Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Heller
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Heller » 12 maj 2015, 20:50

Jučer prekjuče je bio neki intervju gdje je direktor reprezentacija reko da igraju Mirza i Nihad
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 12 maj 2015, 23:52

calcio je napisao/la:Stereotipno gledano, fudbaleri djuluju kao dosta veci egoisti od kosarkasa. Medjutim u fudbalu je reprezentacija svetinja. Igracima je cast igrati za svoju reprezentaciju. Pa jedan Cristiano Ronaldo, egoista nad egoistima, covjek kome je krivo kada saigrac postigne gol (jer ga nije ON postigao), ne bi propustio okupljanje svoje reprezentacije, nema sanse. Fiba bi se trebala ugledati na Fifu, mada su i oni potkupljeni do bola, ali sto se tice reprezentacija tu su dosta konzervativni. Ko je pozvan mora se odazvati. Klubovi su ispod reprezentacije, duzni su pustiti igrace. Itd. Ovo sa otkazima je cirkus. Igras na prvenstvu a nemas pojma ko ce igrati, hoce li se najbolji igraci odazvati i slicno. Ko god da je krivac, igraci ili klubovi.. nije bitno.
To je zato sto fifa ima puno puno para a s tim naravno i veliku moc.
Igraci su osigurani, klubovi cak dobiju pare sto pustaju igrace da igraju za repke.
Pored toga, veliki je to prestiz i za klibove kada se mogu pohvaliti da imaju igrace u reprezentacijama.
U kosarci je to nazalost drukcije. Ugovori su kratkorocni, rosteri se mijenjaju u potpunosti iz godine u godinu.
Jedino je za mlade igrace interesantno da se pokazu na nekoj vecoj sceni, a ostale boli u biti ona stvar

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 13 maj 2015, 08:05

Kako sada stvari stoje, najvece su sanse da ce samo Mirza igrati.
Djedovica znam sigurno 15 godina, vjerovatno i vise.. i kao sto rece CashMan gore dosta stvari nije za javnost, ali sanse su minimalne da ce igrati. Mi, kao i svi, pravimo idole od igraca (sto Osim stalno spominje i na sto nas stalno upozorava), a ni blizu takva situacija nije sa njima. Rijetki, ali zaista rijetki zaista se mogu smatrati "idolima nacije". Prvenstveno Mirza, pa ogroman red nakon, pa onda neki. Nihadu je sreca sto se zove "Nihad", jer da se zove drugacije, komentari bi bili uzasni. Treba to reci. Mogao bih dosta toga reci..., ali nekom drugom prilikom.
Recimo Varda je nekada strasno popljuvan, a covjek ovu drzavu voli vise nego mnogi.
Sto se tice Nurkica, on zeli da igra i prije da ce igrati nego da nece.
Cesce obratite paznju na jednog Kikanovica i Gordica. Obojica su se nasli na PRVOM okupljanju juniorske reprezentacije BiH u kosarci u historiji ove zemlje i do dan danas njihov nastup za reprezentaciju nije bio upitan nikada. Cak i ne vjerujem da ce Pasalic igrati ako Mirza, Nurkic i Nihad ne budu dosli. Pustite suplje price "ja volim ovu drzavu".
Sport je lijek za tijelo i duh.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 maj 2015, 09:10

Ma dobro, treba sacekati definitivno spisak i odaziv pa onda oplesti. Nihad ako je tako definitivno zasluzuje da se ocrni ko malo ko. Ne kontam kako mu nije cilj da za koju godinu igra sa burazom za repku. Pa kako nemaju sportske zelje i motiva da nesto naprave.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 13 maj 2015, 12:57

zna li se nesto vise za todorevica?ako nihad ne igro on bi nam startao...jos se nadam da ce sva trojica igrati ali sam spreman i na razocarenja...ko god ne igro, zasluzuje pljuvanje....sta ima veze sto ce mu se zena porodit u septembru, pa nece je drzat za ruku pri porodu.glupost

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 13 maj 2015, 16:35

A neki dan sekretar Mirza MUzurovic govori kao MIrza i NIhad ce igrati,a Juka kao dobit ce poziv pa sta bude..Mislim ako on kao sekretar takve izjave daje pa posle se ispostavi nesto drugo treba ih istjerat sve iz Saveza na celu sa Harunom Mahmutovicem..

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 13 maj 2015, 16:47

zgembo89 je napisao/la:A neki dan sekretar Mirza MUzurovic govori kao MIrza i NIhad ce igrati,a Juka kao dobit ce poziv pa sta bude..Mislim ako on kao sekretar takve izjave daje pa posle se ispostavi nesto drugo treba ih istjerat sve iz Saveza na celu sa Harunom Mahmutovicem..
Mislim ako je Mirza Muzurovic sekretar,onda nije ni cudo sto to izjavljuje.
BosnaE

mirza1243
Kontakt:

Post Postao/la mirza1243 » 13 maj 2015, 16:48

baglama je napisao/la:zna li se nesto vise za todorevica?ako nihad ne igro on bi nam startao...jos se nadam da ce sva trojica igrati ali sam spreman i na razocarenja...ko god ne igro, zasluzuje pljuvanje....sta ima veze sto ce mu se zena porodit u septembru, pa nece je drzat za ruku pri porodu.glupost
Nece igrati sigurno.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 13 maj 2015, 17:32

zgembo opravdava svoju reputaciju...mirza muzurovic
na ignoru je bilde ali ga citiraste

pa recite sta je s nihadom kad znate...sta hoce

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 14 maj 2015, 00:04

newton_heath_lyr je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:A neki dan sekretar Mirza MUzurovic govori kao MIrza i NIhad ce igrati,a Juka kao dobit ce poziv pa sta bude..Mislim ako on kao sekretar takve izjave daje pa posle se ispostavi nesto drugo treba ih istjerat sve iz Saveza na celu sa Harunom Mahmutovicem..
Mislim ako je Mirza Muzurovic sekretar,onda nije ni cudo sto to izjavljuje.
Mislio sam na ovog iz KSBIH,a uzeo sam ime od tog sina Fuada Muzurovića direktor u rukometnom savezu..
slika

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 14 maj 2015, 22:11

Nije mi jasno kako su ljudi iz KS BiH, zaobisli provjerene kosarkaske strucnjake Markovica i Halimica. Danas u Avazu procitah da su Halimica mogli izbjeci sto se ovih dana vidjao sa Nurkicem koji je izgleda na nekakvoj „crnoj listi" u KS BiH. Kako je krenulo izgleda da bismo mogli i razocarati u narednom periodu.

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 15 maj 2015, 01:03

Ramirez5 je napisao/la:Nije mi jasno kako su ljudi iz KS BiH, zaobisli provjerene kosarkaske strucnjake Markovica i Halimica. Danas u Avazu procitah da su Halimica mogli izbjeci sto se ovih dana vidjao sa Nurkicem koji je izgleda na nekakvoj „crnoj listi" u KS BiH. Kako je krenulo izgleda da bismo mogli i razocarati u narednom periodu.
KSBiH za sve ima crnu listu... Od trenera, novinara i svega ostalog. Zašto? Može im se, iako je to jednistveno u svijetu. :thumbdown:

No, da ne kažu da ih samo napadam. Za sve što se dobro uradi mora se pohvaliti, nije nas bilo nigdje prije pet godina, a sad smo među najboljima u svim konkurencijama :thumbup:
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 15 maj 2015, 09:26

Realno svi smo ovdje Halu kritikovali i sad pričate kako je smijenjen jer je pio kafu sa Nurkićem neki dan. Znam iz izvora bliskih KSBiH da je već odavno trbao biti smijenjen ali nije molgo ranije zbog UO. REalno ni ja nisam zadovljan Halinim vođenjem, pogotovo je puno popuštao Musi. Isto tako zbog tog trenerskog ne znanja i neki klubovi su odbijali puštati igrače. Čovjek koji gubi jedan dan 30 razlike a drugi pobjedi na guzove istu ekipu nije dobar trener. Plus Hala se tek počeo time baviti i nema dovoljno iskutva. Hvala mu za sve ali ovoj genreaciji trebaju kvalitetniji treneri. Mislim da Pandža jeste kvalitetniji, a pogotovo što mu je pomoćni Enes koji je po meni kvalitetniji i od Pandže ali eto pristao je sa njim da radi, a čuo sam da nije htio sa Halom. Savez ima grešaka ali po meni ovo je dobar potez. Na kraju krajeva osvojili su turnir u Travniku bez glavnih igrača, kolektivnom igrom, koje na ma je falilo i zbog koje se dešavalo da jednu zijanimo 30, kad MUsa kenja, a drugu pobijedimo 10 kad je ovaj raspoložen.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 15 maj 2015, 11:06

zaboljisportuBiH je napisao/la:Realno svi smo ovdje Halu kritikovali i sad pričate kako je smijenjen jer je pio kafu sa Nurkićem neki dan. Znam iz izvora bliskih KSBiH da je već odavno trbao biti smijenjen ali nije molgo ranije zbog UO. REalno ni ja nisam zadovljan Halinim vođenjem, pogotovo je puno popuštao Musi. Isto tako zbog tog trenerskog ne znanja i neki klubovi su odbijali puštati igrače. Čovjek koji gubi jedan dan 30 razlike a drugi pobjedi na guzove istu ekipu nije dobar trener. Plus Hala se tek počeo time baviti i nema dovoljno iskutva. Hvala mu za sve ali ovoj genreaciji trebaju kvalitetniji treneri. Mislim da Pandža jeste kvalitetniji, a pogotovo što mu je pomoćni Enes koji je po meni kvalitetniji i od Pandže ali eto pristao je sa njim da radi, a čuo sam da nije htio sa Halom. Savez ima grešaka ali po meni ovo je dobar potez. Na kraju krajeva osvojili su turnir u Travniku bez glavnih igrača, kolektivnom igrom, koje na ma je falilo i zbog koje se dešavalo da jednu zijanimo 30, kad MUsa kenja, a drugu pobijedimo 10 kad je ovaj raspoložen.
Ma pusti price iz avaza kojem Enes diktira sta ce pisati..A druga stvar ,Rame je prenio pricu ovdje da bi se opet zakuhalo malo oko saveza,a nece da prenese sta je sa avanturistom i njegovim statusom..Dovoljno je da procitas zadnju recenicu u njegovom postu i da vidis kako se teren lijepo priprema za novu sagu..

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 15 maj 2015, 23:37

Ko je sad taj famozni amer?
Anfernee "Penny" Hardaway #1

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 17 maj 2015, 00:00

Kakav je,jeste zadovoljni vi koji pratite više to sve ?
Sent from Tapatalk

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 17 maj 2015, 00:22

Mene ne odusevljava ako je fakat Renfroe zvanicno. Fakat ništa specialno. Cooper bi bio mnogo bolje rješenje.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 17 maj 2015, 07:58

Petostruki uzastopni šampion Slovenije neočekivano je poražen od anonimne ekipe Tajfun sa 2-0 u seriji. Nakon 70:66 u Novom Mestu, Tajfun je slavio i u svom Šentjuru 89:81.

Domacina je sa 30 poena predvodio Bomen Bratož, 15 je dodao Emir Zimić. :o :mrgreen:

Tajfun će se za novog šampiona Slovenije boriti sa boljim iz duela u kojem Helios Domžale i Rogaška imaju po pobedu.
Prvak će se plasirati u ABA ligu, uz Krku, koja je to obezbedila zauzevši prvo mestu u regulanom delu sezone slovenačkog prvenstva.
Don't believe the hype.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 maj 2015, 16:55

@storm aferim.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], perun i 15 gostiju.