nerminh74 je napisao/la:ctrl23 je napisao/la:Zdravo
dolazim iz slovenije. Več nekoliko mjeseci čitam ovaj forum in puno ljudi zanima status emirja. Slovenska televizija je bila oktobra prošle godine kod emirja. Pitala ga je za koga želi da igra? Njegov odgovor je bio sledeči, za sada neču ni za jednog. Prosle godine je na zahtjev Tanjevića uzeo turski pasoš (Tanjević vidi u emirju igrača za Hedota koji ima več 31-32 godine) in FIBA je opet odbila njegov zahtev (u tom slučaju mislim, da slovenci nisu ništa protestirali jer se je pričalo o nekoj kompenzaciji u EUR). Svaki igrač koji je igrao za neku reprezentaciji do 20 godina je gotovo, samo još za tu državu može igrati. Isto je sa Markotom (čitao sam da želi da bi igrao za Bih), on je igrao za hrvatsku do 20 plus za hrvatsku u Pekingu 2008.
pazi mi svi imamo vise manje poluinformacije ili infomacijekojetek trebaju da se pokazu kao istina
za sada se prica da bi slovenija mogla pustiti preldzica da zaigra za BiH
a svi igraci koji nisu zaigrali za seniorsku reprezentaciju jedne zemlje imaju pravo da zaigraju za reprezentaciju maticne zemlje pod uslovom da dobiju odobrenje od saveza za koji su ranije igrali, tako da preldzic moze zaigrati za BiH (isto kao begic), ali nemoze zaigrati za reprezentaciju Turske
Danas su naše novine imale intervju s direktorjem naših reprezentacija (matej avanzo).
Kako je z Emirjem Preldžićem?
Nisva ga obiskala. Po vseh razgovorih, ki smo jih v prejšnjih letih opravili z njim, menimo, da je napočil čas, da tudi sam pokaže interes za igranje v slovenski reprezentanci. J
e pa po lanskem sklepu Fibe jasno, da za drugo izbrano vrsto ne bo nikoli smel zaigrati. Vrata so mu odprta, a bo moral za nastop za Slovenijo sam pokazati dovolj zanimanja.
Problem je, da kod nas nema kvalitetne trojke (to znači 205+ cm), sve se nešto vrti oko 200 cm. Kad Nachbar ode u penziju mi nemamo nikoga na trojki (jedina naša nada je edo murić al je momak još vrlo mlad - 19 godina)