Postao/la bistrikboy » 23 mar 2010, 08:44
Navijači adut Željezničara
Mešanović se vraća u prvi tim, bez Bogičevića, Stanića i Višće
Iako je Željezničar u gostima remizirao s aktuelnim prvakom BiH Zrinjskim, trener "Plavih" Amar Osim više žali za propuštenom pobjedom nego što se raduje bodu na teškom gostovanju.
- Imali smo prilike da iskoristimo slabosti Zrinjskog, ali nismo uspjeli. Dva puta smo igrali neriješeno u prvenstvenim utakmicama, tako da očekujem da će biti neizvjesno i u duelima Kupa - smatra Osim.
Adut Željezničara bit će navijači, koji su u dvije prvenstvene utakmice napunili Grbavicu i dali veliku podršku ekipi, pa se očekuje da će i danas stadion biti ispunjen.
Na utakmici u Mostaru Osim je odlučio odmarati najboljeg strijelca ekipe Alena Mešanovića, koji će danas biti u početnom sastavu.
- Alen je u godinama, logično je da ne bi mogao u tri dana odigrati dvije jake utakmice, pa smo procijenili da je ovako najbolje - kaže Osim.
U konkurenciji za tim bit će Semir Kerla, koji je odradio kaznu zbog crvenog kartona u Širokom Brijegu, dok pravo nastupa nema Jadranko Bogičević, jer je u Kupu igrao za Modriču. Višća se još nije oporavio, neće biti ni bolesnog Stanića.
Golman Šehić dobio je udarac u lakat, no kapiten Željezničara bit će spreman za utakmicu sa Zrinjskim.
Amar Osim iznenadio je trenera Zrinjskog Dragana Jovića sastavom u Mostaru.
- Ne bih rekao da je neko nekoga iznenadio, jer se previše poznajemo i znamo sa čim raspolažemo. Zrinjski će biti sigurno u drugačijem sastavu nego u nedjelju, a i mi ćemo. Već sada znam 11 igrača koji će nastupiti, ali neću reći - govori trener "Plavih".
Ne važe sezonske karte
Za današnju utakmicu neće važiti godišnje i polugodišnje ulaznice, a cijene karata bit će 5 KM (južna tribina), 8 KM (sjever) i 15 maraka (zapad).
Sve veći broj gledalaca na utakmicama Želje stvorio je velike probleme pri ulazima, posebno na južnu tribinu gdje hiljade navijača ulaze na jedan ulaz. Direktor kluba Dželaludin Muharemović objasnio je kako MUP i zaštitarska agencija zahtijevaju takav način pristupa zbog sigurnosne situacije.
Željezničar - Zrinjski
Stadion Grbavica u Sarajevu. Početak u 18 sati. Sudija: Tomislav Čuić (Tomislavgrad). Pomoćnici: Nikica Tomas (Drinovci), Anto Sučić (Novi Travnik). Delegat: Ferid Čovčić (Goražde).
ŽELJEZNIČAR: Šehić, Bajić (Šimić), Radovanović, Kerla, Mešić, Ćulum, Bučan, Svraka (H. Bešlija), Mešanović, Bekrić, M. Bešlija. Trener: Amar Osim.
ZRINJSKI: Hadžić, Marković, Šunjić, Ivanković, Žuržinov, Selimović, Afedzi, Musa, Stojanović, Bobi, Kordić. Trener: Dragan Jović.
ABA3.ba
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua