NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

alemsa
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la alemsa » 14 mar 2015, 23:22

NEZALAGANJE je napisao/la:
lumani je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Pa naravno...Takve stvari i pokazuju karakter,kao i koliki ego imaju takvi igraci.Ne mozes u timskom sportu biti takav,moras "get over yourself" sto kaze Pop. ;)
ahhh ahhh,ma ko mi je to zaboravio 1993/1994 ;)
Niko nije zaboravio Robinsonov nastup ako na to ciljas...Nijednom nije uradio sto je ovaj uradio,kao i jos neki drugi.Ako ne vjerujes,imas snimak te tekme protiv LAC ,pa provjeri sam...
@aleme Kako ti plitko razmisljas prijatelju,to je nevjerovatno...Niko ovdje ne spori njegov talenat i ne prica o tome,vec o KARAKTERU.Kontas?I NE SPOMINJE SE SAMO ON,vec svi koji to rade!Ali razumijem zasto ga branis,jer je i Harden na isti nacin dolazio do nekih svojih TD ova, dok se ja, s druge strane sjecam utakmica kad je Pop vadio Manua i hladio ga po 10min do kraja tekme,a ovom trebao jedan broj necega do TD-a.Pa ce se sutra pricati kako Manu nikada nije uspio uraditi to i nije bio kalibar tih igraca koji su imali TD,a niko nece znati pravu istinu i nacine na koji su neki to ostvarivali,a neki nisu...
Eto ja se sjecam tekme ove sezone gdje Hardenu falio skok ili asistencija za TD (provjeri) i nije ulazio uopste u da uzme...

Ja Russa uopste i ne gotivim plaho, ali cijenim njegov talent i agresivnost, a nonstop se degradira iz razloga u vecini sto se ne gotivi. Lik je 3-i najbolji igrac lige, koliko god to nekom ne pasalo i koliko god da je "glup"....
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 14 mar 2015, 23:55, ukupno mijenjano 1 put.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 14 mar 2015, 23:23

alemsa je napisao/la:
geoxx je napisao/la:Forsira on citavu utakmicu, ne samo kad mu fali 1 skok. Neku noc kod drugog bacanja protivnika ladno rastjera suigrace kako bi on pokupio skok ako ovaj promasi.
Il skakanje preko suigraca da uhvati skok.
To mozda jeste ako se zeli tako gledati, ima on ego, malo problem i forsiranja ja to ne kazem, ali to je vise problem agresivnosti, lik je takodje toliko borben da bukvalno ide za svakom loptom, momak je igracina, koji se ne boji nicega na parketu, pa taj isti Kobe je govorio da nije mogao vjerovati kad je igro protiv njeg dok je Rusmir jos bio u srednjoj skoli, da se lik secunde nije bojao, da ga je cuvo bolje od pola nba igraca itd.

Rusmir ce se degradirati dok je ziv izgleda, a njegov talent i igracina kakav jeste ce se zanemiravati vazda
Pa dobro ne sporim ja da je igracina, ali me njegovih 10 i kusur skokova zadnji mjesec i ne fascinira toliko zbog gore navedenih stvari.
Za sve ostalo skidam kapu.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 mar 2015, 23:26

lumani je napisao/la:Od pocetka tekme se islo na to,da bude najbolji stijelac lige,ili je normalno da pukne 40 i neku loptu ;) Toliko o timskom sportu.Svaki star nba lige,prvo vidi sebe, pa ekipu,a vi pricajte sta zelite.
Ti to tvrdis sa sigurnoscu?Nesto nelogicno da se ide na najboljeg igraca koji je pri tome hot?Gledao sam tu tekmu,islo se na njega,ali nijednom nije izricito zahtjevao loptu da mu se da ne bi li on dosao do nekog rekorda.Kruske i jabuke su to i ovo sto se radi danas da bi se doslo do x ucinka. ;)

:D :D neces da priznas i gotovo :)

p.s ovo sto se radi danas je Rodman radio 90 ih,otimao loptu od svojih da ima skokove :)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 mar 2015, 23:34

lumani je napisao/la:
lumani je napisao/la:Od pocetka tekme se islo na to,da bude najbolji stijelac lige,ili je normalno da pukne 40 i neku loptu ;) Toliko o timskom sportu.Svaki star nba lige,prvo vidi sebe, pa ekipu,a vi pricajte sta zelite.
Ti to tvrdis sa sigurnoscu?Nesto nelogicno da se ide na najboljeg igraca koji je pri tome hot?Gledao sam tu tekmu,islo se na njega,ali nijednom nije izricito zahtjevao loptu da mu se da ne bi li on dosao do nekog rekorda.Kruske i jabuke su to i ovo sto se radi danas da bi se doslo do x ucinka. ;)

:D :D neces da priznas i gotovo :)

p.s ovo sto se radi danas je Rodman radio 90 ih,otimao loptu od svojih da ima skokove :)
Ma slusaj,nema se tu sta priznati.Kad je neko "vruc" ide se na njega,kad je nekome posao da skace,pustas mu da to radi,ali lobirati da ti se upise TD ili nesto sto nisi uradio?? Previse i neeticki,za mene.Niko ne govori da im statistika nije bitna i da se to radi,ali se to moze izvesti suptilnije,ako to vec radis.Licno, ne opravdavam ni to,jer to nije smisao igre.Smisao je pobijediti,a ko ce zabiti x poena je nebitno.To je moja filozofija.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 mar 2015, 23:39

@alem Cijenim i ja njegov talenat i bas zbog toga sto je nebrojeno puta dokazao kakav je igrac,ovakve stvari mu nisu potrebne...On to moze imati i bez ikakvog nabijanja statistike,Ali neee,njemu je problem sto bi to onda dolazilo isuvise rijetko,pa treba uraditi na ovaj nacin.Sto se tice njegovo BBIQ-ua i dalje tvrdim da nije previsok i da mu ovakav nivo igre ,prvenstveno,omogucava njegova atletska nadmoc.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 14 mar 2015, 23:42

Pitanje je veliko kome bi alem prvo dao guzove Harden ili Wastbrook :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 mar 2015, 23:44

Odavno ovaj Sport nije vise timski..Najbolji primjer je Bosh,uzeo prsten a posle se zalio sto nije mogao trpati kao nekada :crazy: Cast pojedincima...P.s Nedavno sam sjedio sa igracima nase fudbalske repke,pa ako nisu izvadili jedno 25,30 listica,a na svakom opklada nase tekme :silent:

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Svaštara

Post Postao/la JoseMourinho » 14 mar 2015, 23:45

Čekaj vi ne bi ušli da pokupite skok za TD? De majke vam koga lazete?

Ko da je ne znam sta uradio, a ne sebi naguro TD, a da igra u ovim timovima koji imaju navijače drkalo bi se na njeg i na njegov ovosezonski učinak ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 mar 2015, 23:52

lumani je napisao/la:Odavno ovaj Sport nije vise timski..Najbolji primjer je Bosh,uzeo prsten a posle se zalio sto nije mogao trpati kao nekada :crazy: Cast pojedincima...P.s Nedavno sam sjedio sa igracima nase fudbalske repke,pa ako nisu izvadili jedno 25,30 listica,a na svakom opklada nase tekme :silent:
Pa stani,jel zato sto je sada to popularno i vecina to radi treba da znaci da je ispravno??Meni nije i nece nikada biti,a gle cuda,znam jedan tim kojem to nije bitno, a nekako su i prvaci,pa su mnogima otvorene oci i pokusavaju kopirati to...
@Jose Ne bi mi palo napamet da gledam svoju statistiku dok se tekma lomi....Ali,opet kazem,ne razmisljamo svi isto.Takodje,on nije isao ni tim putem da razgrce svoje igrace ne bi li dosao do skoka vec trazio da mu se upise nesto sto je jako diskutabilno bilo...

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 15 mar 2015, 00:05

JoseMourinho je napisao/la:Čekaj vi ne bi ušli da pokupite skok za TD? De majke vam koga lazete?

Ko da je ne znam sta uradio, a ne sebi naguro TD, a da igra u ovim timovima koji imaju navijače drkalo bi se na njeg i na njegov ovosezonski učinak ;)
Koliko sam pohvatao sve ove upise, ne radi se o tome da li ce on biti u igri kada mu fali skok ili nesto drugo za TD.. nego sto on do njih dolazi na vjestacki nacin, tipa uzimanje skokova preko svojih igraca kada je lopta vec osigurana, sklanjanje saigraca prilikom slobodnih, itd..

Ima impresivne brojke, to je sigurno, ali nije sve u licnoj statistici.. Bitno je kako tim igra.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 15 mar 2015, 00:09

I ja upisan mu skok on zadovoljan, a svi ovdje nezadovoljni?

Čovjek je masina i sta cejf mu bio TD, a jedan yebeni skok ga dijelio i on ga je dobio kako ga je dobio, nit je koga ubio nit se tekma rad toga izgubila, svi sretni ;)

Da se ne lazemo većini igrača znači statistika i svakom je TD veliki uspjeh i svaki igrač sigurno voli kad to ostvari, a kad si tako blizu njega sve ćeš uradit da ga dobiješ ;)
Zadnja izmjena: JoseMourinho, dana/u 15 mar 2015, 00:11, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 mar 2015, 00:11

dscile je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:Čekaj vi ne bi ušli da pokupite skok za TD? De majke vam koga lazete?

Koliko sam pohvatao sve ove upise, ne radi se o tome da li ce on biti u igri kada mu fali skok ili nesto drugo za TD.. nego sto on do njih dolazi na vjestacki nacin, tipa uzimanje skokova preko svojih igraca kada je lopta vec osigurana, sklanjanje saigraca prilikom slobodnih, itd..

Ima impresivne brojke, to je sigurno, ali nije sve u licnoj statistici.. Bitno je kako tim igra.
Odlicno si upratio.Meni je apsolutno neshvatljivo da tako talentovana ekipa(cak i kad nema Duranta) igra lose.Pa on u ovih mjesec i po dana igra nevjerovatno dobro kao pojedinac,a ekipa je i dalje van PO i pored cinjenice da je glavni igrac NOPa bio odsutan 2-3 sedmice...I o cemu on razmislja?O tome da li ima TD?Nevjerovatno... :roll:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 mar 2015, 00:24

NEZALAGANJE je napisao/la: Odlicno si upratio.Meni je apsolutno neshvatljivo da tako talentovana ekipa(cak i kad nema Duranta) igra lose.Pa on u ovih mjesec i po dana igra nevjerovatno dobro kao pojedinac,a ekipa je i dalje van PO i pored cinjenice da je glavni igrac NOPa bio odsutan 2-3 sedmice...I o cemu on razmislja?O tome da li ima TD?Nevjerovatno... :roll:
Otkako je Durant odustan znaci od tekme sa Dallasom imaju rekord 7-4, izgubili su od Chi, sto su trebali dobiti, ali to se moze desit svakoj ekipi, izgubili su od Clippa protiv kojih mogu izgubiti i sa Durantom u ekipi, izgubili su od Portlanda isto protiv kojih mogu zijaniti i sa citavom ekipom, i zijanili su od PHX, gdje Russ usro. Znaci dvije tekme prokockali obje na strani, od ukupno 4 poraza 3 su na strani......

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 mar 2015, 00:30

alemsa je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Odlicno si upratio.Meni je apsolutno neshvatljivo da tako talentovana ekipa(cak i kad nema Duranta) igra lose.Pa on u ovih mjesec i po dana igra nevjerovatno dobro kao pojedinac,a ekipa je i dalje van PO i pored cinjenice da je glavni igrac NOPa bio odsutan 2-3 sedmice...I o cemu on razmislja?O tome da li ima TD?Nevjerovatno... :roll:
Otkako je Durant odustan znaci od tekme sa Dallasom imaju rekord 7-4, izgubili su od Chi, sto su trebali dobiti, ali to se moze desit svakoj ekipi, izgubili su od Clippa protiv kojih mogu izgubiti i sa Durantom ekipi, izgubili su od Portlanda isto protiv kojih mogu zijaniti i sa citavom ekipom, i zijanili su od PHX, gdje Russ usro. Znaci dvije tekme prokockali obje na strani, od ukupno 4 poraza 3 su na strani......
Pricamo o tome kako djeluju na parketu,a ne koji su im rezultati,mada je i taj ucinak los...Patnja protiv PHI,kao i sinoc protiv MIN,totalno neuvjerljivo protiv LAL,mada tada nije igrao ni Russ.Jako lose za najtalentovaniju eklpu lige...Pa bolje je izgledao NOP bez Davisa,Andersona i Holidaya...

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 15 mar 2015, 01:33

Mit je da su najtalentovanija ekipa lige. To su bili nekad. Bez Duranta/Westbrooka su za nijansu (Ibaku) bolji od nekadašnjih Bronovih Cavsa, mada je i to upitno.
Perkins, Sefolosha i Jackson su duplo bolji od svojih zamjena. Kanterova igra na jednoj strani je kontraproduktivna za ekipu, a o Waitersu i onom drugom da ne govorim.
NOP ima dosta širu i jaču ekipu od Oklahome.
Sinoć mu na 2 i 3 startali Waiters i Roberson i uspio je dobiti tekmu. Upitno je ima li iko lošiji duo na tim pozicijama u ligi. Prva alternativa za njih je Singler. :rol:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 15 mar 2015, 08:29

E vala ako koja ekipa u ligi ima losu sirinu po meni onda su to NOP. Najvise ispodprosjecnih igraca pored New Yorka i Phile..

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 mar 2015, 12:56

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 mar 2015, 17:15

Upravo gledao tekmu Litvanskog prvenstva i samo mogu reci :clap: :clap: Domacin pogada 0,9 sec do kraja za prednost,a gosti uzvracaju zadnji napad sa Alley-oop za pobjedu.

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 mar 2015, 18:46

Od Charlesa Barkleya i Garyja Paytona nadalje, bivše NBA zvijezde nemaju posebno dobro mišljenje o današnjim igračima i ligi u cjelini. Dok neki kritiziraju sveprisutnost napredne statistike, drugi napadaju pretjeranu osjetljivost današnjih zvijezda lige. Ovoj drugoj skupini nedavno se pridružio Charles Oakley, nekadašnji čovjek za prljave poslove u New Yorku, Torontu, Chicagu i Houstonu. Upitan koga najviše voli gledati od današnjih momčadi, Oakley nije štedio kritike:

„Koga volim gledati? Teško mi je ikoga gledati (…) Ne znam, danas se jednostavno drukčije igra. Ima nešto dobrih utakmica i puno loših. Više je loših nego dobrih.“

U nastavku je dodao: „Više ne moraš biti jak kako bi igrao. Ne znam zašto… Zato su iste momčadi u finalu ili dobijaju po 55 utakmica. Jake momčadi, jaki treneri. Igrači – oni uopće ne razmišljaju, ne znaju kako igrati zajedno. Još nešto što vidim je komunikacija. Oni ne vole igru. Igraju, ali ne sa srcem.“

Oakley je samo jedan u nizu koji nije impresioniran promjenama u ligi. Iako nekoliko činjenica apsolutno stoji (ukidanje hand checkinga favorizira brze igrače na račun obrambenih specijalista, manje se igra pod košem, igra se pomaknula na perimetar, nema više ekonomskih letova nego momčadi koriste posebne čartere s posebno velikim prostorom za noge), jednostavno je nepravedno tvrditi kako današnji igrači poput Westbrooka, Duranta, Paula, Curryja, Hardena i ostalih nemaju srca. Liga se promijenila, kao uostalom i svijet u kojemu živimo, ali teško je sa sigurnošću tvrditi kako je ta promjena donijela isključivo zlo. Oakley je bio važan igrač, iako napadački relativno limitiran, a kao pomoćni trener se „proslavio“ u Charlotte Bobcatsima kad su zabilježili najgori omjer u povijesti lige (7-59, sezona skraćena zbog štrajka).

Možda se Oakley jednostavno ne može pomiriti s činjenicom da je njegovo vrijeme prošlo, usprkos neupitno značajnoj igračkoj karijeri.

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 mar 2015, 19:20

lumani je napisao/la:Upravo gledao tekmu Litvanskog prvenstva i samo mogu reci :clap: :clap: Domacin pogada 0,9 sec do kraja za prednost,a gosti uzvracaju zadnji napad sa Alley-oop za pobjedu.

na kojem kanalu si to gledao?

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.