KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
sutra je utakmica sa hemofarmom, mi imamo novog igraca rakica koji nam je hvalio kao hljeb, tj. ne on licno nego igrac koji ce moci igrati pozicije 1 i 2, ali nam je povrjedzen najbolji skakac i najbolji defanzivac pod kosem hajric, dok na drugoj strani povredzen nama najbolji njihov igrac teski centar vukosavljevic i sada se tesko mogu suprostaviti naosoj brzoj igri, ali ipak oni su masina koja polako melje i bojim se da ce nas uhvatiti u taj ritam
i onda ja vidim napisane 3 stranice kontam super evo ljepih diskusija o mecu koji moze biti potencijalno veoma vazan, kada ono prepucavanje po ko zna koji put na relaciji bosna-sloboda ili tuzla-sarajevo ili pljuvanje domacih igraca koji su by the way svi igrali za NASU (sviju nas) repku, dok se slavi razno razni stranci, zalosno
pa do kada ce ici ta 1 548 785 324 854 puta prezvakana prica, daj ljudi popusti te malo, pogledajte ponekad naslov i drzite se njega
i onda ja vidim napisane 3 stranice kontam super evo ljepih diskusija o mecu koji moze biti potencijalno veoma vazan, kada ono prepucavanje po ko zna koji put na relaciji bosna-sloboda ili tuzla-sarajevo ili pljuvanje domacih igraca koji su by the way svi igrali za NASU (sviju nas) repku, dok se slavi razno razni stranci, zalosno
pa do kada ce ici ta 1 548 785 324 854 puta prezvakana prica, daj ljudi popusti te malo, pogledajte ponekad naslov i drzite se njega
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
valjda falio nije hvalio glumis nekog lika koji zna pravopis tu i napises hvalioumjesto falio cccccccc ono hvla pa fala seljacki jesi paglu **** majkunerminh74 je napisao/la:sutra je utakmica sa hemofarmom, mi imamo novog igraca rakica koji nam je hvalio kao hljeb, tj. ne on licno nego igrac koji ce moci igrati pozicije 1 i 2, ali nam je povrjedzen najbolji skakac i najbolji defanzivac pod kosem hajric, dok na drugoj strani povredzen nama najbolji njihov igrac teski centar vukosavljevic i sada se tesko mogu suprostaviti naosoj brzoj igri, ali ipak oni su masina koja polako melje i bojim se da ce nas uhvatiti u taj ritam
- storm_raider
- Kontakt:
Sa svim se slazem osim da je Abaz najgori trener ovih godina. Abazu se moze zamjeriti jedino poraz od Zagreba u Skenderiji(istina to se Vukoicicu ne bi desilo) i visok poraz od Zadra (iako smo svi ocekivali poraz). Abaz je uspio sa ovom ekipom pobjediti Helios u gostima, a uvjerili smo se u utorak da to nije bilo bash tako lako. Bosna je dobro odigrala Cedevita kup, i turnir "Mirza Delibasic". Abaz je trazio jos jednog playmakera i eventualno centra i sigurno je da bi ostvario zacrtani cilj. Ali da se ne prica o stvarima -"sta bi bilo, kad bi bilo", igraci najbolje znaju kakav je trener Alen Abaz pa njih pitajte sta misle o svemu tome. Ja znam sta misle. Ah da, trenirao je i mene.samo naprijed je napisao/la:Svaka zdrava konkurencija je dobra pa i ona navijacka sve dok se ne pocnu ispoljavati raznorazne frustracije i uvrede. Dakle navijaci iz Tuzle nikako da shvate kada se u kosarkaskoj evropi kaze "najbolji BH klubovi" uvijek je na prvom mjestu Bosna i to je jednostavno tako jer Bosna je bila prvak Evrope a Sloboda nije bila ni svjetlosnu godinu blizu toga. Bosna je bila sampion one bivse, kosarkaski kao beton, jake drzave a Sloboda niti blizu. Bosna je opet ponavljam BH KOSARKASKI BRAND a Sloboda Dita nije. To su cinjenice. @Fera kaze Bosnu vodi Tender-beg Imamović kojem je usput Bosna samo pokrice za njegove kriminalne radnje i kako strasni trener Alen Abaz nije mogao nista da uradi po pitanju dovodjenja igraca. Alen Abaz je na zalost samo jos jedna ogromna pogreska upravo tog Imamovica koji iz godine u godinu dopusta da Bosnu vode treneri-pocetnici od kojih je Abaz ubjedljivo najgori. Zaista se slazem sa ovim "Zato je od početka ove sezone na internet stranici kluba ukinut forum na kome su registrirani navijači mogli iznijeti svoje stavove (i) o upravi" jer to je jedan kukavicki potez uprave Bosne koja se nije mogla suociti sa cinjenicama i sa glupostima i oholim vladanjem njihovog administratora.
I jos bi nesto porucio navijacima Slobode, od 92-96 je Sarajevo bio u totalnom okruzenju gdje se doduse igrala kosarka a igraci su na treninge isli sa proucenom bismilom, karnisterom vode u ruci i totalnom nepoznanicom da li ce ikada sa treninga vratiti kuci zivi. Pa ipak i u takvoj situaciji je izbacen jedan Mirkovic, Terzic, Isakovic pa i Konakovic itd. Vi u Tuzli ipak niste bili u takvim problemima. Na zalost sva ova prica Tuzla-Sarajevo ne bi imala neku svoju jacinu da cijela BiH nije slusala divljacke nastupe Fukara u utakmicama protiv Bosne gdje ste pokazali jasno i glasno da ste jos uvijek samo jedan mali malogradjanski klub koji se bar sto se tice navijanja ne razlikuje puno od Igokeinih navijaca koji bi bili presretni da Sarajevo zajedno sa KK Bosno sutra izgori. Ali dzaba se nadate Bosna i da se sutra raspadne i dalje bi svi ostali klubovi jos dugo dugo godina puhali joj u ledja.
Nego, hajde da ne pricamo o stvarima koje su iza nas. Sta ocekujete sutra u Vrscu?
Sport je lijek za tijelo i duh.
kada ti postignes sta sam ja u mojim godinama (34) vlastitim snagama onda mozes pricati ko je paglu, a ko ne i to sto koristim falio i itd ... je zato sto sam i dalje djete sa kovaca koje dobro zna i razne slengove sarajeva i koji se nepravi da je bolji od njegove raje iz mahale u kojoj je odrastaotm 87 2 je napisao/la:valjda falio nije hvalio glumis nekog lika koji zna pravopis tu i napises hvalioumjesto falio cccccccc ono hvla pa fala seljacki jesi paglu **** majkunerminh74 je napisao/la:sutra je utakmica sa hemofarmom, mi imamo novog igraca rakica koji nam je hvalio kao hljeb, tj. ne on licno nego igrac koji ce moci igrati pozicije 1 i 2, ali nam je povrjedzen najbolji skakac i najbolji defanzivac pod kosem hajric, dok na drugoj strani povredzen nama najbolji njihov igrac teski centar vukosavljevic i sada se tesko mogu suprostaviti naosoj brzoj igri, ali ipak oni su masina koja polako melje i bojim se da ce nas uhvatiti u taj ritam
nego koliko vidim tebe ne zanima neka kvalitetna diskusija o kosarci ili KK Bosni nego bi da se sa nekim kacis i naravno ovdje te upozoravam da ne vrjedzas moderatora, uostalom ikoga i da ti je ovo drugo upozorenje pred ban
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
najvise mrzim ove likove koji jedva cekaju da vide neku gresku da bi mogli nekoga ispraviti..jarane tuzan ti je zivot ako nemas nista pametnije radititm 87 2 je napisao/la:valjda falio nije hvalio glumis nekog lika koji zna pravopis tu i napises hvalioumjesto falio cccccccc ono hvla pa fala seljacki jesi paglu **** majkunerminh74 je napisao/la:sutra je utakmica sa hemofarmom, mi imamo novog igraca rakica koji nam je hvalio kao hljeb, tj. ne on licno nego igrac koji ce moci igrati pozicije 1 i 2, ali nam je povrjedzen najbolji skakac i najbolji defanzivac pod kosem hajric, dok na drugoj strani povredzen nama najbolji njihov igrac teski centar vukosavljevic i sada se tesko mogu suprostaviti naosoj brzoj igri, ali ipak oni su masina koja polako melje i bojim se da ce nas uhvatiti u taj ritam

a sada malo o kosarci i KK Bosni:
Košarkaši Bosne ASA BHT u dobrom raspoloženju otputovali su u Vršac na jedno od najtežih ovosesonskih gostovanja. Protivnik ekipe „studenata“ je jedan od najkvalitetni timova u NLB ligi - Hemofarm STADA koji se već godinama nalazi u vrhu jadranskog takmičenja.
Riječ je o susretu 15. kola NLB lige u kojem će Bosna pokušati iznenaditi favorizovanog domaćina.
U timu Sarajlija pojaviće se i dojučerašni član ekipe “farmaceuta“ Miljan Rakić koji je posljednje pojačanje bh. prvaka.
“Možemo parirati Hemofarmu jer smo to pokazali još u prvom dijelu sezone kada smo u finišu poraženi. Moramo biti maksimalno fokusirani, borbeni i koncentrisani. Hemofarm jeste favorit, ali to ne mora biti presudno za konačan ishod“, istakao je Amar Suljagić, centar KK Bosna ASA BHT.
Jedan od najvećih aduta studenata leži u činjenici da je sadašnji trener Vlada Vukoičić jednu sezonu proveo na klupi Hemofarma i da sigurno dobro poznaje mane i vrline vršačkog kluba.
Utakmica u dvorani “Milenium“ igra se u nedelju, od 17.30 sati.
Zanima mene.To je matični jezik i red je da ga znaš.Meni nije ugodno čitati povrijedžen umjesto povrijeđen.Dijaspora je puna takvih patriota što dvije riječi ne mogu sastaviti.Ništa im nevalja umjesto da pođu od sebe.Pasa101 je napisao/la:najvise mrzim ove likove koji jedva cekaju da vide neku gresku da bi mogli nekoga ispraviti..jarane tuzan ti je zivot ako nemas nista pametnije radititm 87 2 je napisao/la:valjda falio nije hvalio glumis nekog lika koji zna pravopis tu i napises hvalioumjesto falio cccccccc ono hvla pa fala seljacki jesi paglu **** majkunerminh74 je napisao/la:sutra je utakmica sa hemofarmom, mi imamo novog igraca rakica koji nam je hvalio kao hljeb, tj. ne on licno nego igrac koji ce moci igrati pozicije 1 i 2, ali nam je povrjedzen najbolji skakac i najbolji defanzivac pod kosem hajric, dok na drugoj strani povredzen nama najbolji njihov igrac teski centar vukosavljevic i sada se tesko mogu suprostaviti naosoj brzoj igri, ali ipak oni su masina koja polako melje i bojim se da ce nas uhvatiti u taj ritam
pa do kada ce ici ta 1 548 785 324 854 puta prezvakana prica, daj ljudi popusti te malo, pogledajte ponekad naslov i drzite se njegakoda nekoga ovdje zanima pravopis
Nije problem pogriješiti al kad u svakoj rečenici praviš po nekoliko krupnih grešaka onda je to već zabrinjavajuće.Ništa protiv Nermina al kritiku za jezik bi trebao shvatiti kao dobronamjernu.
slusaj, iz tebe se vidi animozitet prema diti i velicanje nekog bavcica, pa daj svi znamo zbog cega je taj bavcic bio kapiten (sigurno na osnovu liderstva nije), momak dobro govori, izvikan je i previse, to sto je zovnut u NBA kao sto bude mali milion igraca ne mora nista da znaci, svi znamo kako se proveo,fiftisent je napisao/la:
A da dodam i malo oko Bavčića, pošto nisam siguran da pišemo o istom igraču. Ja govorim o onom koji ima tri titule prvaka BiH, od toga jednu kao kapiten ekipe. Kad kažem tri titule prvaka BiH mislim da one titule koje niti jedan igrač koji igra ili je u skorije vrijeme igrao u Slobodi nema u svojoj vitrini. Ti vjerovatno i ne znaš kakav je taj osjećaj kada ti ekipa donese titulu. Onda počneš da cijeniš i voliš svakog igrača koji je pomogao da se ta titula osvoji. U stvari, kakve titule, pa ti ne znaš ni kako je kad se igra finale![]()
I još jedna stvar koja govori o veličini kluba. na ovom forumu za sad 206 stranica o KK Bosni, a za Slobodu nisam siguran uopšte ima li tema?
dobru partiju van sarajeva nikad nije pruzio, i to sto je donio titule, znamo da ih bas taj bavcic nije donio, znamo ko je donosio titule u sarajevo, neno, lens ...
vidim da je sad dno dna, dakle ne moze ni da igra u nekom kepecu, koji je klasu ispod bosne, dakle u rangu slobode,
dalje sloboda je za repku dala puno vise igraca u zadnje vrijeme nego bosna, taj bavcic jednom hukicu nije ni do malog prsta, zatim kikanovicu isto tako, teletovica da ne spominjem
i tebi samo_naprijed da kazem, mozemo biti sretni sto se bosna rijesila i bavcica i mense i tomovica, jer su sva trojica u paketu kosarkaski anonimusi,
ne mogu da vjerujem sta sve citam na ovom forumu,
jeza i groza
@ars, ne znam po cemu mislis da je on bolji od vucka? od boze ima iskustva vise i trenutno je bolji, ali zar nije kontraproduktivno dovoditi igraca zbog cijih igara publika opet nece moci ulaziti u dvoranu?
Cuva Bog Zelju svog!
Neće se toliko osjetiti izostanak Vukosavljevića jer Hemofarm ima odlične igrače pod košem.Mačvan je jedan od najtalentovanijih centara u Evropi dok je tu i visoki Marjanović.
Bosna teško da može nešto napraviti jer oni konkurišu za F4 što znači da vjerovatno neće biti opuštanja.
Bosna teško da može nešto napraviti jer oni konkurišu za F4 što znači da vjerovatno neće biti opuštanja.
nerminh74 je napisao/la:vidim da znas slengove hahahatm 87 2 je napisao/la:valjda falio nije hvalio glumis nekog lika koji zna pravopis tu i napises hvalioumjesto falio cccccccc ono hvla pa fala seljacki jesi paglu **** majkunerminh74 je napisao/la:sutra je utakmica sa hemofarmom, mi imamo novog igraca rakica koji nam je hvalio kao hljeb, tj. ne on licno nego igrac koji ce moci igrati pozicije 1 i 2, ali nam je povrjedzen najbolji skakac i najbolji defanzivac pod kosem hajric, dok na drugoj strani povredzen nama najbolji njihov igrac teski centar vukosavljevic i sada se tesko mogu suprostaviti naosoj brzoj igri, ali ipak oni su masina koja polako melje i bojim se da ce nas uhvatiti u taj ritam
kada ti postignes sta sam ja u mojim godinama (34) vlastitim snagama onda mozes pricati ko je paglu, a ko ne i to sto koristim falio i itd ... je zato sto sam i dalje djete sa kovaca koje dobro zna i razne slengove sarajeva i koji se nepravi da je bolji od njegove raje iz mahale u kojoj je odrastao
nego koliko vidim tebe ne zanima neka kvalitetna diskusija o kosarci ili KK Bosni nego bi da se sa nekim kacis i naravno ovdje te upozoravam da ne vrjedzas moderatora, uostalom ikoga i da ti je ovo drugo upozorenje pred ban
-
- Kontakt:
@storm_raider Abaza ja ne krivim ni za sta. Ni za poraz protiv Zagreba. On jednostavno samo nije dovoljno zreo da bude trener jednog ozbiljnog tima a pogotovo Bosne. Abaz niti u igrackoj niti u trenerskoj karijeri nema nista iza sebe pa samim tim nikako nije mogao kod igraca imati autoritet. Mensur je vodio ipak jednu Zenicu, Nenad Markovic je legenda BH kosarke i bio fantastican igrac, o Zdovcu je suvisno pricati ako se prica o igrackoj karijeri a Abaz nema nista od toga. Da je makar kao Parezanin prosao jednu godinu vodeci neku ekipu pa jos i napravio rezulatat sa njom bilo bi puno drukcije. Dakle Abaz nije kriv samo za njega nije jos uvijek vrijeme da vodi Bosnu.
@mirza nismo se dugo nas dvojica sreli na forumima i drago mi je sto te vidim. Kazu da se o okusima ne treba raspravljati ali isto tako znas da smi sa nas dvojica obicno skoro pa 100% slagali u mnogo cemu vezano za Bosnu. Medjutim Vucko nije pokazao ama bas nista osim da zna da suta tricu po svaku cijenu tako da to ponekad izgleda bas na silu. Bavcic mozda malo losije suta te trice mada za svoju visinu odlicno ali ima ga i pod kosem i na ulazu koji bi trebao da bude njegovo najace oruzje ali niakda nisam shvatio zasto ga ne koristi. Budi siguran da bi Bavcic kod Vlade bio najbolji igrac Bosne jer pravi trener zna iz igraca izvuci upravo ono sto je najbolje a to smo vidjeli na ovih nekoliko utakmica.
Hemofarm sa Vukosavljevicem i bez njega su dvije razlicite ekipe. Bosnu dva puta za redom nije dobio Hemofarm nego Vukosavljevic koji je na svakoj utakmici postigao vise od 30 poena. Ostali igraci mislim da nisu nista extra bolji od nasih igraca a nadam se da ce se to sutra i pokazati. Doduse svi ovi pehovi sa povredama tesko da mogu dati neku mogucnost za realnu prognozu ali mislim da ako je Bosna ikada imala neku sansu protiv Hemofarma da je sad ima.
@mirza nismo se dugo nas dvojica sreli na forumima i drago mi je sto te vidim. Kazu da se o okusima ne treba raspravljati ali isto tako znas da smi sa nas dvojica obicno skoro pa 100% slagali u mnogo cemu vezano za Bosnu. Medjutim Vucko nije pokazao ama bas nista osim da zna da suta tricu po svaku cijenu tako da to ponekad izgleda bas na silu. Bavcic mozda malo losije suta te trice mada za svoju visinu odlicno ali ima ga i pod kosem i na ulazu koji bi trebao da bude njegovo najace oruzje ali niakda nisam shvatio zasto ga ne koristi. Budi siguran da bi Bavcic kod Vlade bio najbolji igrac Bosne jer pravi trener zna iz igraca izvuci upravo ono sto je najbolje a to smo vidjeli na ovih nekoliko utakmica.
Hemofarm sa Vukosavljevicem i bez njega su dvije razlicite ekipe. Bosnu dva puta za redom nije dobio Hemofarm nego Vukosavljevic koji je na svakoj utakmici postigao vise od 30 poena. Ostali igraci mislim da nisu nista extra bolji od nasih igraca a nadam se da ce se to sutra i pokazati. Doduse svi ovi pehovi sa povredama tesko da mogu dati neku mogucnost za realnu prognozu ali mislim da ako je Bosna ikada imala neku sansu protiv Hemofarma da je sad ima.
Svaki klub u BIH bi bio uspješan kao što je to sada kkBosna ako ne i bolji da ima donatore koje bosna ima. To je ćinjenica i to treba pošteno priznati. Isto tako treba shvatiti da je sasvim realno i očekivano (uobičajeno za jednu državu i gl.grad) da takvu podršku ima baš kkbosna jer ju je itekako i zaslužila. Istina je i da kkbosna nije samo sarajevski klub, pa to je bar svakome jasno/vidno.
Bilo bi super da naša privreda postane što jača i da se pojave novi finansijeri koji bi podržali naše regionalne klubove.
I tu bi trebao biti kraj svakom daljnjem prepucavanju ali izgleda lokalnih kompleksaša i primitivaca nikad dosta.
Bilo bi super da naša privreda postane što jača i da se pojave novi finansijeri koji bi podržali naše regionalne klubove.
I tu bi trebao biti kraj svakom daljnjem prepucavanju ali izgleda lokalnih kompleksaša i primitivaca nikad dosta.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!
- storm_raider
- Kontakt:
Sto se tice Abazove igracke karijere, svojevremeno je glasio za jednog od najtalentovanijih juniora ovog dijela Europe. Jedini krivac sto nije napravio zavidnu igracku karijeru je teska povreda ledja, koja je veoma brzo postala hronicna. Zbog te povrede je i prestao da aktivno igra kosarku i dao se u trenerske vode nakon sto se vratio iz inostranstva i igrao za Bosnu 97/98 sezone(nisam siguran).samo naprijed je napisao/la:@storm_raider Abaza ja ne krivim ni za sta. Ni za poraz protiv Zagreba. On jednostavno samo nije dovoljno zreo da bude trener jednog ozbiljnog tima a pogotovo Bosne. Abaz niti u igrackoj niti u trenerskoj karijeri nema nista iza sebe pa samim tim nikako nije mogao kod igraca imati autoritet. Mensur je vodio ipak jednu Zenicu, Nenad Markovic je legenda BH kosarke i bio fantastican igrac, o Zdovcu je suvisno pricati ako se prica o igrackoj karijeri a Abaz nema nista od toga. Da je makar kao Parezanin prosao jednu godinu vodeci neku ekipu pa jos i napravio rezulatat sa njom bilo bi puno drukcije. Dakle Abaz nije kriv samo za njega nije jos uvijek vrijeme da vodi Bosnu.
Sto se tice trenerske karijere, sa juniorima i kadetima Bosne je osvojio sve sto se moze osvojiti u konkurenciji BiH. Bilo je tu i nekoliko veoma jakih medjunarodnih turnira(onoliko koliko su uslovi tada dozvoljavali). Godinama je trenirao omladinske pogone Bosne, a i par godina je bio pomocnik prvih trenera Bosne. Svoju priliku je jednostavno zasluzio. Naravno da nije lisac kao Vukoicic, ali kao trener je imao vise iskustva nego Markovic.
I on je bio prvi trener kojeg je Bosna proizvela u novije vrijeme, a da je uspio da vodi prvi tim Bosne.
@nermin74 , napisao si "hvalio".

Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 27 dec 2008, 18:36, ukupno mijenjano 1 put.
Sport je lijek za tijelo i duh.
jedna je stvar imati vremena da obracas paznju na svaku recenicu, a druga je kao u mom slucaju kada trazis mjesto da na momenat promjenis mjesto i da ispuses ventile tako sto pises o necemu sto ti je strast, tada toliko ne obracas paznju na pravopis, mada ono sto sam napisao falio nije uopste bilo slucajno nego namjernoblazz je napisao/la:Zanima mene.To je matični jezik i red je da ga znaš.Meni nije ugodno čitati povrijedžen umjesto povrijeđen.Dijaspora je puna takvih patriota što dvije riječi ne mogu sastaviti.Ništa im nevalja umjesto da pođu od sebe.
Nije problem pogriješiti al kad u svakoj rečenici praviš po nekoliko krupnih grešaka onda je to već zabrinjavajuće.Ništa protiv Nermina al kritiku za jezik bi trebao shvatiti kao dobronamjernu.
a druga je stvar sto je osoba u pitanju samo trazili izgovor da me napadne posto sam ga upozorio na psovanje
i naravno meni ce forum i dalje biti mjesto gdje cu puniti svoje baterije, a ne paziti na svaku napisanu rjec, toga mi je vise nego dovoljno na poslu
macvan je 4 na 5, tj. krilni centar koji moze igrati na 5, ali ono sto se kod njega moze primjetiti da se umjesto da sto vise igra blizu koza radi dobrih fizickih predispozicija sve vise izvlaci vani, sto nama stvara veliku prednost radi kontrole skokablazz je napisao/la:Neće se toliko osjetiti izostanak Vukosavljevića jer Hemofarm ima odlične igrače pod košem.Mačvan je jedan od najtalentovanijih centara u Evropi dok je tu i visoki Marjanović.
pored macvana hemofarm ima bozovica koji je isto 4 na 5 ali on je solidan igrac ne veliki potencijal kao macvan, zatim imaju 220 cm visokog marijanovica koji je dobar centar, ali je veoma slican zimicu u napadu tj. puno poentira iz asistencija i takozvanih otpadaka jer nema neku ledznu tehniku, ali je daleko sporiji od zimica zbog losih koljena, tu je jos 206 cm visoki savovic koji moze igrati 3 na 4, ali nema toliku snagu da se bori protiv jakih 4 tipa ivanovica ili hajrica, tako im jedini igrac koji moze da igra ledzima (macvan) izuzetno potreban kada nema vukosavljevica, ali kao sto rekoh njemu se daleko vise svidza pucati 3 (mada to radi poprilicno uspjesno)
i bas zato im puno fali (oni koji neznaju to znaci nedostaje samo u zargonu, sto vise istu rjec mogu naci u kljaicevom rjecniku) vukosavljevic koji je teska 5, nesto kao williams sto je bio u bosni, zato im nedostaje malo snage pod kosem i zato ja puno zalim sto nam nece igrati i hajric jer bi tako mogli imati prevagu pod kosem radi fizicki dominatnih 4, ovako cemo se i mi krpati sa fizicki slabijim suljagicem
znam ja da ti poznajes slengove **** i ja ne trazim dlaku u jajetu nego sam slucajno citao tvoj post kao i svaciji ostali i vidio sam to a i da trazim dlaku u jajetu ispravljao bi svakoga jer ovdje ima tona ljudi koja i pogrjesi namjerno ili ne jarane ako sam te uvrjedio izvini ali jbg i ti mene ispravi ako nadjes kakvu gresku ja sam to ispravio jer me bode u oci cuj hvalio valjda treba falio ali jbg eto izvini brate ako sam te uvrijedio na bilo koji nacin POZZZnerminh74 je napisao/la:kada ti postignes sta sam ja u mojim godinama (34) vlastitim snagama onda mozes pricati ko je paglu, a ko ne i to sto koristim falio i itd ... je zato sto sam i dalje djete sa kovaca koje dobro zna i razne slengove sarajeva i koji se nepravi da je bolji od njegove raje iz mahale u kojoj je odrastaotm 87 2 je napisao/la:valjda falio nije hvalio glumis nekog lika koji zna pravopis tu i napises hvalioumjesto falio cccccccc ono hvla pa fala seljacki jesi paglu **** majkunerminh74 je napisao/la:sutra je utakmica sa hemofarmom, mi imamo novog igraca rakica koji nam je hvalio kao hljeb, tj. ne on licno nego igrac koji ce moci igrati pozicije 1 i 2, ali nam je povrjedzen najbolji skakac i najbolji defanzivac pod kosem hajric, dok na drugoj strani povredzen nama najbolji njihov igrac teski centar vukosavljevic i sada se tesko mogu suprostaviti naosoj brzoj igri, ali ipak oni su masina koja polako melje i bojim se da ce nas uhvatiti u taj ritam

HAJDE
blaz,nerminh74 je napisao/la:macvan je 4 na 5, tj. krilni centar koji moze igrati na 5, ali ono sto se kod njega moze primjetiti da se umjesto da sto vise igra blizu koza radi dobrih fizickih predispozicija sve vise izvlaci vani, sto nama stvara veliku prednost radi kontrole skokablazz je napisao/la:Neće se toliko osjetiti izostanak Vukosavljevića jer Hemofarm ima odlične igrače pod košem.Mačvan je jedan od najtalentovanijih centara u Evropi dok je tu i visoki Marjanović.
pored macvana hemofarm ima bozovica koji je isto 4 na 5 ali on je solidan igrac ne veliki potencijal kao macvan, zatim imaju 220 cm visokog marijanovica koji je dobar centar, ali je veoma slican zimicu u napadu tj. puno poentira iz asistencija i takozvanih otpadaka jer nema neku ledznu tehniku, ali je daleko sporiji od zimica zbog losih koljena, tu je jos 206 cm visoki savovic koji moze igrati 3 na 4, ....
Mačvan je kao što sam i prije godinu napisao samo jedan dobar KC jer je zbog svoje visine apsolutno neupotrebljiv na poziciji 5 protiv iole jačih ekipa, i sam omjer blokada datih i primljenih govori sam za sebe(8/8). Ipak je Vukosavljević na poz 5 daleko bolji od njega, premda nisam siguran da bi i on sutra blistao protiv Zimića kao prethodnih mečeva , jer po meni je Zima sve bolji i bolji igrač.
Marjanović je ista verzija igrača kakav je i Vraneš, tako da smatram da će sutra Zima dominirati pod košem.
Šteta što hajrić ne igra da bi se rasteretio Ivanović sa ličnim greškama, ali smatram da imamo šanse za pobjedu, osobito ako proradi rakić i ako onaj Burell bude što više na klupi.
Mirzza, ono što si pisao oko Bavketa i moje mišljenje oko njih trojice(Vučko,Bavke i Đurasović)je da je Bavke nesporno najkvalitetniji, a da je Vučko relativno dobar klupski igrač koji ponekad ekspodira sa par trica ali ima manu u jako lošoj kontroli lopte u napadu ,dok Đurasović po meni nije uopće kvalitet za KK Bosnu i smatram da bi bilo puno bolje forsirati malog majstorića na poz 2/3, to je @ samo naprijed već u globalu napisao i moje mišljenje.
U Kepezu je igrao na poz 4/5, što zasigurno nije njegova prirodna pozicija, tako da smatram da bi napravio pravi potez povratkom u Kk Bosnu ove sezone i po meni pod vođstvom VV izrastao u pravu ,klasičnu tricu koja ima i dobar ulaz i za svoju visinu jako dobru kontrolu lopte.