Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

badel62
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la badel62 » 16 dec 2016, 16:27

Nek smo uzeli u inat ovim pljuvačima koji nakon jedne cetvrtine mogu pisati takve stvari. I da nisu dali ni jedan kos trebamo ih podrzati,i da su izgubili trebamo ih podrzati,ne znam kakav je smisao takvog ponizavanja momaka od 18 godina a na kraju vam se po*eru usta.
Mi sad govorimo jedva uzeli Izrael a taj Izrael igrao egal sa spancima,uzeli Fince 20 razlike itd. Komentari Izraelaca su sljedeci: Ma bolji su od nas, čim su se uozbiljili preokrenuli su itd itd. Tako da vratiti se sa -17 na +5 je za svaku pohvalu.
FK Sarajevo !

badel62
Kontakt:

Post Postao/la badel62 » 16 dec 2016, 16:29

Federer17 je napisao/la:Preskakao sam ljude u dzamiji da izadjem sto prije i ulazim u taxi (da lafo ranije dodjem), cekao covjeka dobrih 20-ak minuta. :lol: Izgubio se covjek. Htio Bgmi da udjem u frizerski salon tu pored i trazim pass od wirelessa, ali baterija bila na izmaku.. :lol:

Kakav Biberovic ba, ne bi mogao spustiti loptu koliko je spor. Nedostatak snage, eksplozivnosti, iskustva (itd.) da ne spominjem.

@rio, ma drugo su ova 'djeca'. Donijeli su nam nesto sto nismo mogli ni sanjati, kvalitetom imamo razloga da se, koliko-toliko, opet nadamo (pa sta Bog dadne :D). Da mislim da su antitalenti, kakve igrace smo cesto znali slati na prvenstva, ne bih se vjerovatno ni blizu toliko nervirao.
Ja u toku hutbe upalio stream, nisam mogao izdrzati :D :D
FK Sarajevo !

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 16 dec 2016, 16:32

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 14 mar 2020, 18:25, ukupno mijenjano 1 put.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 16 dec 2016, 16:57

Ali zato ce protiv nas za dva dana da budu, a la Izrael danas hahah :D
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Tarik91
Kontakt:

Post Postao/la Tarik91 » 16 dec 2016, 16:59

newton_heath_lyr je napisao/la:
Tarik91 je napisao/la:Dosao kuci sa ispita vidim svi dizu pobjedu kao najsladza/najbolja ikada. Kad se svi ustizu ja mislio da smo litvaniju pobjedili!
Nakraju ispade Izrael..!?Gubili smo sa 20 poena onda jedva i dobili...!?Kakvo cemo onda igrati protiv ovih drugih to samo Bog zna...
Pao na ispitu vjerovatno.
Ne pismeni ispit nezna se jos rezultata.. ;)

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 16 dec 2016, 17:09

Tarik91 je napisao/la:
newton_heath_lyr je napisao/la:
Tarik91 je napisao/la:Dosao kuci sa ispita vidim svi dizu pobjedu kao najsladza/najbolja ikada. Kad se svi ustizu ja mislio da smo litvaniju pobjedili!
Nakraju ispade Izrael..!?Gubili smo sa 20 poena onda jedva i dobili...!?Kakvo cemo onda igrati protiv ovih drugih to samo Bog zna...
Pao na ispitu vjerovatno.
Ne pismeni ispit nezna se jos rezultata.. ;)
Ako se NEZNA, onda si uzalud polagao :rol:

Da se osvrnem na utakmicu. Fino drugo poluvrijeme, ali ono što sam vidio u prvom, te u finišu utakmice od Džanana Muse, nikako me ne raduje. Nekako mi je izgubljen. S druge strane Gegić odigrao vrhunski kada se lomio meč, uff da mu je još šut, kakav bi to igrač bio.
Sani - Marić (u pojedinim trenucima se gubio) :tokralju:
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 16 dec 2016, 19:08

djeca su u drugom pol pokazala najbolju igru, il mozda tu negdje, dobili pol sa 17 razlike, a da nije bilo katastrofalnog prvog pol, bila bi ovo ocigledno lagana i ubjedljiva pobjeda, no mozda je djeci upravo ovo i trebalo, prvo da vide da moraju igrat maximalno ozbiljno, bez obzira ko je protivnik, odnosno na ime istog, a drugo, vjerujem da ce ova pobjeda mnogo podici moral u svlacionici i da je na osnovu istog sve moguce (u pozitivnim smislu).. poslujte izjave Dzanana i selektora Pandze

rekao sam da Sani i Njegos nisu na optimalnom nivou, doduse Njegos je to sam rekao, a Sani na pripremnim nije dobro izgledao, odnosno, smatrao sam da ce mu biti potrebno par tekmi da dodje na svoje, jer mi bez njegovih najboljih igara, kao i Njegosevih, tesko da mozemo otic do kraja, to so se na kraju krajeva pokazalo i u Litvi

medjutim, Sani je odmah danas odigrao sjajno i sada mozemo reci da ce nam nedostajati Njegos, odnosno bili bismo jos jaci s njim, al bar danas poslije ovog sto sam vidio, mislim da djeca mogu i bez njega otic do kraja, ipak su to djeca, ko je realno vidio nas kao osvajace EP u Litvi, niko, pa ni mi

mnogo raduje to sto su i neki drugi mimo Dzanana i Sanija, doprinijeli poenima, npr Maric (14), Talic (11), Gegic (14), Antunovic (12), pa ako se njihova produkcija nastavi i u nastavku EP, mislim da se itekako imamo cemu nadat

normalno, vjerujem da ce se ovaj nedopustiv broj tehnickih pogresaka smanjit, nisam bas upratio koliko smo imali, al bas puno ih je bilo, al cim smo dobili drugo pol 17 razlike, znaci da je broj istih smanjen i da smo po tom pitanju odigrali bolje

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 16 dec 2016, 19:37

Dati u jednoj četvrtini(zadnjoj) 35 koševa protiv solidnog protivnika je stvarno nešta.
Mislim da nam je poslje ovog povratka lakše ući u slijedeće utakmice.

UserNAME2
Kontakt:

Post Postao/la UserNAME2 » 16 dec 2016, 21:18

Svaka cas momci i selektore za drugo poluvrijeme, sa onakvom igrom imamo se cemu nadati, i to bez muse koji je odigrao vrlo losu utakmicu za njega a tome su sigurno doprinijele i sudije koje nisu nista svirale nad njim a konstantno je imao 2,3 agresivna igraca na sebi.. Nebi se iznenadio da izrael sutra uzme latviju dvocifrenom razlikom ona troica pucaju odakle stignu a konstatno igraju s 4 niska igraca.
Cini se ni da litvanija nije nista posebno tako da mislim da cemo sutra pucati od samopuzdanja i uzeti litvance opet,,, hahah kako to zvuci bosna da dere litvaniji u svim kategorijama u njihovom spportu, a one negativce od danas i njihove komentare necu ni spominjati sramota!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 dec 2016, 21:33

UserNAME2 je napisao/la:Svaka cas momci i selektore za drugo poluvrijeme, sa onakvom igrom imamo se cemu nadati, i to bez muse koji je odigrao vrlo losu utakmicu za njega a tome su sigurno doprinijele i sudije koje nisu nista svirale nad njim a konstantno je imao 2,3 agresivna igraca na sebi.. Nebi se iznenadio da izrael sutra uzme latviju dvocifrenom razlikom ona troica pucaju odakle stignu a konstatno igraju s 4 niska igraca.
Cini se ni da litvanija nije nista posebno tako da mislim da cemo sutra pucati od samopuzdanja i uzeti litvance opet,,, hahah kako to zvuci bosna da dere litvaniji u svim kategorijama u njihovom spportu, a one negativce od danas i njihove komentare necu ni spominjati sramota!
Da su malo visociji ova ekipa Izraela bi bila stvarno hebena, vecinom su to decki iz dobrih klubova, ovako su osudjeni samo da idu na sut.

UserNAME2
Kontakt:

Post Postao/la UserNAME2 » 16 dec 2016, 21:38

PerryFred je napisao/la:slika

Litvanci :mrgreen:
krenuli ljudi na zagrijavanje valjalo im je cekati jos petnestak minuta :D :D

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 16 dec 2016, 23:06

Istina, nisam gledao današnju tekmu, samo sam pratio rezultat, ali evo koliko sam upratio ima tu i pozitivnih kao i negativnih strana ovog meča. Naravno da je najpozitivnije to što smo uspjeli slaviti u prvom meču pa ko god bio protivnik. Svaka čast dečkima na pobjedi, ali prije svega na velikom karakteru i zajedništvu koje su pokazali kroz ovaj 'comeback'. Raduje me što smo postigli visok broj koševa pogotovo u drugom poluvremenu i što je dosta naših košarkaša imalo dvocifren broj poena, kao i to što je Sani imao 23 poena jer će on po meni biti prevaga u našoj repci. Svi znamo da će Musa odraditi svoje a kad i Sani odradi svoje, pobjeda je neminovna. S druge strane, 18 izgubljenih lopti kombinovano od Muse i Gegića sigurno nije dobar pokazatelj i tu trebamo tražiti šansu za popravak naše igre. Čitao sam 'play by play' i u jednu ruku mi je drago što nisam gledao zadnje minute regularnog dijela i produžetke. To je sigurno bilo za infarkta. Danas smo imali sreće koju smo ruku na srce i zaslužili, ali opet smo protivnika vratili u igru kad smo ga trebali dotući. Uglavnom, pobjeda je najbitnija i ova pobjeda će puno donijeti na samopouzdanju naše ekipe. Sutra očekujem tvrdu, ali i lakšu utakmicu od ove današnje. Nama ne odgovaraju ove tranzicijske ekipe sa dosta brzom igrom i koje se baziraju na vanjskom šutu. Litva ipak voli više 'igrati' košarke pa će i nama s tog aspekta biti lakše u fizičkom smislu jer još jedna 'luda' utakmica nam najmanje treba u ovom trenutku. Sretno momci sutra do pobjede.
Mes Que Un Club

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 17 dec 2016, 02:37

Iz ove prve utakmice je bitna samo pobjeda i pouka da za svaki kos u svakoj utakmici treba uloziti maksimalne napore. Sve ostalo treba zaboraviti. Generalno ove omladinske selekcije su takve da nikad ne znas sta ocekivati u bilo kojem susretu. Mi smo se danas posteno namucili s Izraelom, a mozda sutra razvalimo 3x jacu Litvaniju. Ni Litvanci danas nisu bili sjajni, sto ne znaci da sutra nece biti. Sto se tice danasnje utakmice, pohvalno je da Musa nece da sili i forsira, ali sam ja ocekivao da potegne kada se lomila utakmica. Lijepo je kad daje loptu nasim plejmejkerima (Gegicu prije svih), ali mislim da je ipak bolja solucija bila da je na 3-4min do kraja zadnje cetvrtine on cesce uzimao loptu i isao na prodore i tako pokusao iznuditi slobodna bacanja (ionako ih najbolje izvodi u ekipi). Vjerovatno je bio i umoran, a i problemi s licnim greskama su sigurno utjecali na sve to. Najveci problem je sigurno (pored ogromnog broja izgubljenih lopti) bio taj defanzivni skok, koji smo uzasno branili. Izrael je znao imati po 3-4 ofanzivna skoka u jednom napadu i redovno su iz toga davali nekakve poene, sto iz igre, sto sa linije za slobodna bacanja. Imamo hendikep u visini i kvaliteti unutrasnje linije, ali je neophodno da se svi ukljuce u taj defanzivni skok, jer su i Musa i Gegic visi i atleticniji od gotovo svih bekova na prvenstvu. Antunovic je mehak na tom skoku, ali je generalno itekako koristan, momak savrseno posprema zicere (samo da ga ne ureknem :mrgreen: ). Maric me bas pozitivno iznenadio, djeluje iznimno snazno i cini se da ima solidnu ledjnu tehniku. Iako je tu bilo nekakvih ispada, promasenih zicera i slobodnih bacanja, ja sam prezadovoljan sa onim sto sam od njega vidio. Nisam bas ovoliki doprinos od njega ocekivao i nadam se da ce nastaviti u takvom ritmu. Meni samo nije jasno koliko je on visok. Po fibinoj stranici (koja uglavnom grijesi u tim stvarima) on ima oko 2m, a i po mnogim nekim stranicama za statistiku je navedena ta visina. Kad su nasi objavljivali spiskove, pisalo je da on ima 205cm, a kad gledam ovu zadnju sliku na kojoj stoji do Kobica (kazu visok 208), Antunovica (oko 208) i Sikirasa (oko 206), on ne izgleda uopste nizi od njih. Momak je rodjen na kraju '98. godine i sigurno da ima sansu da napravi respektabilnu karijeru. Cerkezovic i Talic su imali dosta gresaka i promasenih suteva, ali mislim da nam i oni mogu koristiti kako prvenstvo bude odmicalo. O Campari ne treba trositi rijeci, bez obzira na jednu asistenciju (sto je ipak mizerno za jednog PG-a), mislim da smo svi svjesni da je on najzasluzniji za ovu pobjedu. Pored tri vezane trice, i ona dva mirno izvedena slobodna bacanja na samom kraju su itekako bitna (mozda i najbitnija).
Sretno momcima sutra (ili vec danas :mrgreen: ), iskreno se nadam da ce se broj gresaka i izgubljenih lopti svesti na minimum (da ih bar upolovimo), da cemo popraviti skok i da ce nasi igraci biti maksimalno raspolozeni. Naprijed Bosno i Hercegovino! :bih:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 17 dec 2016, 08:16

U koliko je danas tekma?

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 17 dec 2016, 08:24

На " " сајту " % ? ? са " " ". & " не & """ " $ ¥ " на " " (" ЕП ? АНГТ "), $ је то у $ $ 15 $, " $ " не ' ту " $ (" то је $ $ ? ? $ ' овој " "-"), ? оно % & & " $ % " у $, а ? $ 15-е ? 16-е наравно " нарасту " '.
? $ се то $ $ ? ", ' је пре пуне 2 $ у " 2014/15 на ? АНгТ " $ је " за У-18 " $ ( http://www.euroleague.net/competition/p ... ncode=JT14 ) " " $ 201 '.
$ је " & 16, " & је у ' $ нарастао.
$ ", " " ' ($ ' " са ' "-&), " $ " стао $ $ " ?, " (са & 32), " је опет по " " сајту " 210 ', ? % не $ ", & не у ". $, $ је овај ? ? ' (оно јес ?), но ? " ' " " $ " 206-207 '. Оно % је ", ? за ову $ & $ $, " ", " ту $ " ? простор за $.

Anatomija
Kontakt:

Post Postao/la Anatomija » 17 dec 2016, 09:23

Apaurini spremni za danas.Sretno djeco,obradujte nas. :bih:
Ako vam ide suviše lahko - pogledajte bolje, možda vam ide nizbrdo.

Carpe diem!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 dec 2016, 10:24

FoSte95 je napisao/la:U koliko je danas tekma?
U 12h.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 17 dec 2016, 11:03

Divos je napisao/la:На " " сајту " % ? ? са " " ". & " не & """ " $ ¥ " на " " (" ЕП ? АНГТ "), $ је то у $ $ 15 $, " $ " не ' ту " $ (" то је $ $ ? ? $ ' овој " "-"), ? оно % & & " $ % " у $, а ? $ 15-е ? 16-е наравно " нарасту " '.
? $ се то $ $ ? ", ' је пре пуне 2 $ у " 2014/15 на ? АНгТ " $ је " за У-18 " $ ( http://www.euroleague.net/competition/p ... ncode=JT14 ) " " $ 201 '.
$ је " & 16, " & је у ' $ нарастао.
$ ", " " ' ($ ' " са ' "-&), " $ " стао $ $ " ?, " (са & 32), " је опет по " " сајту " 210 ', ? % не $ ", & не у ". $, $ је овај ? ? ' (оно јес ?), но ? " ' " " $ " 206-207 '. Оно % је ", ? за ову $ & $ $, " ", " ту $ " ? простор за $.
meni to nikad nece biti jasno, o kojem je javasluku rijec. kao da se radio o visegodisnjem procesu pracenja milimetarskog rasta svakodnevno.
uslikas igraca (kao sto i urade pred takmicenje), stavis vagu i mjerac visine. stanes na vagu dok se slikas, odvaga te, a laserom odmjeri i ubiljezi uz sliku kg-cm. nauka jbt!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 17 dec 2016, 11:07

Hoce li biti yt streamova?
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MElloo, TripleThreat, Vaya i 18 gostiju.