AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

memaga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la memaga » 24 jun 2023, 00:17

meepo je napisao/la:
24 jun 2023, 00:03
Je li to potonuo klub :mrgreen:

Memaga vrli evo pitanje za tebe ako im je cilj da rasprodaju sve sto valja i ne dovedu nikog onda kako misle otplatiti pozajmicu Elliotu ? Mislim s logickog stajalista ima li tebi to smisla ?
Ah evo ukazao si se, nista ne komentarises odlzak key playera, ovdje se ukazes ko gospa u medjugorju i ko nesta popujes....

Hajde necu te vrijedjati ko ti mene prosli put halalim ja brzo to ipak si mi drag...
Klub ne moze potonuti al prodajom glavnih igraca ( ili sto se desavalo do sada odlaskom takvih ) i izastancima adekvatnih zamjena mi svake sezone ulazimo igracki slabiji....
Vec sam pisao oni ce drzati klub u finansijskom plusu to je sigurno, necemo biti u dugovima, ulagat ce se u omladince koji ce kasnije ko tonali biti unovceni....
Eh sad da li jo to DNK Milanov ili smo trening centar ????
I moje misljenje je da ce to sve tako biti dok ne dodje neki novi vlasnik sa odgovarajucom ponudom ( gdje bi trenutni vlasnici bili u plusu par stotina miliona ), i tada ce se Milan prodati....do tada cemo gledati ovakvu sapunicu....

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 24 jun 2023, 00:20

Ne možeš držati klub u plusu ako nema rezultata. Samo rezultati donose prihode. A kad su rezultati loši onda ni igrači nisu puno zanimljivi ostatku Evrope, pa idu ispod cijene. Dakle Memaga, brate moj, Milan mora imati rezultate čak i za to što ti govoriš.

A nema rezultata bez dobre ekipe. Pa makar to bilo samo top 4 kao cilj
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Gunther
Kontakt:

Post Postao/la Gunther » 24 jun 2023, 00:20

Romagnoli13 je napisao/la:
23 jun 2023, 23:48
Gunther je napisao/la:
23 jun 2023, 23:46
Ponuditi 100 miliona za Kolo Muania i problem riješen :kafa:
I onda formacija 4-0-2, bez sredine i desnog krila da igramo :rol:
Ostane 20 miliona za pojačanja :kafa: plus Kamada koji ce doci besplatno i dovesti Carney Chukwuemeku iz Chelsea na posudbu do kraja sezone :mrgreen:

Leao Muani
Kamada
Bennacer SMS Chukwuemeka
Hernandez Tomori Kalulu Calabria
Mike

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 24 jun 2023, 00:26

Romagnoli13 je napisao/la:
24 jun 2023, 00:20
Ne možeš držati klub u plusu ako nema rezultata. Samo rezultati donose prihode. A kad su rezultati loši onda ni igrači nisu puno zanimljivi ostatku Evrope, pa idu ispod cijene. Dakle Memaga, brate moj, Milan mora imati rezultate čak i za to što ti govoriš.

A nema rezultata bez dobre ekipe. Pa makar to bilo samo top 4 kao cilj
Ako ces tako gledati mi smo imali objektivno ocajnu sezonu u seriji a, da nas savez nije pomilovao odnosno kaznio juve mi ne bi vidjeli l.p.
To ti pokazuje da rezultati njima nisu bili u prvom planu, oni su gurali l.p zbog kesha a serija a je bila u drugom planu, to se vidjelo iz prilozenog....
Samo nas je sreca pogledala ovog puta pa zavrsismo sezonu kao cetvrti ( potpuno nezasluzeno ).
Ja deff.ne vjerujem ovim vlasnicima i njihovim namjerama u Milanu, treba sto bibse reklo golemo nesto da se desi da bi poceo vjerovati u njihove namjere....

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 24 jun 2023, 00:42

memaga je napisao/la:
24 jun 2023, 00:17
Ah evo ukazao si se, nista ne komentarises odlzak key playera, ovdje se ukazes ko gospa u medjugorju i ko nesta popujes....
Pa vidi zao mi je Tonalia ali niko nije veci od kluba i prije Tonalia su odlazili mnogo veci igraci (Kaka,Sheva) pa je klub opstao. Novac koji je donio moze Milan samo pojacati jer realno jeste dobar igrac ali 80 miliona je mnogo i mogu se dovesti barem 3 kvalitetna igraca.
memaga je napisao/la:
Hajde necu te vrijedjati ko ti mene prosli put halalim ja brzo to ipak si mi drag...
Bujrum u Sarajevo memaga vodim te u najbolji restoran u gradu :mrgreen: Ja i ti imamo specifican odnos a i obojica smo ters. Nemoj se ti ljutiti :mrgreen:
memaga je napisao/la:
Klub ne moze potonuti al prodajom glavnih igraca ( ili sto se desavalo do sada odlaskom takvih ) i izastancima adekvatnih zamjena mi svake sezone ulazimo igracki slabiji....
Vec sam pisao oni ce drzati klub u finansijskom plusu to je sigurno, necemo biti u dugovima, ulagat ce se u omladince koji ce kasnije ko tonali biti unovceni....
Eh sad da li jo to DNK Milanov ili smo trening centar ????
Pa vidi ne postoji drugaciji nacin. Izvini ali hajde mi objasni kako da klub bude profitabilan u financijski oronuloj Seria A ? Milan nema svoj stadion , sponzori su onako niti smrdi niti mirise. Jedini nacin da klub iz Italije namakne novac (Juventus je izuzetak) je prodaja igraca i igranje LP. A pazi ovo vise klub koji udje u EPL zaradi od TV prava nego osvajac LP.
Every Premier League team splits base payments of the broadcasting rights each season. This is worth over $100 million for the current campaign. Additional revenue is then added to each club based on how often their matches are selected for live TV.
Pazi za Seria A
The top-earning Italian club picked up €84.2m in revenue from television rights this season, followed by Juventus on €77.9m and Milan €77.8m.
I pazi ovo na TV pravima to nije mala cifra. Milan faktici mora svake sezone da dodje od knock-out faze da bi matchirao bazno koliko PL klub s dna tabele dobije samim ulaskom u ligu.

Milan ne moze da kupuje formirane igrace jer takvi kostaju 40-50+ miliona. Milan mora ici ovim putem jer nema druge opcije. Kad se napravi stadion situacija ce se popraviti ali do toga jedina opcija je prodaja najboljih igraca i reinvestiranje u nove talente.

Takodjer Milanov omladinski pogon je ****. Barca,Real,Chleasea itd svake godine prodaju bruku omladinaca i uzmu minimalno 30-40 miliona. Milan ne moze da uzme vise od 10 miliona kad bi svu primaveru prodao zajedno s Abateom.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 24 jun 2023, 00:52

Niko im nije kriv sto ne prepisi od engleza kako su rijesili tv prava, neka naprave modele naplate, eno nedavno je Perez govorio o tome, Spanci su prepisali od Engleza to doduse potrajat ce dok se implementira al ce svi imati koristi...

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 24 jun 2023, 01:07

memaga je napisao/la:
24 jun 2023, 00:52
Niko im nije kriv sto ne prepisi od engleza kako su rijesili tv prava, neka naprave modele naplate, eno nedavno je Perez govorio o tome, Spanci su prepisali od Engleza to doduse potrajat ce dok se implementira al ce svi imati koristi...
Pa dobro ali to nije problem kluba vec lige i ne samo to Italijani zaostaju skoro 20 godina za EPL-om od stadiona, TV prava do omladinske lige (samo Juventus ima U23 ekipu). Ali klubovi najvise ispastaju zbog toga. Nekad je Sampdoria bila sto Watford danas kupovala extra igrace , a eno ih sad u Seria B. Vremena se mijenjaju svi se prilagodajavaju samo italijani calma calma i to ih je dovelo do ovog.

Kazem Milan nema drugog nacina da dovodi igrace. Ne moze Cardinale uzeti iz svog dzepa 100 miliona i uloziti u klub ne ide zbog FFP-a , a i yebo te i to ako ces tako nakon 5 godina ponovo biti 300 miliona u minusu.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 24 jun 2023, 02:29

Ljudi moji ja im Tonalija ne mogu halaliti pa makar doveli i De Bruynea lično. I manite se šuplje priče da je momak htio ići.
Neko reče Moncada vrhunski skaut. Slažem se, samo sto skauti vrše selekciju a operativci završavaju transfere. Ko bi to kod nas sada trebao uopšte raditi?
Il Club più titolato al mondo!

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 24 jun 2023, 07:45

muxa je napisao/la:
24 jun 2023, 02:29
Ljudi moji ja im Tonalija ne mogu halaliti pa makar doveli i De Bruynea lično. I manite se šuplje priče da je momak htio ići.
Neko reče Moncada vrhunski skaut. Slažem se, samo sto skauti vrše selekciju a operativci završavaju transfere. Ko bi to kod nas sada trebao uopšte raditi?

Ma nije on htio ici ali oni su forsirali da ga prodaju. Ali opet evo ostavimo po strani emocije. Zadnjih 10ak godina gdje je Milan bio oslanjajuci se na legende kluba i drage igrace ? Sve legende su potrosene kao treneri. Bilo je i igraca na koje se gledalo kao long term zvijezde tima nekog ko ce predstavljati DNK Milana narednih 10ak godina i sta se desilo. El Shaarawy, Romagnoli, Pato, Donnaruma itd itd gdje su zavrsili ? Zao mi je Tonalia ali 80 miliona ce puno pomoci klubu ako se pametno bude trosio taj novac da se pojaca.

Dalje da se rijesiti Rebica, Origia , Ballo Tourea i ostali koji su vise kvanitet nego kvalitet i dovesti 6-7 kvalitetnijih igraca to bi bilo super. Moncada ima vece ovlasti ali osoba koja treba da zavrsava transfere je Furlani.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 24 jun 2023, 08:01

Novi vlasnici su **** u svakom smislu, nikakva opravdanja nisu potrebna.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 24 jun 2023, 09:46

Meepo ne mozes porediti Tonalia sa Romagnoliem, Patom i Donarumom. Prvo Romagnoli je se odmah deklarisao kao navijac Lazia, odradio svoje u Milanu i otisao, hvala mu na svemu. Pato koliko god ga volio on je Brazilac i nije to to, Gigi mi je bio veoma drag i mislio sam da ce biti legenda i kapiten a on otisao ko zadnja hinja, znaci nista od toga. Tonali za razliku od ovih nije zelio da ide, nije mario za vise para i fakticki je otjeran, pise se da je plakao kada su mu rekli da mora ici, jer je zelio do kraja karijere da bude u Milanu i nije mu bilo bitno za koliko para. To je ta razlika izmedju njeg i ostali zato ga nisu smjeli prodati. Sad je sve gotovo mozemo mi pametvati do mile volje, vrijeme ce pokazati da li je dugorocno dobar potez ili ne, ali da ostaje velika praznina njegovim odlaskom ostaje.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

enzo777
Kontakt:

Post Postao/la enzo777 » 24 jun 2023, 10:46

Ode Thuram, q isto tako će otic i Kamada. Kao sto sam napisao, nismo mi nikog doveli, a i sumnjam da ćemo nešto kvalitetno dovest. Ako žele rezultate novi igrač mora bit na pripremama sa ekipom, a ne dovodit ga 31.08.
Fali nam Paolo jer je on bio ključni igrač u dogovorima. On i Massara su pregovarali sa igračem i managerom, i to je završena priča. Istina je da smo imali SMSa, trebali su doći on i Kamada već sad, a Pioli otjerao i doveden Andrea Pirlo. Ali nisu smjeli bit prodani glavni igrači, znaci ovo ljeto nebi trebalo biti prodaje već samo kupovina i tjeranje Rebica i Origija. E to se upravi nije svidjelo, hoće pare, pa su zbog toga otjerali M&M a ono ćelavo **** dobio epitet "manager". Kakav crni manager Bog te ne ubio, pa on ne zna sa svojim igračima razgovarat a kamoli da očekuješ da ti on dovede nekog igrača. Žalosno.
To augusta će oni prodat i Theo Hernandeza za 120 a Leao sam siguran da ide slijedeće godine za 150.
Eno dovodimo Moratu, ma sjajno, 40 miliona ćemo skrsit na igrača od 33 godine, koji uopće nije neka zvijezda, al neka, idioti nas vode. Blamiraju se po novinama oko Lukakua, pa gdje ćeš njega dovodit? Haj sto nema pojma u napadu al poslije one scene sa Ibrom, ja ga ne želim u našem dresu. Al opet idioti nas vode

Jesam mislio da ce doći Mbappe, al sad vidim da ovi nemaju pojma o fudbalu, i sumnjam da ce ista kvalitetno doc. I tačno je da je Sandro otjeran, nije htio ic, ali su mu rekli da žele 80 miliona.
Mike Theo i Leao neće imat te probleme, oni će odma napustit ovaj klub, jer su vezani za Paola a ne za klub.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 24 jun 2023, 11:05

Ma sa ovim idiotom od vlasnika ce Milan voditi bitke u i oko kluba. Najmanje 2 godine fajtanja predstoji, a to ce klub kostati uspjeha i napretka, ako se on ne odluci sam povuci iz kluba, prodati svoj dio nekome. Uglavnom lik nema dobre najmere sa Milanom, i bice svega u predstojecoj sezoni.

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 24 jun 2023, 12:12

Prije par dana sam ovdje napisao da su otjerali covjeka zbog kojeg su igraci dolazili u Milan, i da ce Roma, inter i ostali ispred nosa odvoditi igrace koji se dovode u vezu s Milanom. Evo pocelo je...
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 24 jun 2023, 12:27

milanist je napisao/la:
24 jun 2023, 09:46
Meepo ne mozes porediti Tonalia sa Romagnoliem, Patom i Donarumom. Prvo Romagnoli je se odmah deklarisao kao navijac Lazia, odradio svoje u Milanu i otisao, hvala mu na svemu. Pato koliko god ga volio on je Brazilac i nije to to, Gigi mi je bio veoma drag i mislio sam da ce biti legenda i kapiten a on otisao ko zadnja hinja, znaci nista od toga. Tonali za razliku od ovih nije zelio da ide, nije mario za vise para i fakticki je otjeran, pise se da je plakao kada su mu rekli da mora ici, jer je zelio do kraja karijere da bude u Milanu i nije mu bilo bitno za koliko para. To je ta razlika izmedju njeg i ostali zato ga nisu smjeli prodati. Sad je sve gotovo mozemo mi pametvati do mile volje, vrijeme ce pokazati da li je dugorocno dobar potez ili ne, ali da ostaje velika praznina njegovim odlaskom ostaje.
Nije poenta ko od njih je volio Milan i koliko vec se ti igraci nisu prodali na vrijeme a da jesu Milan ne bi bio u ovolikoj financijskoj dubiozi. Evo koliko je Milan dobio za navedene igrace ? Dalje svaki igrac ti ima svoj vrhunac i krene padati da li zbog ozljeda da li zbog drugih faktora. Meni je drag Sandro , mozda i najdrazi igrac ali jarane ako hoces napretka moras prodavati jer sa 35 miliona budzeta ne mozes nista a toliko se pozicija mora popuniti.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 24 jun 2023, 13:02

Izjavi Maldini da bi uradio isto kao Tonali prije 30 godina da je situacija ovakva, zanimljivo, a gdje je ljubav ta kako nam ovdje neki govore

Pare su cudo,pare su proklete, u to vrijeme Maldini nigdje nije mogao dobiti pare kao u Milanu zato je i ostao toliko koliko je ostao

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 24 jun 2023, 13:04

:lol:
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 24 jun 2023, 13:10

I Cutrone je bio veci Milanista od Tonalija, pa se nisu suze lile.

Ne bi niko trepnuo da prodaju sutra Gabbiu ili Calabriju.

Tonali je mlad i dobar igrač, uz to je navijač Milana, pa nam je svima zao sto ide.

Ali na kraju dana, svi rade ovo za pare i Milan nije u mogucnosti skoro 15 godina davati plate da igrači budu medju placenijim u svijetu.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 24 jun 2023, 13:17

Poenta je u tome da ovdje pojedini govore da Maldinija ne bi mogao kupiti ne bi on otisao i tako to, a sad brat höadno izjavi da bi isto uradio u ovoj situaciji

Meni je to jasno i ja to razumijem, menageri i sve ostalo oko tebe te tjera da to uradis i na kraju odes, u danasnjem svijetu menageri gledaju svoju korist, nigdje se ne spominje koliko je Sandrov menager kasirao, a kasirao je milionsku sumu sto ga je doveo u Newcastel

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 24 jun 2023, 13:45

Jbo im Morata sve, nije mi dobro čim pročitam da se i dovodi u vezu sa nama.
Il Club più titolato al mondo!

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: muxa i 7 gostiju.