FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

harinjo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la harinjo » 22 mar 2010, 23:55

Vallter je napisao/la:
BlueSharks je napisao/la:
1921 je napisao/la:6.500 je broj postavljen radi novinara, da u svojim izvjestajima mogu napisati tacan broj posjetioca.
svi odlicno znamo da je posjecenost ove sezone na Grbavici veca od Partizanove, Dinamove.. u prosjeku vecem od 6.500 posjetioca po utakmici

jedino Zvezda ima vecu posjecenost u regionu od nas.
hajde sada, svima lijep sportski pozdrav do sabaha.
Kakav ba Dinamo, oni su u rangu sa Laktašima što se tiče posjete, Partizan je malo bolji, oni se nadmeću sa Tuzlanskom Slobodom ;)
Evo malo sam gledo po sajtovima posjecenost...
Dinamo 4500 (iznenadio sam se kad sam vidio :D )
Hajduk 5000
Partizan 5500
Buducnost 3500
Mi smo 7500 (i vise :D )

Jedino nisam mogo naci posjecenost na CZ tekmama ali eto...

aBd sutra pobjeda... broj golova nije bitan sto vise to bolje :D
jest drug ali ti znaš koliki je beograd i koliko c z ima navijača :?:

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 23 mar 2010, 00:07

Vallter je napisao/la:
BlueSharks je napisao/la:Kakav ba Dinamo, oni su u rangu sa Laktašima što se tiče posjete, Partizan je malo bolji, oni se nadmeću sa Tuzlanskom Slobodom ;)
Evo malo sam gledo po sajtovima posjecenost...
Dinamo 4500 (iznenadio sam se kad sam vidio :D )
Hajduk 5000
Partizan 5500
Buducnost 3500
Mi smo 7500 (i vise :D )

Jedino nisam mogo naci posjecenost na CZ tekmama ali eto...

aBd sutra pobjeda... broj golova nije bitan sto vise to bolje :D
Mislim da to nije tačno. Ne mogu se sad sjetiti gdje sam gledao te posjete ove sezone, al sjećam se kako je izgledalo. Zvezda je bila prva, posjeta oko 17.000. Željo drugi oko 9.000 i Borac treći. Čuj Dinamo 4.500, grohotom se smijem. Pa gledao sam Mamića kad izjavljuje nešta u ovom kontekstu "Nije niko ovdje lud, svi vidimo da na Maksimir dolazi nekoliko stotina navijača, a zbog čega vi novinari pišete 2-3000 nzm"

PS
Zna da ovo nije za teme, al ako neko zna može li mi reći je li RAK nadležan za web-portale. :?: :roll:
Strauss Junior

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 23 mar 2010, 00:14

Ispravka, CZV 14.000 prosjek je bio. A RAK bi po svim mogućim pravilima,parametrima i logici trebao da bude nadležan za web portale, ali je fazon što je većina portala "na divljaka" :D
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

otok
Kontakt:

Post Postao/la otok » 23 mar 2010, 00:16

zvezda na sjeveru ima navijaca koliko zeljo na utakmici

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 23 mar 2010, 00:22

otok je napisao/la:zvezda na sjeveru ima navijaca koliko zeljo na utakmici
Uuuuuuuuuu, kakva informacija. Kako je samo velika ta Zvezda i njeni navijači! Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuu, ooooooooooooooooohhhhhh. Imaš li kakvih klipova tog sjevera da zajedno masturbiramo?
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 23 mar 2010, 00:27

tanzla je napisao/la:Ispravka, CZV 14.000 prosjek je bio. A RAK bi po svim mogućim pravilima,parametrima i logici trebao da bude nadležan za web portale, ali je fazon što je većina portala "na divljaka" :D
Nadam se da si upravu. Ja koji ne volim nikakve obaveze, natjeraću sam sebe da se raspitam o tome i da prijavim taj "divlji" portal. Eto dokle je došlo. Ne mogu vjerovati da može postojati portal koji tako huška na nerede i mržnju. Izvini bb što sam skrenuo sa teme :!:
Strauss Junior

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 23 mar 2010, 01:14

svaka cast... de mi reci koliko stanovnika ima beograd?
BRAVE HEART 1979-2005

vjeran1987
Kontakt:

Post Postao/la vjeran1987 » 23 mar 2010, 01:19

i mi bi imali kad bi tribina bila drugog oblika ;) i jos samo poredenje broja stanovnika i mi smo tu cak ispred :D znaci dolina je vrh

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 23 mar 2010, 01:26

Ulaz na domace utakmice Zvezde je slobodan tako da se ne treba cuditi broju

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 23 mar 2010, 01:39

pazzarac je napisao/la:Ulaz na domace utakmice Zvezde je slobodan tako da se ne treba cuditi broju
Sad nađoh da su prodavali sezonske karte za ovu sezonu, koje su duplo jeftinije od onih na Grbavici(godišnja za sjever 20 KM).
Jučerašnji trening ŽELJE.
http://www.youtube.com/user/FKZeljeznic ... 64lnDDeK0Q
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 23 mar 2010, 02:04

Vraća se Kerla, Bogičević i Višća sigurno ne igraju

Prvi od dva po­lu­fi­nal­na du­ela Ku­pa BiH pro­tiv Zrinj­skog sa­ra­jev­ski Že­lje­zni­čar igra ve­če­ras na Grba­vi­ci, s po­čet­kom u 18 sa­ti.

- Za uta­kmi­cu Ku­pa pro­tiv Zrinj­skog ne­će va­ži­ti go­diš­nje i po­lu­go­diš­nje ula­zni­ce - sa­op­štio je ju­čer di­re­ktor «pla­vih» Dže­la­lu­din Mu­ha­re­mo­vić, do­dav­ši da će u pro­da­ju bi­ti pu­šte­no oko 6.500 ula­zni­ca.

Mu­ha­re­mo­vić je svo­je pri­sus­tvo pre­si­ci održa­noj ju­čer na Grba­vi­ci po­vo­dom ve­če­raš­njeg me­ča pro­tiv Mos­ta­ra­ca, is­ko­ris­tio i da se za­hva­li Zrinj­skom na vrlo ko­rek­tnom do­če­ku pro­te­kle ne­dje­lje, ka­da su «pla­vi», u okvi­ru 19. ko­la Pre­mi­jer li­ge BiH igra­li Pod Bi­je­lim bri­je­gom.

Na­kon te­hni­čkih de­ta­lja ko­je je sa­op­štio Mu­ha­re­mo­vić, ri­ječ je uzeo stra­teg «pla­vih» Amar Osim.

- Čeka­ju nas dvi­je te­ške uta­kmi­ce u Ku­pu pro­tiv Zrinj­skog. Ove se­zo­ne smo s njim u prven­stvu igra­li dva pu­ta ne­ri­je­še­no, i to do­vo­ljno go­vo­ri o uje­dna­če­nos­ti dvi­je eki­pe. Što se ti­če re­zul­ta­ta, vje­ro­va­tno će to bi­ti s ne­kom mi­ni­mal­nom ra­zli­kom, ako je uop­šte bu­de - ka­zao je Osim.

Si­tu­aci­ja u «pla­vom» ta­bo­ru, ka­da je igra­čki ka­dar u pi­ta­nju, mo­gla bi do­bi­ti pro­la­znu ocje­nu.

- Si­gur­no ne­ma Viš­će, ko­ji još uvi­jek ni­je spre­man i Bo­gi­če­vi­ća, ko­ji je u Ku­pu ove se­zo­ne već igrao u dre­su Mo­dri­če. Še­hić je pod ma­lim zna­kom pi­ta­nja, zbog la­kše ozlje­de ru­ke ko­ju je za­ra­dio u ne­dje­lju u Mos­ta­ru, ali mi­slim da bi on mo­rao igra­ti.

Ne­dos­ta­tak Bo­gi­če­vi­ća na­do­mje­šten je po­vrat­kom Ker­le, ko­ji je odra­dio su­spen­zi­ju od dva me­ča ka­zne zbog crve­nog kar­to­na u Ši­ro­kom Bri­jeg, u 17. ko­lu. A, u eki­pu se, pot­vrdio je to i Osim, vra­ća Alen Me­ša­no­vić, prvi stri­je­lac li­ge.

- Me­ša­no­vić je u Mos­ta­ru po­čeo na klu­pi. Ni­je ni­ka­kva ozlje­da u pi­ta­nju, je­dnos­ta­vno, pro­ci­je­nio sam da nam je po­tre­bni­ji u prvom me­ču po­lu­fi­na­la Ku­pa. On si­gur­no igra
- ka­zao je Osim.

Što se pro­ti­vni­ka ti­če, stra­teg Že­lje­zni­ča­ra ubi­je­đen je da ve­če­ras na Grba­vi­ci ne­će is­trča­ti u sas­ta­vu u ko­jem su po­če­li u ne­dje­lju.

- Ne­će si­gur­no. Jo­vić će ne­što mi­je­nja­ti. Na­ra­vno, ne znam šta, to mo­ra­te pi­ta­ti nje­ga.

Pro­te­klih ne­ko­li­ko uta­kmi­ca Že­lje­zni­ča­ra, igra­či odlu­ke bi­li su u pra­vi­lu de­sni bo­čni igra­či... Pro­tiv Zvi­jez­de je po­ga­đao Ši­mić, pro­tiv Zrinj­skog Ba­jić, ko­ji bi i su­tra tre­bao na is­tu po­zi­ci­ju...

- Ob­zi­rom da nas ho­će s tim de­snim bo­čnim, mo­žda i Me­ša­no­vi­ća su­tra sta­vim na de­sni bok - na­smi­jao se Osim.

E. B.

Po­po­vić od prve?!

Ni­je is­klju­če­no da su­traš­nji meč u dre­su «pla­vih» od prve mi­nu­te po­čnu Me­ša­no­vić i Po­po­vić u tan­de­mu, što do sa­da ni­je bio slu­čaj. No, Osim to ni­je že­lio ni pot­vrdi­ti, ni­ti ne­gi­ra­ti.

- Pa naj­bo­lje bi bi­lo da na­zo­vem Dra­ga­na (Jo­vi­ća) i da mu iz­di­kti­ram pos­ta­vu - u ša­li je ka­zao Osim.

Visca el Višća!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 23 mar 2010, 02:08

Osamdesetih je godina u Želji glavnu ulogu igrao Mehmed Baždarević. Bila je to ona čuvena «Osimova Videoton» generacija. Godinama se na Grbavici čeka novi Meša. Prolazile su godine, a Željinim su hramom defilirali anonimusi dovođeni «Od Triglava do Đevđelije». Jedan drugi Mehmed želio je, sanjao je, priželjkivao da igra na Grbavici u Željinoj majici. Prije tri godine Mehmed Alispahić, Ermin Zec i Almir Kmetaš su čekali na potpis ugovora, a dočekali «košaricu». Tadašnji «stručnjaci» sa Grbavice niti su u Zecu i Alispahiću prepoznali prenaglašenu želju da obuku plavu majicu, niti su uočili njihov talent. I maser Halim Lojoj je nakon samo jednog treninga shvatio o kakvim se igračima radi. Ali Lojo je samo masirao, a trgovinom i mešetarenjem oko dovođenja igrača bavili su se drugi. Koliko god su tužni što su im zatvorena vrata Grbavice, Zec i Alispahić su sretni što su danas u HNL. I dok se o Zecu dosta toga napisalo, Alispahić je na neki način bio u Erminovoj sjeni. Njegov gol na Kantridi, najljepši je u proteklom kolu.

Alispahić je za «San» govorio o neostvarenoj želji da dođe na Grbavicu, o ambicijama, reprezentaciji...

Najviše duguje Miralemu Kaziću, bivšem Iskrinom asu, danas menadžeru, savjetniku, starijem bratu i prijatelju Zeca i Alispahića.

- Kazić je najzaslužniji za moj i Erminov uspjeh. On je tugovao sa nama kada nismo ostali u Želji, vjerovao je u nas kada su neki sumnjali. Njemu smo vječno zahvalni. Žao mi je što nismo ostali u Želji, ali nikog ne krivim, možda jednog dana zaigram na Grbavici.

Šibenik će najviše profitirati. Dobio je jeftino prvoklasnu robu, obilježio bugojanski nogometni majdan, kao svoju bazu.

- Kada smo dolazili bilo nam ja važno da igramo, a od uslova da dobijemo stan, platu, hranu... Šibenik će na nama zaraditi milione.
.
.
.

Visca el Višća!

Har3
Kontakt:

Post Postao/la Har3 » 23 mar 2010, 02:26

Neki dan sam bas gledao utakmicu partizana protiv cukarickog cinimi se i komentator je bas spomenuo kako je prosjek na partizanovim utakmicama 2 500 navijaca.

Wert
Kontakt:

Post Postao/la Wert » 23 mar 2010, 06:23

Daj ba vise, zar nije tema Željeničar, boli me briga kolko ima navijaca neki Partizan, Zvezda i ostali komunisti...
Kad imaš novac, svi te vole brate, svi žele s tobom život svoj da prate, kofol ti ime ne blate, a ima ih ko salate, jer fakat pare, pare svima drag si brate!

TMKalifornija
Kontakt:

Post Postao/la TMKalifornija » 23 mar 2010, 07:10

Wert je napisao/la:Daj ba vise, zar nije tema Željeničar, boli me briga kolko ima navijaca neki Partizan, Zvezda i ostali komunisti...
hehehe :D

zanimljivo je znat kolko imamo navijaca po utakmicu, aBd jedan dan ce Zeljeznicar imat pun stadion kad smo god domacin, I onda cemo imat najbolji broj navijaca po utakmicu u nasu regiju :D

Amar_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Amar_TM87 » 23 mar 2010, 08:10

theM87 je napisao/la:
PIRKE33 je napisao/la:Osim: Utakmica između Sarajeva i Želje može odlučiti prvaka BiH

poslije ovoga ce te se samo sjecati trenutne euforije..... :D :D .....
iskreno ja bih volio da ova tekma odlucuje prvaka........
sjeti se zubanovica zar vam treba to opet hahahaha
Mozda bude sad Mesadan ili mozda Lazardan ili mozda Sehadan ili....... :lol: :lol: :lol: :lol:

theM87
Kontakt:

Post Postao/la theM87 » 23 mar 2010, 08:18

Amar_TM87 je napisao/la:
theM87 je napisao/la:
PIRKE33 je napisao/la:Osim: Utakmica između Sarajeva i Želje može odlučiti prvaka BiH

poslije ovoga ce te se samo sjecati trenutne euforije..... :D :D .....
iskreno ja bih volio da ova tekma odlucuje prvaka........
sjeti se zubanovica zar vam treba to opet hahahaha
Mozda bude sad Mesadan ili mozda Lazardan ili mozda Sehadan ili....... :lol: :lol: :lol: :lol:
ma plakace opet kako god :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I ovaj zivot tebi darujem neka bude zauvijek!!! the ' ❶❾❽❼

WeLLy
Kontakt:

Post Postao/la WeLLy » 23 mar 2010, 08:39

Zamisljam samo korteo prema Kosevu 10 000...... :!:

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 23 mar 2010, 08:44

A sto ste uhvatili furseta sa pobjedom na AFH, titulom, duplom krunom, proslavom i sta sve ne jos. Polako, pred nama je jos 11 kola i svasta se moze desiti. Samo lagano, utakmicu po utakmicu!
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 23 mar 2010, 08:44

Navijači adut Željezničara
Mešanović se vraća u prvi tim, bez Bogičevića, Stanića i Višće

Iako je Željezničar u gostima remizirao s aktuelnim prvakom BiH Zrinjskim, trener "Plavih" Amar Osim više žali za propuštenom pobjedom nego što se raduje bodu na teškom gostovanju.

- Imali smo prilike da iskoristimo slabosti Zrinjskog, ali nismo uspjeli. Dva puta smo igrali neriješeno u prvenstvenim utakmicama, tako da očekujem da će biti neizvjesno i u duelima Kupa - smatra Osim.

Adut Željezničara bit će navijači, koji su u dvije prvenstvene utakmice napunili Grbavicu i dali veliku podršku ekipi, pa se očekuje da će i danas stadion biti ispunjen.

Na utakmici u Mostaru Osim je odlučio odmarati najboljeg strijelca ekipe Alena Mešanovića, koji će danas biti u početnom sastavu.

- Alen je u godinama, logično je da ne bi mogao u tri dana odigrati dvije jake utakmice, pa smo procijenili da je ovako najbolje - kaže Osim.

U konkurenciji za tim bit će Semir Kerla, koji je odradio kaznu zbog crvenog kartona u Širokom Brijegu, dok pravo nastupa nema Jadranko Bogičević, jer je u Kupu igrao za Modriču. Višća se još nije oporavio, neće biti ni bolesnog Stanića.

Golman Šehić dobio je udarac u lakat, no kapiten Željezničara bit će spreman za utakmicu sa Zrinjskim.

Amar Osim iznenadio je trenera Zrinjskog Dragana Jovića sastavom u Mostaru.

- Ne bih rekao da je neko nekoga iznenadio, jer se previše poznajemo i znamo sa čim raspolažemo. Zrinjski će biti sigurno u drugačijem sastavu nego u nedjelju, a i mi ćemo. Već sada znam 11 igrača koji će nastupiti, ali neću reći - govori trener "Plavih".

Ne važe sezonske karte

Za današnju utakmicu neće važiti godišnje i polugodišnje ulaznice, a cijene karata bit će 5 KM (južna tribina), 8 KM (sjever) i 15 maraka (zapad).

Sve veći broj gledalaca na utakmicama Želje stvorio je velike probleme pri ulazima, posebno na južnu tribinu gdje hiljade navijača ulaze na jedan ulaz. Direktor kluba Dželaludin Muharemović objasnio je kako MUP i zaštitarska agencija zahtijevaju takav način pristupa zbog sigurnosne situacije.

Željezničar - Zrinjski

Stadion Grbavica u Sarajevu. Početak u 18 sati. Sudija: Tomislav Čuić (Tomislavgrad). Pomoćnici: Nikica Tomas (Drinovci), Anto Sučić (Novi Travnik). Delegat: Ferid Čovčić (Goražde).

ŽELJEZNIČAR: Šehić, Bajić (Šimić), Radovanović, Kerla, Mešić, Ćulum, Bučan, Svraka (H. Bešlija), Mešanović, Bekrić, M. Bešlija. Trener: Amar Osim.

ZRINJSKI: Hadžić, Marković, Šunjić, Ivanković, Žuržinov, Selimović, Afedzi, Musa, Stojanović, Bobi, Kordić. Trener: Dragan Jović.

ABA3.ba
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.