Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Prescritto
- Kontakt:
Re: Serie A
isto ba ko s Konteom, kazne ga kolko god samo da zataškaju lakrdiju i obmane javnost, al opet ce doć neki pametnjaković koji pojma nema da baljezga kako juventus namjesta i ima pomoć sudija sa svih strana, očekujem i onog doktora sa novom dijagnozom
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!
- L'Avvocato
- Kontakt:

Evo zarade od TV prava u milionima eura za ovu sezonu. Nije loše, s obzirom da u Španiji Barca i Real zaradjuju 4x više (150m) od trećeg kluba po zaradi (Valencie koja ima 40m). Al' kod njih ova kvota nije kao u Seriji A ... kod nas je kako se moze vidjeti kvota 19, dok je kod njih cini mi se, za prva dva kluba 40, a za ostale daleko manja.
U Engleskoj City i United imaju 120 miliona eura godišnje, tj. imaće nakon nove preraspodjele ... trenutno imaju 75m.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Samo što je i u Serie A (kao i u Primeri) ogromni jaz između ovih na vrhu i na dnu, što u Premu nije slučaj 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- L'Avvocato
- Kontakt:
Ne bih bas rekao ... pogledaj te cifre gore, da se uociti srazmjeran pad zarade od vrha kad dnu. Dok npr. u La Ligi to izgleda ovako:
Real 150m
Barca 150m
Valencia 40m
Atl. Madrid 40m
Sevilla 30m
Betis 30m
Getafe 18m itd. itd.
totalno nesrazmjerno ... barca i real 'pokupe sav kajmak'
PS. Ako misliš na zaradu, ako misliš na kvalitet onda se slažemo
Real 150m
Barca 150m
Valencia 40m
Atl. Madrid 40m
Sevilla 30m
Betis 30m
Getafe 18m itd. itd.
totalno nesrazmjerno ... barca i real 'pokupe sav kajmak'
PS. Ako misliš na zaradu, ako misliš na kvalitet onda se slažemo

★★★
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Jednim dijelom i na kvalitetu, a jednim i na zaradu, jer je u Premu prvak prošle sezone dobio oko 60 mil funti, dok su Wolvesi kao posljednji 20-to plasirani na tabeli dobili oko 40mil funti, dakle razlika između prvog i posljednjeg dijeli 20milL'Avvocato je napisao/la: PS. Ako misliš na zaradu, ako misliš na kvalitet onda se slažemo

Svakako da je u Serie A to bolje riješeno u odnosu na Primeru, ali ipak je to i dalje dosta velika razlika u raspodjeli novca od TV prava

Evo te usporedbe

Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 06 dec 2012, 16:24, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- francobaresi
- Kontakt:
Ova zarada je "sigurna" bez obzira na krajnji plasman ili ?L'Avvocato je napisao/la:
Evo zarade od TV prava u milionima eura za ovu sezonu. Nije loše, s obzirom da u Španiji Barca i Real zaradjuju 4x više (150m) od trećeg kluba po zaradi (Valencie koja ima 40m). Al' kod njih ova kvota nije kao u Seriji A ... kod nas je kako se moze vidjeti kvota 19, dok je kod njih cini mi se, za prva dva kluba 40, a za ostale daleko manja.
U Engleskoj City i United imaju 120 miliona eura godišnje, tj. imaće nakon nove preraspodjele ... trenutno imaju 75m.
I ima li neko podatke o tome kako je ova raspodjela novca izgledala prosle sezone ?
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
- LateraleSinistro
- Kontakt:
Lik je oslobodjen za kriminalnu konspiraciju a osudjen zbog saucesnistva a ko je pocinio tu konspiraciju ne zna se, dakle kriv je jer je sucestvovao sa KasperomL'Avvocato je napisao/la:Smanjena je kazna Giraudu ... al je tragikomična presuda. Dobio lik 20 mjeseci zatvora zbog saučesništva, a sudije koje su u prvobitnoj presudi osuđene kao saučesnici, juče bivaju oslobođeni ... pa s kime je to onda Giraudo namještao![]()
Joj Italijo muko moja ...

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- francobaresi
- Kontakt:

-Rui Costa-
-Rui Costa-
- L'Avvocato
- Kontakt:
M to su ti potrosnje klubova Serije A na plate igraca po sezonama.
Zadnja kolona je razlika u odnosnu na proslu sezonu tj. za koliko se kod kojeg kluba smanjila/uvecala ukupna potrosnja na plate. U milionima eura je naravno.
Zadnja kolona je razlika u odnosnu na proslu sezonu tj. za koliko se kod kojeg kluba smanjila/uvecala ukupna potrosnja na plate. U milionima eura je naravno.
★★★
- francobaresi
- Kontakt:
Hvala na objašnjenju , znači prema ovome Juventus je povećao trošak što se tiče plata a Milan je smanjio za 40 miliona . Ja sam mislio da su ovi crveni brojevi neki dug ili nešto tako , odnosno minus na računu .L'Avvocato je napisao/la:M to su ti potrosnje klubova Serije A na plate igraca po sezonama.
Još jednom hvala na objašnjenju . Italijanski znam ono površno pa nekad se pogubim oko prevoda , pa nisam mogao da skontam o čemu se ovdje tačno radi .
-Rui Costa-
-Rui Costa-
- L'Avvocato
- Kontakt:
A sad se razumijemorio_Ferdy88 je napisao/la:

Pa nije baš fiksna zarada, jer će veće televizijske kuće naravno ponuditi manje novca klubu koji ima slabe rezultate, ali veći klubovi naravno imaju ogromnu prednost zbog popularnosti i baze navijača/pretplatnika.francobaresi je napisao/la: Ova zarada je "sigurna" bez obzira na krajnji plasman ili ?
I ima li neko podatke o tome kako je ova raspodjela novca izgledala prosle sezone ?
A za ovaj gore post, da mi smo povećali, a vi i Inter smanjili ... Logično, zbog osvajanja titule.
To je to, lakrdija ... pravosudni sistem bruka na kvadrat.LateraleSinistro je napisao/la: Lik je oslobodjen za kriminalnu konspiraciju a osudjen zbog saucesnistva a ko je pocinio tu konspiraciju ne zna se, dakle kriv je jer je sucestvovao sa KasperomBitno je bilo sam da neka cifra bude cisto da ih ne bi mogao kasnije tuzit za ostetu, usrali su te procese opasno, lakrdija ba.
★★★
- francobaresi
- Kontakt:
Negdje sam pročitao da cifra varira između 85 i 105 miliona € ( ovo se najviše odnosi na Inter , MIlan i Juve ) naravno zavisno od rezultata , zato sam i pitao je li ovo fiksna zarada .L'Avvocato je napisao/la:rio_Ferdy88 je napisao/la:
Pa nije baš fiksna zarada, jer će veće televizijske kuće naravno ponuditi manje novca klubu koji ima slabe rezultate, ali veći klubovi naravno imaju ogromnu prednost zbog popularnosti i baze navijača/pretplatnika.Ova zarada je "sigurna" bez obzira na krajnji plasman ili ?
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Nakon 15 kola, 2012-13:
1 Juventus 35
2 Napoli 33
3 Internazionale 31
----------------------------------
4 Fiorentina 29
5 Lazio 29
6 Roma 26
7 Milan 21
8 Parma 20
9 Udinese 19
10 Catania 19
11 Atalanta 18
12 Sampdoria 17
13 Cagliari 16
14 Torino 15
15 Chievo 15
16 Bologna 14
17 Palermo 14
---------------------------------
18 Genoa 12
19 Siena 11
20 Pescara 11
Nakon 15 kola sezone 2011-12:
1. Juventus 33
2. Milan 31
3. Udinese 31
------------------------
4. Lazio 29
5. Internazionale 23
--------------------------
6. Napoli 21
7. Roma 21
8. Genoa 21
9. Catania 21
10. Palermo 20
11. Chievo 19
12. Cagliari 18
13. Parma 18
14. Atalanta 17
15. Fiorentina 17
16. Bologna 15
17. Siena 14
----------------------------
18. Cesena 12
19. Novara 11
20. Lecce 9
Ne znam. Meni se vise svidja ovakav raspored kao sto je ove sezone - mali idu u borbu za opstanak, ozbiljni u sredinu tabele, a najjaci u Evropu.
1 Juventus 35
2 Napoli 33
3 Internazionale 31
4 Fiorentina 29
5 Lazio 29
6 Roma 26
7 Milan 21
8 Parma 20
9 Udinese 19
10 Catania 19
11 Atalanta 18
12 Sampdoria 17
13 Cagliari 16
14 Torino 15
15 Chievo 15
16 Bologna 14
17 Palermo 14
---------------------------------
18 Genoa 12
19 Siena 11
20 Pescara 11
Nakon 15 kola sezone 2011-12:
1. Juventus 33
2. Milan 31
3. Udinese 31
------------------------
4. Lazio 29
5. Internazionale 23
--------------------------
6. Napoli 21
7. Roma 21
8. Genoa 21
9. Catania 21
10. Palermo 20
11. Chievo 19
12. Cagliari 18
13. Parma 18
14. Atalanta 17
15. Fiorentina 17
16. Bologna 15
17. Siena 14
----------------------------
18. Cesena 12
19. Novara 11
20. Lecce 9
Ne znam. Meni se vise svidja ovakav raspored kao sto je ove sezone - mali idu u borbu za opstanak, ozbiljni u sredinu tabele, a najjaci u Evropu.

- LateraleSinistro
- Kontakt:
Evo citam on je oslobodjen svega sem utakmice Juve-Udinese, a suci koji su vodili tu utakmicu su takodje oslobodjeni.Dakle i ta mala kazna sto je dobio je na klimavim nogama te ce ici na visi sud gdje postoje velike mogucnosti totalnog oslobodjenja.Kako citam ovog momka sto prati godinama ta sudjenja, teorija je bila da su Moggi i Giraudo preko tih sudaca uticali na utakmicu, ali sad su te suce oslobodili a igraci sami nisu upleteni nikad u vezi te utakmice niti jedan igrac oba tima.Dakle logika vodi cemu.. vidi se iz prilozenog.Svaki naredni nivo prava je dio po dio unistavao prvobitni sadrzaj a to je da je bilo namjestanja, to je ona glupost iz 2006-te, sad je to totalno palo u vodu te se ostalo na nekim dijelovima te presude.Iz tog razloga je vec ranije Juve kao klub oslobodjen i ostalo je sve samo na ovim ljudima, ovoj dvojici.A et i njihovi slucajevi pomalo se "smanjuju".Dakle sva ona pompa i ono izbacivanje 2006-te zavrsilo je na ta dva lika a sve ostalo sto je vezano za klub je dokazano suprotno sportskoj presudi,steta najbali smo bez potrebe al eto usljedile su zastare i ta sranja, ostaje jos da ova dvojica idu na vise sudove.L'Avvocato je napisao/la:
To je to, lakrdija ... pravosudni sistem bruka na kvadrat.LateraleSinistro je napisao/la: Lik je oslobodjen za kriminalnu konspiraciju a osudjen zbog saucesnistva a ko je pocinio tu konspiraciju ne zna se, dakle kriv je jer je sucestvovao sa KasperomBitno je bilo sam da neka cifra bude cisto da ih ne bi mogao kasnije tuzit za ostetu, usrali su te procese opasno, lakrdija ba.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- L'Avvocato
- Kontakt:
Pa i jeste tako nekako ... mislim da je 75 miliona donja granica zbog velikog broja pretplatnika koje imaju ova 3 kluba.francobaresi je napisao/la: Negdje sam pročitao da cifra varira između 85 i 105 miliona € ( ovo se najviše odnosi na Inter , MIlan i Juve ) naravno zavisno od rezultata , zato sam i pitao je li ovo fiksna zarada .
@Magica slažem se, fino je vidjeti u vrhu klubove za koje se zna da imaju ozbiljne ambicije
@laterale sve je to nekako i bilo očekivano nakon famozne ''zastare''
kad se to desilo bilo je jasno da su na sportskom sudu za*ebali stvar okončavši taj proces 2006-e za 2-3 mjeseca ... mada realno nije ni toliko trajao, a trebao je trajati godinama
★★★
L'Avvocato@ bas zbog toga slijedece godine krece postupak u Svicarskoj koji je Juve pokrenuo protiv FIGC i trazi odstetu za pretrpljeni gubitak od 440 miliona eura al u FIGC su glupi pa mislili da ce Juve odustati a sad ce morati platiti za svaki gubitak

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Samo što Genoa nije mali klub.MaGiCa je napisao/la:Ne znam. Meni se vise svidja ovakav raspored kao sto je ove sezone - mali idu u borbu za opstanak, ozbiljni u sredinu tabele, a najjaci u Evropu.
- IlCapitano
- Kontakt:
Jok.SiamoNoi je napisao/la:Samo što Genoa nije mali klub.MaGiCa je napisao/la:Ne znam. Meni se vise svidja ovakav raspored kao sto je ove sezone - mali idu u borbu za opstanak, ozbiljni u sredinu tabele, a najjaci u Evropu.

★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Sta je smijesno??? Genoa je nelos klub, klub sa nekoliko serie a trofeja, druga stvar sta je Preziosi u zadnje vrijeme potpuno skrenio i poceo radit cirkus.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
- IlCapitano
- Kontakt:
To što su oni vaša filijala ne znači da su išta drugo osim malog kluba.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★