FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Elegant
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Elegant » 18 apr 2014, 13:00

KosevskoHill je napisao/la:Što se tiče ovog Business foruma, sve je za to za sada priča i pokušaji da se nađe neki investitor.. Tako da je svaka priča oko toga suvišna dok to ne prođe i vidimo jel se iko zakačio ;)
Ne treba se dizati euforija, ali super je ovo za promjenu.

Receno je da ce klub ucestvovati na tom Business forumu i da ce prezentovati svoje ideje za zainteresovanje investitore, saradnike...itd. Barem se nesto radi a nije uzaludno jer nikad se ne zna, nada zadnja umire.

Nego da se mi okrenom Mladosti i preostalim utakmicama do kraja, ja sam optimistican da nam je buduscnost jako dobra.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 18 apr 2014, 13:32

Zar ne bi trebali prvo statut promjeniti, pa tek onda traziti vlasnika?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 18 apr 2014, 13:41

Sarajlijc@ je napisao/la:Zar ne bi trebali prvo statut promjeniti, pa tek onda traziti vlasnika?
Kakvog vlasnika kralju...ko ovde prica o vlasniku...zasto ce se mijenjati statut ako se trazi partner za investicije vezano za stadion...ovo uopste ne lici na situaciju u tvom klubu.Niti je ista tema niti je ista prica.
Ne radi se o kupovini naseg kluba,zasto ne citate.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 18 apr 2014, 13:49

Sarajlijc@ je napisao/la:Zar ne bi trebali prvo statut promjeniti, pa tek onda traziti vlasnika?
zar nasi klubovi mogu biti u privatnom vlasništvu, nisam to znao.

HzSM
Kontakt:

Post Postao/la HzSM » 18 apr 2014, 13:55

boccaccio je napisao/la:
Kakvog vlasnika kralju...ko ovde prica o vlasniku...zasto ce se mijenjati statut ako se trazi partner za investicije vezano za stadion...ovo uopste ne lici na situaciju u tvom klubu.Niti je ista tema niti je ista prica.
Partneri jedva cekaju da vama daju 100 miliona eura,onako od srca kao humanitarnu pomoc,a zauzvrat im ne treba nista,nikakva funkcija u klubu,cak im ni zahvalnicu ne morate stampati.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 18 apr 2014, 13:59

HzSM je napisao/la:Partneri jedva cekaju da vama daju 100 miliona eura,onako od srca kao humanitarnu pomoc,a zauzvrat im ne treba nista,nikakva funkcija u klubu,cak im ni zahvalnicu ne morate stampati.
Jesi li procitao tekst uopste ?
Konkretno, dogovoreno je partnerstvo FK Željezničar i BBI, ali i da se u program predstojećeg SBF uključi i projekat evenutalnog ulaganja u naš klub, omladinske programe te izgradnju Stadiona Grbavica. Pripremljeni projekat će biti predstavljen učesnicima SBF. Posebno je važno naglasiti da se radi o projektu koji nudi partnerski odnos potencijalnim investitorima, odnosno o projektu koji bi i za FK Željezničar i za budućeg investitora donio direktnu korist.
Imali negdje mozda napisano koja je uloga Tana u FK Sarajevo, mozda neki javni prikaz ugovora sta je dogovoreno. I on je investitor, koji zeli neki vid profita iz Sarajeva.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

HzSM
Kontakt:

Post Postao/la HzSM » 18 apr 2014, 14:04

Elegant je napisao/la:
HzSM je napisao/la:Partneri jedva cekaju da vama daju 100 miliona eura,onako od srca kao humanitarnu pomoc,a zauzvrat im ne treba nista,nikakva funkcija u klubu,cak im ni zahvalnicu ne morate stampati.
Jesi li procitao tekst uopste ?
Konkretno, dogovoreno je partnerstvo FK Željezničar i BBI, ali i da se u program predstojećeg SBF uključi i projekat evenutalnog ulaganja u naš klub, omladinske programe te izgradnju Stadiona Grbavica. Pripremljeni projekat će biti predstavljen učesnicima SBF. Posebno je važno naglasiti da se radi o projektu koji nudi partnerski odnos potencijalnim investitorima, odnosno o projektu koji bi i za FK Željezničar i za budućeg investitora donio direktnu korist.
Imali negdje mozda napisano koja je uloga Tana u FK Sarajevo, mozda neki javni prikaz ugovora sta je dogovoreno. I on je investitor, koji zeli neki vid profita iz Sarajeva.
Tan je vlasnik skupstine,znaci fakticki je i vlasnik kluba.Nema nista od Sarajeva,barem za sada,a korist moze steci samo dobrim klupskim rezultatima u domacem prvenstvnu i Europi dok s vase strane investitor ne moze nista dobiti,osim da renovira Grbavicu i dobije koncesiju za nju u narednih 50 godina.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 18 apr 2014, 14:14

Kakvih sve čovjek neće ovdje gluposti pročitati :o
Tan je praktički vlasnik FK Sarajeva,predstavnici tog kluba su našli rupu u zakonu i omogucili Tanu da ulaže u taj klub,i shodno tome taj klub je postao Tanova igračka,može šta hoće uraditi sa tim klubom,dok sa druge strane mi imamo svoju imovinu,i mi tražimo nekoga ko će da renovira ili da napravi stadion Grbavicu koji bi ispunjavao sve kriterije UEFE ali da i ta osoba ima neke koristi od toga jer niko na današnjem vaktu neće za džabe nešto da uradi,mi jedino što možemo ponuditi tom investitoru su poslovni prostori ili neki vid koncesije na određen vremenski period,stadion se nalazi na dobroj lokaciji i to treba uzeti u obzir..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 18 apr 2014, 14:22

HzSM je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:
Partneri jedva cekaju da vama daju 100 miliona eura,onako od srca kao humanitarnu pomoc,a zauzvrat im ne treba nista,nikakva funkcija u klubu,cak im ni zahvalnicu ne morate stampati.

:mrgreen: dzaba...nema svrhe fakat :mrgreen:
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

meme pitar
Kontakt:

Post Postao/la meme pitar » 18 apr 2014, 14:38

Željooooo je napisao/la:Kakvih sve čovjek neće ovdje gluposti pročitati :o
Tan je praktički vlasnik FK Sarajeva,predstavnici tog kluba su našli rupu u zakonu i omogucili Tanu da ulaže u taj klub,i shodno tome taj klub je postao Tanova igračka,može šta hoće uraditi sa tim klubom,dok sa druge strane mi imamo svoju imovinu,i mi tražimo nekoga ko će da renovira ili da napravi stadion Grbavicu koji bi ispunjavao sve kriterije UEFE ali da i ta osoba ima neke koristi od toga jer niko na današnjem vaktu neće za džabe nešto da uradi,mi jedino što možemo ponuditi tom investitoru su poslovni prostori ili neki vid koncesije na određen vremenski period,stadion se nalazi na dobroj lokaciji i to treba uzeti u obzir..
Izvinjavam se ali bih volio upitati. Ko je vlasnik Želje odnosno stadiona grbavica, Ko će prezentirati na biznis forumu šta se u stvari nudi. Ima li Grbavica građevinsku dozvolu. Mislim da je ono u urbanističkom planu zelena površina.
Koliko god ružno mislili o Sarajevu, Sarajevo Vam je dalo smjernice, natjeralo Vas da razmislite da tražite novac i to je pozitivno. Pričate o vrijednosti kluba i spominjete stadion kao vlasništvo FK Željezničar a stadion ste dobili na poklon od građana Sarajeva i muzete ga kirijama i pričate o cijeni stadiona i lokaciji. Stadion Grbavica je pravio i moj rahmetli Babo i odbijalo mu se od plate isto kao i za zemljotres u Crnoj Gori a sad se Vi **** onim što smo svi napravili isto kao i Koševo. TO JE GRADSKI STADION a Jelić vam ga je poklonio ko da mu je to babovina i sda ubiste po Novom Sarajevu i državi kako neće da ulaže u nešto što vi svojatate i nudite neke koncesije svjetskim biznismenima. Tu zemlju na kojoj je stadion vam je neko poklonio i nemate pravo to svojatati isto kao što Sarajevo nema pravo prodavati stadion koševo ni Suljo prodavati katedralu. Opet mutne rabote :nene:

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 18 apr 2014, 14:48

meme pitar je napisao/la:
Željooooo je napisao/la:Kakvih sve čovjek neće ovdje gluposti pročitati :o
Izvinjavam se ali bih volio upitati. Ko je vlasnik Želje odnosno stadiona grbavica, Ko će prezentirati na biznis forumu šta se u stvari nudi. Ima li Grbavica građevinsku dozvolu. Mislim da je ono u urbanističkom planu zelena površina.
Koliko god ružno mislili o Sarajevu, Sarajevo Vam je dalo smjernice, natjeralo Vas da razmislite da tražite novac i to je pozitivno. Pričate o vrijednosti kluba i spominjete stadion kao vlasništvo FK Željezničar a stadion ste dobili na poklon od građana Sarajeva i muzete ga kirijama i pričate o cijeni stadiona i lokaciji. Stadion Grbavica je pravio i moj rahmetli Babo i odbijalo mu se od plate isto kao i za zemljotres u Crnoj Gori a sad se Vi **** onim što smo svi napravili isto kao i Koševo. TO JE GRADSKI STADION a Jelić vam ga je poklonio ko da mu je to babovina i sda ubiste po Novom Sarajevu i državi kako neće da ulaže u nešto što vi svojatate i nudite neke koncesije svjetskim biznismenima. Tu zemlju na kojoj je stadion vam je neko poklonio i nemate pravo to svojatati isto kao što Sarajevo nema pravo prodavati stadion koševo ni Suljo prodavati katedralu. Opet mutne rabote :nene:
Željo nema vlasnika,predsjednik kluba je Almir Gredić,mislim da nije tvoja briga to, ko će i šta će prezentirati na tom biznis forumu, samo ću ti reći da je stadion Grbavica 100% u vlasništvu FK Željezničar dok je stadion Koševo u vlasništvu opštine centar,a ostale gluposti što si napisao neću da komentarišem..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 18 apr 2014, 14:59

Ovaj Zeljkovic bas je gospodin covjek. Nas ovoj presici govori za deset, lagano, bas onako kako treba.

Mislim da bi njega trebali vise koristiti u medijskim nastupima.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

meme pitar
Kontakt:

Post Postao/la meme pitar » 18 apr 2014, 15:00

Željo, vrlo konstruktivno sa tvoje strane, Pitao sam informativno, a vidim da si ti jedan elokventan momak i vrlo upućen. Pošto pitam gluposti a naveo sam da sam neupućen, zašto nebi pokušao ukratko da mi objasniš. Hoće li se vratiti pare ljudima koji su učestvovali u gradnji stadiona sedamdesetih godina. Kako ste došli do vlasništva nad stadionom i koliko ste platili. A prije svega čime ste platili i šta će biti kad gosp. Gredić dobije otkaz...
Koliko je para dobio Željo od kirija (Dejton, Mars,...) i ima toga jooooš.
Nisam ja zlonamjeran nemoj se ljutiti, hajde da te malo obradujem, ja sam zagovornik da se napravi stadion od jedno 25.000 sjedećeih mjesta koji bi jedne nedjelje bio plav a jedne BORDO , na kojem bi igarli i Željo i Sarajevo a stadion bi bio fudbalski bez kamenjara i atletske staze na kojem bi igrala i reprezentacija i taj stadion se nebi mogao POKLONITI NIKAD NIKOM. Identično kao u Milanu- San Siro i Đuzepe Meaca. Jedan stadion za dva kluba. OK:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 apr 2014, 15:06

meme pitar je napisao/la:Željo, vrlo konstruktivno sa tvoje strane, Pitao sam informativno, a vidim da si ti jedan elokventan momak i vrlo upućen. Pošto pitam gluposti a naveo sam da sam neupućen, zašto nebi pokušao ukratko da mi objasniš. Hoće li se vratiti pare ljudima koji su učestvovali u gradnji stadiona sedamdesetih godina. Kako ste došli do vlasništva nad stadionom i koliko ste platili. A prije svega čime ste platili i šta će biti kad gosp. Gredić dobije otkaz...
Nisam ja zlonamjeran nemoj se ljutiti, hajde da te malo obradujem, ja sam zagovornik da se napravi stadion od jedno 25.000 sjedećeih mjesta koji bi jedne nedjelje bio plav a jedne BORDO , na kojem bi igarli i Željo i Sarajevo a stadion bi bio fudbalski bez kamenjara i atletske staze na kojem bi igrala i reprezentacija i taj stadion se nebi mogao POKLONITI NIKAD NIKOM. Identično kao u Milanu- San Siro i Đuzepe Meaca. Jedan stadion za dva kluba. OK:
Meni je dosta sto sa vama dijelim grad ne moram bas i stadion niti vidim potrebu za tim.Vi imate druge probleme druge vrste nego Zeljo.Pare ce vratiti ustvari vratili su samo si zaksanijo maloprije pred Begovom bila isplata...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 18 apr 2014, 15:06

čuj ovog lika,pa nije se tad gradilo ko sad u kapitalizmu,to su bila neka druga vremena kad si mogao puno stvari uraditi za malo para,neko je to iskoristio i sopstvenim snagama došao do nekretnine kao što je stadion,a neko je vječno navikao da sisa vlast i da živi od poklona u svojim divovskim iluzijama ....
ali nema para,sve se rastalilo....

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 18 apr 2014, 15:06

memo memo, sta si ti neki insoektor pa trazis dokaze, cuj s vama dijeliti stadion, to je nemoguce...

Milan se seli uskoro, San Siro ostaje Interu!
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

zubanovic89
Kontakt:

Post Postao/la zubanovic89 » 18 apr 2014, 15:08

meme pitar je napisao/la:Željo, vrlo konstruktivno sa tvoje strane, Pitao sam informativno, a vidim da si ti jedan elokventan momak i vrlo upućen. Pošto pitam gluposti a naveo sam da sam neupućen, zašto nebi pokušao ukratko da mi objasniš. Hoće li se vratiti pare ljudima koji su učestvovali u gradnji stadiona sedamdesetih godina. Kako ste došli do vlasništva nad stadionom i koliko ste platili. A prije svega čime ste platili i šta će biti kad gosp. Gredić dobije otkaz...
Kome da vraćamo pare izvini?

Stadion se napravio radnom akcijom (dakle dobrovoljni rad) udruženja željezničara 1953 godine i od tad naše je vlasništvo. Pod naše mislim na Fudbalski Klub Željezničar. Šta ti tu nije jasno? Ako je naš stadion imamo pravo da muzemo koga hoćemo sa kirijama. Kad smo već kod kirija, raspitaj se kad ti je tvoj maleni klub platio korištenje koševa, jednom su vas čak i htjeli istjerat ja mislim odozgo zbog dugova. Pitarska tuga je golema stvarno :damn:

i čuj još da dijelimo stadion :lolno: :lolno:
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

kb80
Kontakt:

Post Postao/la kb80 » 18 apr 2014, 15:08

Tarantino je napisao/la:čuj ovog lika,pa nije se tad gradilo ko sad u kapitalizmu,to su bila neka druga vremena kad si mogao puno stvari uraditi za malo para,neko je to iskoristio i sopstvenim snagama došao do nekretnine kao što je stadion,a neko je vječno navikao da sisa vlast i da živi od poklona u svojim divovskim iluzijama ....

kb80
Kontakt:

Post Postao/la kb80 » 18 apr 2014, 15:10

vecu glupost nisam procitao ima godina i godina...

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 18 apr 2014, 15:14

Po meni sutrašnjih prvih 11:

-----------------------------Lončarić-------------------------------

---B.Čolić----------Kerla------------Bogdanović--------Dedić---

-----------------------------Zolotić---------------------------------

-------------Jamak-------------------------Tomić-----------------

------Bučan/Bajić----------------------------Kvesić/Svraka-----

------------------------------Hodžić--------------------------------
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 34 gosta.