BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 13 feb 2014, 10:45

Blaszczykowski je napisao/la: Za Zenit neizvjesni Reus, Hummy i Gundo, znači 3 od 4 naša nominalno najbolja igrača. Bit će čupavo sa Rusima.
Ja se ipak nadam da ce Reus i Hummels igrati...bar tako najavljuju.
Blaszczykowski je napisao/la:Lewat je u svim segmentima igre izuzev realizacije top
+1
Vazno je da u slucaju dolaska Ramosa,rezerva mora biti mnogo ozbiljnija opcija nego je to ove sezone Schieber.Ne moze se na Kolumbijca racunati kao na Lewandowskog koji je odigrao 99% utakmica.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 13 feb 2014, 10:58

Blaszczykowski je napisao/la:
DrDule je napisao/la:[Pretjeruješ. Lewat je u svim segmentima igre izuzev realizacije top. Higuain sigurno nije ispred njega, a ni Costa koji igra tek prvu sezonu na top razini.
Slažem se potpuno, Lewat je igrač kojeg ću najteže do sada prežaliti. Taj igrač povrh svega apsolutno nikad nije ni povrijeđen.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 13 feb 2014, 12:15

@Kuba

Vidim ja Volanda na desnom krilu i posto ne znam gde da ocekujem Pjera na kojoj poziciji ce da igra sledece sezone, Han mi je u ovom slucaju nepotreban i cenim da ce da zavrsi u Bajeru ili u nekom jakom bundesligasu.Za Aubu ne znamo na kojoj ce poziciji da igra sledece sezone, tako da bi bilo najbolje da sacekamo jun, nova pojacanja i pripreme.Ne racunam ni ja vise Kubu kao startera i ocekujem da ako Voland dodje da ce brzo da se ustali u startnih 11.Hofmana vidim kao drugog ili treceg igraca za te tri pozicije(OMF,LW i RW).

Ne racunam ni ja na skupe kupovine, ali toliko igraca dovesti ne verujem.Ne zna se ni koliko para ce se trositi na leto, a dobar deo je prosle sezone dolazio od prodaje igraca dok je sada samo sigurno da ce Gundogana da prodaju u kakvom god stanju bio. :mrgreen:Tesko da ce u finansijskoj konstrukciji moci da se nadju Ginter, Ramos, Voland i Kagava.Ramosa kontam da ce kostati 8-9 miliona, isto tako se pricalo za Sibera da ce da kosta 8 miliona a njegova krajnja cena je bila 5,5 miliona.Nemojte da zaboravite da Ramos ce uci u poslednju godinu ugovora, bas kao sto je slucaj i sa Siberom bio tako da nema sanse da ce da plate vise nego sto u ovom trenutku vredi.

Leva po meni vredi nekih 30-35 miliona, ovih 50 je po meni preterivanje.Ne sporim ja njegovu klasu, samo ne spada u TOP 5 na svojoj poziciji, a upitno je da li je za TOP 10.Mada u tu cenu ulaze i neke druge stvari koje prave razliku u odnosu na ovu dvojicu pa je i tolika razlika u ceni.Leva za razliku od Iguaina nece nikad moci da bude prva zvezda ekipe i njegov ucinak ce zavisiti od toga kakvi su mu saigraci, jer bolji saigraci(kao sto je u ovom slucaju BVB, pa nakon toga Bajern) ce njega ciniti jos boljim.Njega Klopov sistem cini boljim nego sto jeste.Da nije takav slucaj briljirao bi on i u reprezentaciji.Nije u stanju da samom sebi iskreira sansu a i nema karakteristike za tako nesto.To je razlika izmedju vrhunskih napadaca i najboljih na svojoj poziciji i onih ispod njih koji se istacu sa brojem golovima.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 13 feb 2014, 12:41

Odlično da je u kupu igramo kod kuće. Ako budemo 100 % kompletni sa Hummelsom i Gundom, onda protivnik nema šta tražit' na Westfalenu, pa makar da smo izvukli i Plaćenike iz Krmkograda :!: 8-)

Kod kupa ne volim ovo određivanje domaćinstava. Recimo kod Davis kupa (tenis) mi se sviđa što ako izvučeš protivnika da igraš kod kuće, onda sljedeće godine ako opet izvučeš istog protivnika onda ideš u goste. To bi bilo najrealnije ako se već ne igraju dvije utakmice kao u Španiji. Tako ako mi izvučemo Wolfea sljedeće sezone bilo bi fer da igramo na njihovom stadionu :!:

Hahn je ove sezone eksplodirao. Ima bolji učinak od Vollanda i ako dovedemo njega ne vjerujem da će Volland doć'. Osim što ima bolji učinak također je i nekih 10-11 mil. jeftiniji. ;)

Tako što se špica tiče imali bi mašinu Ramosa, Aubu i Ji-a koji također mogu igrati i u vezi. Iza bi imali desno Kubu i Hahna, lijevo Reusa i KG-a, a iza špica Mikija i Hofmanna. Naravno uz ostanak Gunde i dolazak Gintera imali bi premoćan kadar :!:

P.S. Sretan rođendan Kehlu i Schieberu :!:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 13 feb 2014, 12:50

DrDule je napisao/la:Ne racunam ni ja vise Kubu kao startera
Kad got ga nisam vodio kao startera odigrao bi odličnu sezonu, dabogda se ponovilo i dogodine. 8-)
DrDule je napisao/la:Ne racunam ni ja na skupe kupovine, ali toliko igraca dovesti ne verujem.Ne zna se ni koliko para ce se trositi na leto, a dobar deo je prosle sezone dolazio od prodaje igraca dok je sada samo sigurno da ce Gundogana da prodaju u kakvom god stanju bio. :mrgreen:Tesko da ce u finansijskoj konstrukciji moci da se nadju Ginter, Ramos, Voland i Kagava.Ramosa kontam da ce kostati 8-9 miliona, isto tako se pricalo za Sibera da ce da kosta 8 miliona a njegova krajnja cena je bila 5,5 miliona.Nemojte da zaboravite da Ramos ce uci u poslednju godinu ugovora, bas kao sto je slucaj i sa Siberom bio tako da nema sanse da ce da plate vise nego sto u ovom trenutku vredi.
Ji je već tu, Ramos je sasvim izvjestan, Hahn bi se lako uklopio u transfer-budžet pošto nije skup, Ginter bi mogao doći za nekih 10-ak milja (što je ok iznos ako znamo da je mlad i univerzalac), a ostaje nam birati između Kagawe i Vollanda (iako bih ja žarko želio obojicu - Shinjija zbog sentimenta, Vollanda jer je odličan igrač u naletu). Tu bi isto trebalo keširati 10-12m, pošto je Vollandu tolika izlazna klauzula, a Kagawina tržišna vrijednost nije veća. Znači to je nekih 30-40 milja, što nije neki nemoguć iznos za nas, pogotovo ako ode Gundo.
DrDule je napisao/la:Leva po meni vredi nekih 30-35 miliona, ovih 50 je po meni preterivanje.Ne sporim ja njegovu klasu, samo ne spada u TOP 5 na svojoj poziciji, a upitno je da li je za TOP 10.Mada u tu cenu ulaze i neke druge stvari koje prave razliku u odnosu na ovu dvojicu pa je i tolika razlika u ceni.Leva za razliku od Iguaina nece nikad moci da bude prva zvezda ekipe i njegov ucinak ce zavisiti od toga kakvi su mu saigraci, jer bolji saigraci(kao sto je u ovom slucaju BVB, pa nakon toga Bajern) ce njega ciniti jos boljim.Njega Klopov sistem cini boljim nego sto jeste.Da nije takav slucaj briljirao bi on i u reprezentaciji.Nije u stanju da samom sebi iskreira sansu a i nema karakteristike za tako nesto.To je razlika izmedju vrhunskih napadaca i najboljih na svojoj poziciji i onih ispod njih koji se istacu sa brojem golovima.
Lewa nije u top5 po kvaliteti, ali u 10 je. Njegova prednost pred svima s vrha je ta što je od (skoro?) svih mlađi i tek treba doseći svoj vrhunac. Što se tiče njegove tržišne vrijednosti ona je takva jer ima dugogodišnji ugovor sa jednim od najbogatijih svjetskih klubova, jer je mlad i iznimno kvalitetan napadač koji igra, trpa i ne ozljeđuje se. Što se tiče Lewata kao prve zvijezde, on to već jeste u Dortmundu, a u Poljskoj teško da bi i Messi bio puno bolji sa suigračima tipa Obraniak ili Polanski.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 13 feb 2014, 12:54

DrDule je napisao/la:@Kuba

Leva po meni vredi nekih 30-35 miliona, ovih 50 je po meni preterivanje.Ne sporim ja njegovu klasu, samo ne spada u TOP 5 na svojoj poziciji, a upitno je da li je za TOP 10.Mada u tu cenu ulaze i neke druge stvari koje prave razliku u odnosu na ovu dvojicu pa je i tolika razlika u ceni.Leva za razliku od Iguaina nece nikad moci da bude prva zvezda ekipe i njegov ucinak ce zavisiti od toga kakvi su mu saigraci, jer bolji saigraci(kao sto je u ovom slucaju BVB, pa nakon toga Bajern) ce njega ciniti jos boljim.Njega Klopov sistem cini boljim nego sto jeste.Da nije takav slucaj briljirao bi on i u reprezentaciji.Nije u stanju da samom sebi iskreira sansu a i nema karakteristike za tako nesto.To je razlika izmedju vrhunskih napadaca i najboljih na svojoj poziciji i onih ispod njih koji se istacu sa brojem golovima.
Pošto Lewa odlazi, nebitno je za nas je li među top 5, 10 ili 20 i koliko objektivno vrijedi, njegov učinak u reprezentaciji Poljske objektivno nije ni mogao biti bolji obzirom na kvalitet te reprezentacije, uostalom, nije ni Messi u Argentini mogao ono što može u Barci. Niko nije nezamjenjiv, ali Lewa je još jedan u nizu kvalitetnih igrača koji odlazi, a mi se uvijek rukovodimo time da će se naći neko rješenje. Velikih timova nema bez velikih igrača, a za nas je i Lewa veliki, kad već ne možemo dovesti nekoga za 30-40 miliona. Možemo mi govoriti da neko ne vrijedi onoliko koliko piše na TM, ali ipak nismo lani stigli do finala LP tek tako, kvalitet je itekako presudio uz uvijek potreban minimum sreće. Gece se do sada dobro pokazao u nikad jačem Bayernu i time nam je svima jasnije koliko smo njegovim odlaskom izgubili.

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 13 feb 2014, 14:00

Evo novih vijesti o Gündoganu:

http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... eiter.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Dakle, mnogi europski financijski moćni klubovi su zainteresirani za njega (Real, Barca, ManUtd između ostalih), njegov čaća tvrdi da sad nije vrijeme za pregovore te da još s time opterećuje svog sina i štićenika. No, kaže kako je BVB njegov prvi partner za razgovor oko Gündoganove budućnosti.
I druga stvar, nakon što je izliječio bronhitis zbog kojeg je morao napustiti pripreme u Španjolskoj, sada ga je OPET uhvatio živac u leđima koji ne dozvoljava više od samo laganog trčkaranja. Time je i dalje jako upitno i neizvjesno kada će se Gündogan priključiti u timski trening.

Mene uopće ne bi začudilo da Gündogana uopće ne vidimo više na terenu ove sezone jer očito da ovo što on ima je kronično i malo malo se upali i onemogućava mu ozbiljno bavljenje sportom. Ima par špekulacija da bi on mogao i završiti kao sportski invalid.
A što se tiče ugovora nije mi jasno šta on i njegov stari uopće misle, da će ga neki veliki klub kupiti bez da je odigrao i jednu utakmicu u cijeloj sezoni. Pitanje je koliko je BVB i spreman ponuditi takvom igraču koji ima očito velikih problema s leđima i dati mu plaću u rangu s Reusom ili Hummelsom.
U svakom slučaju je dobra stvar što smo se s Jojićem osigurali i polako ga aklimatiziramo i prilagođavamo na intenzitet, igru i naš sustav.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 feb 2014, 14:05

Ma normalno da nece sad da pregovaraju jer trenutno mu niko nece dati ni ovu trenutnu platu a ne nekih 7-8 miliona o kojima sanja.

Ako ne odigra neku utakmicu u roku od mjesec dana bojim se da je on svoje zavrsio...jbg. ne moze ni da "zivi" normalno a ne da se bavi profesionalnim fudbalom.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 13 feb 2014, 14:06

Da nije u pitanje nečije zdravlje, bilo bi baš komično to oko njegovog produženja ugovora i interesa velikih klubova.

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 13 feb 2014, 14:16

Kaže najbolji trener današnjice da bi Reus i Bender mogli zaigrati u subotu. Odluku će donijeti nakon završnog treninga sutra. IMHO ne bi trebali riskirati jer nam predstoje važna utakmica protiv onih naftnih manipulatora koji sponzoriraju onu muku i ološ 50-ak km od DO.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 feb 2014, 16:54

Prle je napisao/la:Kaže najbolji trener današnjice da bi Reus i Bender mogli zaigrati u subotu.
To bi znacilo da ce definitivno biti spremni za Zenit...jos da se Hummels vrati i mogu Nijemci napokon pokoriti Rusiju :mrgreen:

Jos da u subotu skinemo prokletstvo Westfalena pa da napokon uplovimo u nesto mirnije vode.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 13 feb 2014, 17:30

opel je napisao/la: Pošto Lewa odlazi, nebitno je za nas je li među top 5, 10 ili 20 i koliko objektivno vrijedi, njegov učinak u reprezentaciji Poljske objektivno nije ni mogao biti bolji obzirom na kvalitet te reprezentacije, uostalom, nije ni Messi u Argentini mogao ono što može u Barci. Niko nije nezamjenjiv, ali Lewa je još jedan u nizu kvalitetnih igrača koji odlazi, a mi se uvijek rukovodimo time da će se naći neko rješenje. Velikih timova nema bez velikih igrača, a za nas je i Lewa veliki, kad već ne možemo dovesti nekoga za 30-40 miliona. Možemo mi govoriti da neko ne vrijedi onoliko koliko piše na TM, ali ipak nismo lani stigli do finala LP tek tako, kvalitet je itekako presudio uz uvijek potreban minimum sreće. Gece se do sada dobro pokazao u nikad jačem Bayernu i time nam je svima jasnije koliko smo njegovim odlaskom izgubili.

Time sam hteo samo da istaknem koliko njegova igra dosta zavisi od saigraca, sam naravno da ne moze jer njega treba neko da hrani loptama kako bi dosao do izrazaja.Jos bitnije je to sto kada je kod njega lopta ne moze da izbaci protivnika van ravnoteze i da samom sebi stvori priliku, nego su mu za to potrebni saigraci.Gece je medju najboljima u svojoj generaciji i oduvek je vazio za talenta sto Leva i nije, da ga Klop nije doveo verovatno bi bio u Lehu mozda jos jednu sezonu ili bi vec to leto presao u drugi klub i tesko da bi mu karijera isla ovakvim tokom da se nije desila povreda Bariosa.Razlika izmedju Gecea i Leve po meni je sto se odlazak Leve sa pravim igracem moze nadomestiti, Auba bi mogao da bude taj ali pitanje je gde ga Klop vidi.

@Kuba

Problem kod Hana ce biti ako dovedu Volanda ce biti popunjena desna strana, a Kuba moze tu samo da igra.To je po meni gomilanje igraca zato sto to mesto mogu da popune Kuba i Voland.Kako kaze Klop, tako je najbolje. :D Ne verujem da ce Dortmund da bude u vecem minusu od 10 miliona evra za transfere.A od Gunde sve preko 20 miliona u ovom trenutku je poklon.Ostanak Kela mi malo remeti planove, posto sam mislio da ce njegovo mesto da zauzme Ginter.

Nikako ja ne bih njega gledao kao glavna zvezda tima, mozes to reci za Rojsa, Gundu, Humelsa i prosle sezone Gecea, ali nikako Leve.Sada kada su svi povredjeni i jeste glavna zvezda, ali to je samo privremeno.Ista situacije i pre dve sezone kod Gomeza, jer se znalo ko su vece zvezde od njega tako da nikako on nije mogao da bude glavna zvezda, a isto vazi i za Levu.Nisam se izjasnio, ali je meni tu negde oko desetog mesta.On je slican Gomezu, samo sto ima veci radijus kretanja i bolje barata sa loptom.A i nije sada bas dosta mladji, uskoro ce napuniti 26 godina. :mrgreen:

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 13 feb 2014, 19:17

Yebote kako ste krenuli pokupovat ćete sve što valja u bundesu , Ramos, Volland, Hahn, Ji, Ginter ... Ostalima ostaju mrvice i polovnjaci :mrgreen:

Ostavite i ovoj sitnoj buraniji nešto :D

Imam veoma jak osjećaj da će Ramos u BvB-u biti pun pogodak ;) Drag mi je to igrač i super je da će napraviti odličan transfer za svoj finiš karijere 8-)

Watzke i Zorc su se ozbiljno primili posla i spremaju yeben kadar za iduću sezonu... Samo ako vas povrede zaobiđu moglo bi biti problema jer jednostavno nema mjesta za sve, a sve su ovo dobri igrači gladni igre i uspjeha ...
Agieren statt reagieren

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 13 feb 2014, 19:25

Nisam za Ramosa ali šta je tu je, ako je struka tako odlučila onda će tako i biti a o njegovom učinku ovisiti će tko će igrati u veznom redu i servirati mu na tanjuru prilike koje će ili neće on realizirati, tako da biti će zanimljivo vidjeti kako će izgledati taj vezni red koji će hraniti napadače.
Nadam se da nam se neće ponoviti dvije takve sezone pehova sa povredama i da ćemo biti konkurentni Bayernu na svim frontovima a ne mogu ni oni držati tako visok nivo tri sezone u nizu

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 14 feb 2014, 00:11

BILD: Welchen Einfluss hat Ihre Verletzung auf einen möglichen Wechsel im Sommer?
Gündogan: „Auch wenn Sie es mir nicht glauben werden: 100 Prozent meiner Kraft widme ich dem BVB und meinem Ziel, bald wieder ein fester Teil der Mannschaft zu sein. Alles andere ist für mich gerade komplett irrelevant, genauso wie diese ganzen Gerüchte, die ich niemals kommentiere. Ich habe immer versprochen, dass mein erster Ansprechpartner definitiv Borussia Dortmund sein wird. Und zu meinem Wort stehe ich!“

Ovo uljeva OPTIMIZAM veliki ogromni abd da ostane abd ...
BvB Echte Liebe !!!

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 14 feb 2014, 01:14

Sve to stoji u vezi izjave gundogana. Ali, pitanje je kako bi ista izgledala da nije doslo do povrede jer koliko se sjecam da su pregovarali oko produzenja ugovora ali gundogan tad nije htjeo pricati o tome i mislim da je tad bio cak i spreman da predje u neku novu sredinu ili je bar razmisljao o tome, jer ima itekako ekipa koji su ga htjeli ili zele dovesti u svoje redove. Medjutim sad je sutuacija drugcija i produzetak ugovora sa borussijom je mozda i jedino pravo rjesenje za njega, jer klubovi ne zele dovesti igraca koji je sklon povredama, pogotovo gundogan-ova, koja je mozda i duzeg vjeka tj. kronicna. Vidilo se isto kako je sahin prosao a i on je imao povredu kad je presao u real, ispravite me ako grjesim. Pitanje je sad isto sta ce mu borussija ponuditi sa obzirom na povredu. Kao navijac borussije ja mu zelim sve najbolje i da se sto brze vrati na teren, nadam se da povreda nije trajna kao sto se spominje. Ako zeli da ide, onda ga moramo prodati i izvuci dobru cjenu i sa tim parama dovesti zamjenu, jojic je vec tu ali on je samo talenat koji se jos mora dokazati.

Sto se tice novih igraca, dosta se imena spominje i sigurno ce se spominjati jos vise njih jer ima dosta vremena do kraja sezone (a i znamo kakve su medije) a ni uprava se ne bi trebala zaletjeti po tom pitanju, nego razgledati sta se po trzistu nudi, ali ovi koji se spominju su dosta kvalitetni. Samo da se za lewandoskog dovede identicna zamjena sto se kvaliteta tice, jer mislim da ramos trenutno nije na njegovom nivou, ali i ne kazem sa tim da nije dobar igrac. Ovoj ekipi definitivno treba svjezine tj. novi gladni igraca koji ce tako reci davati sve od sebe da dodju do prve postave i da prijete rojsu i ostalim. Naravno da se i momcad mora prosiriti, jer neizdrzivo je voditi bitke na tri fronta bez jake klupe.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 14 feb 2014, 07:21

DrDule

Stoji tvoja paralela između Gomeza i Lewe, ali Bayern je doveo Mandžukića svjestan činjenice da će Gomez otići i nebitno im je to bilo, jer njima ostaju svi ključni vezni igrači, plus što dovode Alcantaru i Gecea, neke utakmice su čak igrali bez klasičnog špica, što je karakteristično za Pepa. Lewa ove sezone igra bez Gecea i Gundogana, pa se opet nekako snalazi, igra i polušpica i što kažeš ima veći radijus kretanja od Gomeza. Niko njega ne proglašava glavnom zvijezdom, ali njegovim odlaskom opet idemo u neizvjesnost sa kojom se suočavamo svake godine odlaskom ponajboljih igrača. To što se Šahin i Kagawa nisu snašli u Realu i MU ne znači da njihovim odlaskom ništa nismo izgubili, mada se takav utisak nije mogao steći zbog dobrih rezultata prvenstveno u LP, ali u BL se to ipak osjetilo.

Što se Gundogana tiče, ne znam koji će veliki klub odriješiti kesu za igrača koji ne igra čitavu sezonu /barem tako sad stvari stoje/, pa ne znam ni koliko ćemo mi dobiti time ako produži, jer i on je jedan od onih kojem su nakon samo jedne dobre sezone apetiti naglo skočili, a s druge strane, njegovo zdravstveno stanje ne ulijeva puno optimizma.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 14 feb 2014, 08:30

Illmatic09 je napisao/la:Ovoj ekipi definitivno treba svjezine tj. novi gladni igraca koji ce tako reci davati sve od sebe da dodju do prve postave i da prijete rojsu i ostalim. Naravno da se i momcad mora prosiriti, jer neizdrzivo je voditi bitke na tri fronta bez jake klupe.
BRAVO! Srz nasih problema evo dvije godine.
Po ovim spekulacijama je se za nadat da su Doktor i Fatzke takodje skontali da nemogu sa 16 igraca izgurat sezonu uspjesno. Ybga moglo prije, al sad su apetiti i rejting porasli. Sad moras svaku yebenu tekmu dobit.

Ramos ce biti super transfer ako se uz njeg jos slozi Dzeko, pa nek se njih dvojca ganjaju oko pozicije prvog napadaca 8-) A ako nam pak navalu budu cinili Ramos, Ji i Duks onda smo yebali jeza u ledja.

Stim da ce Kuba sigurno propustit pripreme sledece sezone, pitanje je u kakvom ce stanju biti prvu polovicu sezone. Hahn bi bio vise nego dobra solucija. Igrac koji moze igrati lijevo i desno od beka do krila.

Veliki je upitnik iznad Hofmana :?
Steta sto momak nemoze dobiti vise minuta jer nas lomi rezultatski pritisak. Mozda bi bilo pametno poslat ga 2 godine u Frankfurt ili Gladbach (ekipe koje imaju sistem, stabilnog trenera) ili cak model sa reodkupnom klauzulom.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 14 feb 2014, 09:18

Ovoj ekipi treba stabilan kostur tima, koji će biti na okupu naredne barem 2-3 godine, a ako neko mimo glavnih igrača eksplodira, tim bolje. Ovako dođeš u situaciju da ti jedan od glavnih igrača ode i to najavi prije finala LP, drugi ne igra čitavu sezonu zbog hroničnih bolesti, treći već na polusezoni potpisuje za novi klub da svi znaju da on nema namjeru ostati, četvrti odigra jednu dobru sezonu i već se vidi u Realu ili Barceloni, a mi ovdje gatamo kako će nam neko doći, a možda i neće itd. Više mi se smučilo.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 14 feb 2014, 12:33

Lokos19 je napisao/la: Po ovim spekulacijama je se za nadat da su Doktor i Fatzke takodje skontali da nemogu sa 16 igraca izgurat sezonu uspjesno. Ybga moglo prije, al sad su apetiti i rejting porasli. Sad moras svaku yebenu tekmu dobit.
Zašto uporno lažeš? Weidi, Langerak, Pisz, Schmelle, Durm, Gross, Sokratis, Subotić, Hummels, Kehl, Manni, Sahin, Gundo, Kuba, Reus, Miki, Auba, Hofmann, Lewa. Jel to 16 igrača? Da nije bilo masakra sa ozljedama mi ne bi imali nikakvih problema sa širinom. NNama su u idealnim uvjetima na klupi Langerak, Sokratis, Durm, Sahin, Kehl, Gross, Auba. Zar je to slaba klupa ili manjak širine?

A sad pogledaj ovo:
- Piszczek falio više od 3mj
- Gundo fali cijelu sezonu
- Kuba fali 6mj
- Subotić fali 4-6mj
- Hummels, Schmelle, Kehl i Manni fale 1-3mj.

Znači od idealnih 11 nama je 7 falilo bar mjesec dana.

Jedini kiks u sezoni nam je zasad BL, a tu smo totalno potonuli kad smo ostali bez kompletne idealne obrane i Gundogana.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.