FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

crvenocrnitz
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la crvenocrnitz » 23 avg 2019, 11:10

Nije li malo providno vrijeme ovih izjava iz sindikata profi fudblaera **** li mu azmir sve po spisku.
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 23 avg 2019, 11:18

Ja ne vjerujem, jel moguce da je uvijek sve ovako tempirano i izrezirano protiv FK Sloboda!? Pa javna je tajna da postoje dugovanja igracima od par mjeseci, i bas sada, kada postoji dobra prilika da se uveze niz dobrih rezultata, objavljuju se ovakvi tekstovi!? Bas dan pred prvu u nizu utakmica? Djidicu, desice ti se nesto lose kad-tad, a nalagodavca svega ovoga ne zelim ni da komentarisem!

Bice Slobode.....
Zadnja izmjena: TzBulevar87, dana/u 23 avg 2019, 11:24, ukupno mijenjano 1 put.
075

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 23 avg 2019, 11:22

Ako je istina da nisu isplaceni bonusi+plate onda je sramota i bezobrazluk, ali i nista novo za nas.

Ja sinoc rekoh da cu podici sidro cim vidim da ne isplacuju igrace, bice to izgleda prije ocekivanog, jer nezadovoljan igrac odmah ne daje 100% na utakmici, a odmah trpi rezultat i tabela, domino efektom navijaci prestaju dolaziti na stadion i eto borbe za opstanak.
Dok se ti vratis u vinklo, smiris igrace pa onda i navijace, sezona je propala.

Djidic i kompanija su prica za sebe, njih ce stici svaki nas uzdah i nerviranje kad-tad.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

WestSideTz
Kontakt:

Post Postao/la WestSideTz » 23 avg 2019, 11:25

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST | Podrška igračima FK Sloboda Tuzla

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH obratio se u toku sedmice FK Sloboda Tuzla. U skladu sa bontonom o poslovnim odnosima, čekali smo 48h na odgovor kluba iz Tuzle. Obzirom da odgovor nije stigao na našu e-mail adresu, klupski fax ne prima poštu i naši telefonski pozivi nisu odgovoreni, SPFBiH odlučio je u javnosti podijeliti svoj dopis, kojem smo se obratili ovom premijerligašu. Isti možete pročitati u nastavku:

- "Poštovani,

Ovim putem Vam se obraćamo ispred Sindikata profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini, organizacije koja štiti prava igrača na tlu naše države. Razlog našeg obraćanja jesu informacije o višemjesečnim, nagomilanim potraživanjima igrača na osnovu plata i premija, koja su za mnoge igrače odavno dospjela i koje ste dužni što prije isplatiti.

Želimo Vas samo podsjetiti da je i naša država, kada je nogometna/ fudbalska igra u pitanju, donijela određene pozitivne propise na osnovu FIFA-inih Pravilnika, te su se istih dužni pridržavati svi klubovi. Osvrćemo se samo na tačke Pravilnika o statusu i transferu igrača, koji predstavlja bazni dokument za definiranje međusobnih prava i obaveza između igrača, kao radnika i klubova, kao poslodavaoca. Članom 68. jasno su navedene upute o tome šta je zapravo igrač profesionalac, te ono najbitnije, koje su to precizno definisane obaveze klubova, kada su u pitanju uplate prema istom. Napomene radi, kada govorimo o tim uplatama, osnovna obaveza klubova kao poslodavaoca jeste da igraču, kome je to profesija i ono od čega egzistira, izmiriti redovnu uplatu tzv. NETO plate, a na osnovu uplate ugovorenog NETO iznosa klubovi uplaćuju doprinose za igrača, koji je registrovan kod njih. Dakle, u skladu sa zakonom o radu i zakonu o financijskom poslovanju, uplata doprinosa se vrši na osnovu prethodne isplate ugovorene NETO plate, bez obzira što klubovi u svojim ugovorima sa igračem profesionalcem, pogrešno navode samo BRUTO platu.

Također, u skladu s članom 69. prethodno navedenog Pravilnika, igrači zaključuju profesionalni ugovor usklađen sa zakonom o radu, odnosno govoreći pravnim riječnikom ugovor o radu, jer isti stvarno i formalno-pravno ima takav karakter. Igrači su odlučili da fudbal bude njihova profesija i imaju svoja prava i obaveze, kojih se moraju pridržavati, jednako kao i klubovi, te za njihovo pozitivno ili negativno držanje isto tako postoje posljedice, koje su decidno navedene u Pravilniku. Ovim odredbama se isključuje bilo kakvo zaključivanje dodatnih ugovora poput ugovora o djelu, gdje se ugovoreni iznosi dijele na nekoliko mjesečnih rata, što zakonski nije moguće, a i praktično neizvodivo. Klub, koji igračima nudi dodatne ugovore, poput ugovora o djelu, može se smatrati klubom koji želi nanijeti i materijalnu i nematerijalnu štetu igraču i dovesti ga u nepovoljan položaj. Takvim načinom poslovanja, klub direktno krši pozitivne propise naše države, te je moguće stvoriti osnove sumnje da takav klub nastoji izbjeći plaćanje punih iznosa poreza i obaveza prema državi, koji je dužan da redovno plaća i u skladu s tim može počiniti krivično djelo. Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini raspolaže sa svim informacijama kako klubovi posluju, kako se odnose prema igračima, te imamo dovoljna saznanja i intelektualne kapacitete da u skladu s tim i djelujemo kako bi ostvarili naše strateške ciljeve i zaštitili igrače.

Ukoliko bilo koji klub svojim djelovanjem dovede igrača u nepovoljan položaj, igrač ima svoja prava koja proizlaze iz članova 73. 86. 87. 88. 89. 90. 91. navedenog Pravilnika i ima mogućnost zatražiti jednostrani raskid ugovora na štetu kluba, te može zatražiti raskid ugovora uz opravdane okolnosti. Takav igrač nema nikakvih posljedica po njegov status, a za ovakve povrede odgovornost je na klubu, jer su morali znati da takvo ponašanje nije dozvoljeno prema igraču, koji samo obavlja svoj posao na najbolji mogući način i za takav angažman zaslužuje i pripada mu naknada koja je ugovorena. Ugovor je zakon između strana koje ga potpišu.

Posebno želimo istaći član 102. Pravilnika, koji se oslanja na odredbe zakona o radu, koje se tiču plaćanja dospjelih obaveza. Klub, kao poslodavac je dužan svom radniku (igraču) najkasnije 30 dana nakon ugovorenog roka uplatili platu. U suprotnom, klub podliježe sankcijama, te će biti kažnjen po prijavi zaposlenog, nakon uspješno okončanog disciplinskog postupka. Moramo naglasiti i odredbe Pravilnika o licenciranju klubova. Klubovi moraju izmiriti svoja dospjela potraživanja, redovno plaćati svoje obaveze, u suprotnom licenca i učešće kluba u Premijer ligi BiH može biti ugrožena, a takav klub "izbačen" iz najelitnijeg takmičenja u našoj zemlji bez obzira na ostvaren sportski rezultat.

U skladu sa svim navedenim, molimo Vas za informaciju kada će klub izmiriti svoja dospjela potraživanja prema igračima? Igrači su fizičke osobe, ne predstavljaju ničije privatno vlasništvo, a posebno ne privatno vlasništvo klubova i klubovi se prema njima moraju odnositi uz poštovanje i redovno izmirivati svoje obaveze prema njima, jer oni su ti koji svojim zalaganjem i trudom klubu donose rezultate i osiguraju postojanje i poslovanje kluba.

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini vam stoji na raspolaganju za sva pitanja, savjete i podršku, obzirom da je nama u interesu da tradicionalni klubovi, poput FK Sloboda, uspješno posluju, imaju snažne omladinske selekcije i privlače navijačke mase na stadion Tušanj, te da u svojim redovima imaju zadovoljne igrače.", stoji u dopisu SPFBiH.

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH #SPFBiH #FIFPRO #PLBiH
Sloboda je emocija ! 🔴⚫

Athletic Bilbao ⚪🔴

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 23 avg 2019, 11:28

Ma nije fazon u tome Beduin, mogao si to saznati kako si htio, javna je tajna bila fakat. Fazon je u tome da se SVIMA u drzavi kasni sa platama, Sarajevu kasnili 4 plate + premije pa niko nista ne napisa dok se igraci ne pobunise, a znalo se... Borili se za duplu krunu, pa nisu htjeli sindikalisti da unose nemir ;)

Za informaciju, nasima se duguju dvije i po plate + odredjeni dio premija.

Djidicu ohrdino :puke:
075

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 avg 2019, 11:34

Djidicu jeb.em li ti mrtvu familiju :thumbup:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 avg 2019, 11:34

Svi mi znamo ko je nalogodavac ovog teksta.Dzidicu pe.deru
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 23 avg 2019, 11:41

Znam Bulevar brate, ali je bezobrazluk da 3 mjeseca ne isplacujes igraca i trazis od njega da se bori na terenu i ostvaruje rezultat, nebitno koji je klub u pitanju. A sto je najgore opet cemo mi na stadionu njima j3babat mater i vrsiti pritisak zasto ne pobjedjuju, ne rade presing i kako nemaju pojma te ne zasluzuju nositi dres Slobode. A u biti Sloboda ne zasluzuje nikoga jer im vazda ostaje duzna i igraci strepe svaki mjesec od cega ce ziviti.

Naravno, to ne umanjuje cinjenicu sto i sam kazes, i drugi klubovi kasne sa platama i ne proziva ih se od strane tog sarlatana Djidica, trag mu se zameo.
A opet, ako je istina da nasi iz kluba ne odgovaraju na fax, telefon, izbjegavaju dijalog, onda ih se zasluzuje prozivati javno.

Znaci, ispade da od pocetka sezone igraci nisu placeni? Ako je to istina, onda mi igramo odlicno i mogu samo zamisliti kako bi igrali lijepo i ucinkovito da im se isplati svaki fening i bude redovno. Jer je ocito da ovaj tim zna igrati fudbala i malo fali da totalno uzivamo u njihovoj igri o rezultatu.

5000 ljudi sutra na Tusnju x5KM i eto ti 25000 da se isplati makar jedan dio igracima. Pred tekmu im reknes da ce biti isplaceni i malo ih rasteretis.
Sjeverna tribina MORA biti 3KM jer je skoro prazna i moras nekako ljude i tamo odvuci. A i glupost je da ti tribina iza gola, koja je kilometar udaljena od gola jbt, bude ista cijena kao Zapad (nebitno sto je Zapad oronuo, nije ni Sjever uslovan).

075 ❤

saltcrew
Kontakt:

Post Postao/la saltcrew » 23 avg 2019, 11:50

Ovo i ne zelim da komentarisem.
Jel to utakmica sutra pomjerena za 21:00?
FC Freedom Fans
TEBE LUDO VOLIMO!
UPRAVA NAPOLJE!

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 23 avg 2019, 11:51

slika
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

desperados
Kontakt:

Post Postao/la desperados » 23 avg 2019, 11:58

**** jedno, kako ga nije stid, sto neko rece u ostalim klubovima se duguje i vise nego kod nas pa se ne oglasava.

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 23 avg 2019, 12:08

Upravo to i jesu razlozi zbog kojih, ma s kakvim rosterom raspolagali, necemo jos dugo imati trofej. Od aprila momci nisu platu dobili.
Zamjena teza je pricati o Dzidicu i drugim klubovima.
Je li moguce da na ovoj stranici citavoj niko bezveznjaka od predsjednika nije prozvao ?
tz tz tz tz tz tz

katarakta

Post Postao/la katarakta » 23 avg 2019, 12:14

Mi za manje od 2 sedmice igramo, ili bi trebali igrat s Dinamom, a nigdje nista o tome, niti je termin potvrdjen od kluba. I nova garnitura izgleda ne nadje ni jednog jedinog sponzora. Ovo je za stare igrace saopstenje, a i novim igracima se duguje
Niko, niko, samo Sloboda

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 23 avg 2019, 12:21

**** te, za par klubova se skoro objavilo da će biti suspendovani zbog dugovanja igračima i ostalima, a ovi se nas uhvatili. Samo nas spominju. Tačno treba vidjeti koliko puta su nas spomenuli od osnivanja.
Dugujemo mi, i stvarno imamo problema, al' brate mili nismo jedini koji su u takvom stanju, a stalno nas uzimaju u usta.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

HElo
Kontakt:

Post Postao/la HElo » 23 avg 2019, 12:34

Ovo je ono u fazonu kako ih nije sramota sto nas spominju da imamo igracima duzni vise neisplacenih plata :crazy:

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 23 avg 2019, 12:48

Aerials je napisao/la:**** te, za par klubova se skoro objavilo da će biti suspendovani zbog dugovanja igračima i ostalima, a ovi se nas uhvatili. Samo nas spominju. Tačno treba vidjeti koliko puta su nas spomenuli od osnivanja.
Dugujemo mi, i stvarno imamo problema, al' brate mili nismo jedini koji su u takvom stanju, a stalno nas uzimaju u usta.
pustimo druge ba
:facepalm:

Kilavi predsjednik se jednom obratio novinarima od postavljenja. Kao što neko gore napisa:
Gdje je majstore neki sponzor ? Daj papir da si 5hiljada privatnog kapitala unio u klub. Nemaaa, jer je kilo kilavi. Hebo li mu ado smajlovic,sto u kroksicama hoda, matter
tz tz tz tz tz tz

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 23 avg 2019, 12:52

**** ti Dzidicu porijeklo svoje citavo, u sampionu drzave po 3 mjeseca kasne plate pa se samo ignorise, nego daj samo po slobodi kad se nema sta drugo pisati.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 23 avg 2019, 13:06

slusalica je napisao/la:
Aerials je napisao/la:**** te, za par klubova se skoro objavilo da će biti suspendovani zbog dugovanja igračima i ostalima, a ovi se nas uhvatili. Samo nas spominju. Tačno treba vidjeti koliko puta su nas spomenuli od osnivanja.
pustimo druge ba

Kilavi predsjednik se jednom obratio novinarima od postavljenja. Kao što neko gore napisa:
Gdje je majstore neki sponzor ? Daj papir da si 5hiljada privatnog kapitala unio u klub. Nemaaa, jer je kilo kilavi. Hebo li mu ado smajlovic,sto u kroksicama hoda, matter
Ne obracaju se ni ostali predsjednici, to je najmanje bitno. Problem su pare, ne unose se u klub i dugovanja su neminovna. Zato smo od pocetka bili protiv svakog narednog predsjednika koji nece donositi pare klubu, ponajprije kroz pronalazak sponzora a ne pozajmice. Nazalost, ovo mi smrdi kao da je bitno samo da prodje 100godisnjica kluba i da se razbjeze svi, a mi cemo kao i ranije sto smo patrgali.
A promjena statuta kluba nista, novinari i njihov pritisak nista, mi kao mi uvijek nista ali cemo pljuvati Fukare kad dignu glas protiv stvari na koje mi upucujemo ovdje.

075 ❤

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 23 avg 2019, 13:12

Beduin je napisao/la:
slusalica je napisao/la:
pustimo druge ba

Ne obracaju se ni ostali predsjednici, to je najmanje bitno. Problem su pare, ne unose se u klub i dugovanja su neminovna. Zato smo od pocetka bili protiv svakog narednog predsjednika koji nece donositi pare klubu, ponajprije kroz pronalazak sponzora a ne pozajmice. Nazalost, ovo mi smrdi kao da je bitno samo da prodje 100godisnjica kluba i da se razbjeze svi, a mi cemo kao i ranije sto smo patrgali.
A promjena statuta kluba nista, novinari i njihov pritisak nista, mi kao mi uvijek nista ali cemo pljuvati Fukare kad dignu glas protiv stvari na koje mi upucujemo ovdje.
citaj sta drugi pisu pa onda quote-aj
tz tz tz tz tz tz

sloboda1921
Kontakt:

Post Postao/la sloboda1921 » 23 avg 2019, 13:14

Ma pustimo mi Džidića nebitan je on - mijenjamo teze. Većina igrača PL BiH plaća članarinu ovom sindikatu koji ih za zauzvrat štiti. On što igrači ne smiju sami iz straha od odmazde to radi sindikat, jer zato i postoji. Zašto samo nas ni to nije dobro pitanje šta nas jede briga za druge klubove a sindikat radi po zahtjevu igrača. Sigurno je zatrpan pritužbama naših igrača i onih koji su napustili ovog ljeta klub i koji će nas sigurno uvjetovati licencom i ovih aktuelnih. Prethodna uprava potrošila pare do marta i otišla. Ovi se teško snalaze, grad ne daje novac po željama već u rate i to je to. Nema interesa za ulaganje jer nije promijenjen statut sve u svemu nastavak dosadašnje prakse "disanja na škrge" i puko preživljavanje. Nažalost, začarani krug nam se nastavlja.
Zadnja izmjena: sloboda1921, dana/u 23 avg 2019, 13:16, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.