FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Bolanos
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Bolanos » 01 dec 2015, 14:08

Zip je napisao/la:slika
Ma mi i Zeljo smo izgleda BH sport :lol: :lol: :lol: Naslovna samo o nama i njima, malo nesto Slobode i Veleza, :urnebes: :clap: :clap:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Alpasinac
Kontakt:

Post Postao/la Alpasinac » 01 dec 2015, 14:09

Kada se več provlači tema stadiona, da i ja nešto kažem. Postoji li mogučnost rušenja Koševa i izgradnja novog stadiona manjeg kapaciteta na istom mjestu gdje je naš stadion trenutno stacioniran ? Veliki sam laik na tome polju, ali po nekog mojoj logici takav projekat bi financijski bio mnogo skuplji od same rekonstrukcije ili izgradnje novog stadiona na drugoj lokaciji?

Svi imamo veliki sentiment prema našem Koševu i sve emociju počinju i završavaju na njemu. Ako se nekada desi da napustimo " tribine ispod porodilišta" želim zastave na pola koplja i dan žalosti ! :mrgreen:

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 01 dec 2015, 14:10

Mi ih odje8ali i odjednom na sve strane naslovi u našu korist... Dramica....

@Sabinho na nulto pitanje nemam odgovor, jer je nulto pitanje jako čudnovato... dedendstrit.
Samo Saraj'vo.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 01 dec 2015, 14:13

Alpasinac je napisao/la:Kada se več provlači tema stadiona, da i ja nešto kažem. Postoji li mogučnost rušenja Koševa i izgradnja novog stadiona manjeg kapaciteta na istom mjestu gdje je naš stadion trenutno stacioniran ? Veliki sam laik na tome polju, ali po nekog mojoj logici takav projekat bi financijski bio mnogo skuplji od same rekonstrukcije ili izgradnje novog stadiona na drugoj lokaciji?

Svi imamo veliki sentiment prema našem Koševu i sve emociju počinju i završavaju na njemu. Ako se nekada desi da napustimo " tribine ispod porodilišta" želim zastave na pola koplja i dan žalosti ! :mrgreen:
Samo rušenje onoliko kompleksa košta... Plus to bi radio CSR, a onda to je u neku ruku i spomenik ZOI '84... tako da što se tiče Koševa jedino je rekonstrukcija realna... Eh sad... Ja i dalje mislim da od stadiona nema ništa, možda nekih nevidljivih ušminkavanja i dotjerivanje travnjaka više nego inače i to je to.
Samo Saraj'vo.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 01 dec 2015, 14:17

Meni je najbolja i najjeftinija opcija Otoka.
Naravno ukoliko se moze otkupiti od opstine NG.Mislim da bi sa jednom ozbiljnom Tanovom ponudom opstinsko vijece prihvatilo prodaju istog,jer im stadion samo donosi troskove.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 dec 2015, 14:19

MortemHz je napisao/la:Hajd slikajte tu stranicu oko stadiona ljubi vas brat
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 01 dec 2015, 14:20

amypitar je napisao/la:Meni je najbolja i najjeftinija opcija Otoka.
Naravno ukoliko se moze otkupiti od opstine NG.Mislim da bi sa jednom ozbiljnom Tanovom pinudom opstinsko vijece prihvatilo prodaju istog,jer im stadion samo donosi troskove.
Tamo gdje se trenutno nalazi stadion fakat nema prostora... Da barem nisu onu džamiju bez veze ondje sagradili nego negdje u naselju, onda bi se moglo... A da ne pričamo o lošem zemljištu, plus preblizu koritu... projekat kada bi se radio po nekim umjerenim standardima bi bio daleko skuplji nego na bilo kojoj drugoj parceli...
Samo Saraj'vo.

Shooter
Kontakt:

Post Postao/la Shooter » 01 dec 2015, 14:21

slika
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.

Safet Susic - Pape!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 dec 2015, 14:23

Hvala Jasko

Alpasinac
Kontakt:

Post Postao/la Alpasinac » 01 dec 2015, 14:24

Slažem se sa @PitarBordo. Po mom mišljenju Otoka je najgora moguća opcija (ako je uopće u razmatranju jer nisam nigdje zvanično pročitao da je Otoka u opticaju). Zbog samog položaja fizički je nemoguće sagraditi četiri tribine koje bi trebale imati kapacitet 15k stolica. Druga stvar je okruženje, vjerski objekat, bazen, korito. Ma ne sviđa mi se Otoka nikako.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 01 dec 2015, 14:25

Kojih crnih 40 000 kapacitet?
Odgovorno tvrdim da se nikad ne bi napunio.
Znaci tekst je notorna laz.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 dec 2015, 14:29

Otoka kao lokacija nije losa, fino je povezana sa saobracajem ali tamo nema dovoljno prostora

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 01 dec 2015, 14:30

Moze li se sta izgraditi na Butmiru, kakav stadion od 10.000 mjesta
Ne mozemo do besvijesti cekati kad ce neko smilovati da renovira Kosevo.Dino spomenu neku lokaciju u Hrasnici.
Ma nek prave bilo gdje,samo da imamo svoj i pristojan stadion.

Alpasinac
Kontakt:

Post Postao/la Alpasinac » 01 dec 2015, 14:32

Za klub i grad kakav je Sarajevo, sve ispod kapaciteta 15 000 stolica je premalo.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 01 dec 2015, 14:34

Slažem se... i Koševo da je natkriveno vjerujte imalo bi daleko bolju posjetu - naravno računajući na rast kluba, tj. poboljšanje igre i svega. Ljeti i početak jeseni, te proljeće - mnogo je će više ljudi doći ako je hlad nego doći i sunčanicu zaraditi... Sve ispod nekih 15.000 za grad od 500.000 stalnih rezidenata je malo.
Samo Saraj'vo.

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 01 dec 2015, 14:34

Zoi nema nista sa stadionom, oni su dobili zetru. Iskljucivi vlasnici stadiona su opstina centar i csr.

Lokacija stadiona je mozda trenutno i najbolja u drzavi za biznis hotele i namjenske sadrzaje tipa teretane, kuglane i slicno. Takodjer ima najbolju lokaciju za hotel jer je smjesten uz cestu koja vodi ka izlazu/ulazu u grad, i ima dobar prilaz za sve vrste vozila manjih, vecih, a centar grada je udaljen 10 min pjeske.
Na onoj povrsini koju sad pokriva stadion mogao bi se napraviti fudbalski stadion i sve ovo a da se ne narusi okolina mada i u samoj okolini ima toliko prostora da se moze praviti sta ko zamisli.
Tuzno je da kada su predstavnici BBI banke isli u opstinu centar da ih pitaju za projekat stadiona i da im pokusaju pronaci investitora na SBFu, isti nisu imali ni studiju izvodljivosti ni biznis plan, nego su rekli pa "imamo mi planove" i pokazali nacrte arhitekte. Dok je ovako nestrucno osoblje u opstini i csru, cisto sumnjam da ce se nesto dramaticno promjeniti.

Da ima imalo pameti u ove dvije ustanove do sada su sa lokaciom na kojoj se nalaze mogli milione uzeti ali njih najveci ekonomski projekat je bio naplata parkinga pred stadionom. Tuzno.
Zadnja izmjena: revolt, dana/u 01 dec 2015, 14:35, ukupno mijenjano 1 put.

ade43
Kontakt:

Post Postao/la ade43 » 01 dec 2015, 14:35

Evander je napisao/la:Kojih crnih 40 000 kapacitet?
Odgovorno tvrdim da se nikad ne bi napunio.
Znaci tekst je notorna laz.
Ma kakvih 40 milki.. To ni u ludilu :o
Da se pravi samo Sarajevu stadion, 15 milja maximalno , i svi sretni.. Da ne moze svakakva bagra ni gledati vala ;)

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 01 dec 2015, 14:39

amypitar je napisao/la:Moze li se sta izgraditi na Butmiru, kakav stadion od 10.000 mjesta
Ne mozemo do besvijesti cekati kad ce neko smilovati da renovira Kosevo.Dino spomenu neku lokaciju u Hrasnici.
Ma nek prave bilo gdje,samo da imamo svoj i pristojan stadion.
Ima mjesta na Ilidzi.
Uz rijeku Zeljeznicu. Ima bas veliko zemljiste gdje se moze jako dobar stadion napraviti i cak ima mjesta i za parking mjesta.
Mogu se napraviti dva prilaza stadionu. Sad tu se nesta planiralo s arapima raditi, ne znam dokle je doslo sa tim..
Al mislim da bi to bila dbra lokacija.
slika

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 dec 2015, 14:43

@Zip, ide se na to da se pravi stadion u gradu Sarajevu.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 01 dec 2015, 14:50

pa normalno da ce Kosevo imati 40 000 ako se bude renoviralo jer ce se istok koliko znam podici na razinu zapada, samim time kapacitet ce da bude veci i to je jos jedan razlog zasto je neisplativo, a sto se tice zemljista neko je neki dan na infu rekao da pored Koseva jedina opcija koju klub tako reci razmatra je zemljiste kod Zetre
Pyro is not a crime !

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bvsic, Fouzi1, johntravolta123, ristagrad i 89 gostiju.