Evo, momci odradili sve :Maroon1946 je napisao/la: ↑04 dec 2025, 12:59Kakav je u ofanzivi? Imamo Sunjica koji je dovoljno dobar za taj posao.RajvoSA03 je napisao/la: ↑04 dec 2025, 12:48Haris Medunjanin oduševljen Nejašmićem: Pravi „usisivač“ i vrhunski profesionalac
Obzirom da je pomoćni trener u NEC-u naš bivši reprezentativac, Haris Medunjanin, kontaktirali smo ga jer nas je iz prve ruke zanimalo jedno: kakav je Darko igrač?
”On se nama priključio pred početak sezone i vrlo brzo se dokazao pa je sada stalno u prvih 11. On je prava „šestica“, mogu reći „usisivač“ na sredini terena, baš sjajan igrač. Može skoro sve, trčati po svim stranama, baš ga svuda ima, svaku utakmicu je sve bolji i bolji. Osim toga, zna i lopte. Od svega mi se iskreno najviše sviđa što je vrhunski profesionalac” kaže Medunjanin te dodaje:
”Mislim da bi odlično bilo ako bi mogao da dođe u reprezentaciju jer se radi baš o profilu igrača kakav nam treba na sredini, pravi borac, a osim toga što je borac zaista pozitivno je to što zna da igra sa loptom. Sigurno bi pojačanje” kazao je Haris Medunjanin za ****.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
U nas je reprezentacija kao fudbalski klub, dosta transfera 
Istina. Nazalost smo osudjeni da kupimo škart kona koji bi maksimalno zabiljezeli 10ak minuta u prijateljskoj u njihovom dresovima, dok oni uzimaju "naše" perspektivne momke (najrecentniji Petar Sučić).
Ne znam, meni bi ovaj Hasic ako nista bio na sirem spisku. Upravo gledam cracoviu, igra na desetki, strasno pametan i agilan
naprijed rejal
Nejašmić ga zabi
Hasić asistencija.
Hasic bi mogao cak u prvih 11. Ili da ulazi sa klupe. Igrac kao on kad udje sa klupe moze nesto uraditi. Ovako kad udju ovi tipa Basic, Saric pisi propalo
+1
Sigurno da zasluzuje poziv, tim prije sto mi nemamo igraca njegovog profila u ekipi. Dobar sut sa distance, zna loptu i podvaliti prema napadacima, razmisliti s loptom i tako. Definitivno zasluzuje poziv
Ne znam za prvih 11, ali je stvarno igrac koji moze dati ruke.
naprijed rejal
nakon povratka zbog povrede, on je nastavio sa dobrim partijama, poziv je zasluzio 100%!Confiance je napisao/la: ↑07 dec 2025, 17:31+1
Sigurno da zasluzuje poziv, tim prije sto mi nemamo igraca njegovog profila u ekipi. Dobar sut sa distance, zna loptu i podvaliti prema napadacima, razmisliti s loptom i tako. Definitivno zasluzuje poziv
Hasic i Busuladzic bi trebali biti prioritet za sledeci spisak!
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Treba prestati prizivati i stavljati na neke proširene spiskove ove oje.bine iz Osijeka koji će očigledno ispasti iz raspale HNL. Sramotno da je neko iz te ekipe reprezentativac naše zemlje.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
19vendetta87
- Kontakt:
Sad kad Prevljaka pocnu prizivati...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Nail Omerović (Osijek) neće nikad biti nivo iznad nekih osrednjih ekipa turske lige. Stjepan Radeljić (Rijeka) je i tamo loš, bezveze se zove. Nihad Mujakić (Eyub) isto sad samo može još više prema dole. Dženis Burnić (Karslruhe) nikad neće igrati prvoligaški fudbal. Haris Hajradinović (Kasimpasa) je i godinama i povredom odsvirao svoje. Na ovo svakako idu tipovi ala Beširović, Đakovac, Bajić (koji je čak bio smislen cijelu karijeru, ali 31 godina). Svakako i Baždara izostaviti dokle god nema pristojan klub i igru.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑07 dec 2025, 18:07Treba prestati prizivati i stavljati na neke proširene spiskove ove oje.bine iz Osijeka koji će očigledno ispasti iz raspale HNL. Sramotno da je neko iz te ekipe reprezentativac naše zemlje.
I pored ovih, mi na širem spisku ostajemo s 25 igrača (uključujući one koje Barbarez ne zove, ima svađu). Evo malo dopunjeno ovim:
A: Vasilj, Dedić, Ahmedhodžić, Muharemović, Kolašinac, Tahirović, Gigović, Alajbegović, Bajraktarević, Demirović, Tabaković.
B: Zlomislić, Malić, Katić, Barišić, Karić, Šunjić, Hadžiahmetović, Memić,
C: GOLMAN, Gazibegović, Hadžikadunić, Radeljić, Burnić, Šarić, Huseinbašić, Bašić, Menalo, Kulenović, Baždar!?
Dakle, preko 30 igrača koji su tu (Džeke nema jer računam da je tu još 2 utakmice). U "A" grupi gotovo svi lige petice ili klubovi nivo liga petice, sa dobrim ulogama (sredina ne). Iza toga isto super potencijala, a i već super klubova (Basel, Sturm, Hull, Pafos, Plzen, Schalke, Koln, Hercules i sl.).
I dalje stojim kod toga da je bezveze tek tako mijenjati igrače ako ne donose prevagu, kvalitet, ili su ultra talenti. Dovoditi tek tako igrače da se "oprobaju" je gubitak vremena i uigravanja za ove iznad. Busuladžić je recimo taj tip talenta, jer ima samo 18. Hasić mora da se ustabili, bez povreda, pa i da na ljeto napravi neki transfer čak (plus je što taj tip igrača nedostaje). Po meni je već prioritet vratiti Mahmića pod našu zastavu.