ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 15 avg 2011, 00:14

Zna se ko je najbolji..kakv Fiš,kakvi bakrači...a neki su se ponadali ovde :lol: :lol: :lol:
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 15 avg 2011, 10:13

ATP lista za 15.08.2011.

1 Djokovic, Novak (SRB) 13,500
2 Nadal, Rafael (ESP) 11,420
3 Federer, Roger (SUI) 9,200
4 Murray, Andy (GBR) 5,715
5 Soderling, Robin (SWE) 4,235
6 Ferrer, David (ESP) 4,200
7 Fish, Mardy (USA) 3,060
8 Monfils, Gael (FRA) 2,995
9 Berdych, Tomas (CZE) 2,420
10 Tsonga, Jo-Wilfried (FRA) 2,305

Prvi put u istoriji,Srbija ima 3 tenisera u TOP 20.Viktor Troicki je na 16.mjestu sa 2015 bodova,a Janko Tipsarević na 20.mjestu sa 1740 bodova.Bravo momci 8-)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 15 avg 2011, 14:16

Sta uradise od jedinog podforuma sto je vrijedio na ovom forumu. Djeco draga, vi ste blago receno udareni u mozak, a realno retardirani. Kakvi su ovo komentari, kakva su ovo sranja,.. Nit' ste smijesni, nit' zanimljivi, nit' duhoviti,.. Pa moja je generacija imala vise smisla za humor u petom osnovne nego ovi infantilni debilcici u 20im. Tacno mi muka kada ovo pogledam i kada vidim po ulicama na sta lice ovi balavci danasnjeg vremena. Ovo bi mi u dobra vremena posutali i njuske napolje ne bi smjeli pomoliti dok ne prodju obaveznu fazu sazrijevanja.

Zalosno je da likovi kao sto su Edin, Sarma ili Legenda (a ima ih jos) rastjeraju desetine ozbiljnih i normalnih diskutanata koji bi ponekad napisali neki ozbiljan i smislen komentar. Taman sam mislio napsati komentar u vezi tenisa, al' nemam volje kada vidim na sta lici zadnjih nekoliko stranica,..
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 15 avg 2011, 14:57

Valencia je napisao/la:Sta uradise od jedinog podforuma sto je vrijedio na ovom forumu. Djeco draga, vi ste blago receno udareni u mozak, a realno retardirani. Kakvi su ovo komentari, kakva su ovo sranja,.. Nit' ste smijesni, nit' zanimljivi, nit' duhoviti,.. Pa moja je generacija imala vise smisla za humor u petom osnovne nego ovi infantilni debilcici u 20im. Tacno mi muka kada ovo pogledam i kada vidim po ulicama na sta lice ovi balavci danasnjeg vremena. Ovo bi mi u dobra vremena posutali i njuske napolje ne bi smjeli pomoliti dok ne prodju obaveznu fazu sazrijevanja.

Zalosno je da likovi kao sto su Edin, Sarma ili Legenda (a ima ih jos) rastjeraju desetine ozbiljnih i normalnih diskutanata koji bi ponekad napisali neki ozbiljan i smislen komentar. Taman sam mislio napsati komentar u vezi tenisa, al' nemam volje kada vidim na sta lici zadnjih nekoliko stranica,..
jedini pravi post u zadnje 2-3 stranice
Thomas Müller - Fußballgott

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 avg 2011, 15:01

Valencia je napisao/la:Sta uradise od jedinog podforuma sto je vrijedio na ovom forumu. Djeco draga, vi ste blago receno udareni u mozak, a realno retardirani. Kakvi su ovo komentari, kakva su ovo sranja,.. Nit' ste smijesni, nit' zanimljivi, nit' duhoviti,.. Pa moja je generacija imala vise smisla za humor u petom osnovne nego ovi infantilni debilcici u 20im. Tacno mi muka kada ovo pogledam i kada vidim po ulicama na sta lice ovi balavci danasnjeg vremena. Ovo bi mi u dobra vremena posutali i njuske napolje ne bi smjeli pomoliti dok ne prodju obaveznu fazu sazrijevanja.

Bogati mi nađi taj post gdje sam ja to nešta napisao ,fino pogledaj pa onda pričaj ,a ne najlakše nekog okriviti a i ne čitati ,ko ja dobar oni ne valjaju ,piši ko ti brani ,ako ti se piše ,ja ovdje skoro da i ne pišem nikako a ti mene našo kako ja rastjeravam raju odavde :roll: :roll: :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 15 avg 2011, 15:19

legenda reala je napisao/la:Edo sine ,znaš skim se prepucavaš ,pa ovo je tvoj idol Begonja ,pa zar ga nisi prepoznao ,pa gdje ćeš ti pogledati više teniski mečeva od njega ,to niko ne može on tenis gleda od 16:00 pa do zore :lol: :lol: :lol: :lol:
legenda reala je napisao/la:Kakv je to turnir na rasporedu vidim javljaju se ovi kvazistručnjaci Virtu i Edo ,a ne javljauju velikom stručnjaku da im da koju prognozu i kaže ko će osvojiti itd :shock: :shock:
Kakvi su ovo komentari?

Je l' ovo treba nekome biti smijesno, duhovito, zanimljivo,..!? Kakava je poenta i smisao ovih komentara!?

Sacuvaj ove komentare i bice te sramota kada ih budes citao za nekih 10ak godina. Al' nisi ti jedini, naprotiv, vecina vas (momcica na ovom forumu) nema veze sa zivotom niti smisla za bilo sta. Jeftine i debilne budalastine.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 avg 2011, 15:33

Valencia je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Edo sine ,znaš skim se prepucavaš ,pa ovo je tvoj idol Begonja ,pa zar ga nisi prepoznao ,pa gdje ćeš ti pogledati više teniski mečeva od njega ,to niko ne može on tenis gleda od 16:00 pa do zore :lol: :lol: :lol: :lol:
legenda reala je napisao/la:Kakv je to turnir na rasporedu vidim javljaju se ovi kvazistručnjaci Virtu i Edo ,a ne javljauju velikom stručnjaku da im da koju prognozu i kaže ko će osvojiti itd :shock: :shock:
Kakvi su ovo komentari?

Je l' ovo treba nekome biti smijesno, duhovito, zanimljivo,..!? Kakava je poenta i smisao ovih komentara!?

Sacuvaj ove komentare i bice te sramota kada ih budes citao za nekih 10ak godina. Al' nisi ti jedini, naprotiv, vecina vas (momcica na ovom forumu) nema veze sa zivotom niti smisla za bilo sta. Jeftine i debilne budalastine.
Dva komentara od 5-6(i to na početku ,kad je turnir tek počeo ) stranica,a ispade po tebi kako sam ja rastjerao sa ovog pdf
ne treba biti smiješno ,a nije ni smiješno ,poenta i smisao je da Edu ukažem da se ne svađa sa tim Arma -Sarma jer je to Begonja njegov teniski idol,drugi post sam pitao koji je to turnir na rasporedu(ne znma šta je problem u tom drugom postu ) ,uz to što sam malo prozvao eda i virtua ;)

Nit ću ih čuvati niti me ima šta biti sramota ,nek mi nemamo smisla ni za šta ,bitno je da ti imaš ,nisam djete kao što ti misliš ,a i ti se previše ovdje postavljaš kao neko božanstvo i gledaš se nekog uzvišenja ,postavljaš nam se ovdje kao neko iskusan koda imaš 50 godina ,a nemaš sigurno ;) Nećemo više da ne kvarimo temu ,ako ti smeta što je tema u ovakom rasulu trebao si napisati post kao što ti znaš i neko svoje viđenje ,a ne prozivati i ulaziti u raspravu bezveze
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 15 avg 2011, 15:52

legenda reala je napisao/la:Dva komentara od 5-6(i to na početku ,kad je turnir tek počeo ) stranica,a ispade po tebi kako sam ja rastjerao sa ovog pdf
ne treba biti smiješno ,a nije ni smiješno ,poenta i smisao je da Edu ukažem da se ne svađa sa tim Arma -Sarma jer je to Begonja njegov teniski idol,drugi post sam pitao koji je to turnir na rasporedu(ne znma šta je problem u tom drugom postu ) ,uz to što sam malo prozvao eda i virtua ;)

Nit ću ih čuvati niti me ima šta biti sramota ,nek mi nemamo smisla ni za šta ,bitno je da ti imaš ,nisam djete kao što ti misliš ,a i ti se previše ovdje postavljaš kao neko božanstvo i gledaš se nekog uzvišenja ,postavljaš nam se ovdje kao neko iskusan koda imaš 50 godina ,a nemaš sigurno ;) Nećemo više da ne kvarimo temu ,ako ti smeta što je tema u ovakom rasulu trebao si napisati post kao što ti znaš i neko svoje viđenje ,a ne prozivati i ulaziti u raspravu bezveze
Nisam ni mislio da ces shvatiti. Komentar je posluzio kao mala sugestija za moderatore, da se ako nista brise ovo catovanje, mada bih ja na njihovom mjestu brisao korisnike, jer je evidentno da ne mogu kvalitetno doprinositi i razvijati temu. Osim budalastine nemaju nista reci. To odbija razumne ljude od ovog foruma. Sad ne znam sta je cilj kvantitet ili kvalitet. Ja mislim da se moze postici i jedno i drugo, samo da se malo poostri kaznena politika.

Kakva je u stvari korist od likova kao sto su Edin, Sarma ili Paja,..!? Pisu iskljucivo i samo nebuloze, jer su shvatili da samo na taj nacin mogu biti primjeceni. 'Primjetite me pa makar bio glup'. To njima izgleda kao sala, al' u stvari ne znaju da se ta sala pretvara u opsesiju i na kraju u odredjeni poremecaj licnosti. Pojedincima ne treba samo zabraniti pristup forumu nego i pristup internetu.

I da, na srecu imam dosta manje od 50 godina 8-) .

Eto, sada mozete nastaviti, vise necu odgovarati.

Arma-Sarma
Kontakt:

Post Postao/la Arma-Sarma » 15 avg 2011, 16:45

Valencia je napisao/la: Zalosno je da likovi kao sto su Edin, Sarma ili Legenda (a ima ih jos) rastjeraju desetine ozbiljnih i normalnih diskutanata koji bi ponekad napisali neki ozbiljan i smislen komentar. Taman sam mislio napsati komentar u vezi tenisa, al' nemam volje kada vidim na sta lici zadnjih nekoliko stranica,..
E ako si ti jedan od tih ozbiljnih forumaša koji piše kvalitetne komentare, onda mi je jako drago što te Moja Malenkost otjerala.

Idi idi i ne okreći se

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 15 avg 2011, 16:54

Slažem se sa @ Valencia (ovo je možda prvi put da se slažemo na ovoj temi :mrgreen: ) U zadnjih nekoliko stranica nisam vidio ni jedan kvalitetan i konstruktivan post, već samo nekakve smajlije, rečenice koje nemaju veze sa temom i likove kojima je samo do zajebancije, a ustvari se ni zajebavati ne znaju. Imate Chat i tamo pišite do mile volje takve stvari. Ovo je tema o tenisu, tačnije o mastersima, a danas počinje i Cincinnati, tako da se ima o čemu pisati, a da to nisu rasprave koje nemaju veze sa temom.

Dakle, danas počinje Cincinnati, odnosno, već je počeo, masters sa najbržom podlogom na svijetu. Prvi put održan 1899 godine, što ga čini najstarijim turnirom u SAD-u, a sve do 1979 je igran uglavnom na šljaci. Od 1979 godine igra se na betonu.
Najviše singl titula imaju George Lott (1924, 1925, 1927 i 1932), Mats Vilander (1983, 1984, 1986 i 1988), Roger Federer( 2005, 2007, 2009, 2010) i Bobby Riggs za kojeg nIsam uspio naći kada je osvajao ove turnire.
I ove godine titulu brani Roger Federer koji je u prošlogodišnjem finalu pobijedio Mardya Fisha 2:1 u setovima(6-7, 7-6 i 6-4) te tako ušao među četvoricu igrača koji su 4 puta osvajali ovaj turnir. Može li biti prvi igrač koji je osvojio Cincinnati više od 4 puta ostaje da se vidi. Sigurno je da mu ova podloga odgovara, odskok loptice je dobar, kao stvoren za njega i na njemu je da pokaže može li treći put uzastopno odbraniti titulu na ovom turniru.
Nadam se dobrim mečevima, polufinalima prve četvorke i finalu Federera i Nadala. Hoću da ih vidim na brzoj podlozi !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 15 avg 2011, 16:55

Kako je Fedja nesretan :cry: Del Potro u 2. kolu, pa stvarno :roll:

Nadam se da ce odigrati kako zna, a i da ce Delpo odigrati kao protiv Cilica.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 avg 2011, 17:14

formance je napisao/la:Slažem se sa @ Valencia (ovo je možda prvi put da se slažemo na ovoj temi :mrgreen: ) U zadnjih nekoliko stranica nisam vidio ni jedan kvalitetan i konstruktivan post, već samo nekakve smajlije, rečenice koje nemaju veze sa temom i likove kojima je samo do zajebancije, a ustvari se ni zajebavati ne znaju. Imate Chat i tamo pišite do mile volje takve stvari. Ovo je tema o tenisu, tačnije o mastersima, a danas počinje i Cincinnati, tako da se ima o čemu pisati, a da to nisu rasprave koje nemaju veze sa temom.

Dakle, danas počinje Cincinnati, odnosno, već je počeo, masters sa najbržom podlogom na svijetu. Prvi put održan 1899 godine, što ga čini najstarijim turnirom u SAD-u, a sve do 1979 je igran uglavnom na šljaci. Od 1979 godine igra se na betonu.
Najviše singl titula imaju George Lott (1924, 1925, 1927 i 1932), Mats Vilander (1983, 1984, 1986 i 1988), Roger Federer( 2005, 2007, 2009, 2010) i Bobby Riggs za kojeg nIsam uspio naći kada je osvajao ove turnire.
I ove godine titulu brani Roger Federer koji je u prošlogodišnjem finalu pobijedio Mardya Fisha 2:1 u setovima(6-7, 7-6 i 6-4) te tako ušao među četvoricu igrača koji su 4 puta osvajali ovaj turnir. Može li biti prvi igrač koji je osvojio Cincinnati više od 4 puta ostaje da se vidi. Sigurno je da mu ova podloga odgovara, odskok loptice je dobar, kao stvoren za njega i na njemu je da pokaže može li treći put uzastopno odbraniti titulu na ovom turniru.
Nadam se dobrim mečevima, polufinalima prve četvorke i finalu Federera i Nadala. Hoću da ih vidim na brzoj podlozi !
Kad' se samo sjetim tog meca...Bio je izuzetno tvrd onaj Mardy! :) Sjecam se da je Fedex imao jedan mini break kod prvog seta u tie break-u, i na kraju ispustio tu prednost i izgubio taj set. U drugom ga, ako se ne varam, ubio u tie break-u, iako je i taj set bio dosta izjednacen. U trecem je jedva uzeo break na 4:4...Sjecam se da je to bio odlican mec po izuzetno, za tenis, lijepom danu! Moracu ga bas potraziti na yt-u kad' nadjem malo vise vremena...
A sto se tice ovog sad' u 2011., cisto sumnjam da ce Roger odbraniti trofej, iako to, iskreno, zelim! ;)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Arma-Sarma
Kontakt:

Post Postao/la Arma-Sarma » 15 avg 2011, 17:15

Đoković može nayebati od Isnera ako ga prođe četvrtfinale sa Gaelom. Roger će pregaziti Del Potra, prve prave probleme bi mogao imati u četvrtfnalu sa Karlovićem. Murray ako prođe Čilića u osmini neće imati probleme sa Davidom u četvrtfinalu. Kod Nadala je sve jasno, do Fisha u četvrtfinalu ne može izgubiti.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 15 avg 2011, 17:29

Zna biti opasan Fish na hardu. Sinoćnji meč protiv Novaka to je pokazao. Nekoliko propuštenih break lopti u prvom setu i Novak to okrenu u svoju korist. Da je jednu od tih iskoristio, ko zna šta bi se kasnije dešavalo, ali, da su babi muda ...
I ja sam također mišljenja da Federer ovo neće moći odbraniti. Možda me i razuvjeri, jer njega nikad ne treba otpisivati, a i najopasniji bude kada ga svi otpišu, ali ja lično ne vjerujem. Trenutno sve što od njega gledamo su bljeskovi, nisu to više oni udarci kao prije, koncentracija je opala, i mislim da čuva ono najbolje za US OPEN. Biologija čini svoje, tako da tu nema ništa čudno. Vjerujem da će u Cincinnatiju biti dobrih mečeva, podloga je brza tako da igrači sa dobrim servisom mogu nešto više napraviti i eventualno stvoriti probleme favoritima. Svakako bi za prvu četvoricu bilo dobro izbjeći Isnera, Karlovića i slične, naročito u prvim kolima, jer znaju oni odigrati iznad očekivanja protiv favorita.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 15 avg 2011, 17:35

Federeru bi bilo najbolje da se oprosti od aktivnog igranja tenisa sad na završnom mastersu u Londonu..ima punih 30 godina,osvojio je sve moguće,pravo se vidi da nema više motiva i volje...

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 15 avg 2011, 18:55

mnogo_smo_jaki je napisao/la:Federeru bi bilo najbolje da se oprosti od aktivnog igranja tenisa sad na završnom mastersu u Londonu..ima punih 30 godina,osvojio je sve moguće,pravo se vidi da nema više motiva i volje...
Ima jos 1 motiv, da stigne Samprasa po broju sedmica na prvom mjestu, sto je izuzetno tesko, dakle oprasta se na zavrsnom Mastersu u Londonu, ali sljedece godine, jer tu su jos Olimpijske Igre. ;)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 avg 2011, 19:00

mnogo_smo_jaki je napisao/la:Federeru bi bilo najbolje da se oprosti od aktivnog igranja tenisa sad na završnom mastersu u Londonu..ima punih 30 godina,osvojio je sve moguće,pravo se vidi da nema više motiva i volje...
:lol: :lol: :lol: Kako smijesna konstatacija! Pa njemu je glavni cilj da, u singlu, pokusa osvojiti olimpijsko zlato naredne godine u Londonu! To je jedina titula koju on nema, mislim naravno na singl. Njemu ovi mastersi ne predstavljaju skoro nista, sto se i vidi po igrama na vecini njih. Ima on i motiva i volje, ali ne kao ranije! To mozes vidjeti u GS-ovima, gdje igra maksimalno, i uglavnom stize u zavrsnicu istih. No, vise ni tu ne moze puno zbog, kako kolega forumas @formance rece, te biologije i "problema" s godinama! ;)
Znam ja da si ti navijac Novaka, i da bi rado volio njegovo oprastanje, ali cekaj jos bar 2 godine! ;)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 15 avg 2011, 22:37

Arma-Sarma je napisao/la:Đoković može nayebati od Isnera ako ga prođe četvrtfinale sa Gaelom. Roger će pregaziti Del Potra, prve prave probleme bi mogao imati u četvrtfnalu sa Karlovićem. Murray ako prođe Čilića u osmini neće imati probleme sa Davidom u četvrtfinalu. Kod Nadala je sve jasno, do Fisha u četvrtfinalu ne može izgubiti.
:lol:
"Indija,Pakistan..."

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 16 avg 2011, 01:24

kobe24 je napisao/la:
:lol: :lol: :lol: Kako smijesna konstatacija! Pa njemu je glavni cilj da, u singlu, pokusa osvojiti olimpijsko zlato naredne godine u Londonu! To je jedina titula koju on nema, mislim naravno na singl. Njemu ovi mastersi ne predstavljaju skoro nista, sto se i vidi po igrama na vecini njih. Ima on i motiva i volje, ali ne kao ranije! To mozes vidjeti u GS-ovima, gdje igra maksimalno, i uglavnom stize u zavrsnicu istih. No, vise ni tu ne moze puno zbog, kako kolega forumas @formance rece, te biologije i "problema" s godinama! ;)
Znam ja da si ti navijac Novaka, i da bi rado volio njegovo oprastanje, ali cekaj jos bar 2 godine! ;)
Čovjek objasnio ;)
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 16 avg 2011, 03:21

Odmah na početku Federer vs Del Potro.

Valjda će se Federer uozbiljiti i odbraniti titulu osvojenu prošle godine...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.