Malo ovako gledam nas sastav prije ove utakmice sa Sirokom i nije mi bas jasno na cemu temeljimo ovoliki optimizam, sad ovako objektivno kazem bez one nase euforije. Jesmo dobili zadnje utakmice bez puno problema, ali te ekipe nisu u rangu Sirokog. Na golu nesigurni Plakalo, lijevog beka nemamo nikako za ovu utakmicu, sto ce nam ograniciti Dulju odmah, jer nema super brzog Almira iza sebe da se nadopunjuju onako kako smo navikli u zadnje vrijeme. Vezni red nam cine Rustem i Dzemica, postovanje obojici, ali prosle godine kad smo izgubili dole u veznom redu smo imali Cimirota, Radovca i Milosa. Puno bolje nego sad, zar ne? Ikande, Alispahic, Radovac, svi u nekim problemima, a sve fini veznjaci koji bi nam puno znacili. Nadam se da ce Mesa dole dobiti priliku da pokaze da jos moze, puno se prica o tome kako je zalijecio povredu i da na treninzima razbija, e pa volio bih vidjeti malo toga u listici. Meni bi i bod bio dosta, pobjeda bi naravno bila fantasticna zbog 1000 sto fudbalskih, sto nefudbalskih razloga, ali ne treba sad kukati ako ne dobijemo. U slucaju poraza bit ce depresije, jer znam nas kad ovako poletimo..
Bahati, bahati Željkan!
1946