AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

DRHAUSE
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la DRHAUSE » 05 jun 2023, 10:41

Katastrofa za Romu i Abrahama
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 05 jun 2023, 19:26

O svom "shvatanju" ove sezone sam vec govorio - cisti neuspjeh. Jednostavno imam osjecaj da se u Rimu stvorio mit nazvan Mourinho, covjek koji igra antifudbal, odvratan za gledanje - a rezultata, makar onih ozbiljnijih opet nema. Prokockao je previse utakmica u Serie A, jednostavno neki rezultati se nisu smjeli dogoditi bez obzira na izuzetno slab roster.

Eh roster, sta reci - a ne uzeti jastuk i zaplakati. Uzasno kratka klupa, koja pritom nije pruzila nista adekvatno. Jedina nada nam je Dybala zbog "veze" sa navijacima ostane ovdje makar jos jednu sezonu, njegov odlazak bi vec bio nesto sto ne mozemo zamijeniti. Niko me nije odusevio ove sezone, svi su manje - vise bili nekonzistentni, jasno osim Dybale kad je bio spreman. Dvojica igraca koji su koliko-toliko izasli iz mase prosjecnosti su Cristante i Matic. Bryan je stvarno odigrao dobru sezonu, krajnje zrelu. I treba ti jedan takav igrac.

Tema koja nam slijedi ova tri mjeseca je mercato - a to ce tek da bude jako izazovan zadatak za Pinta. Situacija nam je vec dovoljno teska zbog Financijskog Fer Pleja, a koliko ce tek biti teska nakon sto nam se jedina "zlatna" koka povrijedila. Prodaje se moraju desiti, kako bi mogli iole kvalitetne igrace mogli dovesti. Rado bih vrata pokazao Ibanenzu i Zalewskom, nijedan nije pokazao zrelost.

Ndicka i Aouar za sada, iskreno sam iznenadjen za ovog prvog, jer je po medijima bio izuzetan interes za njega. Napadac je neophodan, a low - cost opcija sve manje. Suska se o Nzoli iz Spezije, koji prosto nije pojacanje za ekipu koja juri LP. Neko moje misljenje je da bi realno pojacanje mogao biti Icardi, poznaje ligu, zna lopte - samo je bitno da mu se unormali zena. Vidjet cemo sta nam nosi novo jutro, Friedkini mi djeluju kao ozbiljni ljudi, zaista mislim da su svjesni da moraju odrijesiti kesu bez obzira na sve ako planiramo neki uspon. Bez toga nema uspjeha i sve postaje uzaludno.

Hvala braci Romanistima na citanju, volio bih da cujem i neke vase zelje, pa makar i one nerealne. Sve se mijenja, sve prolazi - ali jedna ljubav. Forza Roma! <3
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 07 jun 2023, 16:37

Samo da Jozo ostane,ostalo cemo lako.Za sada fini igraci dosli ,iznenadjen sam :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 08 jun 2023, 22:41

Morata za Ibaneza
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 08 jun 2023, 23:28

Surreal je napisao/la:
05 jun 2023, 19:26
O svom "shvatanju" ove sezone sam vec govorio - cisti neuspjeh. Jednostavno imam osjecaj da se u Rimu stvorio mit nazvan Mourinho, covjek koji igra antifudbal, odvratan za gledanje - a rezultata, makar onih ozbiljnijih opet nema. Prokockao je previse utakmica u Serie A, jednostavno neki rezultati se nisu smjeli dogoditi bez obzira na izuzetno slab roster.

Eh roster, sta reci - a ne uzeti jastuk i zaplakati. Uzasno kratka klupa, koja pritom nije pruzila nista adekvatno. Jedina nada nam je Dybala zbog "veze" sa navijacima ostane ovdje makar jos jednu sezonu, njegov odlazak bi vec bio nesto sto ne mozemo zamijeniti. Niko me nije odusevio ove sezone, svi su manje - vise bili nekonzistentni, jasno osim Dybale kad je bio spreman. Dvojica igraca koji su koliko-toliko izasli iz mase prosjecnosti su Cristante i Matic. Bryan je stvarno odigrao dobru sezonu, krajnje zrelu. I treba ti jedan takav igrac.

Tema koja nam slijedi ova tri mjeseca je mercato - a to ce tek da bude jako izazovan zadatak za Pinta. Situacija nam je vec dovoljno teska zbog Financijskog Fer Pleja, a koliko ce tek biti teska nakon sto nam se jedina "zlatna" koka povrijedila. Prodaje se moraju desiti, kako bi mogli iole kvalitetne igrace mogli dovesti. Rado bih vrata pokazao Ibanenzu i Zalewskom, nijedan nije pokazao zrelost.

Ndicka i Aouar za sada, iskreno sam iznenadjen za ovog prvog, jer je po medijima bio izuzetan interes za njega. Napadac je neophodan, a low - cost opcija sve manje. Suska se o Nzoli iz Spezije, koji prosto nije pojacanje za ekipu koja juri LP. Neko moje misljenje je da bi realno pojacanje mogao biti Icardi, poznaje ligu, zna lopte - samo je bitno da mu se unormali zena. Vidjet cemo sta nam nosi novo jutro, Friedkini mi djeluju kao ozbiljni ljudi, zaista mislim da su svjesni da moraju odrijesiti kesu bez obzira na sve ako planiramo neki uspon. Bez toga nema uspjeha i sve postaje uzaludno.

Hvala braci Romanistima na citanju, volio bih da cujem i neke vase zelje, pa makar i one nerealne. Sve se mijenja, sve prolazi - ali jedna ljubav. Forza Roma! <3
Ma roma je po meni izabrala potpuno naopak put s murinjom. Umjesto da su doveli nekog mladjeg trenera tipa de zerbi ili inzaghi taj fazon, neki moderniji fudbal, pa polako korak po korak graditi igru i ekipu oni doveli trenera sa ultrapragmaticnim pristupom kojem su realno u interesu samo trofeji i zlatne medalje, da sutra govori kako je sa ibanezom i poluraspalim bellotijem osvajao trofeje i bio u kombinaciji za iste.

I to je uredu al to nije put koji romi moze dati nesto vise na duze staze, pogotovo u ovom ligaskom sistemu koji te bas surovo kaznjava ako nemas igru i oslanjas se na neku cvrstinu i individualnost.

Gledam ga na onoj dodjeli medalja neki dan hladno uze onu medalju i to preko reda, prije svih i ode, nije ni ispratio svoju ekipu. Mislim jeste im pruzio podrsku na kraju utakmice, kad je sudija odsvirao kraj, al taj detalj mi je nekako bas zaparao oci, to dovoljno govori o njegovom egu i prioritetima i to stavlja i veliki pritisak na igrace koji su vecina, cast izuzecima mentalni patuljci.To se vidjelo i prilikom onih penala, napadaci se sakrili, defanzivci penale izvode...

Mislim meni kao interisti je on drag lik, i sta je sve uzeo s nama, iako je otisao na sugav nacin, al to je lik s kojim jako tesko mozes graditi nesto da ti ostane, on ti dolazi na gotovo da uzme neki trofej i to je to, pogotovo sada u ovom stadiju karijere, gdje je taj njegov fudbal i vrijeme pregazilo i izgleda bas arhaicno u poredjenjenju sa vecinom ekipa u italiji. Mislim on i max tu su negdje po taktikama i rigidnosti :mrgreen: Pa onaj juric ko prime klopp u poredjenju sa njima :mrgreen:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 11 jun 2023, 10:43

Krenulo je braćo,

Mourinho ostaje, makar su takve nove vijesti - slagao se ja sa tim ili ne, ovo je jako dobar indikator jer je Jose rekao da ne planira ostajati ako Amerikanci ne krenu ozbiljnije ulagati, a da li hoće - čekamo :D

Nemamo dobar izvor, ali čini se da i Dybala ostaje (6 miliona + bonusi), nije malo - ali ako je neko to zaslužio onda sveti Paulo sigurno jeste. Izgleda da je neko iz Milana ukrao spisak Pintovih ideja, tako da za svakog igrača kojeg želimo imamo Milanovu konkurenciju.

Ndicka navodno naš, obećao Mourniho, iako su pokušali u zadnji čas da ulete Milan i neki arapski klubovi.
Napad i dalje totalna enigma - Icardi, Morata, Scamacca, pa čak i Thuram su imena koja kolaju, vidjet ćemo. Moratina hanuma okačila djecu u dresu Rome (kao poklon od Dybale, koji ga i zove u Rim), bit će zanimljivo vidjeti u kojem pravcu idemo.

Forza Roma!

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 11 jun 2023, 22:36

Murinjo je jedan veliki plus za klub i ako mnogi zele da ode zbog ovog nacina igre ali mnogi nisu svjesni da je upravo zbog Josea Roma sad daleko gledanija a i dosta igraca upravo zbog njega zele da igraju u Romi.Aouar je dosao.Odlicno pojacanje nema sta al kad bi dosao Icardi e to bi bila bas posebna prica.
Uz odredjena pojacanja za nadati se da cemo izboriti top 4 iduce sezone.Ove otpade tipa Ibanez se sto prije rijesiti.Dosta mi je vise mentalnih patuljaka.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 12 jun 2023, 13:00

Aouar ✔️
Defender Evan Ndicka has agreed to join Roma as a free agent.

Despite interest from several European top clubs, Ndicka has reaffirmed his stance and will pen a five-year deal with Roma, reports Gianluigi Longari of Sportitalia.

The player has given his final OK and expects the transfer to take place in the next few days.

L'otavo re di Roma F.T.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 13 jun 2023, 15:16

Scamacca cini se preferira nas, ispred Milana i Intera. Iskreno, prije bih Icardija, ali ovaj je bas romanista :D

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 15 jun 2023, 19:09

Dosli Aouar i Ndicka, nije lose za sad, a ni Fratessi se ne smije propusiti. Za spica daj Bonifacea , low cost a mogao bi biti veliki dobitak. Finale jos boli, celavom mongloidu zelim rak i sporu smrt.
embrace the chaos

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 16 jun 2023, 12:34

Alvaro Morata rekao da, ostaje da se srede neki papiri. Ako bude u onoj formi kao u Juventus prije par godina bilo bi top.

L'otavo re di Roma F.T.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 18 jun 2023, 21:53

Roma manager Jose Mourinho has reportedly reached out to PSG midfielder Marco Verratti.

According to Corriere della Sera, the Roma technician personally phoned Verratti in an attempt to lure him to the Italian capital.

Roma could utilise their good relations with PSG to their advantage in an eventual deal for the ex-Pescara man.

The Italian midfielder could be signed on loan, similarly to Gini Wijnaldum last season, although his considerable salary would pose an issue for the Giallorossi

:pray: :ljepota:

L'otavo re di Roma F.T.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 27 jun 2023, 21:24

Eto u prethodnih desetak dana, par zanimljivh poslova je dogovoreno. Zvanični odlazak Kluvierta, konačno. Za njim su otišli Missori i Volpato, ostaje realno mala žal za njima, ali morali smo nekako ispeglati te knjige. Realno, ovo je zanimljivo jer Pinto izgleda planira zadržati Ibaneza.

Llorente ostaje sa nama još jednu godinu, opet pozajmica. Realno, jako stabilan na lopti, siguran - low cost, a sasvim okej se pokazao. Iz Leedsa smo doveli za mene nepoznanicu - Kristensena, ali opet kontam da je on zamjena za Karsdorpa tako da nema baš neki veliki zadatak, biti bolji od igrača koji nije ni igrao :kafa:

I mi smo u toj sagi za Frattesija i malo mi se smučilo više sve to oko njega, naročito što se to vuklo i prethodne godine, kako god mi profitiramo jer imamo 30% od prodaje, ali suludi zahtjev Sassuola da u deal ubacimo Bove-a :bow: . Mislim da bi to bila fatalna greška. Bove je budućnost.

Napadač totalna enigma za sada, kao favorit je Scamacca, preferira nas ali bit će teško dogovoriti pravo otkupa sa West Hamom. Za njim su tu Morata, Icardi i Patson Daka. Pošto je Milan ispunio non-EU slot, valjda smo se i mi uključili u borbu za Kamadu, koji je realno sasvim okej igrač.

Rezime, ovo što Pinto radi mi se zaista sviđa, samo nek nastavi, a detaljni sud možemo donijeti tek minimalno za mjesec dana. Forza Roma!

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 28 jun 2023, 19:08

Bilo bi lijepo da se uzme sta i za Solbakkena posto kod Mourinha se ocito nece naigrati, Arapi zele Spinu, dobar igrac ali nedostupan velikim dijelom sezone. Villar, Carles Perez takodjer treba da se prodaju. Steta za Volpata, vrlo vjerovatno u Sassuolu ce se razviti u dobrog igraca ali tad ce biti dostupan za nas isto kao i Frattesi sad npr.
embrace the chaos

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 03 jul 2023, 11:48

Završena FFP saga konačno, sada se možemo baciti i na neke kupovine. Prije toga, legende Rome i posljednji "ostaci" Monchija Bianda i Ćorić su konačno napustili ekipu :tokralju: , btw Monchi je devastirao i Sevillu, kakav lik. Najveća greška Rome zadnjih 20 godina sigurno.

Čini se da smo ostali usamljeni što se tiče Frattesija, ne znam stvarno zašto taj momak toliko vrijedi i zašto toliko dugo (godinu) se natežemo oko njega, siguran sam da neće opravdati sav taj hype oko njega, ali eto bilo bi lijepo da ga uzmemo pored Intera i Milana. Od ostalih se spominje Kamda kojeg je Milan trebao dovesti, ali eto odlučili su se za Engleza, Kamada je super igrač i realno volio bih ga vidjeti kod nas, doduše još jedan igrač koji bi došao besplatno.

Napad i dalje misterija, tu se nekako potajno nadam da će se iskeširati i dovesti neko baš kvalitetno ime, ali do tada Scamacca i dalje u pole poziciji, mada će to trajati i trajati. Od potpuno novih imena tu se spominju Samardžić i Yunus Musah o kome ne znam apsolutno ništa.

Adidas nam je novi sponzor. Forza Roma!

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 06 avg 2023, 11:47

Čeka nas duga, teška i jadna sezona. Čekaju nas "alibi" fore koje će Mourinho forsirati tokom cijele godine, a jasno je prihvatio ovakve uslove. Ako izuzmemo Juventus, svaka ekipa u ligi se pojačala i postala bolja izuzev nas (ipak treba imati na umu da ove godine i Juventus igra bez restrikcija i straha od oduzimanja bodova).

Ibanez nas izvjesno napušta - put Saudije, a nama ide 35 miliona, nekada bih rekao da to i nije loš posao, ali taj novac neće biti uložen u igrački kadar, tako da mi je potpuno svejedno (samo smo ostali bez perspektivnog defanzivca, iako je Ibanez imao more svojih brainfart trenutaka). Romi trebaju minimalno dva napadača, veznjak i neko ko će zamijeniti Rogera.

Za napad se ponovo ciganišemo oko Leonarda iz Santosa, za kojeg i nemam neko jasno mišljenje, mnogo stvari bi se moralo poklopit da se on pokaže kao pojačanje, a ne prinova. Pored njega bi nam trebao doći i Arnautović, potpuno nejasno pojačanje po meni, ali eto Pinto zna. Veznjak, gotovo da se i ne spominje više.

Sve u svemu, očekivanja nikad manja. Forza Roma!

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 07 avg 2023, 22:29

Sve zavisi koliko dibala utakmica propusti, uz neku ludu sreću može se medju 4
nema potpisa

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 09 avg 2023, 11:13

Smiješni mercato se "nastavlja", u suštini nema se šta nastaviti, jer smo apsolutno nesposobni. Razumijem da nas UEFA ozbiljno yebe sa tim financijskim regulacijama, ali uz prodaju Ibaneza novi napadač je već morao biti u Rimu, ovako čista depresija.

Imena koja se spominju su poprilično žalosna, Muriel i Zapata bi bili fenomenalne opcije prije 3 godine, sada već su samo dokaz nemoći. Marcos Leonardo vodi sapunicu sa vlasnicima iz Brazila i čini mi se da od toga neće biti ništa. Uz svu muku, pored Dybale naš jedini šampion i prava igračina Matić - hoće da napusti klub (svađa sa "italijanskim" dijelom svlačionice), tako da ni tu nećemo dobiti zamjenu, već će vjerovatno svemogući Cristante sve pokriti.

Liga počinje brzo, nama fali minimalno 5 igrača da bi mogli makar sanjati top 4, ovako to su samo puste priče, pa da se malo prisjetimo skorašnjih, pravih vremena :)

slika

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Thasos
Kontakt:

Post Postao/la Thasos » 09 avg 2023, 11:23

U svojoj istoriji Roma nije imala ovako "gladne" vlasnike!?
Sa politikom 95% džabni igrači i samo 5% za koje će se platiti neka suma zadugo nećemo na zelenu granu..
Kada na ovakvu polituku gazda dodaš da Murinjo ne namjerava ni jednu ekipu napasti a ima i alibi u nedovođenju igrača onda je baš cirkus.
Ne vjerujem da možemo i do 5 mjesta sa antipropagandom fudbala od koje bole oči i duša

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 13 avg 2023, 10:41

Evo ode i Matic za smjesne pare.Ja ne pamtim gori prelazni rok.Ne znam sta da ocekujem od ove sezone.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: muxa i 1 gost.