Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

TMovac
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la TMovac » 05 feb 2015, 09:55

Cepi1981 je napisao/la:Nova pozicija u napadu "spustac lopti" haha. Nije pak lose ni "prizemnjivac balona" kak bi to jeb.cki izgleda .eba te kralj.
sta je tu lose? Lazar Popovic je na tu foru donio Zelji titulu. covjek je grtao, razigravao, spustao lopte, pravio prostor ostatku ekipe koja je zabijala. a sam ne znam da li je zabio i 10 golova, za 2 godine koliko je bio u Zelji.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Goalgetter » 05 feb 2015, 10:06

Ocrnise Djurica sad da samo zna spustati lopte :clap: . Nije vam dugo trebalo, popljuvace se i Mahmutovic uskoro..

Stavljam ruku u vatru da su rijeki od vas pogledali ikako Djurica. To sto on cesto ulazi u zracne duele (i gle cuda, dobiva ih cak 86% !) nije njegova poptuna krivica, nego indisponiranog veznog reda kojem fali kreativnosti.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

bagra
Kontakt:

Post Postao/la bagra » 05 feb 2015, 12:51

Mahmutovic prije Djurica mora biti pozvan i dosta mi je vise zasluga od prije, ako nisi u formi ne trebas igrat u reprezentaciji Ibisevic nije dao gola vise od godine i ne moze biti u prvih 11 nek zaigra u klubu i onda ce igrat i u reprezentaciji
Limvo Likce

Chinaglia
Kontakt:

Re: AW: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Chinaglia » 05 feb 2015, 13:36

Goalgetter je napisao/la:Ocrnise Djurica sad da samo zna spustati lopte :clap:
nisu svjesni koliko će taj momak pomoći našoj repki ;)

al' samo lakapo :D

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 05 feb 2015, 14:12

Kao sto vec rekoh mora pozvati i Djurica i Mahmutovica jer su trenutno naj bolji sto imamo, a ko zna mozda se momci preko repke dokazu i s tim jos bolje prodaju. Mesha niti po koju cijenu ne bih smijeo zvati one dvije krampe iz 'ajduuka, jednostavno smo upoznati sa njihovim kvalitetom i mogucnostima, drugi momci zasluzuju sansu.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 05 feb 2015, 15:15

Ajzea je napisao/la:Nisam protiv Đurića, volio bi da ga Meša pozove ali reći da mu treba uloga u repki bit da spušta lopte krilima je žalosno. Kakav je to centarfor čija je uloga da spušta loptu glavom, golove mora zabijati. Okanite se te priče o spuštanju lopte pa tako sam i ja mog'o zaradit milione samo da stavim đubriva u cipele i dajte taj ugovor da potpišem makar za Cesenu, ako budem dobro spuštao lopte nek me Meša pozove.
Vi sto se smijete za ovo za " spustanje optu " to i jest uloga svakog napadaca. Da moze primit loptu ne samo u zraku nego kada i lopta ide na zemlju da je moze smirit i da se moze napad izgraditi ili odigrati dupli pas ili dodati na krilo, ili da se napravi prekrsaj van 16-terca. Svaki napad koja odbrana presejce ide odmah prema napadacu da se izigra protivnicka sredina i da onda napadac moze vratit ili spustit loptu da se ide u kontranapad ili doc u zonu izmedju sredine i odbrane gdje je " hot zone ". Ako ste igrali na elitnom nivou, onda znate ovo i nebi se smijali ali svi su strucnjaci u Bosni. Kod nas ako znas driblati odlican si igrac iako veze nemas o taktici, kod nas se igra staromodni nogomet i neznaju nista o taktici. Navijam za Sarajevo ali jedino Amar Osim se razumije u moderan nogomet isto tako Kodro vidi se kako je odusevljen sa Benkom, da iam takvog napadaca koji je razbijac posto zna kako se takvih igraci cijene u Evropi. Djuric ima tu ulogu u Ceseni zato sto trener hoce da ekipa odmori i da zadnaj linija moze izac i da se moze lopta sadrzati ili da se faul napravi na Djurica da mozes pomjeriti pozicije prema naprijed. Posto je Cesena zakovana na svojoj polovini ovo je vrlo vazno i to nije bas tako lagano kao sto ti govoris, imati stopera na ledja ili dvojicu na sebe i uz to primiti loptu i smiriti je. To je vrlo tesko i svaki trener hoce takvog napadaca ako se neigra stil Barcelona ili Bayerna gdje imas puno posjede lopte pa ti netreba takav napadac iz taktickog smisla ali isto tako onda moras iamti vrlo brze i okretne ofanzivne igrace posto gubis krilnu igru i ubacaje.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 05 feb 2015, 15:46

:thumbup:
Jedino što je pozitivno je to što je Bičakčić odigrao odlično. Veoma sam zadovoljan onim što sam vidio od njega. Očekivao sam malo više od ove posjete. Bilo bi idealno da sam gledao svi trojicu, ali šta se može. Iskreno, nije mi jasno zašto Salihović nije nastupio. Prošlu utakmicu je igrao jako dobro i zaslužio je da igra. Nažalost, nismo se vidjeli, ali sam mu poslije utakmice poslao poruku podrške, jer mu ona, očito treba.
- Moramo s njima biti strpljivi i podržavati ih, i kada igraju i kada sjede na klupi. Stalno im govorim da vrijede i da se ne brinu, ohrabrujem ih i pomažem im u trenucima kada im ne ide najbolje. To im sada treba više nego bilo šta drugo – govori Baždarević.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 feb 2015, 21:49

Od 23 reprezentativca, koji su bili u krugu repke kod Safeta, samo ih je 9 standardno u svom klubu (Begovic, Bicakcic, Spahic, Cimirot, Hadzic, Besic, Pjanic, Susic, Visca), dvojica povrijedjeno (Lulic i Kolasinac), a na 9 klupi (Fejzic, Mujdza, Prcic, Salihovic, Medunjanin, Hajrovic, Dzeko, Ibisevic).

Vranjes je tek stigao u klub, situacija jos pod upitnikom, zatim Sunjicu pocinje sezona tek u martu, a svakako nema pravo nastupa u Andori.

Od potencijalnih koji su najblizi repci Zukanovic je standardan, Vrancic na klupi (oba puta u 60' minuti usao), Djuric standardan, Mahmutovic u dobroj formi u prijateljskim.

Hvala bogu, pa je utakmica protiv Izraela tek u junu.

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 05 feb 2015, 22:18

Standardni su jos i Vrsajevic, Cimirot, Zakaric, Dujkovic, Zukanovic(dugo vremena bio u krugu repke kod Safeta)..
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 05 feb 2015, 22:30

Ako Lulic nece biti u kombinacijama onda treba zvati Duljevica kao njegovu zamjenu na krilu. Bez zaebancije ne vidim bolje krilo u ovom trenutku.
1946

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 feb 2015, 22:31

Sotona pod imenom Safet Papke Susic je svoju negativnu energiju prenjela na igrace, i onda smo dobili ovo. Bice bolje, ali treba vremena.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 05 feb 2015, 22:51

Cartman je napisao/la:Sotona pod imenom Safet Papke Susic je svoju negativnu energiju prenjela na igrace, i onda smo dobili ovo. Bice bolje, ali treba vremena.
E jbg sad. Za ovo Safet nije kriv.
Npr. Miske Galata zvake, pa Dinamo klupa. Pjanic klupa u Lyonu. Spaha samaranje po Francuskoj, kazne cak i po osam utakmica. Sejo malo malo pa povreda. Jahic izgubljen. Nadarevic igrao u losem klubu. Vedo kriza pa klupa u Hoffenheimu. Ibricic igrao u Hajduku pa onda klupa u Rusiji. Muratovic igrao u losem klubu. Rahimic klupa u CSKA itd itd..

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 feb 2015, 22:59

soko je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Sotona pod imenom Safet Papke Susic je svoju negativnu energiju prenjela na igrace, i onda smo dobili ovo. Bice bolje, ali treba vremena.
Npr. Miske Galata zvake, pa Dinamo klupa. Pjanic klupa u Lyonu. Spaha samaranje po Francuskoj, kazne cak i po osam utakmica. Sejo malo malo pa povreda. Jahic izgubljen. Nadarevic igrao u losem klubu. Vedo kriza pa klupa u Hoffenheimu. Ibricic igrao u Hajduku pa onda klupa u Rusiji. Muratovic igrao u losem klubu. Rahimic klupa u CSKA itd itd..
Ma pusti @Curtmu kraju.Od Banovickog cumura mu ponekad pozlije.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 feb 2015, 23:14

soko je napisao/la:
Misli vjerovatno na sadašnje stanje u kojem se nalaze naši reprezentativci. To o čemu ti pričaš je bilo haman u Ćirinom vaktu.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 05 feb 2015, 23:34

Pa ko je onda bio kriv za losu formu tj ne igranje nasih reprezentativaca. Nije valjda i tad Safet.
Safet kad je preuzeo nasu repku, za one male pare je radio vise nego dobar posao. Zvao je sve sto je valjalo.
Mujdzu, Lulica, Besica, Vranjesa itd itd. Zvao najbolje igrace iz U21 Stevanovica, Viscu, Zahirovica, Kvesica(onda povreda od preko 6 mjeseci).
Safet je prije neke dvije godine poceo praviti greske. Pozvao samo dva stopera protiv Meksa i Irske. Onda zove Zukanovica, Sunjica i gura ih u vatru u kvalifikacija umjesto da je to sredio na ovim prijateljskim. E onda je postao lijen pa onda bezobrazluk sa guranjem igraca tipa Avdije, TIna itd. I onda najgore sto je uradio unistio nas protiv Nigerije. Poslije toga je trebao dobiti nogu.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 feb 2015, 23:40

soko je napisao/la:Pa ko je onda bio kriv za losu formu tj ne igranje nasih reprezentativaca. Nije valjda i tad Safet.
Safet kad je preuzeo nasu repku, za one male pare je radio vise nego dobar posao. Zvao je sve sto je valjalo.
Mujdzu, Lulica, Besica, Vranjesa itd itd. Zvao najbolje igrace iz U21 Stevanovica, Viscu, Zahirovica, Kvesica(onda povreda od preko 6 mjeseci).
Safet je prije neke dvije godine poceo praviti greske. Pozvao samo dva stopera protiv Meksa i Irske. Onda zove Zukanovica, Sunjica i gura ih u vatru u kvalifikacija umjesto da je to sredio na ovim prijateljskim. E onda je postao lijen pa onda bezobrazluk sa guranjem igraca tipa Avdije, TIna itd. I onda najgore sto je uradio unistio nas protiv Nigerije. Poslije toga je trebao dobiti nogu.
Nisam ja nigdje rekao da je Safet kriv, nego sam te samo ispravio pošto sam vidio da si pogrešno protumačio @Cartmanov post.

A što se tiče Papeta, on je svoj posao radio dobro do Amerike 2013-e na Koševu od tada je bilo sve gore i gore. I na kraju je uspio sve što je dobro uradio u prvom dijelu mandata pokvariti to sa drugim dijelom i to ne samo pokvariti nego baš srozati do dna.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 05 feb 2015, 23:51

Sotona pod imenom Safet Papke Susic je svoju negativnu energiju prenjela na igrace ====>Ova losa forma sad.
Koja je negativna energija prenesena prije par godina? Nisam ja nista slabo protumacio.
Safet je poceo grijesiti 2012 protiv Irske i Meksika kad smo igrali prvi put u Chicagu. U Atlanti je bilo OK a drugi put u Chicagu smo izgledali odlicno. To je kad smo samo igrali sa jednim spicem

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 06 feb 2015, 00:02

ja mislim da je safet kriv sto je Mesa selektor :crazy: :crazy: :crazy:

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 06 feb 2015, 02:54

Ja nemogu vjerovati da vi sklepaste 100 stranica na temi, a Mesa nas jos nije predvodio ni jednu utakmicu. :mrgreen: :urnebes:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 06 feb 2015, 11:46

soccerfan je napisao/la:Ja nemogu vjerovati da vi sklepaste 100 stranica na temi, a Mesa nas jos nije predvodio ni jednu utakmicu. :mrgreen: :urnebes:
Sklpaćemo hiljadu kad objavi prvi spisak :mrgreen:
#Salihović

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza i 19 gostiju.