BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

dentist
Kontakt:

Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post Postao/la dentist » 12 okt 2013, 10:26

puding je napisao/la:Dok vi trubite i slavite, ja od veceras bez euforije grizem nokte, vjerovatno ce to trajati do kraja utakmice u Litvaniji.
Tolika razocarenja do sada mi dovoljno govore da ne slavim prerano.
Bolje grizi sta drugo.
Nemoj svega ti suhvu navlacit.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 okt 2013, 10:29

Malo sam čačkao po Litvanskim portalima.

Zadovoljni su pobjednom nad Latvijom. Dobro su odigrali prvo poluvrijeme, borili su se, zahvaljuju se publici na odličnoj podršci. Novi je selektor koji je podmladio tim, za ova dva meča nije zvao neke standardne igrače, kako oni kažu veterane, Shemberas (82 nastupa), Marius Stankevičiaus (kapiten, 65 nastupa), Zydrunas Karčemarskas (prvi golman, 65 nastupa) i Edgar Česnausko (45 nastupa). Dakle, igrači koji su obilježili jednu eru njihovog fudbala.

Što stiče utakmice protiv nas, selektor Litvanije je rekao da ne može obećati ništa osim da će izaći na teren i odigrati najbolje što mogu.

U odnosu na ekipu koja je igrala u Zenici, u timu su ostali samo Kijanskas, Zaliukas, Panka i Borovskij, s tim da je Kijanskas novi kapiten. Tako da je to u suštini potpuno novi tim, ovaj selektor im je napravio dar-mar.

Što se tiče kartona, mislim da su čisti, jer je selektor promijenio tim, a samo je Panka dobio žuti karton od ovih starih. Ova dvojica što su dali golove, zamijenjeni su, jedan mislim zbog povrede, mada nisam uspio naći informaciju koliko je ozbiljno.

[youtube][/youtube]

Prvi gol iz kornera, školski, šablonski na prvu stativu, Cerhych se odlično kretao, prevario odbranu i majstorski pogodio. Drugi gol opet u režiji Cernycha, majstorska asistencija za gol. Mlad momak, veoma talentovan, tek napunio 22. godine, nekad igrao za Litvaniju U19, ovo mu je drugi ili treći nastup za A tim. Inače nastupa za Bjeloruski Dnepr iz Mogileva. Sigurno treba obratiti pažnju na njega, posebno jer se izvlači na lijevu stranu, a tamo će ga čekati Avdija.

Znači, mlada ekipa, željna dokazivanja. Sigurno nam neće ništa pokloniti i morat ćemo se debelo oznojiti.

http://www.15min.lt/naujiena/sportas/fu ... 6470?cf=vl" onclick="window.open(this.href);return false;

Toliko od mene, ubiše ovi Litvanski portali, ne možeš se snaći da si Bernd Stange.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 12 okt 2013, 10:45

Dobro si to srocio virtual ,al relano meni je i drago sto su podmladjeni. Naravno tu se povecao voljni momenat novi igraci su zeljni igre i dokazivanja. Medjutim nedostaje im iskustva , i mislim da je to i kljucna stvar... Oni nece znat odgovorit na nas presing koji vrsimo konstantno dok ne dodjemo do velikog vodstva. Normalno prepustit ce nam loptu a mi hvala bogu znamo sta da radimo sa nje. Bit ce teska utakmica posebno zato jer znamo da moramo pobjedit medjutim realno ne znam sta se treba desit da kiksamo u ovoj utakmici...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 okt 2013, 10:50

Upravo zbog tog našeg presinga i posjeda lopte me brine ova maestralna kontra za drugi gol protiv Latvije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 12 okt 2013, 10:51

Navijaci kao i uvjek odlicni, podrske nije falilo. Ovaj pogodak sto smo primili me malo brine. Medjutim da je trebalo mogli smo im jos cenera utrpat. S druge strane, sljedeca utakmica, ma koliko Litvanija bila nezgodna, mislim da ce biti rutinski rjesena. Ekipa je sazorila za veliko takmicenje, i ne bi trebalo da nam na putu ka Brazilu, mali kamen zasmeta. Idemo ZMAJEVI.. :Kahva:
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 12 okt 2013, 10:53

Jbg opet Portugal u barazu ...moramo zapeti zadnju utakmicu , pa tamam da dopingujemo igrace (mislim da ce biti dovoljn Miske i Lulic ) ....Vidite kako Grci stare hinjare ne biraju nacin da pobjede. :)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 okt 2013, 10:53

Moglo je i ubjedljivije, ali pobjedi se ne gleda u zube. Ako nista, barem se nismo ispucali do kraja. :mrgreen:

Lijepa igra, vrlo sigurna, barem sto se tice prvog poluvremena a onda smo kasnije smanjili brzinu i rutinski utakmicu privodili kraju.

Idemo u Litvaniju po historiju. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 12 okt 2013, 10:55

Virtu4l je napisao/la:Upravo zbog tog našeg presinga i posjeda lopte me brine ova maestralna kontra za drugi gol protiv Latvije.
Strah postoji kod sviju, ali ne zaboravi da ta Latvija u dvije utakmice sa nama ima omjer 9-1

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 12 okt 2013, 10:58

Lula prekuco ljevu stranu, ima da dominira u Brazilu, jos kad iza bude Kolosina... :mrgreen:
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 12 okt 2013, 11:08

Virtu4l je napisao/la:Malo sam čačkao po Litvanskim portalima.

Zadovoljni su pobjednom nad Latvijom. Dobro su odigrali prvo poluvrijeme, borili su se, zahvaljuju se publici na odličnoj podršci. Novi je selektor koji je podmladio tim, za ova dva meča nije zvao neke standardne igrače, kako oni kažu veterane, Shemberas (82 nastupa), Marius Stankevičiaus (kapiten, 65 nastupa), Zydrunas Karčemarskas (prvi golman, 65 nastupa) i Edgar Česnausko (45 nastupa). Dakle, igrači koji su obilježili jednu eru njihovog fudbala.

Što stiče utakmice protiv nas, selektor Litvanije je rekao da ne može obećati ništa osim da će izaći na teren i odigrati najbolje što mogu.

U odnosu na ekipu koja je igrala u Zenici, u timu su ostali samo Kijanskas, Zaliukas, Panka i Borovskij, s tim da je Kijanskas novi kapiten. Tako da je to u suštini potpuno novi tim, ovaj selektor im je napravio dar-mar.

Što se tiče kartona, mislim da su čisti, jer je selektor promijenio tim, a samo je Panka dobio žuti karton od ovih starih. Ova dvojica što su dali golove, zamijenjeni su, jedan mislim zbog povrede, mada nisam uspio naći informaciju koliko je ozbiljno.

[youtube][/youtube]

Prvi gol iz kornera, školski, šablonski na prvu stativu, Cerhych se odlično kretao, prevario odbranu i majstorski pogodio. Drugi gol opet u režiji Cernycha, majstorska asistencija za gol. Mlad momak, veoma talentovan, tek napunio 22. godine, nekad igrao za Litvaniju U19, ovo mu je drugi ili treći nastup za A tim. Inače nastupa za Bjeloruski Dnepr iz Mogileva. Sigurno treba obratiti pažnju na njega, posebno jer se izvlači na lijevu stranu, a tamo će ga čekati Avdija.

Znači, mlada ekipa, željna dokazivanja. Sigurno nam neće ništa pokloniti i morat ćemo se debelo oznojiti.

http://www.15min.lt/naujiena/sportas/fu ... 6470?cf=vl" onclick="window.open(this.href);return false;

Toliko od mene, ubiše ovi Litvanski portali, ne možeš se snaći da si Bernd Stange.
Svaka čast za analizu!

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 12 okt 2013, 11:10

Prema kvotama kladionica,apsolutni smo favoriti u mecu protiv Litvanije..marathon bet je sinoc postavila pocetnu kvotu od 1.50,dok je jutros oborena na 1.30..kvota 1.30 na nasu repku gotov u svakoj stranoj kladionici..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 12 okt 2013, 11:11

harry_90 je napisao/la:Prema kvotama kladionica,apsolutni smo favoriti u mecu protiv Litvanije..marathon bet je sinoc postavila pocetnu kvotu od 1.50,dok je jutros oborena na 1.30..kvota 1.30 na nasu repku gotov u svakoj stranoj kladionici..
Do tekme ce past jos s obzirom na broj uloga na nas...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 okt 2013, 11:17

Ma vidi se da je ova utakmica odigrana sa 50% snage, jedini Avdija dao 120% :mrgreen: .

Sto se tice Litvanije, @virtu4l ih je dobro analizirao. Mladi, opasni, i sigurno da nece biti lagano. Da ovo nije zadnja odlucujuca tekma, razbili bi ih sa 3 razlike, ovako, uzimajuci u obzir ogromni teret i pritisak sto imamo u utorak, te ove ''psiho-igre'' Grka, bice nam jako tesko. Olaksavajuca cinjenica je sigurno da cemo igrati opet pred punim tribinama sa nasim navijacima.

Sto se tice promjena sastava, volio bih samo da Medu izbaci, a ubaci Rahimica, jer ipak trebamo malo i sigurnosti prema nazad. Medunjanin zaista igra sjajno, ali ipak, mislim da je riskantno poceti opet onako, jer su nas Slovaci namucili posteno sa ovakvom taktikom.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 12 okt 2013, 11:20

I ja mislim da nam treba rahimic ili zahirovic , al s obzirom da zahirovic igra ocajno bolje je vratit iz penzije ovog malo. Al cisto sumnjam da ce pape ista mjenjat on je najavio prije mj dana sastav :D

bivsi
Kontakt:

Post Postao/la bivsi » 12 okt 2013, 11:23

Takticki lose igramo,sve preko krila hocemo i ubacujemo Dzeki ili Ibisevicu da on daje golove glavom a Salihovic sve nebu pod oblake (daleko najlosiji nas igrac) ne znamo kroz sredinu dati gol.(Misimovic-Pjanic nemogu igati zajedno ) Cesto nam se desava da drugo poluvrijeme igramo katastrofalno, Amerika,Slovacka pa sad LIhtenstajn. Grozno,bojim se za mec sa Litvanijom,ljudi imaju brzi protok lopte nego mi. Spori smo... :cry:

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 12 okt 2013, 11:23

Protiv Litvanije prva historijska utakmica koja ce otici u nasu korist 8-)
ZZ

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 12 okt 2013, 11:25

bivsi je napisao/la:Takticki lose igramo,sve preko krila hocemo i ubacujemo Dzeki ili Ibisevicu da on daje golove glavom a Salihovic sve nebu pod oblake (daleko najlosiji nas igrac) ne znamo kroz sredinu dati gol.(Misimovic-Pjanic nemogu igati zajedno ) Cesto nam se desava da drugo poluvrijeme igramo katastrofalno, Amerika,Slovacka pa sad LIhtenstajn. Grozno,bojim se za mec sa Litvanijom,ljudi imaju brzi protok lopte nego mi. Spori smo... :cry:
Al lupetas u pm :D

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 12 okt 2013, 11:25

Ma sto prije zabiti dva gola i onda lagano privesti mec kraju. Uvjek ce se otvoriti prilika za neku kontru i to je to.

Dobro je to sto je Susic izvukao van Pjanica i Lulica nakon 60 minuta igre. Samim tim sto je Mudonju tad zamjenio je garancija da ce on poceti i u Litvaniji.

Bolji smo,pritiska nesmije biti ni 1%. Odigrali smo kvalifikacije za 10 ke i sve to treba sad krunisati kod Litvanaca.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 12 okt 2013, 11:29

grgr je napisao/la:I ja mislim da nam treba rahimic ili zahirovic , al s obzirom da zahirovic igra ocajno bolje je vratit iz penzije ovog malo. Al cisto sumnjam da ce pape ista mjenjat on je najavio prije mj dana sastav :D
ne vjerujem da ce to uraditi, jedino ohrabrenje za ovu papetovu taktiku (svi u napad)je to sto je miske popravio svoju kondicionu spremu, a kad on "igra" igrat ce i Dzeko i Ibisevic...a najbolji primjer za to je sinoc utakmica i utakmicae protiv slovacke.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 okt 2013, 11:29

bivsi je napisao/la:Takticki lose igramo,sve preko krila hocemo i ubacujemo Dzeki ili Ibisevicu da on daje golove glavom a Salihovic sve nebu pod oblake (daleko najlosiji nas igrac) ne znamo kroz sredinu dati gol.(Misimovic-Pjanic nemogu igati zajedno ) Cesto nam se desava da drugo poluvrijeme igramo katastrofalno, Amerika,Slovacka pa sad LIhtenstajn. Grozno,bojim se za mec sa Litvanijom,ljudi imaju brzi protok lopte nego mi. Spori smo... :cry:
Sve vise mislim da nas samo trollas, jer tesko mi povjerovati da ovo sve ozbiljno mislis :lol:

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.