KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Raonffa
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la Raonffa » 25 avg 2017, 19:05

Pretjeruju sa dovođenjem ove mlađarije, valjda će se ovaj Bradford razvijati u skladu sa očekivanjima :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 26 avg 2017, 11:28

Nek dovedu i Domercanta da podmlade ekipu :mrgreen: :mrgreen:
Je li ovaj ozbiljan da mu je ponudjeno da bude prvi plej a Knezevic tu? Jel bolji moze biti od istog ili se sali? :mrgreen:

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 26 avg 2017, 12:06

JHam je napisao/la:Nek dovedu i Domercanta da podmlade ekipu :mrgreen: :mrgreen:
Je li ovaj ozbiljan da mu je ponudjeno da bude prvi plej a Knezevic tu? Jel bolji moze biti od istog ili se sali? :mrgreen:
Bradford je suter

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 26 avg 2017, 17:52

sb1996 je napisao/la:
JHam je napisao/la:Nek dovedu i Domercanta da podmlade ekipu :mrgreen: :mrgreen:
Bradford je suter
Mislio sam na ovog iz Igokee sto dolazi, za ss.ba izjavio kako mu je ponudjeno da bude glsvni na svojoj poziciji

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 27 avg 2017, 20:35

Da li će Arena sport prenositi ABA2 ligu?

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 28 avg 2017, 16:13

BitiSrcemVezan je napisao/la:Ja kad sam dolazio prije 2 godine da gledam utakmice sa gigantima poput donjovakufskog Proma, nisam dolazio zbog nekakvih mladih igračina tipa Miljana Laleta, nego iz ljubavi prema Bosni. I sljedeće sezone kad se aBd zaputim u Skenderiju, to će biti iz jednog jedinog razloga, a to je KK Bosna, a ne nekakvi Radukići, kako li se već zove onaj Crnogorac što smo ga doveli.

A ti prospekti su mi, da izvineš, tek na trećem mjestu, što bi rekli Mujo i Haso. Il' bolje da kažem apsolutno mi se yebe za razne kvazi talente koji će dobaciti do jedne sezone u gigantu iz Aleksandrovca, i to ako uspiju u karijeri. Pa ponajveći talenat koji se ovde spominjao poslije Čampare je Gegić, koji ima apsolutni propuh u glavi, i takve likove prije možeš privući u klub navođenjem diskoteka u gradu nego parama ili projektom kluba. I sad bih ja trebao suze roniti za takvim ogromnim potencijalima, pogotovo sada dok je klub još na putu kakve takve stabilizacije i onog najvažnijeg, povratka u takmičenje koje ovaj klub zaslužuje.
ovo je razmisljanje covjeka koji voli bosnu. mrzitelji iste i danas pate sto je bosna igrala finale kupa i prvenstva prosle godine... sto se mene tice nek nam igra 15 kosovara ako su bolji od nasih kvalizalenata poput zahiragica...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 28 avg 2017, 16:38

Kad´se igra protiv Ludwigsburg-a?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 avg 2017, 17:02

KK_Bosna je napisao/la:
BitiSrcemVezan je napisao/la:Ja kad sam dolazio prije 2 godine da gledam utakmice sa gigantima poput donjovakufskog Proma, nisam dolazio zbog nekakvih mladih igračina tipa Miljana Laleta, nego iz ljubavi prema Bosni. I sljedeće sezone kad se aBd zaputim u Skenderiju, to će biti iz jednog jedinog razloga, a to je KK Bosna, a ne nekakvi Radukići, kako li se već zove onaj Crnogorac što smo ga doveli.

A ti prospekti su mi, da izvineš, tek na trećem mjestu, što bi rekli Mujo i Haso. Il' bolje da kažem apsolutno mi se yebe za razne kvazi talente koji će dobaciti do jedne sezone u gigantu iz Aleksandrovca, i to ako uspiju u karijeri. Pa ponajveći talenat koji se ovde spominjao poslije Čampare je Gegić, koji ima apsolutni propuh u glavi, i takve likove prije možeš privući u klub navođenjem diskoteka u gradu nego parama ili projektom kluba. I sad bih ja trebao suze roniti za takvim ogromnim potencijalima, pogotovo sada dok je klub još na putu kakve takve stabilizacije i onog najvažnijeg, povratka u takmičenje koje ovaj klub zaslužuje.
ovo je razmisljanje covjeka koji voli bosnu. mrzitelji iste i danas pate sto je bosna igrala finale kupa i prvenstva prosle godine... sto se mene tice nek nam igra 15 kosovara ako su bolji od nasih kvalizalenata poput zahiragica...
baš me zanima u koju kategoriju spadam ja :kafa:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 28 avg 2017, 19:27

Volim šutirati puno, a također sam dobar u odbrani i napadu, te kreiranju prilika za moje saigrače. Pored svega dobar sam u skoku, dodao je 22-godišnji Amerikanac Walker.
Sto ti onda ljudino u nba-u nisi zavrsio kad sve to imas. :mrgreen: Salu na stranu, ocekujem da ce ovaj momak biti dobro pojacanje. Medjutim, neophodno je da se pojacaju na visokim pozicijama, jer tri kosarkasa na pozicijama 4 i 5 ne mogu iznijeti tri takmicenja, a pogotovo ce biti belaj ako se jedan od njih povrijedi. Potrebna su im jos najmanje dva igraca.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 28 avg 2017, 19:31

kobe24 je napisao/la:
Volim šutirati puno, a također sam dobar u odbrani i napadu, te kreiranju prilika za moje saigrače. Pored svega dobar sam u skoku, dodao je 22-godišnji Amerikanac Walker.
Sto ti onda ljudino u nba-u nisi zavrsio kad sve to imas. :mrgreen:

:urnebes: :urnebes: :mrgreen: :clap:

High

Post Postao/la High » 29 avg 2017, 02:17

Volvic je napisao/la:Kad´se igra protiv Ludwigsburg-a?
19. septembra.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 29 avg 2017, 09:11

kobe24 je napisao/la:
Sto ti onda ljudino u nba-u nisi zavrsio kad sve to imas. :mrgreen: Salu na stranu, ocekujem da ce ovaj momak biti dobro pojacanje. Medjutim, neophodno je da se pojacaju na visokim pozicijama, jer tri kosarkasa na pozicijama 4 i 5 ne mogu iznijeti tri takmicenja, a pogotovo ce biti belaj ako se jedan od njih povrijedi. Potrebna su im jos najmanje dva igraca.
Samo je malo glupo sto ovako s mladim igracima potpisuju jednogodisnje ugovore...De bar na dvije godine pa ako se pokaze mozes uzeti i koju marku za njega. A i ako sve to vec ima sto je rekao, de mu pasos sad ce kvalifikacije :mrgreen:

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 29 avg 2017, 10:47

Naime, kako smo saznali novi član Bosne Royal je postao Sandro Antunović, bivši juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je prethodnu sezonu proveo u Kvarneru. Sa ovim 19-godišnjakom i Adijem Alikadićem će biti potpisani višegodišnji ugovori, a klub je napustio Ahmet Bjelak, koji će karijeru nastaviti u redovima Burcha. Također, i Ivo Garić neće sljedeće sezone nositi dres Bosne s obzriom da se razišao sa klubom. Sa prošlogodišnjim kapitenom Edinom Rešidovićem je gotovo sve dogovoreno oko produžetka saradnje, te će on 99 posto ostati u klubu kao i Goran Ikonić koji se priključio pripremama kluba.
Nije loše, pogotovo ovaj dio za višegodišnje ugovore... :bih:
Nikad dosta visokih, domaćih i mladih igrača.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 29 avg 2017, 10:59

Također, turnir MD će biti održan 9. i 10. septembra, a učestvovat će Budućnost, Krka i Sloboda pored naše Bosne.
Praktično generalna proba pred Ludwigsburg, nadajmo se i uspješna. :D
Druga ABA liga je dobila i zvaničnu stranicu sa rasporedom (http://druga.aba-liga.com/), otvaramo protiv kvalifikanta pa onda gostujemo Zrinjskom, zanimljiv raspored, pogotovo ako neka od bh. ekipa bude taj kvalifikant.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 29 avg 2017, 11:01

kovacic je napisao/la:
Naime, kako smo saznali novi član Bosne Royal je postao Sandro Antunović, bivši juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je prethodnu sezonu proveo u Kvarneru. Sa ovim 19-godišnjakom i Adijem Alikadićem će biti potpisani višegodišnji ugovori, a klub je napustio Ahmet Bjelak, koji će karijeru nastaviti u redovima Burcha. Također, i Ivo Garić neće sljedeće sezone nositi dres Bosne s obzriom da se razišao sa klubom. Sa prošlogodišnjim kapitenom Edinom Rešidovićem je gotovo sve dogovoreno oko produžetka saradnje, te će on 99 posto ostati u klubu kao i Goran Ikonić koji se priključio pripremama kluba.
Evo ovo je vec pohvalno i raduje me sto ce Antunovic doci u Bosnu. Bez obzira sto ne mislim da bi on mogao napraviti nesto znacajno u karijeri, ipak je momak jos uvijek mlad (1998. godiste), a sa ovim visokim kosarkasima se nikad ne zna. To je sad cetvrti visoki igrac, kojeg ce oni vjerovatno koristiti prvenstveno u domacem prvenstvu, gdje, vjerujem, Sandro moze pruzati dobre partije. Sto se tice Garica, vjerovatno su vidjeli da momak nema kvalitet za Bosnu (nije mu se bez razloga isto ovo desilo i na probi u Sirokom), a meni je iskreno i drago zbog toga, jer ce sad Alikadic imati vise prostora. Jos Sejfica nek dovedu i ja bih bio izuzetno zadovoljan rosterom. :D
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 29 avg 2017, 11:06

Bravo za upravu zbog dovodjenja Antunovica i Alikadica. Trenutno, ko cini roster ? Hoce li biti jos dolazaka ? Dobar roster se moze napraviti od nasih igraca koji su u stranim klubovima da ih se dovede na posudbu npr.: Omeragic, Maric, Mutic, Gegic, Polutak, Đedovic jr. itd.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 avg 2017, 11:26

kovacic je napisao/la:
hvala Bogu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

ljubiteljsporta
Kontakt:

Post Postao/la ljubiteljsporta » 29 avg 2017, 11:49

Ovo za Alikadića i Antunovića je odlično.
Ma generalno mi nismo uopšte neka "kolonija stranaca"..Imamo Šuranovića i Mikovića, imamo Pašajlića i ovu dvojicu Amerikaca. Ostalo su sve BiH igrači sa našim pasošima. Kamo sreće da je ovakav roster Igokee i Širokog. Sloboda opet i ima domaćih igrača.
A što se tiče pitanja ovih posudbi, posebno igrača koji su baš talenti u evropskim okvirima ne znam koliko je to realno. Posebno jer mi "pucamo" na igrače iz Španije ili Njemačke. Realno 2. ABA liga i FIBA CUP (ipak budimo realni dalek je put do one jače FIBA Lige prvaka) i nisu toliko interesantni za igrače iz Španije ili top klubova. To što je ov nama iskorak, ne znači da je to nešto posebno u evropskim okvirima.
Al haj ja ovo sa Antunovićem i Alikadićem gledam kao konačno zaustavljanje bjesomučnog odliva mladih talenata iz BiH.
Možda dogodine ako uđemo u 1. ABA ligu i budemo imali možda i FIBA ligu prvaka onda dovedemo iz Sparsa (posudba ili ugovor) Biberovića ili nekog talenta. Musa i Čampara su nam prošli u godinama očaja i propadanja.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 avg 2017, 12:21

Pohvalno je ovo ipak ce biti i mladih igraca u rosteru. Bice dosta utakmica imace svi priliku da igraju jos garant ce neko od ovih amerikanaca otici kad se ispadne iz lp
You are someone else I am still right here

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 avg 2017, 14:17

Kukali ste, a nije sve tako crno kako su neki mislili. Bosna ce u blizoj buducnosti aBd biti bolja nego ikad. Samo strpljenja, ne moze se sve za godinu napraviti.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.