FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

sloboda1921
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la sloboda1921 » 26 sep 2019, 20:04

Veliki je iskorak što se prvi put javno počelo govoriti o temi finansiranja. Nije za očekivati da će se praviti nikakve revizije za ono što je bilo jer su tu uključeni ljudi koji su na vlasti i danas. Tako da to možemo zaboraviti. Ali, eto i ovo je pomak jer jedna od odluka današnjeg gradskog vijeća odnosi se na ovaj novac i njegovo pravdanje. Isto tako, vrlo je važno da će i Skupština doživjeti promjene u smislu njenog jačanja i uklanjanja onih vječitih koji samo klimaju glavom.
Zadnja izmjena: sloboda1921, dana/u 26 sep 2019, 20:08, ukupno mijenjano 1 put.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 26 sep 2019, 20:05

Bice za svakoga po malo. :lol: :lol: :lol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 26 sep 2019, 20:17

Probisvjet je napisao/la:Bice za svakoga po malo. :lol: :lol: :lol:
Ko je u ovoj ekipi najplaćeniji? Odnosno kome se najviše duguje?
& $ ?

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 26 sep 2019, 20:23

klma1 je napisao/la:
Pa Bekici mislim da su tu prvi, a ne zaostaje mnogo ni Bekric.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 sep 2019, 20:27

Samo da sad bagra i ove pare ne profucuri
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 sep 2019, 20:47

Sta sad ne valja sto su izdvojene pare od grada za klub ??

Kad nema para,trazi se pomoc grada,sad kad pare legnu puno je to para :rol:

Najrahatnije ugasit,jer tu neces imati briga da li je puno ili malo uplaceno :salut:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

mirza24
Kontakt:

Post Postao/la mirza24 » 26 sep 2019, 20:56

Probisvjet je napisao/la:
klma1 je napisao/la:
Pa Bekici mislim da su tu prvi, a ne zaostaje mnogo ni Bekric.
Nemoj zaboraviti Edisa Smajica i on je sa bekicima ured na istom nivou plate

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 26 sep 2019, 21:20

Puno izdvaja grad ali nema sad drugog izlaza. Uprava sada prvo sto treba uraditi je produženje ugovora za mlade igrače Beganovic, Maksimovic, Hodžić, Muratović, pa i Pršeš jer nam je tu mogući izvor prihoda od prodaje. Ako to ne uspiju na zimskoj pauzi odmah ih smijeniti.
Vrijeme je krajnje da se nesto poduzme sa školom fudbala i vrati u potpunu kontrolu kluba.
Kozlicu dobili ste pare vrijeme je da nesto radite ili razgulite.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

katarakta

Post Postao/la katarakta » 26 sep 2019, 21:25

sviunapad1010 je napisao/la:Puno izdvaja grad ali nema sad drugog izlaza. Uprava sada prvo sto treba uraditi je produženje ugovora za mlade igrače Beganovic, Maksimovic, Hodžić, Muratović, pa i Pršeš jer nam je tu mogući izvor prihoda od prodaje. Ako to ne uspiju na zimskoj pauzi odmah ih smijeniti.
Vrijeme je krajnje da se nesto poduzme sa školom fudbala i vrati u potpunu kontrolu kluba.
Smijeniti ih na skupstini, kakvoj zimskoj pauzi. S ovim hajvanima cemo ispast iz lige
Niko, niko, samo Sloboda

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 26 sep 2019, 21:26

sviunapad1010 je napisao/la:Puno izdvaja grad ali nema sad drugog izlaza. Uprava sada prvo sto treba uraditi je produženje ugovora za mlade igrače Beganovic, Maksimovic, Hodžić, Muratović, pa i Pršeš jer nam je tu mogući izvor prihoda od prodaje. Ako to ne uspiju na zimskoj pauzi odmah ih smijeniti.
Smijeniti ih u paketu sa skupstinom, kakve su im to zasluge do sada?
O Slobodi pjevaju tuzlaci,mi smo novi državni prvaci!

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 26 sep 2019, 21:46

superior1982 je napisao/la:
Slazem se da treba ih smijeniti ali mislim da se to ipak nece desiti na ovoj skupštini. Ako se ipak desi smjena ovo isto su moja minimalna ocekivanja kratkoročna od uprave kluba ko god bio u upravi.
Dugoročno se mora naci strateški partner koji bi preuzeo klub.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 26 sep 2019, 22:06

sviunapad1010 je napisao/la:
superior1982 je napisao/la:
Slazem se da treba ih smijeniti ali mislim da se to ipak nece desiti na ovoj skupštini. Ako se ipak desi smjena ovo isto su moja minimalna ocekivanja kratkoročna od uprave kluba ko god bio u upravi.
Dugoročno se mora naci strateški partner koji bi preuzeo klub.
Još minimalnija su očekivanja ako dugoročno ostane ova Uprava.
O Slobodi pjevaju tuzlaci,mi smo novi državni prvaci!

merak
Kontakt:

Post Postao/la merak » 26 sep 2019, 22:19

O jebu majku pa jel ovo moguce kad grad ne daje onda pljuvanje po gradu, po Jasminu kad da pare onda je bacanje para bolje da su dali negdje drugo.
samo Sloboda

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 26 sep 2019, 22:31

Nisam pobornik nijedne stranke i hvala Bogu ne zavisim od njih, a aBd da nikad ni ne zavisim od toga ko ce pobijediti na izborima. Ali ovakvo pljuvanje gradonacelnika, iako nas Grad ubjedljivo najviše novca izdvaja za svoj klub, je presmijesno.
Sasvim okej mi je politika da grad izdvoji novac i da se isključi iz rada kluba, očekujući da će pošteni i sposobni ljudi naći još toliko novca i praviti pozitivnu priču. Na sve to, mi uopšte nemamo zakona o sportu, pa klub i nema druge nego da bude gradski.
Hvala svima onima koji su zaslužni da Sloboda dobije ovaj novac od grada sada, da preživimo do januara. A svi živimo za dan kad ce Grad izdvajati 0KM za klub, kao što je i normalno, a mi sa Slobodom slaviti pobjede.

I jos jednom veliki naklon UG Prijatelji FK Sloboda na svemu što rade, nadam se da neće izgubiti elana i volje za borbu u godinama koje slijede. A o tome kakvi smo mi govori i činjenica da je i njih nemali broj ljudi pljuvao, čak i ovdje na forumu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 26 sep 2019, 22:53

Trenutni prioritet i rak kluba je Skupština i drago mi je sto je to masa prepoznala. Svi napolje zajedno sa Kurevicem. Mislim da zasad treba staviti nekih 1000-2000KM godišnje plaćanja stolice u skupstini, što i nije ogroman iznos naspram istog novca samo mjesečno kao što neki predlažu. Zasad nam je bitnije da skupštinu napunimo ljudima željnim uspjeha Slobode i koji će na sjednice dolaziti spremni za dijalog, rasprave i dolaziti sa nekim svojim vizijama i idejama. A ne da dodju, dignu ruku 3-4 puta i odu kao što je sada slučaj kod većine.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 26 sep 2019, 23:06

Madal je napisao/la:Trenutni prioritet i rak kluba je Skupština i drago mi je sto je to masa prepoznala. Svi napolje zajedno sa Kurevicem. Mislim da zasad treba staviti nekih 1000-2000KM godišnje plaćanja stolice u skupstini, što i nije ogroman iznos naspram istog novca samo mjesečno kao što neki predlažu. Zasad nam je bitnije da skupštinu napunimo ljudima željnim uspjeha Slobode i koji će na sjednice dolaziti spremni za dijalog, rasprave i dolaziti sa nekim svojim vizijama i idejama. A ne da dodju, dignu ruku 3-4 puta i odu kao što je sada slučaj kod većine.
Stolicu u skupstini naplacivati 150km na mjesecnom nivou + obaveznu clansku kartu, i za svaki pocetak sezone od toga mozes platiti dobre pripreme, prosto i jednostavno.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 26 sep 2019, 23:20

Sead Kozlić: Najgrlatiji u kritikama nisu donijeli ni feninga, bivšem treneru Naliću ne duguje se nijedna marka
26.9.2019. u 21:20

Gradsko vijeće Tuzle na današnjoj sjednici donijelo je odluku da se rebalansom budžeta za ovu godinu osiguraju sredstva od 500.000 KM za pomoć FK Slobodi, od 800.000 koliko je traženo, kako bi se riješio dio nagomilanih finansijskih i drugih poteškoća ovog kluba. S obzirom na to da je rebalans budžeta planiran za idući mjesec, naloženo je Gradskoj upravi da preraspodjelom budžetskih sredstava Slobodi odmah doznači 100.000 maraka, isključivo za isplatu plaća igrača i trenera, te troškove putovanja i odigravanja utakmica.

– Nadam se da će ova odluka odmah biti realizovana i to će biti prva sredstva iz gradskog budžeta uplaćena Slobodi otkako sam ja na čelu kluba – izjavio je za Fenu predsjednik Upravnog odbora Sloboda, Sead Kozlić.

Potvrdio je špekulacije o dugu od oko 6 miliona Slobode, ali polovina od toga se odnosi na reprogram dugova prema Poreznoj upravi FBiH. Dobar dio dugovanja odnosi se na obaveze prema firmi „Giprom“ ranijeg predsjednika Slobode, Saliha Šabovića, te Azmiru Husiću, sadašnjem predsjedniku Tuzla Cityja, iz vremena kada je bio na čelu Slobode.

Kozlić kaže kako se prema validnim dokumentima bivšem treneru Zlatanu Naliću ne duguje nijedna marka, a prema prispjelim zahtjevima je i iznos od oko 64.000 KM koje potražuje ovaj trener s mjestom prebivališta u Švedskoj.

Kozlić ističe kako je osobno, a i cijeli UO kluba izložen kritikama, a ne vodi se računa o tome da je milion maraka iz gradskog budžeta potrošen prije nego što je postao predsjednik.

– Nama su ostali dugovi, a mene bi vjerovatno razapeli kada se ne bi znalo da od Slobode nisam uzeo ništa, a preko firme i Saveza sam obezbijedio oko 30.000 maraka, dok oni koji su najgrlatiji u kritikama nisu donijeli ni feninga.

Neki raniji predsjednici su, tvrdim, od Slobode imali lične koristi – navodi predsjednik UO Slobode. Potvrdio je da zagrebački Dinamo dolazi na obilježavanje 100-godišnjice Slobode. – To sam odavno dogovorio sa Zdravkom Mamićem i neka se zna da će Sloboda gostima platiti samo hotelski smještaj i ništa više. Utakmica će se odigrati 11. oktobra od 17.30 sati – objasnio je Kozlić.
🔴⚫️

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 26 sep 2019, 23:23

merak je napisao/la:O jebu majku pa jel ovo moguce kad grad ne daje onda pljuvanje po gradu, po Jasminu kad da pare onda je bacanje para bolje da su dali negdje drugo.
Kako samo spinujete,
Nije problem što grad izdvaja već je problem što nema kontrole utroška sredstava.
U ovom slučaju grad izdvaja sam za sebe jer je Sloboda gradsko vlasništvo i javno dobro kojim upravlja grad. To javno vlasništvo je već u dugu preko 7M KM a ti i pored toga izdvajaš dodatna sredstva iz budžeta bez da se pitaš ko je doveo klub u tu situaciju? Kako i na koji način?
Bez istrage, sankcija i krivičnih prijava protiv odgovornih?
Ko garantuje gradu da i ovih 500k KM neće spichkat ko i sve pare do sad?
Grad traži da mu se dostave izvještaji za ovih 500k koje će sad dobiti, pa gdje su izvještaji za do sada potrošene milione iz budžeta?
Mogu ja vama ovako pisati do jutra ali neće imati efekta, jer ste zaslijepljeni voždom koji plasira ideju o **** gradu na planeti koji je bolji od Londona i Beča. Za njega i ekipu oko njega možda i jeste, dokle god sam sebi izdvaja 500k KM i ne traži i ne poziva nikoga na odgovornost i neće nigdje na planeti živjeti bolje.
Ono ko fol dobrotvor, :lol:
Dva su mjeseca prošla kako je vodovod ujebao put u Mosniku. Nema kaze para za ovu godinu za sanaciju.
:guz:

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 26 sep 2019, 23:34

Kozlić kaže kako se prema validnim dokumentima bivšem treneru Zlatanu Naliću ne duguje nijedna marka, a prema prispjelim zahtjevima je i iznos od oko 64.000 KM koje potražuje ovaj trener s mjestom prebivališta u Švedskoj.
"Ova voda nije radioaktivna, ona je malo radioaktivna."
Pa kako niste dužni kad ima zahtjev od 64 000 KM?!

I šta si Kozliću dogovarao sa bjeguncem pred zakonom i krivično procesuiranim licem? Zanaš li ti uopšte ko je Zdravko Mamić?! :lol:
Majko mila levata, ali sav ponosan kaže razgovarao sa Zdravkom, kao to je nešto golemo. Jest vala kako nije golemo, isto kao i tih 30000 koje si skupio za 6 mjeseci kako si na čelu uprave.
Jel vas stid više šta radite od kluba?! :(

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 27 sep 2019, 00:33

Skver je napisao/la:Sead Kozlić: Najgrlatiji u kritikama nisu donijeli ni feninga, bivšem treneru Naliću ne duguje se nijedna marka
26.9.2019. u 21:20

Gradsko vijeće Tuzle na današnjoj sjednici donijelo je odluku da se rebalansom budžeta za ovu godinu osiguraju sredstva od 500.000 KM za pomoć FK Slobodi, od 800.000 koliko je traženo, kako bi se riješio dio nagomilanih finansijskih i drugih poteškoća ovog kluba. S obzirom na to da je rebalans budžeta planiran za idući mjesec, naloženo je Gradskoj upravi da preraspodjelom budžetskih sredstava Slobodi odmah doznači 100.000 maraka, isključivo za isplatu plaća igrača i trenera, te troškove putovanja i odigravanja utakmica.

– Nadam se da će ova odluka odmah biti realizovana i to će biti prva sredstva iz gradskog budžeta uplaćena Slobodi otkako sam ja na čelu kluba – izjavio je za Fenu predsjednik Upravnog odbora Sloboda, Sead Kozlić.

Potvrdio je špekulacije o dugu od oko 6 miliona Slobode, ali polovina od toga se odnosi na reprogram dugova prema Poreznoj upravi FBiH. Dobar dio dugovanja odnosi se na obaveze prema firmi „Giprom“ ranijeg predsjednika Slobode, Saliha Šabovića, te Azmiru Husiću, sadašnjem predsjedniku Tuzla Cityja, iz vremena kada je bio na čelu Slobode.

Kozlić ističe kako je osobno, a i cijeli UO kluba izložen kritikama, a ne vodi se računa o tome da je milion maraka iz gradskog budžeta potrošen prije nego što je postao predsjednik.

– Nama su ostali dugovi, a mene bi vjerovatno razapeli kada se ne bi znalo da od Slobode nisam uzeo ništa, a preko firme i Saveza sam obezbijedio oko 30.000 maraka, dok oni koji su najgrlatiji u kritikama nisu donijeli ni feninga.

Neki raniji predsjednici su, tvrdim, od Slobode imali lične koristi – navodi predsjednik UO Slobode. Potvrdio je da zagrebački Dinamo dolazi na obilježavanje 100-godišnjice Slobode. – To sam odavno dogovorio sa Zdravkom Mamićem i neka se zna da će Sloboda gostima platiti samo hotelski smještaj i ništa više. Utakmica će se odigrati 11. oktobra od 17.30 sati – objasnio je Kozlić.
jaoooooo 30 000 pa Kozlicu debilu ja i skver vaki kaki smo za 6 mjeseci snasli bi se za duplo vise,prosili,molili....jos da nam grad ovako dijeli novac,milione,ko Senadu i tebi ja i skver bi titulu uzeli sa Slobodom. :zviz:
Majku vam nehljebarsku lopovsku,lezihljebovicku :!:
Uvjek neke polovicne,oskudne informacije,Koliko se tacno duguje poreznoj,koliko se duguje Azmiru,a koliko ostalima,i po kojem osnovu,imenom i prezimenom :!:
Mrs voda vas odnijela dabogda bagro nesposobna.Uprava napolje,skupstina napolje :!:
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.