U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Edol
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Edol » 16 dec 2015, 22:55

kupus army je napisao/la:Sta se desava sa Hajradinovicem,jel on u Gentu ili je negdje na posudbi,nema ga nikako u rosteru ?
U Gentu je, ali van svih planova... Dugo to već traje, čudi me da ga ni ss.ba ni neki drugi portal sve ovo vrijeme nije kontaktirao i pitao šta se dešava, planira li se odlazak, posudba i slično.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 16 dec 2015, 23:00

BSBosna je napisao/la:Cazim Suljic veceras debitovao za Saint-Etienne u kupu protiv PSG, usao u igri u 87. minut. :)
Vrti se on tu po spisku u21 repke al' nikada čini mi se nije dobio priliku. Nisam ga ni ja nikad gledao, kakav je? Koji mu je stil igre?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 16 dec 2015, 23:33

http://sportsport.ba/ino_fudbal/sluzben ... rsa/178920

Za ovog većina sa foruma reče da je "babin sin" na spisku reprezentacije?

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 16 dec 2015, 23:36

FaraonTM je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_fudbal/sluzben ... rsa/178920

jarane, tog malog je babo gurao samo tako, osim što je loš fudbaler, drzak je, zaslužuje batine

pa šta ti misliš kako je on bio tamo u Man Cityju, Galatasarayju, sve je to sređeno :mrgreen:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 16 dec 2015, 23:38

Chinaglia je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_fudbal/sluzben ... rsa/178920

jarane, tog malog je babo gurao samo tako, osim što je loš fudbaler, drzak je, zaslužuje batine

pa šta ti misliš kako je on bio tamo u Man Cityju, Galatasarayju, sve je to sređeno :mrgreen:
U sve sam mogao povjerovati, jelte nebi bilo prvi put da se takvo nešto događa u našem sportu pogotovo u omladinskim kategorijama.

Al' doobar mu je babo čim ga je ugurao u Grasshopper :mrgreen:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Liverpool. YNWA
Kontakt:

Post Postao/la Liverpool. YNWA » 16 dec 2015, 23:38

Komšija moj....Chinaglia je sve rekao , iako bi ja stvarno volio da uspije, barem u Švici
#Ynwa

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 16 dec 2015, 23:39

jok, eto on je svojim kvalitetom otišao iz Travnika u Grasshoppers :mrgreen:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 16 dec 2015, 23:43

Logično :mrgreen:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 16 dec 2015, 23:43

Koji put potpisuje za GG... pisalo se i da je tokom ljeta potpisao... jos jedna u nizu ubleha... kaze trenirao tokom ljeta ali nije potpisao zbog lakse povrede... i sad potpise nakon jedno 5mj... bice da ga je laksa povreda sprijecila od koje se 5mj oporavljao...
Ruku u vatru da nije potpisao... eto njega nazad ubrzo u nasu ligu. .. kad se bude vratio...bice prica da mu trener neda da igra i da ima svoje igrace, ili se povrijedio, ili nesto sl... tipicna ubleharska prica..
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 17 dec 2015, 00:25

Prije dva mjeseca ja imao informacije da je potpisao. :mrgreen: Kad ti neko slaže 10 puta, normalno da ćeś mu 11. put teško povjerovati taman i istinu zborio, jer ovog je babo gurao od pjetlića, tako da ovo uzimam s dozom sumnje.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 17 dec 2015, 00:37

Sad ima i na Transfermarktu da igra za Grasshoppers 2...

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 17 dec 2015, 01:02

Nije u pitanju laksa vec malo teza povreda, a bio je u Grasshoppersu vec od mjeseca jula samo eto su cekali kako ce se razvit situacija oko te povrede.

A sto se tice mahalske te... sve i da je tako, a vi kao ne bih gurali sina aa? :D

Da je meni takav Babo da me "ugura" u rekorder po broju titula u neku ekipu na zapadu.... ;)

@Chinaglia

Pa igrac bezplatan, mlad, bez odstete, klub nema rizika uopste... Mozda ima i tu nesto Columbo sta mislis? A jok eto klubovi na zapadu jedva cekaju da plate milion za Radovca koji je manje vise isto tako nedokazan..

Ali pustit cu te u podlim fantazijama, jer u Bosni ili tacnije iz Bosne ne smijes bit uspjesan.. odmah nesto tu nije kako treba jel tako? Pa nek bude za tebe da je Babo gurao..

Prvo je mislio sredit PSG al kaze ofirno je pa haj samo GC.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 dec 2015, 01:16

kupus army je napisao/la:Sta se desava sa Hajradinovicem,jel on u Gentu ili je negdje na posudbi,nema ga nikako u rosteru ?
Da, u Gentu je, igra za rezerve i klub će pokušati u januaru naći rješenje za njega, vjerovatno posudba. Bar mi tako reče ovaj novinar što ih prati.
He is playing for the B squad. They will try to find a solution for him in january
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Eborg
Kontakt:

Re: RE: Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Eborg » 17 dec 2015, 17:56

AnelZ je napisao/la:Hmm, interesantno. Siguran sam da se nesto suska unutar saveza cim su objavili vijest iako su jedini koji su to uradili.

U17 musko prvenstvo je vece od U19 musko jer broji duplo vise ekipa sto znaci organizacijski mnogo vise posla. U17 broji 16 reprezentacija za sto je potrebno idelno oko 6 stadiona iako se moze igrati cak i na cetiri stadiona sto je minimum, ali i na 8 ako se zeli bas razgoditi diljem drzave. U19 broji samo 8 reprezentacija za sto je 4 stadiona idealno iako se moze igrati na tri sto je minimum ali i razgoditi na 6 (no u cetiri grada) sto je maksimum. Za žene i U17 i U19 broji 8 reprezentacija tako da je 4 stadiona idealno. Prednosti igranja na manje stadiona jeste manji troskovi organizacije no zbog gustog rasporeda sve mora da fercera na visokom nivou i teren mora biti visokog kvaliteta da prezivi taj tempo dok igranje na vise stadiona je skuplje no lakse je ispratiti sve to.

Gledajuci trenutno stanje sa stadionima u BiH, Bilino Polje, Gradski Stadion Banja Luka, Koševo (iako je Kosevo krajnje preglomazno za ovakva takmicenja) i Pecara vec ispunjavaju vecinu uslova iako bi se moralo uloziti novca za unapredjenje uslova za novinare i VIP na vecini stadiona pa mozda cak i na Bilino Polje, a ne smijemo zaboraviti i obnovu travnate podloge. To jednostavno moramo uraditi da bi ostavili veoma dobar utisak kod UEFA i medjunarodnih medija kako bi mozda ubrzo nakon toga dobili organizaciju U21 prvenstva sto treba da bude cilj naseg saveza, ali bi to isto i privuklo generalnu paznju javnosti i sportskih radnika na BiH. Jedino jos vidim mogucnost da Tusanj ispuni tu normu ukoliko sada krene sa izgradnjom istoka i sminjkanjem zapada kao sto je najavljeno. Volio bi reci i Grbavica no ne vidim nikakve pomake u vezi naseg stadiona iako bi ona bila mnogo bolji izbor od Koseva za ovakva takmicenja. Naravno, tu je jos i Bijeli Brijeg pa cak i Pirota ukoliko bi se ulozilo dobar iznos novca u te stadione dok stadion Mladosti iz Doboj Kakanj te Banja Ilidza u Gradaccu nisam naveo jer cisto sumnjam da ce biti dodatnih ulaganja u dogledno vrijeme.

Pored stadiona, moramo imati i dovoljan broj trening centara za reprezentacije koje ucestvuju sto smatram da nam je veci trenutno problem nego stadioni.
U Zenici imas 3 stadiona koji zadovoljavaju vecinu tih uslova ako ne i sve - Bilino polje, Kamberovica polje i trening-centar na Crkvickom brdu.

Neka jos utegnu stadion B-teren na Kamberovica polju ili stadione u Tetovu i Nemili i mogu ga samo tu i organizovati. :D

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 17 dec 2015, 19:12

Je li imate na teritoriju Zenice jos najmanje 8 trening centara/stadiona da ugostite sve reprezentacije? :) ako ces reci da, neka se grad javi savezu i garantuje da ce uspjesno organizovati takmicenje pa da se savez ne mora patiti sa pripremnom organizacijom za aplikaciju :D

Sa strane zelje, mislim da bi bilo najbolje da se utakmice igraju u Banjoj Luci, Mostaru, Širokom Brijegu, Tuzli, Zenici i Sarajevu (ako je U19 muska). Grupa gdje igra BiH staviti da igra u Sarajevu, Zenici i Tuzli ili Sarajevo, Banja Luka i Mostar :D ako bude ipak prvenstvo sa 8 reprezentacija uzeti Zenicu, Mostar, Sarajevo i Banja Luku kao domacine.

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 17 dec 2015, 19:42

Ma ima tu dosta opcija ukoliko dobijemo sansu da budemo domaci nekog prvenstva u narednim godinama. Imas i Bijeljina, Gradacac, i Bihac kao dobre opcije ciji stadioni ce sigurno biti jos bolje sredjene do 2019 pa onda mozemo na i te gradove racunati za potencijalne domace usluge.

Kako sada stvari stoje, mene najvise brine ovaj savez i kako trenutno radi. Moramo poboljsati rad sa mladim reprezentacijama/igraca, skauting igraca iz inostranstva i konekcije sa njima, i vise investirati u tim radovima da bi nesta napravili dobro i dugorocno za nas fudbal u buducnosti. Vrijeme za promjenu mentalitet kada vidis kakve planove su u redu sa nasem klubovima, kakve igrace imamo u drzavu i u inostranstvu, i koliko sada zaradjivamo para od sport. Moramo sad misliti drugacije nego prije i poceti proceduru da napravmo dobro i odrzivo za nas fudbal za dugorocno vremena.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 dec 2015, 12:01

zato što si mi "plaho" bitan, da tebi nešto odgovaram

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 22 dec 2015, 13:31

@Chingalia, nesto si nam neurozan ojtros, sabur malo , odgovori nekom nesto, red je :P

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 22 dec 2015, 14:54

Chinaglia je napisao/la:zato što si mi "plaho" bitan, da tebi nešto odgovaram
Nije svak nezaposlen tako kao ti da je imao kad "nabit" ovih 11k postova na forumu.

Ali uglavnom redovno citam... I redovno citam tvoje gluposti...

gluposti izfrustrirane, sitne duse... prekinuo faks, sad krade bogu dane i roditeljima marku za kahvenisanje...

Nisam ti ja kriv jarane, a boga mi nisu igraci sto su eto koliko toliko uspjesni u tome sto rade.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 22 dec 2015, 16:18

Evo i sluzbeno sa danasnjeg sastanka IO NFSBiH, planira se kandidatura za U17 i U19 EP, pretpostavljam za godine 2019. i 2020.:

"a. Prijedlog kandidature za organizaciju Evropskog prvenstva U-19 i U-17.

Rok za apliciranje je 29. februar 2016. godine. Zadužuje se administracija Saveza za ispunjavanje aplikacije, nakon čega će UEFA donijeti odluku o statusu aplikacije

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Google Adsense [Bot], greenwood, HariTz i 29 gostiju.