AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Romagnoli13
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 jun 2023, 14:19

Pa to je javna tajna. Silvio je začetnik ovog trenda koji je sada samo još brutalniji. Dok je bio najmoćniji čovjek u Italiji i Milan je bio najmoćniji klub na planeti. Kako je Silvio padao tako je i Milan.

Njegov najveći grijeh je taj što nije prodao klub na vrijeme. Već ga je mrcvario par godina prije prodaje.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 23 jun 2023, 14:30

Ajde sta ste potonuli i sta se sikirate, doduse nas par samo. Pa uprava radi extra posao, ostali smo bez Ibre, Paola i Sandra, vidjeti cemo ko je sljedeci. Ko kaze da to ne valja, pa eto rekose i da bi Maldini sigurno isao iz Milana da nije Milan tad bio top, i to ljudi znaju, garantuju, nema dalje. Pisaj po legendama i klubu, izgleda da su samo finansije bitne, nema vise ono DNK-a Milana, Kapiten, Ikona, legenda. Ybes sve to, daj milione i sve super.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 jun 2023, 14:34

Pa šta je loše u odlasku Zlatana? Njegov doprinos u prethodnoj sezoni je velika nula. Ne može ni igrati do 50-e godine pobogu. Vrijeme i bilo da ide. Nije otjeran.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 23 jun 2023, 14:39

Jucer sam negdje pročitao tekst koji govori o tome kako su Maldini i Masara bili kritikovani kada su im besplatno otišli Dollarboy, Hakan i Kessie, a sad kao istim tim navijačima ne odgovara kada se proda igrač za 80 miliki. Ne možeš im ugoditi :)
Bez obzira na moje mišljenje o odlasku Tonalija, koje sam ranije iznio ovdje, puno će se lakše to podnijeti ako se taj novac uloži kvalitetno i na kraju pojača ekipa. U suprotnom znamo šta nas već čeka svaki naredni mercato.
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 jun 2023, 14:42

Ako novac bude reinvestiran i ekipa bude pojačana na pravi način. Niko više neće ni spominjati Tonalija. To je tako. Ako bude suprotno što se mene tiče najbolje bi bilo da ugase klub.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 23 jun 2023, 14:57

Normalno da Zlatan nije otjeran vec sam rekao da smo ostali bez njeg, ali otjeran je Paolo, Massara i donekle Tonali. To se nije moralo desiti kao recimo odlazak Ibre.
Prodas igraca oko kojeg trebas graditi ekipu i srce ovog Milana i onda kazes idemo pojacati ekipu, daj nemoj me yebavat. Druga stvar je sto sigurno polovica tog novca od Tonalia nece uopste biti potrosena na pojacanja.
Nego ce biti par neki anonimusa iz belgije, holandije, francuske ili sta ti ja znam i reci ce doveli smo zamjene u vidu talentovani i mladi igraca (citaj jos koji CDK).
Ne bi me iznenadilo nikako da izgube bitku i za Thurama, pa da dovedu nekog tek tako jer eto kao nisu imali vremena. Fratessi manje vise, nije los igrac naprotiv, ali i tu ce ga na kraju popusiti kao sto gledam, pa ce naci nekog iz Verone, Empolia ili Strazbura, za 7-8M ( novi Vranks ).
Neki dan procitah da su M&M imali dogovorenog SMS-a za oko 20M, zasto sad ovi mamlazi ne isposluju to, nece !
O desnoj strani i da ne pisemo, pa ovdje je Messijas u najmanju ruku Berardi.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 jun 2023, 15:07

Ne znam otkud ti ta informacija o 20M za Sergeja, u to ne vjerujem niti sekunde. Lazio traži 40M dakle možda se može isposlovati za 30ak. Ali tih 20 okači mačku o rep.

Što se tiče tih anonimusa koje spominješ. Donekle se slažem, ali ako su nama anonimusi jer ne pratimo Holandiju recimo dovoljno, ne znači da su ljudima koji se bave time nepoznanica.

Razumijem i taj pesimizam, imaš argumente za to. Ali šta ako se desi da sav novac bude reinvestiran i budu dovedena prava pojačanja? Kakva će priča biti tad?

Zato hajmo se strpiti još malo.

I evo Tonali je službeno otišao. Sa bonusima Milan će imati oko 80M + procenat od buduće prodaje.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 23 jun 2023, 15:08

Eto oficijelno je gotovo 70 mil plus dodatci i postotak od iduce prodaje

Rekordan transfer za talijanskog igraca

Sretno mu bilo, da za dvoje godine ode u City za 150 i Milanu opet donese para

Ehh sad se okrenuti dovodjenju, da vidimo sta su zamislili sad

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 23 jun 2023, 15:19

Romagnoli13 je napisao/la:
23 jun 2023, 15:07
Ne znam otkud ti ta informacija o 20M za Sergeja, u to ne vjerujem niti sekunde. Lazio traži 40M dakle možda se može isposlovati za 30ak. Ali tih 20 okači mačku o rep.

Što se tiče tih anonimusa koje spominješ. Donekle se slažem, ali ako su nama anonimusi jer ne pratimo Holandiju recimo dovoljno, ne znači da su ljudima koji se bave time nepoznanica.

Razumijem i taj pesimizam, imaš argumente za to. Ali šta ako se desi da sav novac bude reinvestiran i budu dovedena prava pojačanja? Kakva će priča biti tad?

Zato hajmo se strpiti još malo.

I evo Tonali je službeno otišao. Sa bonusima Milan će imati oko 80M + procenat od buduće prodaje.
Pisao je Milannews o tome nedugo nakon otkaza Paolu. Kao da su imali SMS-a dogovorenog za 20M.
director of Corriere dello Sport , wrote this morning about his piece on the situation at Lazio, revealing a background on the Rossoneri market: "I specify that Lazio had been negotiating for months the sale of Sergej to Milan for about twenty million , the exit of Maldini and Massara, inspirers of the coup, however blew up the operation, which is difficult to recover"
Druga stvar sto se tice 'anonimusa' pa brate nismo navikli mi da dolaze i da se uce igrati kod nas. Milanu trebaju igraci koji ce odmah praviti razliku a ne talenti koje cemo cekati. Ako zelimo ovo drugo onda lagano postajemo BVB, Monaco i osali koji su tu da izgrade igraca i prodaju (Tonali).
Pesimizam DA i to preveliki, cak i da sve pare od Tonalia uloze u pojacanja, ko ti garantuje da ce i biti pojacanja. Eto proslo ljeto su skrsili skoro citav budzet na jednog igraca pa je li bio pojacanje, jest malo sutra, nego jedva cekamo dan da to pojacanje i ode. Tako da, i ako sad od tih Tonalijevih para kupe 2-3 igraca niko ne garantuje da ce biti upgrade u odnosi na ono sto smo imali.
Tek ako na kraju i uspiju da poboljsaju kadar i da dignu ekipu sa nekim novim igracima tek onda cu reci good job, aferim. Do tad, katastrofa.

Evo kazu i Theo je na prodaju uz odredjene uslove, sta znaci to, da su svi onda na prodaju, nema nedodirljivi, samo pripremite dovoljno suski i vase je. Kao sto juce napisa ide i vikend akcija 40% off. To ko ne vidi nema mu se sta onda objasnjvati. Sad Tonali, sutra Theo i Mike, pa posle i Rafa i to je to.
Ko kaze da ce nam biti bolje i da je ovo super ispalo onda ne znam sta da mislim, da sam ja lud ili ovi :D
Zadnja izmjena: milanist, dana/u 23 jun 2023, 15:22, ukupno mijenjano 1 put.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 23 jun 2023, 15:20

Lud si i ti i oni :)
Il Club più titolato al mondo!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 23 jun 2023, 15:23

muxa je napisao/la:
23 jun 2023, 15:20
Lud si i ti i oni :)
Znaci da smo svi ludi :mrgreen:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 jun 2023, 15:26

Apsolutno je nemoguće prodati za jedan prelazni rok 3-4 startera. To ne bi uradili ni amateri. Malo realnost treba nam ovdje. U odlazak jednog startera svako ljeto do određenog perioda, vjerujem. Ali totalna rasprodaja, to ne bi uradili ni oni čiji IQ je 70. Pa čak ni američke gnjide.

Tonaliju hvala za sve. Sretno mu dalje. A Milan mora dalje pa da vidimo kud će nas sve ovo odvesti.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 23 jun 2023, 15:28

Sky: Tonali wanted Milan stay but directors pushed him to join Newcastle

According to Sky, Tonali will soon complete his move to Newcastle but he did initially reject the offer from the Magpies and wanted to remain at the club.

However, Milan directors told Tonali they would not reject an offer close to €80m so they effectively pushed him to accept the advances of the Premier League side, with whom he will earn a potential €10m net per year.

It is perhaps not a surprise to learn that Tonali wanted to remain at Milan, given that they are his boyhood club and he is achieving a dream by playing for the red and black.

He spoke about the decision in an interview with the paper La Gazzetta dello Sport, in which it became very apparent that playing for his club was far more important to him than they money he might be able to earn elsewhere.

The Italy international also said after his renewal last year that his plan was to sign ‘contract after contract’, clearly stating his long-term desire to stay.

Hmmmmm, ajde valjda nekad i skontaju :kafa:

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 23 jun 2023, 15:30

Romagnoli13 je napisao/la:
23 jun 2023, 15:26
Apsolutno je nemoguće prodati za jedan prelazni rok 3-4 startera. To ne bi uradili ni amateri. Malo realnost treba nam ovdje. U odlazak jednog startera svako ljeto do određenog perioda, vjerujem. Ali totalna rasprodaja, to ne bi uradili ni oni čiji IQ je 70. Pa čak ni američke gnjide.

Tonaliju hvala za sve. Sretno mu dalje. A Milan mora dalje pa da vidimo kud će nas sve ovo odvesti.
Pa nisam ni mislio sve za ovaj rok, ovo sutra se odnosilo na sljedeci mercato ili dogodine, jer za 2 godine mogli bi ostati bez svih ovi nabrojanih. Sto je opet katastrofa.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 jun 2023, 15:39

Tonali je završena priča do daljnjeg. Vjerujem da će se jednog dana vratiti u Milan. A do tada se okrećem igračima koji su tu.

Nadam se najboljem mogućem završetku merkata. Puno igrača nam treba, a ovi naši su spori skroz. To je golemi rizik kod svakih pregovora.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 23 jun 2023, 15:55

Sto "kalira" cifra za koju su utopili Tonalija :rol:
Valjda nece do veceras biti 60 i bonus(i).
Uspjeli su prodati igraca koji nije zelio ici, kako ce tek prodavati one koji zatraze transfer.

Dje brat koji je polagao nade u Albertacija ?' :)

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 jun 2023, 16:22

edoox je napisao/la:
23 jun 2023, 15:55
Sto "kalira" cifra za koju su utopili Tonalija :rol:
Valjda nece do veceras biti 60 i bonus(i).
Uspjeli su prodati igraca koji nije zelio ici, kako ce tek prodavati one koji zatraze transfer.

Dje brat koji je polagao nade u Albertacija ?' :)
Ma većina tvrdi da je cifra od oko 80M sa bonusima, a istina je negdje na sredini, dakle oko 75M + procenat od buduće prodaje.

Najveći izlazni transfer u historiji Milana i najskuplji Italijan ikad.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 23 jun 2023, 16:23

Sta mislite o Fredu ili Van de Beku?

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 23 jun 2023, 16:25

Imamo dovoljno problema i bez njih :D

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 jun 2023, 16:26

Belmin6 je napisao/la:
23 jun 2023, 16:23
Sta mislite o Fredu ili Van de Beku?
Loši igrači totalno. Nivo Krunića. Što pitaš? :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.