Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

djokica
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la djokica » 05 mar 2011, 16:00

Ezel Fazlic je napisao/la:Po meni su Crnogorci mnogo jači nego i Hrvatska i Grčka.A ja sam samo prenio mišljenje većine Hrvata(piše na njihovim forumima) da su najslabiji na pleju i zbog toga i hoće da naturaliziraju Drapera.Vidjet ćemo šta će biti ja sam još uvijek optimista.A bolje da Ovčina igra nego nedaj bože Jazvin ili Albijanić.
Ovcina nam nije nikakvo rijesenje, zato sto je on igrac sa sjajnim pregledom igre , pasom i sutom za 3 poena, ali nakon jednog udarca u reketu izlazi vani i oslanja se na sut. Nama treba neko unutra ko ce se "tuci". Osim toga, njemu je 36 godina i ima problema s srcem, Mujezinovicu je 36-37 i ima hronicnu povredu koljena koja zahtjeva nekoliko mjeseci odmora tokom godine, tako da je za mene njihovo neigranje za reprezentaciju posljadnjih godina sasvim logicno.

Nema potrebe ni pricati o njima dvojici i reprezentaciji vise.
FKS❤️1946

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 mar 2011, 18:31

Ezel Fazlic je napisao/la:Po meni su Crnogorci mnogo jači nego i Hrvatska i Grčka.A ja sam samo prenio mišljenje većine Hrvata(piše na njihovim forumima) da su najslabiji na pleju i zbog toga i hoće da naturaliziraju Drapera.Vidjet ćemo šta će biti ja sam još uvijek optimista.A bolje da Ovčina igra nego nedaj bože Jazvin ili Albijanić.
vidis ja bi radije vidio jazvina u repci umjesto ovcine jer jazvin ako nista zna branit reket od teskih centara

ponavljam da bi nam najbolje rjesenje bilo da uspijemo privoliti sutona da igra jer je on daleko bolja verzija jazvina jer za razliku od njega koristan je i u napadu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 06 mar 2011, 12:36

nerminh74 je napisao/la:
Ezel Fazlic je napisao/la:U slučaju da Preldžić dobije dozvolu onda bi trebali pozvati Ovčinu(on i Varda bi dali potrebnu čvrstinu u reketu)i kao naturaliziranog igrača povesti Domercanta.Nebi trebali rizikovati sa D'or Fischerom ili Andersonom nego dati priliku provjerenom igraču.Postoji hiljade kombinacija vidjećemo šta će biti.
ovcina odavno odbija da igra za repku

a i star je

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 mar 2011, 20:43

gordic opet dobar 13 pt. i 5 as. istina i 5 izgubljenih, ali opet index 16
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 mar 2011, 15:32

Rijesena je i dilema ko ce da igra za repku u Litvaniji...

Kako god, opet je Henri najlogicniji izbor..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

bot12
Kontakt:

Post Postao/la bot12 » 12 mar 2011, 11:52

koj e ovaj neki sa uniiverziteta imate na sax

vOluMme
Kontakt:

Post Postao/la vOluMme » 12 mar 2011, 11:55

http://www.sarajevo-x.com/sport/kosarka ... /110312023
Osim Diega učešće na Evropskom prvenstvu šefu državnog tima potvrdili su i igrači koji nisu igrali u kvalifikacijama: Teletović, Vasiljević i Ikonić.

Nije loše, nije...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 mar 2011, 13:50

vOluMme je napisao/la:http://www.sarajevo-x.com/sport/kosarka ... /110312023
Osim Diega učešće na Evropskom prvenstvu šefu državnog tima potvrdili su i igrači koji nisu igrali u kvalifikacijama: Teletović, Vasiljević i Ikonić.

Nije loše, nije...
Strasan tekst, prvo kaze odlican suter na bekovskoj poziciji, a onda u drugom dijelu dobit cemo veliko pojacanje u organizaciji igre :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja ne vjerujem da ce iko da se pojavi u ekipi dok ga ne vidim u dresu, jer u zadnje vrijeme je sve postalo nesigurno..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 12 mar 2011, 23:21

po meni cinjenica da su odlucili opet igrati ikonic, vasiljevic i teletovic + moguci povratak krupalije u repku je veoma dobra
ali ako uspiju vratiti preldzica bice izvrsna
i ako nagovore i sutona bice ektra (ako ne njega pokusati urazumiti sinanovica)
onda bi repka napokon dobra pokrivena na svakom mjestu

bilalx

Post Postao/la bilalx » 13 mar 2011, 10:46

Hoce li, u slucaju ako se pokaze kao veliko pojacanje i postane nacionalna zvijezda, roditelji masovno davati ime Deigo novorodjenim bebama. :mrgreen: Jos ce se ustanoviti da je to staro bosanksko ime i da vuce korjene jos od vremena kraljice Katarine Kosace :mrgreen:

U svakom slucaju welcome Diego, ako si dobar koliko te hvale onda si nam dobro dosao a jos igras ko Bosanac. Spizza! :mrgreen:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 mar 2011, 12:32

nerminh74 je napisao/la:po meni cinjenica da su odlucili opet igrati ikonic, vasiljevic i teletovic + moguci povratak krupalije u repku je veoma dobra
ali ako uspiju vratiti preldzica bice izvrsna
i ako nagovore i sutona bice ektra (ako ne njega pokusati urazumiti sinanovica)
onda bi repka napokon dobra pokrivena na svakom mjestu
Je li se jos radi na tome? Mislio sam da slovenci moraju odobrit taj "transfer", a oni to ne zele...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 13 mar 2011, 12:57

Šta bi sa onim Hodžićem iz NCAA ? Hoće li on igrati ?
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 13 mar 2011, 20:24

Po meni najlogocniji i najbolji izbor za naturalizovanog igraca.Gine covjek za nas dres,poznaje ekipu i tu je dosta vremena.Da ne govorim o odlicnoj klupskoj sezoni.Moze povuc kad treba ma sve u svemu po meni najbolji izbor.
Uz povratak ovih najavljenih i aBd Preldzica mozemo do 2. kruga Nikad jaca repka meni se cini samo nas selektor zeza al tako je bilo i u svim proslim kvalifikacijama od Markovica preko Bajramovica
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 14 mar 2011, 02:18

vOluMme je napisao/la:http://www.sarajevo-x.com/sport/kosarka ... /110312023

Nije loše, nije...

Hajde ovaj Diego je rodjen 8 jula na moj datum i prepostavljam da ce zbog toga biti i dobar :)...malo sale naravno....pa zna li neko valjal ovaj cemu, jer nebi volio da napravimo neku guzvu i da nam se ne zna ko ce igrat na kraju :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

ctrl23
Kontakt:

Post Postao/la ctrl23 » 14 mar 2011, 10:49

Zdravo

dolazim iz slovenije. Več nekoliko mjeseci čitam ovaj forum in puno ljudi zanima status emirja. Slovenska televizija je bila oktobra prošle godine kod emirja. Pitala ga je za koga želi da igra? Njegov odgovor je bio sledeči, za sada neču ni za jednog. Prosle godine je na zahtjev Tanjevića uzeo turski pasoš (Tanjević vidi u emirju igrača za Hedota koji ima več 31-32 godine) in FIBA je opet odbila njegov zahtev (u tom slučaju mislim, da slovenci nisu ništa protestirali jer se je pričalo o nekoj kompenzaciji u EUR). Svaki igrač koji je igrao za neku reprezentaciji do 20 godina je gotovo, samo još za tu državu može igrati. Isto je sa Markotom (čitao sam da želi da bi igrao za Bih), on je igrao za hrvatsku do 20 plus za hrvatsku u Pekingu 2008.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 mar 2011, 18:50

ctrl23 je napisao/la:Zdravo

dolazim iz slovenije. Več nekoliko mjeseci čitam ovaj forum in puno ljudi zanima status emirja. Slovenska televizija je bila oktobra prošle godine kod emirja. Pitala ga je za koga želi da igra? Njegov odgovor je bio sledeči, za sada neču ni za jednog. Prosle godine je na zahtjev Tanjevića uzeo turski pasoš (Tanjević vidi u emirju igrača za Hedota koji ima več 31-32 godine) in FIBA je opet odbila njegov zahtev (u tom slučaju mislim, da slovenci nisu ništa protestirali jer se je pričalo o nekoj kompenzaciji u EUR). Svaki igrač koji je igrao za neku reprezentaciji do 20 godina je gotovo, samo još za tu državu može igrati. Isto je sa Markotom (čitao sam da želi da bi igrao za Bih), on je igrao za hrvatsku do 20 plus za hrvatsku u Pekingu 2008.
pazi mi svi imamo vise manje poluinformacije ili infomacijekojetek trebaju da se pokazu kao istina
za sada se prica da bi slovenija mogla pustiti preldzica da zaigra za BiH
a svi igraci koji nisu zaigrali za seniorsku reprezentaciju jedne zemlje imaju pravo da zaigraju za reprezentaciju maticne zemlje pod uslovom da dobiju odobrenje od saveza za koji su ranije igrali, tako da preldzic moze zaigrati za BiH (isto kao begic), ali nemoze zaigrati za reprezentaciju Turske

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 14 mar 2011, 19:36

nerminh74 je napisao/la:
vidis ja bi radije vidio jazvina u repci umjesto ovcine jer jazvin ako nista zna branit reket od teskih centara

ponavljam da bi nam najbolje rjesenje bilo da uspijemo privoliti sutona da igra jer je on daleko bolja verzija jazvina jer za razliku od njega koristan je i u napadu
E moj Nermine, prije ce Mile navijati sa salom BiH, nego sto ce **** (Suton) zaigrati.
Cuva Bog Zelju svog!

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 14 mar 2011, 22:47

mirzza je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:

E moj Nermine, prije ce Mile navijati sa salom BiH, nego sto ce **** (Suton) zaigrati.
Znači šanse su izuzetno velike :mrgreen:
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

ctrl23
Kontakt:

Post Postao/la ctrl23 » 14 mar 2011, 23:02

nerminh74 je napisao/la:
ctrl23 je napisao/la:Zdravo

pazi mi svi imamo vise manje poluinformacije ili infomacijekojetek trebaju da se pokazu kao istina
za sada se prica da bi slovenija mogla pustiti preldzica da zaigra za BiH
a svi igraci koji nisu zaigrali za seniorsku reprezentaciju jedne zemlje imaju pravo da zaigraju za reprezentaciju maticne zemlje pod uslovom da dobiju odobrenje od saveza za koji su ranije igrali, tako da preldzic moze zaigrati za BiH (isto kao begic), ali nemoze zaigrati za reprezentaciju Turske

Danas su naše novine imale intervju s direktorjem naših reprezentacija (matej avanzo).

Kako je z Emirjem Preldžićem?
Nisva ga obiskala. Po vseh razgovorih, ki smo jih v prejšnjih letih opravili z njim, menimo, da je napočil čas, da tudi sam pokaže interes za igranje v slovenski reprezentanci. Je pa po lanskem sklepu Fibe jasno, da za drugo izbrano vrsto ne bo nikoli smel zaigrati. Vrata so mu odprta, a bo moral za nastop za Slovenijo sam pokazati dovolj zanimanja.

Problem je, da kod nas nema kvalitetne trojke (to znači 205+ cm), sve se nešto vrti oko 200 cm. Kad Nachbar ode u penziju mi nemamo nikoga na trojki (jedina naša nada je edo murić al je momak još vrlo mlad - 19 godina)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.