele sa sobom. Prije nego je pirotehnika podijeljena, svi su upozoreni na to da se ništa ne baca na atletsku stazu i travnjak. Iz tog razloga bih zamolio da se to više ne dovodi u vezu sa nama. Ako ne želite pomoći, nemojte nam ni odmagati svojim negativnim komentarima. Svi koji imaju želju da pomognu, dobro znaju na koji način mogu pomoći i kome se mogu javiti. Ne uzimate u obzir da prozivate i pljujete one momke koji, vjerujte mi, ostavljaju zadnji atom snage, vrijeme, živce i sav svoj novac da bi uspjeli da vrate sve gdje mu je mjesto. Baš iz ovih razloga većinu naše skupine predstavljaju djeca, kako ih vi nazivate, balavurdija, ali ta "balavurdija" se trudi da uradi nešto, tako da ko god želi da pomogne, bujrum. Ko neće, samo neka ne odmaže. Lijep pozdrav svima još jednom i sretan rođendan našoj ljubavi.
Svaka čast na postu. :clap:

Uz to bi pitao ove momke do 25 godina koji su prešli na zapad i najveći su kritičari grupe sto vide svi koji su na zapadu, pa tvrde i da momci nisu mudonje zašto niste preuzeli grupu? Izgleda imate samo u lafini muda.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 12 okt 2019, 09:59

Sramota je ovo velika. Navijači su veliko razočarenje ne samo jučer već poslijednih par godina sve je manje i manje Fukara. Neka se i oni zapitaju što je to tako, oni su u ovom svemu jako iskorišteni od strane pojedinih političkih opcija ! Da se je jučer skupilo makar hiljadu ne bi policija mogla primirisati. Svaku utakmicu seru protiv SDA a jučer na zapadu Bego Gutić a vrlog nam Imamovica ni na mapi. Nemojte me pogrešno shvatiti ne branim nikog ali poštujem sve koji su došli na ovu proslavu i red je da se počne navijati za svoj klub a ne protiv pojedinaca drugih gradova, klubova ili političkih opcija !!!
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 12 okt 2019, 10:35

MejdanTz je napisao/la:Pozdrav svim forumašima. Ovaj post pišem kao pripadnik navijačke skupine Fukare Tuzla. Dosta sam čitao forum i osjetio sam potrebu da iznesem činjenice koje su se danas izdešavale, jer se ovdje iznose neke nebuloze. Na ulazu na stadion desio se problem, nakon čega su dva momka povrijeđena i jedan priveden. Taj privedeni, bio je "vođa" navijačke skupine. Mi koji smo ostali, potrudili smo se svim silama da odradimo sve i da to bude kako treba. Rasporedili smo momke na sjever, zapad i istok. Pripremljene su baklje, dimne, strobovi, signalne. Pred početak utakmice, javljeno nam je od strane vođe da se ne navija i da se bojkotuje utakmica zbog represije nad njima. Iz tog razloga su vraćeni svi sa zapada i istoka, zbog toga se napustila tribina. Oni koji su popalili baklje, nemaju veze sa našom navijačkom skupinom i ne bi trebalo da ih dovodite u vezu sa nama, jer su Fukare napustile stadion i svu svoju pirotehniku ponijele sa sobom. Prije nego je pirotehnika podijeljena, svi su upozoreni na to da se ništa ne baca na atletsku stazu i travnjak. Iz tog razloga bih zamolio da se to više ne dovodi u vezu sa nama. Ako ne želite pomoći, nemojte nam ni odmagati svojim negativnim komentarima. Svi koji imaju želju da pomognu, dobro znaju na koji način mogu pomoći i kome se mogu javiti. Ne uzimate u obzir da prozivate i pljujete one momke koji, vjerujte mi, ostavljaju zadnji atom snage, vrijeme, živce i sav svoj novac da bi uspjeli da vrate sve gdje mu je mjesto. Baš iz ovih razloga većinu naše skupine predstavljaju djeca, kako ih vi nazivate, balavurdija, ali ta "balavurdija" se trudi da uradi nešto, tako da ko god želi da pomogne, bujrum. Ko neće, samo neka ne odmaže. Lijep pozdrav svima još jednom i sretan rođendan našoj ljubavi.
Ne lazite,jer ko trazi guzi.i cepa i nadje ga.Vas vodja bi trebao biti pregovarač,svjetli primjer navijačke grupe,medjutim zbog njega i vas svih koji ste ga poslušali je uništena ionako katastrofalno organizovana proslava 100 godisnjice kluba.
Zadnja izmjena: superior1982, dana/u 12 okt 2019, 13:51, ukupno mijenjano 1 put.
O Slobodi pjevaju tuzlaci,mi smo novi državni prvaci!

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 12 okt 2019, 10:49

Daj ba nisu ovo stvari za foruma aerialis target brisite ovo.
A i traje to sranje sa sektorom.
:facepalm:

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 12 okt 2019, 10:57

Krah ove grupe se desilo onda kad smo ponovo ušli u PL, kad je B. otišao, to je jasno svima, ovo od tada je samo neki pokušaj nečeg.
Ova djeca koliko su i kriva zbog svog neiskustva, neznanja, i koliko su greški pravili dosad (a bilo ih je polijepo), toliko i kontam sad da nisu ni krivi što ih je zapalo da budu tu gdje jesu. Jer samim tim što su tu došli da vode grupu je znak da je ista u raspadu i da niko neće ili ne želi da se bavi time.

Navijača svakako poslije i ovog kraha možemo očekivati sve manje, tako da je šteta što za taj neki kraj nisu odradili koreografiju do kraja, a ne odustali radi jednog malog isfrustriranog da proslave 100 GODINA KLUBA KAO DA SE TO SVAKI DAN DOŽIVLJAVA.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 12 okt 2019, 11:30

Kao prvo sada se moze ocekivati jos manje ljudi u grupi sto je realno, iako ih i sada mali broj za jedan grad kao sto je Tuzla.
Kao drugo koji ce ti roditelj vise dovesti dijete na utakmicu poslije jucerasnjih desavanja. Uvijek nesto pricaju nisu baklje krive, kakve baklje, ne dolazi se zbog ovoga i onoga kakve baklje, a vidi sta se jucer desi. Na djecu i to na nasu djecu, ja stvarno jos nisam dosao sebi kakvo smo sramotu jucer dozivjeli.
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 okt 2019, 11:40

Cuo sam da su potpisali neku saradnju sa Dinamom.Sad koliko je to istina...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 12 okt 2019, 11:50

Sretno ti prvih 100godina! Na kraju mi je drago sto je došao Dinamo, ispali su gospoda a europski su klub još sa nasih prostora. Ja bih lično volio da je došao Las Palmas ili Wolverhampton jer smo s njima igrali kad smo bili neko i nesto u ligi ali i ovako je odlično ispalo. :thumbup: Zamjerki u organizaciji imam ali jbg i očekivao sam ih kad sam vidio na sta ce sve ovo ličiti.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 12 okt 2019, 12:03

Koju organizaciju?
Sta je organizovano?
Dosli ljudi, hvala im. Smjestili smo ih u Mellain. Wauu
Recite mi jos jednu jedinu stvar koju smo organizovali.

Zlaja ublehar da organizuje :puke:
tz tz tz tz tz tz

desperados
Kontakt:

Post Postao/la desperados » 12 okt 2019, 12:08

Ne mozemo mi bez sranja. Ali u kakvoj situaciji u klubu i okolnostima docekujemo stogodisnjicu mislim da je ovo proslo ok. O Fukarama i sranjima nemam rijeci. Hvala velikom Dinamu na dolasku. Bice bolje u narednih sto godina sigurno. ;)

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 12 okt 2019, 12:16

Sta su ljudi clanaka objavili na svojoj stranici, svaka im cast, gospodski klub.

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 12 okt 2019, 12:20

MMA075 je napisao/la:Sta su ljudi clanaka objavili na svojoj stranici, svaka im cast, gospodski klub.
Više oni objavili članaka nego mi.Doduše pjesnik jos nije aminovao sta ce se napisati,jer je bio zauzet otvaranjem novog ugostiteljskog objekta u njemu dragoj zgrađevini Merkatoru!
DRŽAVA TUZLA!!

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 12 okt 2019, 13:47

Grohnuli smo ko barake.
Nejedinstveni, niko nikog ne moze, tuga care

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 12 okt 2019, 16:34

Tek sad skonta da je Smajic sam sebi dao gol :D

Velika stete za seljacke.ba sto nisu dobili akreditaciju hehe.

Bosnausrcu9
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 12 okt 2019, 18:44

Dragi moji Slobodaši,
jučerašnja utakmica je bila organizovana u sklopu proslave 100. rođendana našeg voljenog kluba. A to ne znači da je jučer bila proslava rođendana.
Mi rođendan kluba slavimo 30.11.2019. godine!

"FK Sloboda osnovan je 30.novembra 1919. godine. Uspješno egzistira već 99 godina, čime se može pohvaliti mali broj sportskih kolektiva. “Sloboda” Tuzla, baštini sportsku kulturu u našem gradu i kao takvo je iznjedrio na desetine hiljada sportista, trenera i sportskih radnika koji su sa ponosom pronosili širom svijeta ime svoga grada i svoga kluba."

Hvala!

Bosnausrcu9
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 12 okt 2019, 18:47

Dalje, pitam vas, drugovi moji, s kim igramo 30.11.2019.?

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 12 okt 2019, 19:57

Igramo sa slogom :mrgreen:
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 12 okt 2019, 20:04

Aaaj fakat hahahhahahahahha
Jedan grad, jedna ljubav!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gosta.