BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Klopp
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Klopp » 03 feb 2011, 23:44

Die Lehrerin will sich in ihrer neuen Klasse einer Gelsenkirchener
Schule beliebt machen und erzählt am ersten Schultag, dass sie
S04--Fan ist. Als sie fragt, wer ebenfalls S04-Fan sei, melden sich
alle Schüler. Nur ein kleines Mädchen meldet sich nicht.

"Warum meldest Du Dich denn nicht?" fragt die Lehrerin.

"Weil ich kein S04-Fan bin." sagt die Kleine.

"So, und zu welchen Verein hältst Du dann?"

"Ich bin Dortmund-Fan - und ich bin stolz darauf!" antwortet das
Mädchen.

"Dortmund? Um Himmels Willen, warum denn Dortmund?" will die Lehrerin
wissen.

"Mein Papa kommt aus Dortmund und meine Mami auch. Und die sind beide
Dortmund-Fans, also bin ich auch Dortmund-Fan!"

"Aber mein Kind" versucht die Lehrerin zu erklären, "man muss doch
nicht alles seinen Eltern nachmachen. Stell Dir vor, Deine Mutter wäre
Prostituierte und Dein Vater Rauschgifthändler oder Autoknacker ..was
dann???"

"Ja dann wäre ich wohl S04-Fan..."

:mrgreen:
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 feb 2011, 23:58

Kako drugačije početi?? :lol: :lol:

slika
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 04 feb 2011, 00:06

Hare_BvB je napisao/la:Kako drugačije početi?? :lol: :lol:

slika
To kralju , EIN LEBEN LANG KEINE SCHALE IN DER HAAND ! To ima da se ori sutra citavih 90 minuta..

Iskreno mislim da cemo lako do pobjede samo me brine Neuer valja njemu zabit, ali kako god ocekujem bas laganu pobjedu !
BvB Echte Liebe !!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 feb 2011, 00:13

Damir_BvB je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:Kako drugačije početi?? :lol: :lol:

slika
To kralju , EIN LEBEN LANG KEINE SCHALE IN DER HAAND ! To ima da se ori sutra citavih 90 minuta..

Iskreno mislim da cemo lako do pobjede samo me brine Neuer valja njemu zabit, ali kako god ocekujem bas laganu pobjedu !
Kakav crni Neuer, kada Charisteas i Karimi pocnu praviti dar mar na sredini terena i u napadu. Barca je za njih mala maca. :D :D
Da se malo prisjetimo nekih dogadjaja u Ruhrpott derbiju.

[youtube][/youtube]

Najdraza pobjeda BVB nad ljutim rivalom.

[youtube][/youtube]

Ko bi rekao da godinu dana nakon ovog trenutka isti zaigrati za BVB.

slika

Zatim najveci izdajnik u redovima BVB-a, i dan danas mi nije jasno kako je isti mogao biti izabran u najboljih 11 svih vremena. :oops: :oops:
Zadnja izmjena: amerosm, dana/u 04 feb 2011, 00:23, ukupno mijenjano 1 put.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 04 feb 2011, 00:16

Mogo bi Schalke ko Wolfsburg proći, pod uslovom da Charisteas pokaze svoju čarobnu tehniku i brzinu :)
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 04 feb 2011, 00:19

@ Drug HSV :)

Hehe dobar dobar taj ja stvarno ne znam sta je s magatha sta on dovede bruka bgm, izgleda da je i on malo ispuhao kakve glupe transfere odraduje... Uglavnom nama godi ... Izgleda da ce Annan igrat sutra u prvoj, dakle opet ce to sve bit ne povezano ne uigrano, stvarno predvidjam lak posao i lijepu pobjedu :), ne znam sta mi je da sam ovako optimistican i siguran ali sve mi ukazuje na pobjedu laganu, valjda ne grijesim ...
BvB Echte Liebe !!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 feb 2011, 00:40

@Klopp
:lol: :lol: :lol: :lol:

Bice sutra pakleno tezak mec...Magath i druzina ako izgube sutra nema im spasa a i svojim navijacima mogu bar malo popraviti raspolozenje pobjedom u derbiju...pod pobjedom smatram i 1 bod koji je njima puna kapa...

Malo me brine sto nakon dugo vremena necemo gledati Subotica i Hummelsa zajedno...Santana je veoma dobar igrac ali nije dugooo igrao...a nije da nemaju ljudi koji ce znati iskoristiti neke eventualne greske...

Na stranu i sama igra...ocekujem sjajnu atmosferu,veliko prozivanje malih komsija uz uvijek neizbjeznu(kao sto to i Hare napisa) EIN LEBEN LANG KEINE SCHALE IN DER HAND...iako se umjesto ovog ein u zadnje vrijeme koristi i zwei :D

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 feb 2011, 00:55

Eh, da se malo uozbiljimo!! :mrgreen:

> Revierderby, duel između BVB-a i S04, je daleko najveći i najpoznatiji njemački klupski derbi.

> Prvi Revierderby je odigran 3. maja 1925. godine, i Schalke ga je dobio rezultatom 4-2. Meč se igrao u Herneu, gradu nedaleko od G'kirchena.

slika

> Rivalitet na samom početku nije bio toliko intenzivan, ali vremenom su oba kluba počela da predstavljaju ozbiljnu silu u njemačkom fudbalu, tako da se animozitet između klubova zaoštrio sredinom 50-ih godina prošlog vijeka i on je u uzlaznoj putanji i dan danas.

> Dosad je odigrano 136 duela između ovih rivala i S04 ima 55 pobjeda, BVB je 46 puta slavio, a 35 mečeva je završeno neodlučeno.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Što se tiče sutrašnjeg meča, floskula, da je nezahvalno bilo šta prognozirati u jednom derbiju ovakvih razmjera, stoji. Mi smo u nevjerovatnom naletu ove sezone, i zasad igramo najbolju bundesligašku sezonu u historiji kluba, a S04 igra ispod svih očekivanja, ali to ne mora ništa značiti pred sutrašnji meč. Ja se odmah sjetim derbija iz 2007. na Westfalenu, kada smo im, ničim izazvani, oduzeli šanse za titulu. :lol:

Strašan hendikep će biti izostanak Subotića zbog kartona i veliko je pitanje kako će se snaći Santana u jednom ovakvom meču. Sigurno je da on ni izbliza nije uigran sa Hummyem kao što je to Subotić, ali valjda će sutra dobro fercerat na terenu. :mrgreen: Međutim, njihov napad i nije u nekoj super strašnoj formi, to se pogotovo odnosi na Huntu, a i Raul je postigao samo jedan gol na gostovanjima ove sezone, ali ne smijemo zanemiriti činjenicu da se radi o jako kvalitetnim igračima koji mogu jednim potezom riješiti meč. Farfonja je nezadovoljno tele i valjda će i sutra biti takaF. :lol:

Vezni red im je krš, barem je bio dosad, i tu je naša glavna prednost. Tu očekujem da trio Sahin-Bender-Gotze diktira tempo, kao što to činiše u prethodne tri tekme, i tako nam otvore vrata još jednoj velikoj pobjedi. Još kad se im Grossonja navali na kosti k'o pitbul, nayebali su. :lol:

Lucas je odigrao odlično u Vukojebini i samo nek' nastavi tim putem, tako da njegov prvijenac u derbijima ne bi trebao izostati sutra. Odbrana S04 je na papiru dobra, pogotovo uz povratak Metzea i Uchide, ali ne ulijevaju toliku sigurnost, mada su se osjetno popravili u zadnjih nekoliko mečeva (izuzev tekme sa SAP-om).

Derby double nemamo još od sezone '96-'97, i mislim da je vakat da to ponovimo. slika

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 feb 2011, 01:55

Joj, jooooj, jedva cekam tekmu. :mrgreen:

Imam neki osjecaj da ce veceras biti ludnica u Dortmundu. 8-)
BvB sa svojom djecom, protiv Magathovih pulena i nekoliko starosjedilaca. :D

Moja zelja je da bude X, ali kako me svaki put demantuju sad kazem pobjeda Dortmunda. Demantujte me ponovo :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 04 feb 2011, 13:18

joj kako bi volio da osvojite titulu i da dortumd opet bude nogometni div.......naravno za vas navijam veceras i nadam se dobroj utakmici,zna li mozda neko moguci sastav za utakmicu :?:
p.s ubijam sa dortumdom u master ligi :mrgreen:
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 04 feb 2011, 13:38

Hehehe svaka cast druze i hvala na lijepim rijecima mnogo, samo ubijaj sa crno zutima na pesu ;) ...

A sastav je sledeci barem bi tako trebalo bit :

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Hummels, Santana, Schmelzer - Bender, Sahin - Kuba, Götze, Großkreutz - Barrios.

FC **** 04: Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Kluge, Annan - Farfan, Jurado (Draxler) - Rául, Huntelaar
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 04 feb 2011, 14:26

Lijepe vijesti za NAS !

5 nasih igraca je pozvao Low u repku, Hummels, Schmelzer, Groskreutz, Gotze iiii da da novajlija BENDER napokon !
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 04 feb 2011, 14:40

Joachim Low o nasim reprezenativcima : Pratili smo bas detaljno kako se Sven Bender razvijao, u drugoj polusezoni sam ga gledao 2 puta uzivo na stadionu.Pogotov u odizamnju lopte je izvanredan... Mats Hummels je zadnjih mjeseci napravi jos jedan veliki iskorak prema naprijed. A Mario Gotzeu ne mora se nista puno reci ...
BvB Echte Liebe !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 feb 2011, 14:42

Low pozvao Bendera u ELf za prijateljski meč sa Azzurrima koji ne programu 9. februara. :mrgreen: Debi mu je još slađi, jer tekma se igra na Westfalenu. 8-) Biće to repriza polufinala sa SP-a 2006, kada su Azzurri nanijeli prvi i jedini poraz Elfu na Westfalenu.

Benda je možda i ranije zaslužio ovaj poziv, ali još je mlad, tako da je i ovo ispalo odlično po njega. Moram priznati da je konkurencija na njegovoj poziciji u Elfu izuzetno jaka i da je ovo veliki uspjeh za našeg mladog Pancera. Khedira, Trasch, Rolfes, Ballack, Schweini i Bender = Sila. :!: :mrgreen:

Bender će se pridružiti Hummyu, Grossonji, Gotzeu i Schmeleu, koji su već starosjedioci u Lowovoj mašineriji. :mrgreen: Spektakl na Westfalenu :arrow: It's payback time bitch! :lol:

P.S.

Udri ga Svene!!! :lol: :lol:

slika

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 feb 2011, 15:20

Mrsko mi bilo prevoditi, al' svi znate engleski pa pročitajte! :mrgreen: :arrow: Zanimljivosti vezane za Revierderby

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 04 feb 2011, 16:37

Danasnji Revierderby ce biti jako zanimljiv.

Sretno BVB, die Meisterschaft ist immer näher ;)

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 04 feb 2011, 16:43

ovakve utakmice nisu za klinaca, mada su dobri. da li odigrati iksa i cistu dvicu na magata

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 04 feb 2011, 16:57

bh hrvat je napisao/la:ovakve utakmice nisu za klinaca, mada su dobri. da li odigrati iksa i cistu dvicu na magata
Odigraj druze da ce imati manje od 2 suta u ovir gola !!! probaj to ;)

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 04 feb 2011, 17:10

[youtube][/youtube]

:lol: :lol:
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.