Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Gazprom Pale??? Ti znaš da Schalke nije Gmbh niti AG niti GmbH & Co KGaA?
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Ma znam , nego sam se neobuzdano zaletio sa nabrajanjima, ruka sama leti
Agieren statt reagieren
Jeste, ipak laički rečeno, ako se ne može iznaći 2-3 mil na platu svakom glavnom igraču, a njih nije 10 nego 2-3, i produžiti ugovor na još 2-3 godine bez smiješnih klauzula i tako odbiti svakog ponuđača da za kikiriki kupi iste, onda nek se zatvori klub i na teren posiju i nek uzgajaju paprike. Ako stvarno ne mogu onda su klubovi u većem kanalu nego što sam mislio. Prepreka ovom je jedino ono kad igrač neće i traži načina da ode ali ne vjerujem da je to tako često. Kad je jedan Reus ostao onda ne vidim drugima da je to neki problem.Pale_Companion je napisao/la:@muamerc
Da ovi ''ostali'' imaju adidas, telekom, alianz, gazprome, aspirine, volksvagene, red bulove, mecene i ostale magnate sa punom financijskom podrškom bilo bi nade u bolju budućnost, ovako će biti jako teško, sudbina za ove ''manje'' je neizvjesna što se tiče glavnih igrača...
3 utakmice za Džaku 
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Ako je mesar Geis dobio samo 5 utakmica za onaj krvnički start koji je lako mogao završiti karijeru Hahna, onda za šutiranje u bulju Xhake je ok tri utakmice kazne. Uostalom gdje je kazna za Niedermayera koji je njega ranije šutnuo bez lopte i išao na očiglednu provokaciju?Zdena04 je napisao/la:3 utakmice za Džaku
Mada u nekim normalnim okolnostima rekao bih i ja da je Xhaka dobro prošao, ne zbog težine samog prekršaja već iz razloga da je skupio popriličan broj kartona u bundesligi, i koškanje sa protivničkim igračima mu nije strano. Ali obzirom da neki kreteni vode sudijsku organizaciju ovo ništa ne treba da čudi.
Agieren statt reagieren
Ne postoji pravilnik koji određuje kaznu na osnovu povrede.
Šta da je Hahn ostao neozlijeđen? Da li bi kazna za Geisa onda trebala biti manja? Šta da se Niedermeyer u toj situaciji teško povrijedio? Da li bi onda kazna trebala biti veća?
Frajer je namjerno udario igrača. Tri utakmice je vic.
Šta da je Hahn ostao neozlijeđen? Da li bi kazna za Geisa onda trebala biti manja? Šta da se Niedermeyer u toj situaciji teško povrijedio? Da li bi onda kazna trebala biti veća?
-
Pale_Companion
- Kontakt:
muamerc je napisao/la:Jeste, ipak laički rečeno, ako se ne može iznaći 2-3 mil na platu svakom glavnom igraču, a njih nije 10 nego 2-3, i produžiti ugovor na još 2-3 godine bez smiješnih klauzula i tako odbiti svakog ponuđača da za kikiriki kupi iste, onda nek se zatvori klub i na teren posiju i nek uzgajaju paprike. Ako stvarno ne mogu onda su klubovi u većem kanalu nego što sam mislio. Prepreka ovom je jedino ono kad igrač neće i traži načina da ode ali ne vjerujem da je to tako često. Kad je jedan Reus ostao onda ne vidim drugima da je to neki problem.
Ne treba baš ovako površno posmatrati ovu problematiku. Jesu novci jedni od najbitnijih faktora ali postoje i druge okolnosti koje kroje karijere igrača.
Švabe se ipak drže nekih racionalnih finansijskih okvira, za mnoge klubove dodatak od 2-3 milijuna na plaću predstavlja izlazak iz istih. Dalje, u nekim klubovima može doći do nazovimo to pobune u svlačionici, gdje i drugi igrači se onda mogu osjetiti ''finansijski zapostavljeno'' i tražiti povećanje plaća jer i oni smatraju da to zaslužuju te na kraju onda dobijamo domino-efekt. Budžet za plaće se formira u predsezonskoj fazi i klubovi ih se generalno rigorozno drže.
Druga stvar je da nekim igračima novac nije na prvom mjestu, već karijera i njen pravilni i logični razvoj. Već je poznata svima floskula da igrač ima samo jednu karijeru i da želi nabolje izvući iz nje. Evo recimo uzimimo Yunuza Malija iz Mainza, on je trenutno njihov ''glavni'' igrač. Može njemu Heidel povećavati primanja koliko želi odnosno koliko može ali Mali će sasvim sigurno napraviti transfer za sezonu-dvije, jer želi da se okuša u nekom ''jačem'' klubu, da može na kraju karijere pogledati iza sebe i reći igrao sam tu i tu, osvojio sam to i to... Ista situacija je sad trenutno u Stuttgartu sa Didavijem i Kostićem, a analogno možemo pričati i o Gladbachu i sa Xhakom i Herrmanom, gdje se može očekivati da će ti igrači nekad bližoj budućnosti promijeniti sredinu bez obzira koliko se Eberl trudio da ih zadrži. Uvijek postoji veći od većeg, tako je to. Vrijeme fudbalskih romatničara je davno prošlo...
A i izraz glavni igrač je dosta relativiziran pojam, možemo pričati o igračima koji kroz određen vremenski period pokazaju konstantno dobru formu. Čas jedan igrač se ističe kao nosioc igre, pa se pojavi neko drugi i tako u krug. Eto i Reus kojeg si spomenuo već pomalo stagnira sa formom i razvojem i ima počesto problema sa povredama. Postavlja se pitanje bi li Dortmund pogriješio da je uzeo veliku lovu kada je imao prilike ?
Može se o ovome još dosta pisati, posebice s gledišta bundeslige koja ima specifičnu strukturu kada je u pitanju upravljanje klubom i njihovim finansijama.
Ja lično i ne vidim toliku tragediju ako neki klubovi ne uspiju zadržati svoje ''bitne'' igrače i te kao kompenzaciju za gubitak uzmu dobar novac kojeg dalje investiraju u razna polja. Dosta klubova bundeslige se oslanja na dobar skauting te kvalitetan domaći pogon u vidu akademija za mlade igrače.
Agieren statt reagieren
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Zdena04 je napisao/la:Ne postoji pravilnik koji određuje kaznu na osnovu povrede.
Ne postoji pravilnik na temelju povreda, ali je rezultat tih startova (povreda) o kojima se sudi jedna od presudnih činjenica, džabe što nisu u pravilniku ali to je tako.
A ovo ŠBBKBB su teme u kojima nerado učestvujem.
Agieren statt reagieren
Svaki namjerni udarac ima za cilj povredu igrača. Navest ću slučaj Jones-Reus. Namjerno je stao na nogu Reusa (smatralo se da povreda te noge još nije bila dovoljno sanirana). Jones je kasnije, na osnovu video materijala (iako i to još uvijek nije pravno regulisaono u BL) dobio 6 utakmica kazne. Svako je tad rekao to je OK a sad mnogi pravdaju postupak ali i kaznu Xhake jer ga je Niedermeyer prvi zakačio.
Licemjerstvo na sve strane.
Licemjerstvo na sve strane.
- Konigsblau
- Kontakt:
Zato je Džaka "kažnjen" od strane kluba! Kazna je uplaćivanje nešto para u dobrotvorne svrhe. Hehehe..
Wir leben dich Schalke 04!
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Ali nije ista povreda ako nekom karikiram lupiš šamar ili ideš nekome koljeno, zblob ili nogu da ozlijediš/slomiš. Po meni takve stvari treba distancirati, kazniti naravno ali svaku po ''zaslugama''. Postoje valjda te kategorije nesportskih ponašanja
. Ja ne branim Xhaku, zaslužio je kaznu i čak da je dobio i više utakmica ne bi se smio buniti, ali opet smatram da i nije baš start za zatvora kako ga neki žele predstaviti.
Jones je bio poznati divljak koji je često sranja pravio.
@kongisblau
Morao je uplatiti 20 000 eura u dobrotvorne svrhe što je i uradio. Moguće još i da ga je i Eberl pošteno našamarao u svlačionici.
Jones je bio poznati divljak koji je često sranja pravio.
@kongisblau
Morao je uplatiti 20 000 eura u dobrotvorne svrhe što je i uradio. Moguće još i da ga je i Eberl pošteno našamarao u svlačionici.
Agieren statt reagieren
Slažemo se.
Još samo da napišem nešto o novčanim kaznama. Koliko ja znam, svaki crveni karton igrača ima za posljedicu novčanu kaznu od strane kluba.
20k evrića je, vjerovatno, jedna sedmična plata Xhake.
Još samo da napišem nešto o novčanim kaznama. Koliko ja znam, svaki crveni karton igrača ima za posljedicu novčanu kaznu od strane kluba.
20k evrića je, vjerovatno, jedna sedmična plata Xhake.
Šta ova dvojica ovo lupaju?
Kažu Niedermeyer, a ja kao u bunilu prevrćem kolo Bundeslige, znam da je Stuttgart Vukove porazio već ranije.
Niemeyer bagro, Niemeyer, Peter Niemeyer, ne Georg Niedermeyer.
Kažu Niedermeyer, a ja kao u bunilu prevrćem kolo Bundeslige, znam da je Stuttgart Vukove porazio već ranije.
Niemeyer bagro, Niemeyer, Peter Niemeyer, ne Georg Niedermeyer.
Lapsus. Igračina i jedan i drugi. 
-
Pale_Companion
- Kontakt:
xhaka je jedna razmazena balkanska piz.a kojeg su odgojili nepismeni roditelji i koji pati od kompleksa manje vrijednosti...trebao je 7-8 utakmica dobit najmanje pa nek svoj primitivizam prosipa po urosevcu i slicnim vukojebinama...
da ali schalke i doofmund imaju potencijal da postabnu veliki klubovi tj krema fudbala jer iza tih klubova stoje milioni navijaca dok iza neverkuzena stoji par hiljada i potencijal tog kluba da postane ozbiljan evropski klub je daleko manji od nule....klubovi tipa sappa,golfa ,levera i uskoro rb su najveca bolest bundeslige ...kraljttbvb je napisao/la:Po toj logici onda bi svi trebali stagnirati i da nekako ostane sve kako jeste. Sta ima veze sto neko ulaze svoju lovu i pravi sebi igracku?
Ako cemo traziti dlaku u jajetu, onda nijedan klub (medju njima i SO4 i BVB) kad je osnivan nije imao tradiciju, svi su krenuli od nule
To Gruezi, samo u kost, nema labavo 
@gruezi
Nisam siguran što tebe zapravo muči - jel to što klubovi dolaze iz malih sredina pa nemaju navijačku bazu, ili to što korporacije/vlasnici koporacija ulažu značajan novac u njih?
Nisam siguran što tebe zapravo muči - jel to što klubovi dolaze iz malih sredina pa nemaju navijačku bazu, ili to što korporacije/vlasnici koporacija ulažu značajan novac u njih?
nemuci mene nista stari nego sam naveo da je najveca bolest bundeslige i razlog zasto ona nije i vjerovatno nikada nece biti najjaca na svijetu je taj sto ove superjake kompanije pumpaju pare po malim sredinama u klubove koji nikad nisu bili apsolutno nista i ciji potencijal da postanu vise od nista je ravan nuli...tj zasto pumpati pare u leverkusen ,wolfsburg ,hoffenhaim pored herthe ,frankfurta,hsv,werdera sttutgarta ,dresdena ,nurnberga gdje je potencijal da se klub razvije i postane veliki jedno milion puta veci..sta mislis recimo kome bi bilo lakse privuci vrhunskog igraca , jednoj herthi koja dolazi iz velegrada ili jednom leveru koji dolazi iz selendre...ili recimo da jedna hertha potrosi 50 milki za nekog vrhunskog igraca oni bi te pare vratili u roku od par mjeseci prodajom dresova dok leverkusen to nebi mogao vratit za 15 godina jer dresove nema ko kupit...a sto se tice klubova iz malih sredina(za njemacke uslove) tipa kaiserslautern,freiburg ,gladbach, karlsruhe protiv njih nemam apsolutno nista cak sta vise simpaticni su mi,,,ledar je napisao/la:@gruezi
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.