Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Papalukas
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la Papalukas » 03 mar 2011, 17:36

opet ne vidis razliku postavljas dvje razlicite institucije u istu ravan, to sto drzava ima 3 prijedsjednika je politicka uredjenost koja nebi trebali biti ni blizu sportske... i to je to drzava je takva kakva jest ali fifu i uefu to ne interesuje i hoce da bude ovako i to je to..
Ma razumijem ja, samo sam htio naglasiti da nismo normalna drzava,to je bio cilj mog posta.....

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 03 mar 2011, 17:39

Papalukas je napisao/la:
opet ne vidis razliku postavljas dvje razlicite institucije u istu ravan, to sto drzava ima 3 prijedsjednika je politicka uredjenost koja nebi trebali biti ni blizu sportske... i to je to drzava je takva kakva jest ali fifu i uefu to ne interesuje i hoce da bude ovako i to je to..
Ma razumijem ja, samo sam htio naglasiti da nismo normalna drzava,to je bio cilj mog posta.....
ma to ne brine ljude u uefi i fifi drugo je sto je nama u glavama politicka svakodnevnica i sto smo opsjednuti tim pa sve poistovjecujemo sa tim...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 mar 2011, 20:02

jovanbl je napisao/la:samo mi reci sta ce biti bolje s jednim nego s tri ?

ako nece biti nista bolje sto se radujes suspenziji ti i jos kolko hoces njih, kakvo to magicno resenje ocekujes u slucaju suspenzije.

Ja inace nemam problem sa prefiksima samo ne dam da mi se neciji licni itne4res prodaje kao boljitak fudbala, jer uefa ni fifa nisu tek onako samoinicijatvno dosle na ovu ideju , to ti je valjda jasno il mislis da su one to tako studirale i nasle da to njima nesto remeti u radu uefevi fife
Da li ce biti bolje ili ne.Naravno da ne,dok je ista struktura.
Jedini problem sto je ocigledno je da to sa tri satro predsjednika i previse vuce na politicko uredjenje.
A kako znamo, mjesanje politike i sporta znaci noga.
Nekome to i nece biti problem,jer svejedno naginjete na komsijine strane.Sto je ocito i cilj.
Jedino sto bi u tom slucaju,umjesto da Borac da ocekuje nekog jakog protivnika iz LS,morao igrati derbije sa BSK Crnim Djokom
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

nihco

Post Postao/la nihco » 03 mar 2011, 22:48

ako nece biti nista bolje sto se radujes suspenziji ti i jos kolko hoces njih, kakvo to magicno resenje ocekujes u slucaju suspenzije.

Ja inace nemam problem sa prefiksima samo ne dam da mi se neciji licni itne4res prodaje kao boljitak fudbala, jer uefa ni fifa nisu tek onako samoinicijatvno dosle na ovu ideju , to ti je valjda jasno il mislis da su one to tako studirale i nasle da to njima nesto remeti u radu uefevi fife
ne, nego su dosle na tu ideju na inicijativu vasingtonsko-teheranskog, antisrpskog lobija kojem je cilj da unisti vjekovne teznje srpskog naroda ka slobodi i samoopredjeljenju i otjera ih u bosnjacko ropstvo!
pretpostavljam da se sa ovim slazes?
magicno rjesenje je sto kriminalno-nacionalisticka bagra nece imati priliku da sustavno unistava bih fudbal, nsbih ce,konacno, funkcionisati kao protektorat uefa-e
Sent from my Commodore 64

nihco

Post Postao/la nihco » 03 mar 2011, 22:58

jovanbl je napisao/la: ma pusti suplju pricu ( sto nigdje u svijetu ne postoji , pa ne postoji nigdje ni ovakva drzava) , nego konkretizuj ti meni sta to konkretno ce biti bolje za fudbal bih, ajde gukni, naravno da nemas nista da kazes jer nece biti nista, i ti ovo gledas kao bitku za bih onakvu kakvu bi ti voli da je vidis a ne kao bitku za bolji fudbal u bih a to ti je druze moj, vec politika
je li ti dovoljan podatak da smo jedina asocijacija na svijetu sa tri predsjednika?
je li ti poznato da da nam je fifa, pri ujedinjenju entitetskih saveza, dala rok da restruktuiramo savez i prilagodimo ga fifinom pravilniku?
taj rok je davno probijen......
probajte poslati dodika da platiniju odrzi bukvicu o slovu i duhu dejtona, da im, kao ti nama, vispreno i odlucno ,kaze kako stvari stoje
Sent from my Commodore 64

scorpy
Kontakt:

Post Postao/la scorpy » 03 mar 2011, 23:14

Tri predsjednika, tri auta, tri sekretarice, tri plate koje obican narod ni zamislit ne moze, plus ostalim saradnicima. Mi nismo bogati kao svica pa cak i oni imaju jednog predsjenika. Bosna je siromasna, privrede pa skoro i nema. Na ivici siromastva i jos trebamo hraniti tri guzonje svaki sa svojom pratnjom umjesto jednog.
Cilj UEFE i FiFE je da se smanji administracija i udalji politika. Politika u sportu nema sta traziti. Smanjenjem administracije manji troskovi na iste, onda cemo moci normalno okupit i mladje kategorije malo ranije da se uigraju i pripreme, a ne kao do sada okupljanje dan ranije i kvalifikacioni mec.
Doce bolji rezultati, vise novca vjerovatno i klubovima za obnovu stadiona. Jedan predsjenik znat ce se i sta se radi a ne kao do sada, dva ugovora niko ne zeli da odgovori nego samo nemam ja nista sa tim, krivicu prebacuju jedni na druge, pare uzeli a para nigdje. Ne kazem da se nece krasti i dalje eli bi trebalo biti manje nego do sada.

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 03 mar 2011, 23:39

ne mogu da vjerujem da ste 100 strana nabili oko banalne stvari :o :shock: ...kome ba vi ovdje sta objasnjavate...sve je prosto da prostije ne moze bit....
1.fudbal je najbitnija,najgledanija stvar na svijetu..davno je presto bit sporedna
2.fudbal je nabolji reprezent jedne drzave na svijetu....nema vece stvari od slusanja nacionalne himne jedne drzave na SP pred nekoliko MILIJARDI gledalaca
3.debelo krme iz laktasa u opstruiranju svega zivog sto ima veze sa rijecju BOSNA ide na nasu suspenziju pa taman kad bi se slozili da srbin bude predsjednik narednih 300 godina....boli njega za Borac i evropu....banjalucki tim ce bit kolateralna steta...
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 04 mar 2011, 00:23

Jasno je da je fudbal u BIH taoc srpske politike,u drustvu uopste...Srbski politicari u Savezu nista ne rade u interesu bh fudbala,naprotiv....oni su najveci kocnicari svega normalnog u nasem sportu...ali sa FIFOM nema zezanja,kazem neka nas suspenduju ako cemo se konacno rijesiti te bagre u Savezu,i onda formirati novi sa sportistima poput Hadzibegica,Barbareza,Bazdarevica,Kodre,Bolica,Konjica,Hibica,Glavasa,Sliskovica,Mise Smajlovica.. u svemu ima necega dobrog,pa i u ovoj suspenziji,a mi cemo se vec nekako strpiti do narednih kvalifikacija,bar cemo imati svjetlu buducnost! Suspendujte nas odmah poslije Rumunije,samo da se hocemo oprostiti pobjedom,u inat svima!

bomber
Kontakt:

Post Postao/la bomber » 04 mar 2011, 11:18

Hoce li mi neko reci koliko predsjednika imaju kosarkaski, rukometni, odbojkaski i drugi sportski savezi u BiH?
Ja koliko znam jedan i kako to nije moguce urediti na nivou NSBiH. Fudbal je kod nas politika umjesto sport. Nazalost ali je tako.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 04 mar 2011, 11:59

gruezi je napisao/la:srbi nikad nece odustat od unistavanja bosne i bosnjaka,,,,cuj hej, srbi odlucuju o tome hoceli bosnjaci imati nacionalni tim u fudbalu ili ne...dabogda mu djeca bila zedna a on vodu u koljenu imao ko god ih je pustio u bih savez pod ovim okolnostima...nisu nam uopste ni trebali,nasi klubovi i repka su redovno igrali dok se srbi nisu pridruzili u savez...braco bosnjaci recimo NE srbima i recimo NE srpstvu...
tako ce uvijek biti dok ovi "nasi" sto su u visokim pozicijama se uvijek saginju za prekodrinase u svim sferama zivota. na isti nacin ce i ispastati nas nogomet
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 04 mar 2011, 15:32

Vidim ovdje ima clanova vehabijskog pokreta,jeste mozda iz Gornje Maoce?Pa ja ne mogu vjerovati koliku mrznju osjecaju pojedinci,cuj recimo NE srbima,recimo NE srpstvu?!Sokiran sam majke mi,ovakve izjave nisam ocekivao nikako...

Posljednji put vam kazem,nadam se da ce oni koji imaju imalo mozga u glavi konacno shvatiti!Mi iz RS,mi obicni gradjani,simpatizeri,navijaci itd,mi ne odlucujemo!!!Da se vecinu ljudi pita,znaci da se organizuje referendum koji kaze hocete li jednog predsjednika na celu FSBIH ili da nas sve suspenduju i Borac,i Zeljeznicar,i Siroki,90% bi reklo,ma nek bude 10 predsjednika ako treba,bas nas briga!I tako je stvarno,briga mene koliko ce biti predsjednika,i ko ce biti,samo nek bude neko posten koji ce srediti ovu nasu ligu,i srediti fudbal!Neka bude ko hoce,ako ce moj Borac igrati LE,sa Palermom,CSKA,Spartom iz Praga,neka bude ko hoce,shvatite to vise,prestanite generalizovati i uopstavati stvari!

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 04 mar 2011, 15:39

jubitubi je napisao/la:Vidim ovdje ima clanova vehabijskog pokreta,jeste mozda iz Gornje Maoce?Pa ja ne mogu vjerovati koliku mrznju osjecaju pojedinci,cuj recimo NE srbima,recimo NE srpstvu?!Sokiran sam majke mi,ovakve izjave nisam ocekivao nikako...

Posljednji put vam kazem,nadam se da ce oni koji imaju imalo mozga u glavi konacno shvatiti!Mi iz RS,mi obicni gradjani,simpatizeri,navijaci itd,mi ne odlucujemo!!!Da se vecinu ljudi pita,znaci da se organizuje referendum koji kaze hocete li jednog predsjednika na celu FSBIH ili da nas sve suspenduju i Borac,i Zeljeznicar,i Siroki,90% bi reklo,ma nek bude 10 predsjednika ako treba,bas nas briga!I tako je stvarno,briga mene koliko ce biti predsjednika,i ko ce biti,samo nek bude neko posten koji ce srediti ovu nasu ligu,i srediti fudbal!Neka bude ko hoce,ako ce moj Borac igrati LE,sa Palermom,CSKA,Spartom iz Praga,neka bude ko hoce,shvatite to vise,prestanite generalizovati i uopstavati stvari!
potpis ;)
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 04 mar 2011, 16:44

Ako je za utehu nije festa samo u BIH. :roll:
Međunarodna fudbalska organizacija (FIFA) poslala je ultimatum Portugalskom fudbalskom savezu da što pre reši vlastito nedefinisano stanje ...

Naime, Portugalski fudbalski savez je u pravnom statusu koji nije kompatibilan sa portugalskim zakonima, tako da je Portugalska vlada od čelnika još pre godinu dana zatražila da poslovanje usklade sa primerenim zakonskim okvirima. To se još nije dogodilo i politički pritisak raste, što FIFA objašnjava kao uplitanje politike u rad saveza, što je po FIFA-inom pravilniku nedopustivo.

Uz ultimatum stoji pretnja FIFA-e da će portugalska reprezentacija biti kažnjena ukoliko se ne dogodi bilo kakva promena, i to tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Neće biti pošteđeni ni portugalski klubovi koji nastupaju ove sezone u osmini finala Lige. U pitanju su čak tri ekipe: Porto, Benfika i Braga.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 04 mar 2011, 17:10

izgleda da su traktoristi glasali protiv ukidanja predsjednistva, sad ce tek biti veselo..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 04 mar 2011, 17:25

STEVIE je napisao/la:izgleda da su traktoristi glasali protiv ukidanja predsjednistva, sad ce tek biti veselo..
OLEEEEE
Hvala motorkasima na suspenziji,nek su vala i oni nesta dobro uradili za ovu zemlju!!!!
Po hiljadu puta hvala!!!!!
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 04 mar 2011, 17:26

Suspenzija je jedini spas za BiH fudbal.
FK Željezničar
Chelsea FC

drinski_vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinski_vuk » 04 mar 2011, 17:28

Ajde da mi neko od vas lijepo objasni zašto ne postoji Fudbalski savez Velike Britanije niti njihova reprezentacija? Zašto Vels,S. Irska,Škotska i Engleska igraju posebno u kvalifikacijama iako se radi o teritorijalnim jedinicama jedne države? Zašto njihovi klubovi posebno igraju u evropskim takmičenjima. Zašto reprezentacija Katalonije npr može da igra međunarodne prijateljske utakmice a Republike Srpske ne može? Da li vam je poznato da većina Katalonaca ne navija za reprezentaciju Španije?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 mar 2011, 17:30

drinski_vuk je napisao/la:Ajde da mi neko od vas lijepo objasni zašto ne postoji Fudbalski savez Velike Britanije niti njihova reprezentacija? Zašto Vels,S. Irska,Škotska i Engleska igraju posebno u kvalifikacijama iako se radi o teritorijalnim jedinicama jedne države? Zašto njihovi klubovi posebno igraju u evropskim takmičenjima. Zašto reprezentacija Katalonije npr može da igra međunarodne prijateljske utakmice a Republike Srpske ne može? Da li vam je poznato da većina Katalonaca ne navija za reprezentaciju Španije?
Vuce, ovo je Bosna i Hercegovina, a ne Spanija ;)

necko_gradacac
Kontakt:

Post Postao/la necko_gradacac » 04 mar 2011, 17:30

i libo nas racku za kataloniju i veliku britaniju ;)
Volim ZVIJEZDU Volim GRADACAC

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 04 mar 2011, 17:32

drinski_vuk je napisao/la:Ajde da mi neko od vas lijepo objasni zašto ne postoji Fudbalski savez Velike Britanije niti njihova reprezentacija? Zašto Vels,S. Irska,Škotska i Engleska igraju posebno u kvalifikacijama iako se radi o teritorijalnim jedinicama jedne države? Zašto njihovi klubovi posebno igraju u evropskim takmičenjima. Zašto reprezentacija Katalonije npr može da igra međunarodne prijateljske utakmice a Republike Srpske ne može? Da li vam je poznato da većina Katalonaca ne navija za reprezentaciju Španije?
Divim ti se,nema sta ;)
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bordocrveni, Google Adsense [Bot], Megalodon i 42 gosta.