FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
"Amer Gojak, jedan od najtalentovanijih bh. nogometaša poslije rata, na meti je velikih evropskih klubova. Kako prenose holandski mediji, Ajax i PSV ga žele dovesti na ljeto u svoje redove.
Tamošnji mediji 17-godišnjeg Gojaka opisuju kao supertalenta i novog bh. Edina Džeku. Osim dva slavna holandska kluba, portal Het Laatste Nieuws navodi da su za njegove usluge zainteresirani Chelsea, Manchester City, Manchester United i Stoke City.
Međutim, belgijski Gent je do sada iskazao najviše interesa te je generalni menadžer ovog kluba Michel Louwagie stigao u BiH kako bi pregovarao sa Olimpicom čiji je Gojak član.
Gojak je kapiten U-17 reprezentacije BiH i prvotimac ekipe sa Otoke. Prošle godine je sa kadetskom ekipom Željezničara osvojio jesenju titulu, a on bio prvi na listi strijelaca sa 20 postignutih pogodaka u 15 mečeva.
Ovaj mladi nogometaš je sasvim neočekivano polovinom januara prešao sa Grbavice na Otoku potpisavši ugovor na tri godine. "
Nedavno smo pisali na ovu temu. Da li je ovo još jedan uspješan potez struke FK "Željezničara"?
Tamošnji mediji 17-godišnjeg Gojaka opisuju kao supertalenta i novog bh. Edina Džeku. Osim dva slavna holandska kluba, portal Het Laatste Nieuws navodi da su za njegove usluge zainteresirani Chelsea, Manchester City, Manchester United i Stoke City.
Međutim, belgijski Gent je do sada iskazao najviše interesa te je generalni menadžer ovog kluba Michel Louwagie stigao u BiH kako bi pregovarao sa Olimpicom čiji je Gojak član.
Gojak je kapiten U-17 reprezentacije BiH i prvotimac ekipe sa Otoke. Prošle godine je sa kadetskom ekipom Željezničara osvojio jesenju titulu, a on bio prvi na listi strijelaca sa 20 postignutih pogodaka u 15 mečeva.
Ovaj mladi nogometaš je sasvim neočekivano polovinom januara prešao sa Grbavice na Otoku potpisavši ugovor na tri godine. "
Nedavno smo pisali na ovu temu. Da li je ovo još jedan uspješan potez struke FK "Željezničara"?
-
- Kontakt:
E tis is mi sad novi pametnjaković. Boldiraj glupost, PAMETNI! Najlakše je reći e gluposti i napustiti diskusiju pa objasni šata je glupost zajednički stadion ili ...kb80 je napisao/la:vecu glupost nisam procitao ima godina i godina...meme pitar je napisao/la:Željo, vrlo konstruktivno sa tvoje strane, Pitao sam informativno, a vidim da si ti jedan elokventan momak i vrlo upućen. Pošto pitam gluposti a naveo sam da sam neupućen, zašto nebi pokušao ukratko da mi objasniš. Hoće li se vratiti pare ljudima koji su učestvovali u gradnji stadiona sedamdesetih godina. Kako ste došli do vlasništva nad stadionom i koliko ste platili. A prije svega čime ste platili i šta će biti kad gosp. Gredić dobije otkaz...
Koliko je para dobio Željo od kirija (Dejton, Mars,...) i ima toga jooooš.
Nisam ja zlonamjeran nemoj se ljutiti, hajde da te malo obradujem, ja sam zagovornik da se napravi stadion od jedno 25.000 sjedećeih mjesta koji bi jedne nedjelje bio plav a jedne BORDO , na kojem bi igarli i Željo i Sarajevo a stadion bi bio fudbalski bez kamenjara i atletske staze na kojem bi igrala i reprezentacija i taj stadion se nebi mogao POKLONITI NIKAD NIKOM. Identično kao u Milanu- San Siro i Đuzepe Meaca. Jedan stadion za dva kluba. OK:
Joj price, moj babo ovo, moj babo ono, moj tata je bolji od tvog tate...
Daj odmori malo, stvarno si dosadan, probajmeme pitar je napisao/la:E tis is mi sad novi pametnjaković. Boldiraj glupost, PAMETNI! Najlakše je reći e gluposti i napustiti diskusiju pa objasni šata je glupost zajednički stadion ili ...kb80 je napisao/la:vecu glupost nisam procitao ima godina i godina...meme pitar je napisao/la:Željo, vrlo konstruktivno sa tvoje strane, Pitao sam informativno, a vidim da si ti jedan elokventan momak i vrlo upućen. Pošto pitam gluposti a naveo sam da sam neupućen, zašto nebi pokušao ukratko da mi objasniš. Hoće li se vratiti pare ljudima koji su učestvovali u gradnji stadiona sedamdesetih godina. Kako ste došli do vlasništva nad stadionom i koliko ste platili. A prije svega čime ste platili i šta će biti kad gosp. Gredić dobije otkaz...
Nisam ja zlonamjeran nemoj se ljutiti, hajde da te malo obradujem, ja sam zagovornik da se napravi stadion od jedno 25.000 sjedećeih mjesta koji bi jedne nedjelje bio plav a jedne BORDO , na kojem bi igarli i Željo i Sarajevo a stadion bi bio fudbalski bez kamenjara i atletske staze na kojem bi igrala i reprezentacija i taj stadion se nebi mogao POKLONITI NIKAD NIKOM. Identično kao u Milanu- San Siro i Đuzepe Meaca. Jedan stadion za dva kluba. OK:

Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
evo druže objasnit ću ti i postavit ću ti kontra pitanje hoće li se meni i mojoj porodici vratiti pare od olimpijade jer su se i tad odbijale pare od plata i odlazile za olimijadu ?to je druže bila dobrovoljna akcija kad se pravio stadion i to što ti navodiš nije gradnja stadiona nego renoviranje stadiona,jer se stadion Grbavica 3 puta renovirao od svoje izgradnje,a izgradnja stadiona je pocela 1943 a završena je 1953..nakon predsjednika Gredića biće izabran neki drugi čovjek koji će obavljati tu funkciju predsjednika,eto nadam se da si sad malo bolje shvatio..meme pitar je napisao/la:Željo, vrlo konstruktivno sa tvoje strane, Pitao sam informativno, a vidim da si ti jedan elokventan momak i vrlo upućen. Pošto pitam gluposti a naveo sam da sam neupućen, zašto nebi pokušao ukratko da mi objasniš. Hoće li se vratiti pare ljudima koji su učestvovali u gradnji stadiona sedamdesetih godina. Kako ste došli do vlasništva nad stadionom i koliko ste platili. A prije svega čime ste platili i šta će biti kad gosp. Gredić dobije otkaz...
sve najbolje
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
-
- Kontakt:
HVALA! Samo konstatacije nije provokacija nego motiv za razmišljanje, Koja je razlika između OTOKE, Koševa i grbavice. Sve ove stadione je napravila Država (opština, kanton...). Ma da batalimo temu, jasno nam je:)Željooooo je napisao/la:evo druže objasnit ću ti i postavit ću ti kontra pitanje hoće li se meni i mojoj porodici vratiti pare od olimpijade jer su se i tad odbijale pare od plata i odlazile za olimijadu ?to je druže bila dobrovoljna akcija kad se pravio stadion i to što ti navodiš nije gradnja stadiona nego renoviranje stadiona,jer se stadion Grbavica 3 puta renovirao od svoje izgradnje,a izgradnja stadiona je pocela 1943 a završena je 1953..nakon predsjednika Gredića biće izabran neki drugi čovjek koji će obavljati tu funkciju predsjednika,eto nadam se da si sad malo bolje shvatio..meme pitar je napisao/la:Željo, vrlo konstruktivno sa tvoje strane, Pitao sam informativno, a vidim da si ti jedan elokventan momak i vrlo upućen. Pošto pitam gluposti a naveo sam da sam neupućen, zašto nebi pokušao ukratko da mi objasniš. Hoće li se vratiti pare ljudima koji su učestvovali u gradnji stadiona sedamdesetih godina. Kako ste došli do vlasništva nad stadionom i koliko ste platili. A prije svega čime ste platili i šta će biti kad gosp. Gredić dobije otkaz...
sve najbolje
Opasna je ova Mladost.
@Meme pitar da bi trolovo potreban ti je neki nivo inteligencije, a ti ga nemaš. 

DRUG NEBI TI PUNCA
bježi mi sa teme pitarčiću mi sa vama nikad ništa ne možemo imati sve što smo imali u istoriji je to da ste nam oteli 9 prvotimaca nasilno i uvjek nam mislite zlo, a uvjek i vazda smo i jači, bolji i trofejniji bez obzira na sve vaše pokušaje nekih zlonamjernih gafova ili šta već.Napravi svom klubu stadion pa ga dijeli s kim hoćeš ne možeš našu svetinju dirati ili možeš ako politiku uključite koja je vas isprnula.-
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
- zubanovic89
- Kontakt:
Otoka i Koševo su svačiji, a Grbavica je samo naša, eto razlike.meme pitar je napisao/la:HVALA! Samo konstatacije nije provokacija nego motiv za razmišljanje, Koja je razlika između OTOKE, Koševa i grbavice. Sve ove stadione je napravila Država (opština, kanton...). Ma da batalimo temu, jasno nam je:)Željooooo je napisao/la:evo druže objasnit ću ti i postavit ću ti kontra pitanje hoće li se meni i mojoj porodici vratiti pare od olimpijade jer su se i tad odbijale pare od plata i odlazile za olimijadu ?to je druže bila dobrovoljna akcija kad se pravio stadion i to što ti navodiš nije gradnja stadiona nego renoviranje stadiona,jer se stadion Grbavica 3 puta renovirao od svoje izgradnje,a izgradnja stadiona je pocela 1943 a završena je 1953..nakon predsjednika Gredića biće izabran neki drugi čovjek koji će obavljati tu funkciju predsjednika,eto nadam se da si sad malo bolje shvatio..meme pitar je napisao/la:Željo, vrlo konstruktivno sa tvoje strane, Pitao sam informativno, a vidim da si ti jedan elokventan momak i vrlo upućen. Pošto pitam gluposti a naveo sam da sam neupućen, zašto nebi pokušao ukratko da mi objasniš. Hoće li se vratiti pare ljudima koji su učestvovali u gradnji stadiona sedamdesetih godina. Kako ste došli do vlasništva nad stadionom i koliko ste platili. A prije svega čime ste platili i šta će biti kad gosp. Gredić dobije otkaz...
sve najbolje
Opasna je ova Mladost.
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!
-
- Kontakt:
Prvo, zamolio bi vas da ne odgovoarate ovim trolovima. Kako vam ne dosadi. Prvo onaj @roma pa sad i ovaj.
Drugo, ništa se nikom ne vraća jer je stadion u vlasništvu FK Željo isto kao što je i zgrada Šipada bila u vlasništvu Šipada i sl. Znači ta neka firma (a sve su bile državne) je uložila u zgradu i zgrada je vlasništvo firme. KAd je krenula privatizacija imovina kojom raspolaže neka firma je također predmet prodaje. Vrlo jednostavno i nikakve nebuloze koje dotični priča nema potrebe da objašnjavate.
Drugo, ništa se nikom ne vraća jer je stadion u vlasništvu FK Željo isto kao što je i zgrada Šipada bila u vlasništvu Šipada i sl. Znači ta neka firma (a sve su bile državne) je uložila u zgradu i zgrada je vlasništvo firme. KAd je krenula privatizacija imovina kojom raspolaže neka firma je također predmet prodaje. Vrlo jednostavno i nikakve nebuloze koje dotični priča nema potrebe da objašnjavate.
- invincible1921
- Kontakt:
niko nije izand kluba, ali mislim da se moglo popusiti zahtejvima porodice gojak koji i nisu bili neki ekstremni... realno mozemo pricati sta hocemo, ali momak je talenat samo takav mislim da ga nismo smjeli dati tako olako međutim sta je tu je ****.ji ga sadValter je napisao/la:"Amer Gojak, jedan od najtalentovanijih bh. nogometaša poslije rata, na meti je velikih evropskih klubova. Kako prenose holandski mediji, Ajax i PSV ga žele dovesti na ljeto u svoje redove.
=\_1921_/=
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Al pjenite za taj stadion ... Kosevo cije god da je uvijek ce na njemu igrati Sarajevo placalo neplacalo kiriju tako da ti furku nemamo svoj stadion mozete okacit macku o rep... A sto se tice Grbavice volio bih da se napravi , bez ikakvog pretvaranja govorim...
- imekorisnicko
- Kontakt:
sve da direktno u Real ode za par miliona, meni je opet draži ovakav pristup prema igračima, ako hoćeš da glumiš zvijezdu idi negdje drugo i to je toinvincible1921 je napisao/la:niko nije izand kluba, ali mislim da se moglo popusiti zahtejvima porodice gojak koji i nisu bili neki ekstremni... realno mozemo pricati sta hocemo, ali momak je talenat samo takav mislim da ga nismo smjeli dati tako olako međutim sta je tu je ****.ji ga sadValter je napisao/la:"Amer Gojak, jedan od najtalentovanijih bh. nogometaša poslije rata, na meti je velikih evropskih klubova. Kako prenose holandski mediji, Ajax i PSV ga žele dovesti na ljeto u svoje redove.

-
- Kontakt:
NEmojte ponovo o malom sviju vam. Bio je tema jedno sto puta. Nek mu je sretno u životu.
- invincible1921
- Kontakt:
@imekorisnicko pa iskreno mislim da je bio realan momak druga je stvar sto bi neko pristo dzaba da igra jednu godinu, ali ipak mislim da je realno bilo da trazi pare ako bi bio clan prvog tima.. al ko sto neko rece gotovo sad nema potrebe raspralvjat i trpat na temu kad je vec sve gotovo
=\_1921_/=
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Niko nema pravo da ucjenjuje Zelju! To zapamtite za sva vremena! Klub je veci od pojedinca! Cuj on hoce da ima minutazu u svakoj utakmici, balavac koji je do juce igrao sa djecom misli da je dorastao ljudima koji godinama igraju ovu ligu, on balavac nesto ta dahtjeva... Koji vam je k. DaBogda u Saobracajcu ili Butmiru zavrsio nakon teske povrede, ko mu ebe m.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- invincible1921
- Kontakt:
to za minutazu nisam bas siguran da je trazio, jer kao sto vidis ne igra ni u olimpicu...Baja_Zvjerka je napisao/la:Niko nema pravo da ucjenjuje Zelju! To zapamtite za sva vremena! Klub je veci od pojedinca! Cuj on hoce da ima minutazu u svakoj utakmici, balavac koji je do juce igrao sa djecom misli da je dorastao ljudima koji godinama igraju ovu ligu, on balavac nesto ta dahtjeva... Koji vam je k. DaBogda u Saobracajcu ili Butmiru zavrsio nakon teske povrede, ko mu ebe m.
=\_1921_/=
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Ko ba ne igra u Olimpicu?! Reprezentacija, da pratis znao bi... Zbog toga nije potpisao ni za Zelju ni za Sarajevo... 

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- invincible1921
- Kontakt:
vidis zaboravio sam to za rep moja greskaBaja_Zvjerka je napisao/la:Ko ba ne igra u Olimpicu?! Reprezentacija, da pratis znao bi... Zbog toga nije potpisao ni za Zelju ni za Sarajevo...
=\_1921_/=
Kako to sad ide, kad ga već toliko hvalite, dobar igrač ovo, ono. Hoćemo li se moći nadati nekom procentu od njegovih eventualnih transfera u budućnosti ili je morao potpisati PRO ugovor sa Željom, pa tek onda?
P. S. Hvala!
P. S. Hvala!
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 18 apr 2014, 17:42, ukupno mijenjano 1 put.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.