Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Za_raju
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la Za_raju » 04 mar 2011, 17:34

drinski_vuk je napisao/la:Ajde da mi neko od vas lijepo objasni zašto ne postoji Fudbalski savez Velike Britanije niti njihova reprezentacija? Zašto Vels,S. Irska,Škotska i Engleska igraju posebno u kvalifikacijama iako se radi o teritorijalnim jedinicama jedne države? Zašto njihovi klubovi posebno igraju u evropskim takmičenjima. Zašto reprezentacija Katalonije npr može da igra međunarodne prijateljske utakmice a Republike Srpske ne može? Da li vam je poznato da većina Katalonaca ne navija za reprezentaciju Španije?
Ma pustili bi mi vas da igrate samostalno ali nam zao ugleda,samo bi nam sramotili teritoriju ;) ;)

Salu na stranu pa zar nebi bila steta da se ukinu toliko dobre reprezentacije iz GB-a i sve to skrka u jednu repku!!!
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

drinski_vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinski_vuk » 04 mar 2011, 17:35

Da se razumijemo nije mi cilj provokacija. No vidim da nemate odgovore na pitanja. Zašto je nešto primljenljivo na pojedine zemlje a ne i na BiH? I zašto se insistira na rješenjima za koje se unaprijed zna da neće proći.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 mar 2011, 17:35

drinski_vuk je napisao/la:Ajde da mi neko od vas lijepo objasni zašto ne postoji Fudbalski savez Velike Britanije niti njihova reprezentacija? Zašto Vels,S. Irska,Škotska i Engleska igraju posebno u kvalifikacijama iako se radi o teritorijalnim jedinicama jedne države? Zašto njihovi klubovi posebno igraju u evropskim takmičenjima. Zašto reprezentacija Katalonije npr može da igra međunarodne prijateljske utakmice a Republike Srpske ne može? Da li vam je poznato da većina Katalonaca ne navija za reprezentaciju Španije?
Čuj ovog sa Velikom Britanijom. :lol: Brkaš lončiće, @Vuče. Brkaš lončiće.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 04 mar 2011, 17:37

Zato mozda sto niste NIKOME interesantni. Shvatite vec jednom.
Eto gospodi iz FIFE ima nesto interesantno u RS pa da vam daju medjunarodne tekme.
Imaju bas veliki interes da vama prave medjunarodne tekme, polovina i ne zna za RS. ;)
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 04 mar 2011, 17:38

Moradoh se registrovati da ti objasnim. Dakle, Ujedinjeno Kraljevstvo (ne Velika Britanija) je unija država koja na političkom planu ima jedinstven stav, ali ima i unutrašnji konsenzus da u nekim sportovima (fudbal, ragbi i još neki) nastupaju odvojeno. To je prihvatljivo, jer se zaista radi o državama. Eh sad, ima ona poslovica: Vidjela žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu. To je najbolji opis pokušaja RS-a da postane država, a za to realno nema ni politički niti bilo koji drugi kapacitet. Sve što se postiže jeste nerviranje nas koji volimo BiH, ali ništa neće biti od toga što nama idete uz nos, u stvari sami sebi skačete u stomak, jer na klupskom planu i vi gubite. Sramota je ovo što se radi, ali već smo navikli, tako da nas ništa ne može iznenaditi.

Sorry zbog političkog off-a, ali drukčije se ne može objasniti.
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

drinski_vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinski_vuk » 04 mar 2011, 17:38

Za_raju je napisao/la:
Ma pustili bi mi vas da igrate samostalno ali nam zao ugleda,samo bi nam sramotili teritoriju ;) ;)

Salu na stranu pa zar nebi bila steta da se ukinu toliko dobre reprezentacije iz GB-a i sve to skrka u jednu repku!!!
Ta repka bi na skoro svakom takmičenju bila među četiri. Ovako profitira Engleska a ostatak neće skoro otići na neko veliko takmičenje. Monolog zašto brkam lončiće? Ili recimo zašto Farska Ostrva imaju reprezentaciju a nisu posebna država?

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 mar 2011, 17:40

Adinjo je napisao/la:

Zato mozda sto niste NIKOME interesantni. Shvatite vec jednom.
Eto gospodi iz FIFE ima nesto interesantno u RS pa da vam daju medjunarodne tekme.
Imaju bas veliki interes da vama prave medjunarodne tekme, polovina i ne zna za RS. ;)
ma ne zna raja za Bosnu i Hercegovinu ,a ne da zna za Republiku Srpsku :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

drinski_vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinski_vuk » 04 mar 2011, 17:41

Hawking je napisao/la:
Moradoh se registrovati da ti objasnim. Dakle, Ujedinjeno Kraljevstvo (ne Velika Britanija) je unija država koja na političkom planu ima jedinstven stav, ali ima i unutrašnji konsenzus da u nekim sportovima (fudbal, ragbi i još neki) nastupaju odvojeno. To je prihvatljivo, jer se zaista radi o državama. Eh sad, ima ona poslovica: Vidjela žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu. To je najbolji opis pokušaja RS-a da postane država, a za to realno nema ni politički niti bilo koji drugi kapacitet. Sve što se postiže jeste nerviranje nas koji volimo BiH, ali ništa neće biti od toga što nama idete uz nos, u stvari sami sebi skačete u stomak, jer na klupskom planu i vi gubite. Sramota je ovo što se radi, ali već smo navikli, tako da nas ništa ne može iznenaditi.

Sorry zbog političkog off-a, ali drukčije se ne može objasniti.
Ok lijepo. Samo nisi u pravu ali da se ne bavimo politikom.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 04 mar 2011, 17:41

drinski_vuk je napisao/la:Da se razumijemo nije mi cilj provokacija. No vidim da nemate odgovore na pitanja. Zašto je nešto primljenljivo na pojedine zemlje a ne i na BiH? I zašto se insistira na rješenjima za koje se unaprijed zna da neće proći.
Imamo odgovor a on 1 MART 1992 i 25 Novembar 1943 ... ;)
Samo iz tog razloga mi nismo isti kao GB i budi siguran da je to jedini razlog ...
Zadnja izmjena: Za_raju, dana/u 04 mar 2011, 17:43, ukupno mijenjano 1 put.
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 mar 2011, 17:43

@Drinski Vuk,

Gospodin @Hawking ti je to lijepo objasnio, nadam se da si pročitao njegov post. Iskreno se nadam da tu vidiš jasnu razliku između VB i RS-a(ukoliko istu nisi vidio i prije, u šta sumnjam). Nego, kako si ti kren'o, ti ćeš uskoro porediti RS sa EU-om, pobogu. Jbt, fakat miješaš kruške i jabuke. Dakle, tvojom logikom bismo na kraju došli do toga da bi članice EU-a trebale imati svoju(dakle zajedničku) reprezentaciju. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

nihco

Post Postao/la nihco » 04 mar 2011, 17:46

evo sto, to su civilizirani ljudi koji na civiliziran nacin komuniciraju sa siusjedima i okruzenjem i sa takvim odnosom dogovori su moguci.
u slucaju pc stvari su drugacije, radi se o dokazanom, de fakto i de jure, anticivilizacijskom, barbarskom odnosu prema okruzenju, koje ne moze i ne smije biti ohrabrivano bilo kakvim dodatnim autonomijama, radi vaseg zdravlja i nase sigurnosti.
Sent from my Commodore 64

jessus123
Kontakt:

Post Postao/la jessus123 » 04 mar 2011, 17:54

Admini i moderatori izvinjavam se zbog Offtopica i nije mi cilj politicko prepucavanje,ali jednostavno se moraju znati cinjenice,i zasto sutjeti o tome? Ono sto je se radilo od 92-95 danas to FSRS i Dodik rade putem politike,i na taj nacin vode BH fudbal u propast sto je nedopustivo :cry:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 mar 2011, 17:56

jessus123 je napisao/la:Admini i moderatori izvinjavam se zbog Offtopica i nije mi cilj politicko prepucavanje,ali jednostavno se moraju znati cinjenice,i zasto sutjeti o tome? Ono sto je se radilo od 92-95 danas to FSRS i Dodik rade putem politike,i na taj nacin vode BH fudbal u propast sto je nedopustivo :cry:
Sve je to poznato, ali nikako tome stati u kraj. :(
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 04 mar 2011, 18:04

S. Irska, Škotska, Vels i Engleska su imali svoje saveze prije osnivanja FIFE i UEFE i oni su tako ušli u ove fudbalske asocijacije.
Čitajući ovaj post zaključih da se vodiš predrasudama, a da svoju vlastitu inteligenciju ne znaš koristiti ili ti je nivo opće naobrazbe isuviše osakaćen. Uhvatiš se za glupost i to ti je zvijezda vodilja. Voliš postavljati hipotetički stvari, pa se zapitaj, zašto jedna SAD nema preko 50 reprezentacija, kao i država i isto toliko predsjednika fudbalskih saveza. U svijetu postoji na stotine država koje imaju složenije teritorijalno uređenje od Bosne i Hercegovine i još nisam čuo da tamo neke autonomne republike, pokrajine, regije, kantoni žele što više nacionalnih fudbalskih predsjednika.
Bosna i Hercegovina jeste složena država, ali ne toliko koliko ti misliš. Trenutno moramo živjeti u skladu sa propisima - puni naziv -DEJTONSKOG MIROVNOG SPORAZUMA i tako nam je kako jeste. Ovo sam namjerno boldirao da bi ti pokušao razmišljati. Pitanje -O čemu se u boldiranom radi? Odgovor - o sporazumu. Pitanje - O kakvom sporazumu? Odgovor - mirovnom. Pitanje- Gdje je taj mirovni sporazum sačinjen? Odgovor - U Daytonu. MIROVNI SPORAZUM prijevod USPOSTAVLJEN MIR
Ne želim te ubjeđivati u suprotno, jer takvi kao ti moraju mnogo čitati i učiti i razmišljati svojom glavom. Okani se predrasuda i stereotipa, jer očito još misliš da su sve plavuše glupe, Škoti škrti, Crnogorci lijeni, Bosanci glupi, a Srbi nebeski narod. mani se toga. Uči. Uči. Uči i koristi vlastite potencijale.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

nihco

Post Postao/la nihco » 04 mar 2011, 18:05

naravno da ovdje nije mjesto politici i vrijedjanju ali stvari su vise nego jasne, ne treba dozvoliti da nas na stranicama podrske bih fudbalu, bombarduju cinizmom, iskrivljenim sistemom vrijednosti. stvari treba nazvati pravim imenom, jednostavno , nema puno fajde od tolerantcije nacizma i drskosti
Sent from my Commodore 64

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 04 mar 2011, 18:06

Najgore je sto FIFA i UEFA u dogovoru s agresorima zeli da ukine nas rerezenattivni fudbal. Ko fol daju nam vrijeme, a u stvari odavno se Dodici dogovorili kako da nas ukinu. Ako im je do kaznjavanja - nek kazne one koje nece jednog predsjednika. Ako su sva tri protiv toga nek ih sve kazne a nace se neko ko ce biti predsjednik.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

B o X
Kontakt:

Post Postao/la B o X » 04 mar 2011, 18:14

Evo jedno moje zapažanje. Ja imam jednog prijatelja sa Farskih Ostrva, to su ljudi svi Danci i veće su patriote od samih Danaca iz Danske ali ljudi imaju svoju reprezentaciju.
FK Drina Zvornik - 66. godina tradicije!

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 04 mar 2011, 18:16

B o X je napisao/la:Evo jedno moje zapažanje. Ja imam jednog prijatelja sa Farskih Ostrva, to su ljudi svi Danci i veće su patriote od samih Danaca iz Danske ali ljudi imaju svoju reprezentaciju.
Zaključak: Da ste i vi veći BH patrioti od nas možda biste i imali reprezentaciju!
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

necko_gradacac
Kontakt:

Post Postao/la necko_gradacac » 04 mar 2011, 18:16

svaka ti cast na postu avlami97
Volim ZVIJEZDU Volim GRADACAC

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 04 mar 2011, 18:19

„....Međutim, i pored svih prijetnji koje stižu od čelnika evropske i svjetske fudbalske federacije sve je izvjesnije da novi Statut na Skupštini Fudbalskog saveza BiH 29. marta neće biti usvojen.
Naime, na današnjoj sjednici članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza RS donijeli su zaključak kojim članovima Skupštine FSRS predlažu da na sutrašnjoj sjednici ne prihvate izmjene Statuta, odnosno čelni ljudi FSRS i pored prijetnji ne žele ukidanje predsjedništva.
Skupština Fudbalskog saveza RS biće održana sutra i nakon iste mnogo toga biće jasnije, no kako sada stvari stoje Fudbalski savez BiH biće suspendovan jer teško je za očekivati da će se do sutra nešto promijeniti.“ (SportSport.ba)
S obzirom da je fudbal/nogomet planetarno popularan i vrlo uticajan kroz svoje institucije, ovo je perfidna igra politike a ne sporta. Uostalom, i disolucija SFRJ i kasnije ratovi su na neki način počeli na 'zelenom terenu'; Dinamo-C.Zvezda....

Sport u BiH je na niskim granama – fudbal pogotovo, a u fudbalu je politika, logično, najprisutnija i ovo šta se radi godinama to potvrđuje.
„Sportski radnici“ iz RS, bh.entiteta, sistematski rade u korist „svoje zacrtane politike“ i pretpostavljam da im je sad cilj upravo suspenzija FS/NS BiH i sve što ide uz to.
Neće se ni uprava Borca plaho buniti, sve je to isto, ma šta govorili i uvjeren sam da će slijedeći 'potez' (nakon određenog vremena) biti ponovno (kao što je pokušavano 1996. 1997, 1998..) „pritisak“ prema FIFA-a i UEFA-a da se entitetski FS RS primi kao samostalni član tih fudbalski institucija a pozivaće se, kao i prije, na primjer V.Britanije i „realno političko stanje“ u Bosni i Hercegovini.

Tražiće, vjerovatno, i „hrvatska komponenta“ neka svoja 'nova' prava koristeći situaciju, a „bošnjački“ sportski radnici u svemu ovom nisu 'nevinašca' i blejat' će k'o ovčice, jer im je do sad bilo samo u interesu da ostanu u foteljama i lično hairuju....

Međutim, mogu oni sad drečati da su haman jedini bili za FIFA-a pravila, ali šta su godinama u realnosti činili – to skoro svi znamo, a ovo će im doći k'o super alibi da se izvuku iz nekih 'nezgodnih' situacija u koje su zapali već deceniju i više i uživali u svojim ličnim koristima, ponašanjem i NEZNANJEM u radu!
Gurali su, svjesno ili ne (nebitno) „vodu na zna se čiji mlin“ i sad se kao ibrete i optužuju isključivo entitetski FS RS koji jeste najveći krivac (i koji je ovo odavno planirao) ali nije i jedini i „oni“ to dobro znaju i iskoristiće situacijju (kakva god bude) opet za svoj interes (ma koliko manji bio) a briga za sportom, fudbalom, državom....hebe se njima.

Jadna je ova Bosna i Hercegovina... nikad jadnija :cry:
Volio bi da nisam u pravu i da me odluke Skupštine entitetskog FS RS demantuju.... :shock:

PS:
Vidim da se sad baš polemiše o V.Britaniji i čitam razna „objašnjenja“ !
Znanja radi saznajte, pročitajte, kako je „nastao“ fudbal i organizacija istog pa će vam biti jasno zašto V.Britanija jedina ima presedan u fudbalskim organizacijama.
Engleska, Vels, Škotska i S.Irska su napravili asocijaciju ( u 19. vijeku) prije nastanka FIFA koja je osnovana 1904. godine i tada je učinjen presedan i svi ti fudbalski savezi su samostalno postali članice FIFA. Tad i nikad više se nije slično ponovilo! Zato, manite se poređenja, jer ni tad to nije bilo političko nego isključivo sportsko pitanje.
Bosno moja poharana....

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.