BiH - Armenija & BiH - Grčka (23. & 26.3.2018.)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BosniaBoston
Kontakt:

Re: BiH - Armenija & BiH - Grčka (23. & 26.3.2018.)

Post Postao/la BosniaBoston » 24 mar 2019, 21:55

Derdiyok je napisao/la:v Greece

Games won: 1
Games drawn: 4
Games lost: 4

01 Sep 1996 Greece v Bosnia and Herzegovina L 3-0 FIFA World Cup
02 Apr 1997 Bosnia and Herzegovina v Greece L 0-1 FIFA World Cup
11 Oct 2006 Bosnia and Herzegovina v Greece L 0-4 UEFA European Championship
13 Oct 2007 Greece v Bosnia and Herzegovina L 3-2 UEFA European Championship
10 Aug 2011 Bosnia and Herzegovina v Greece D 0-0 International Friendly
12 Oct 2012 Greece v Bosnia and Herzegovina D 0-0 FIFA World Cup
22 Mar 2013 Bosnia and Herzegovina v Greece W 3-1 FIFA World Cup
13 Nov 2016 Greece v Bosnia and Herzegovina D 1-1 FIFA World Cup
09 Jun 2017 Bosnia and Herzegovina v Greece D 0-0 FIFA World Cup
Zadnjih 11 godina baza bez poraza :kafa:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 24 mar 2019, 21:59

Vidjećemo kome Džeko opet skida gaće :kafa:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 mar 2019, 22:01

To i ja kontam, ova generacija nema poraza od Grčke u pet mečeva :)

Doduše, samo su Džeko i Pjanić bili u reprezentaciji 2011-te, Šunjić i Zukanović su možda bili u rosteru 2012-te.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 24 mar 2019, 22:01

Goalgetter je napisao/la:Nije tesko procjeniti da ce to biti sastav. Jedina mala dilema je Bicakcic-Todorovic.
Upravo zbog toga pitam, mislim da ce vjerovatno Bico od prve :hmmmmm:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 24 mar 2019, 22:39

Nakon povreda i naknadnih poziva ovo je konačni spisak Grčke za utakmicu sa nama

GK Vlachodimos (Benfica)
GK Barkas (AEK)
GK Paschalakis (PAOK)

CB Papastathopoulos (Arsenal) Rovit ali velike su šanse da će stisnuti zube i zaigrati.
CB Siovas (Leganes)
CB Risvanis (Atromitos)
CB Kolovetsios (Panathinaikos)
RB Bakakis (AEK)
LB Koutris (Olympiacos)
LB Valerianos (Aris)

DM Zeca (Copenhagen)
DM Kourbelis (Panathinaikos)
DM Siopis (Aris)
CM Samaris (Benfica)
CM Bouchalakis (Olympiacos)
AM Fortounis (Olympiacos)

Wing Bakasetas (AEK)
Wing Masouras (Olympiacos)
Wing Mavrias (Omonoia)
Wing Kolovos (Omonoia)

Fwd Koulouris (Atromitos)
Fwd Donis (Stuttgart)
Fwd Durmishaj (Panionios) U pitanju su sati pred utakmicu hoće li dobiti na vrijeme pravo nastupa za Grčku :geek:

Ocjene za utakmicu u Lihtenštajnu
Vlachodimos (2): it was a quit game for the Benfica keeper as he hardly had to do anything.

Bakakis (3.5): After a poor first half, Bakakis got forward in the second half. Whilst he didn’t deliver his best game, he put the ball on a platform for many to get a good cross or shot in.

Kourbelis(igrao stopera) (3.5): He was strong in defense when needed and did a good job passing out from the back. He provided a brilliant long ball to set up Fortounis with the opening goal.

Siovas (4.5): He was very comfortable in defense and with the ball at his feet. When Manolas or Papastathopoulos are unavailable, Siovas is the go to man.

Koutris (3): Like Bakakis, he had a poor first half but got forward in the second half and contributed much more.

Zeca (3.5): It was a consistent performance from the workhorse and did very well in getting possession back throughout the game.

Samaris (4.5): He was very involved and had mixed results with his passes. He will need to get be more consistent as some passes were great whilst others were poor.

Fortounis (5): Greece’s best player. He ran the attack and was a constant nuisance for the opposition. He was rewarded with a great goal.

Bakasetas (1): He did not contribute in a positive way and had many turnovers. He was substituted off after 71 minutes. Twenty caps later and hopefully this is his last.

Masouras (4): He was very involved in the match and got himself in great positions to score, but needs to work on his finishing. He also registered his first assist with the Ethniki in Tasos Donis’ 80th minute goal.

Mitroglou (1): He was substituted off after 23 minutes due to injury. He only registered one good shot on goal.

Zamjene:

Donis (3.5): He was subbed on for the injured Mitroglou, but disappeared a little in the middle of his sting. He started well and ended well and his speed is a big threat Greece need to use going forward.

Kolovos (1.5): He was subbed on, showed some promise in dribbling, speed, and passing, and could be a useful addition over Bakasetas.

Koulouris (NA): He only played 10 minutes and attempted to score with a clever scissors kick effort.

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 24 mar 2019, 23:13

Najvjerovatnije oba startna stopera koji su ujedno najbolji igraci ekipe nece igrati kao i najbolji ofanzivac.

Msm ne podcjenjunjem nikoga, jesu gadna ekipa za igrati protiv,ali x nije dobar rezultat.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 mar 2019, 23:16

Znam im ovog golmana, Fourtunisa i Samarisa.

Ali kod njih ko god da igra to je samo jedna stvar: na granici regularnog. Tako ce biti u ovaj put, treba ubrzati tempo i pritisnuti od starta da se dodje do gola. Igraj direktno sa brzim oslobadjanjem lopte jer ti tu ne mogu parirati bez da previse carinis loptu.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 24 mar 2019, 23:35

X ne dolazi u obzir, ali bice gadna i tvrda utakmica, dosta gore nego ovo sto smo gledali protiv Armenije. Generalno ocekujem preslikanu utakmicu kao onu na BP kad smo 0-0 igrali, uvijek su posebno motivisani protiv nas. Pored ovolikih problema sa povredama, sredina im je odlicna sa Samarisom i Fortunisom, jos dodaj da igra Sokratis plus u napadu neugodni Donis, bice jako tesko.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 24 mar 2019, 23:39

Treba Misketa kamuflirati u Sarića.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 24 mar 2019, 23:45

Goalgetter je napisao/la:X ne dolazi u obzir, ali bice gadna i tvrda utakmica, dosta gore nego ovo sto smo gledali protiv Armenije. Generalno ocekujem preslikanu utakmicu kao onu na BP kad smo 0-0 igrali, uvijek su posebno motivisani protiv nas. Pored ovolikih problema sa povredama, sredina im je odlicna sa Samarisom i Fortunisom, jos dodaj da igra Sokratis plus u napadu neugodni Donis, bice jako tesko.
Nadam se da neće biti jer je to bila fakat grozna utakmica, čak im je i onaj Mantalos fulio prazan gol a i mi nismo mogli dva pasa sastaviti.

Inače Zeca iz Copenhagena igra u tandemu sa Samarisem, nimalo loš igrač.

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 24 mar 2019, 23:50

HankMoody je napisao/la:99% je ovo sastav za Grke: Šehić, Bičakčić, Šunjić, Zukanović, Kolašinac, Bešić, Pjanić, Krunić, Duljević, Višća i Džeko
Nisi ni blizu,to je 999,999% prvih 11 :kafa:

Da li su nasli onu Zakaricevu loptu??

Edit: Predstava sinoc kao da smo u najmanju ruku mi viceprvaci svijeta. Falio je tu covjek na sredini,a po bokovima kao da ih je bilo i previse,a opet bez pravog upotrebljivog centarsuta,pozadi propuha dosta bilo,posebno desno.
Nisam siguran da mozemo u utorak podici igru za vise od 15-20%..
Mozda to bude sasvim dovoljno,ali ocito je da nemamo tu kompaktnost posebno u ovoj formaciji.
Volio bih da grijesim.
Nisam vjerovao da cu ovo napisati,ali Saric je zaista nedostajao.
Zadnja izmjena: socrates, dana/u 24 mar 2019, 23:51, ukupno mijenjano 1 put.
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 24 mar 2019, 23:51

e čuj durmišaj
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 24 mar 2019, 23:55

ne znam zasto pojedinci ovdje ocekuju neku lijepu igru. zar nije do sad postalo ocigledno da igramo ruzno ali uzimamo bodove
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 25 mar 2019, 00:04

Vucevich je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:X ne dolazi u obzir, ali bice gadna i tvrda utakmica, dosta gore nego ovo sto smo gledali protiv Armenije. Generalno ocekujem preslikanu utakmicu kao onu na BP kad smo 0-0 igrali, uvijek su posebno motivisani protiv nas. Pored ovolikih problema sa povredama, sredina im je odlicna sa Samarisom i Fortunisom, jos dodaj da igra Sokratis plus u napadu neugodni Donis, bice jako tesko.
Nadam se da neće biti jer je to bila fakat grozna utakmica, čak im je i onaj Mantalos fulio prazan gol a i mi nismo mogli dva pasa sastaviti.

Inače Zeca iz Copenhagena igra u tandemu sa Samarisem, nimalo loš igrač.
Jeste, mrtvi zicer fulao. Nekako tipicno tok utakmica takvih za nas - dominiramo, imamo loptu, fulamo par sansi i onda nas protivnik presjece sa nekoliko kontri (Slovacka, Irska, Grcka...). Moramo ciljati da odmah u 1. Pol dadnemo gol - inace ce se uvuci kod nas nervoza.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 25 mar 2019, 00:04

Stavljam kuću na keca utorak.

Napokon imamo selektora koji razmišlja, koji je 'namazan' i koji je fudbalski inteligentan. I ova tekma s Armenima je bila isplanirana sto posto. Čekati priliku, igrati bez puno potrošnje, sačuvao Šunjića, Duljevića i Kolašinca i završiti s pola snage. Malo su igrači odlutali u drugom dijelu i prelako puštali Armence, jedino se to ne smije dešavati.

S Grčkom će to biti totalno drugačija priča. Ulijeću tri važna igrača, pucaće od motiva i želje, tako da će se to biti jedna nova dimenzija. Čuvati se nekih crvenih kartona, pogotovo Bešić, ne nasjedati na provokacije kojih će biti itekako i to će biti dobro. Ne brinem se previše, mislim da uzimamo, ali vratiće mi se za ovu preoptimističnost kao da gledam. :mrgreen:

Opet tekma s poganim Grcima u Zenici.. Odmah mi flash onog gola Džeke i ona atmosfera. Meni je i dalje najljepše gledati kad se igra na Bilinom Polju, ima to neku svoju draž, da li zbog mnogih velikih utakmica koje smo tu odigrali, a onda i zbog atmosfere koja je pet puta bolja nego ovdje u Sarajevu.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 25 mar 2019, 00:15

AlfredNobel je napisao/la:Stavljam kuću na keca utorak.

Napokon imamo selektora koji razmišlja, koji je 'namazan' i koji je fudbalski inteligentan. I ova tekma s Armenima je bila isplanirana sto posto. Čekati priliku, igrati bez puno potrošnje, sačuvao Šunjića, Duljevića i Kolašinca i završiti s pola snage. Malo su igrači odlutali u drugom dijelu i prelako puštali Armence, jedino se to ne smije dešavati.

S Grčkom će to biti totalno drugačija priča. Ulijeću tri važna igrača, pucaće od motiva i želje, tako da će se to biti jedna nova dimenzija. Čuvati se nekih crvenih kartona, pogotovo Bešić, ne nasjedati na provokacije kojih će biti itekako i to će biti dobro. Ne brinem se previše, mislim da uzimamo, ali vratiće mi se za ovu preoptimističnost kao da gledam. :mrgreen:

Opet tekma s poganim Grcima u Zenici.. Odmah mi flash onog gola Džeke i ona atmosfera. Meni je i dalje najljepše gledati kad se igra na Bilinom Polju, ima to neku svoju draž, da li zbog mnogih velikih utakmica koje smo tu odigrali, a onda i zbog atmosfere koja je pet puta bolja nego ovdje u Sarajevu.
Niko nikad nece odgonetnuti pravi razlog,al kad igramo u Zenici mi smo druga reprezentacija,nesto im se desi...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 25 mar 2019, 00:20

KO NE SKAČE MRZI BOSNU HEJ HEJ HEJ
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 25 mar 2019, 00:23

rishovski je napisao/la:

Niko nikad nece odgonetnuti pravi razlog,al kad igramo u Zenici mi smo druga reprezentacija,nesto im se desi...
Ja sad da nesto pametujem oko stadiona, reci ce neko mozda zato sto sam iz Zenice. U sustini meni je drago sto repka sad igra na dva stadiona, bilo bi lijepo da moze i u Tuzli npr, odnosno da imamo vise izbora da nije monotonija. Ali bolje kad pogledam sadasnju situaciju, dobro je sto se ove "lakse" tekme igraju na Grbavici, a ove jace protivnike probat prelomit u Zenici. Ima tu nekog smisla. :clap:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 25 mar 2019, 00:33

rishovski je napisao/la:

Vjerovatno ta atmosfera i nabrijanost, pa se to prenese i dole na teren. Ne znam, meni je jednostavno puno bolje u Zenici. Tu smo odigrali bruku bitnih mečeva, pa i taj prvi odlazak na SP, pa i neke velike pobjede su tu bile, a i imamo sreće tu, tako da je to ostalo u psihi sigurno. Kao što rekoh, i atmosfera je strašna, svaka čast na tome.

Nemojte misliti da ja to nešto namjerno za Grbavicu zato što sam pitar, nigdje veze mi je to i nisam dijete da se prepucavam na taj način, već mi je generalno BP strašno. Da se ja pitam, ne bi mi mrdali odatle. :mrgreen:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 25 mar 2019, 00:57

Kontra Turske je nezaboravno,.

slika

slika

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 18 gostiju.