Kako nije,nista iznad 15 ne diraju.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
-
- Kontakt:
Zamisli u 2021. zastupati stav da zena ne smije ici sama iz Zenice za Sarajevo i jos se pitati sto je problem u tome.

🔹
Do kraja 21. stoljeća toplije i za pet stepeni
Najnovije istraživanje Međuvladinog panela o klimatskim promjenama (IPCC) pokazalo je da se Zemlja suočava s velikim problemima. Navodi se da će temperatura vjerovatno porasti za više od 1,5 stepeni Celzijusovih u narednih 15 godina, što je više od prihvatljivog.
Mnoge zemlje osjećaju posljedice klimatskih promjena, a najukteilniji su masivni požari u Turskoj i Grčkoj. Klimatolozi predviđaju da bi za 80-ak godina globalno zagrijavanje moglo dovesti do toga da temperature u Turskoj skoče i do drastičnih 6,5 stepeni.
Ode covjecanstvo u nepovrat.
Najnovije istraživanje Međuvladinog panela o klimatskim promjenama (IPCC) pokazalo je da se Zemlja suočava s velikim problemima. Navodi se da će temperatura vjerovatno porasti za više od 1,5 stepeni Celzijusovih u narednih 15 godina, što je više od prihvatljivog.
Mnoge zemlje osjećaju posljedice klimatskih promjena, a najukteilniji su masivni požari u Turskoj i Grčkoj. Klimatolozi predviđaju da bi za 80-ak godina globalno zagrijavanje moglo dovesti do toga da temperature u Turskoj skoče i do drastičnih 6,5 stepeni.
- feniksptica
- Kontakt:
Kako mi parr prijateljica vozi, radije bih to izmijenio da ne smiju vozit..a nek idu kud hoce na neki drugi nacinPatriceKwedi je napisao/la: ↑15 avg 2021, 20:09Zamisli u 2021. zastupati stav da zena ne smije ici sama iz Zenice za Sarajevo i jos se pitati sto je problem u tome.
![]()
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Ti kad nešto napišeš na ovom podforumu meni dođe da odem do kruške, zavežem štrik i objesim se da me više sportski forum ne mora bacati u depresiju. Dan ga yebo, mrtav ću biti u svakom slučaju, ne moraš me napominjati svaki dan da će to biti covid, klima ili neka saobraćajna nesreća.Neutral je napisao/la: ↑15 avg 2021, 20:31Do kraja 21. stoljeća toplije i za pet stepeni
Poštujem tvoje mišljenje na drugim sportskim temama, al ga pretjeruješ sa negativnosti više.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Ne moze se se predviđati rast temperatura i u narednim decenijama jer ne znamo sta cemo raditi povodom prevencije toga.
Inace nevjerovatno mi je bilo saznanje da postoje ljudi koji ne vjeruju u globalno zagrijavanje, misle da je sve izmišljeno i sl. i to sudeći po komentarima ima pofin broj takvih.
Inace nevjerovatno mi je bilo saznanje da postoje ljudi koji ne vjeruju u globalno zagrijavanje, misle da je sve izmišljeno i sl. i to sudeći po komentarima ima pofin broj takvih.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Znas da postoje ljudi koji vjeruju u teoriju da medju nama zive ljudi reptili koji se kriju u ljudskom oblicju a imaju mogucnost da se pretvore i jedu svoje zrtveMadal je napisao/la: ↑15 avg 2021, 20:40Ne moze se se predviđati rast temperatura i u narednim decenijama jer ne znamo sta cemo raditi povodom prevencije toga.

https://en.wikipedia.org/wiki/Reptilian ... acy_theory
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- ASD
- Kontakt:
Ljudi ne vjeruju u poraste nivoa mora, a sve se može itekako vidjeti. Dovoljno je da odeš dvije godine zaredom na neki otok u okeaniji i vidjećeš promjenu.Madal je napisao/la: ↑15 avg 2021, 20:40Ne moze se se predviđati rast temperatura i u narednim decenijama jer ne znamo sta cemo raditi povodom prevencije toga.
-
- Kontakt:
Nigdje nisam spomenuo automobil.feniksptica je napisao/la: ↑15 avg 2021, 20:35Kako mi parr prijateljica vozi, radije bih to izmijenio da ne smiju vozit..a nek idu kud hoce na neki drugi nacinPatriceKwedi je napisao/la: ↑15 avg 2021, 20:09Zamisli u 2021. zastupati stav da zena ne smije ici sama iz Zenice za Sarajevo i jos se pitati sto je problem u tome.
![]()

🔹
Kad spomenu otoke u Australiji, Tuvalu zarađuje brdu para godišnje iznajmljujuci
Ako bude lockdown, pa se pokrene kviskoteka
Elem, upravo je Tuvalu jedna od država koja bi mogla nestati u budućnosti zbog porasta nivoa mora, a ujedno i turistički najmanje posjeća država.
I sve te pacificke nacije iz Mikronezije, Malanezije i Polinezije se skupa bore protiv klimatskih promjena, no nit' su krive, nit' mogu nešto puno učiniti da se stanje popravi. Sve je to lijepo u Zapadnoj Evropi na papiru, ali šta ćemo sa Kinom, sa afričkim zemljama, sa Južnom Amerikom, zemljama Srednje Amerike gdje nema načina, niti svijesti da se nešto pokrene bez nekog globalnog projekta.
domenu internacionalnim stranicima. Ogromne pare uzima i otok Guernsey (Velika Britanija) koji ima.tv
domenu..gg

Elem, upravo je Tuvalu jedna od država koja bi mogla nestati u budućnosti zbog porasta nivoa mora, a ujedno i turistički najmanje posjeća država.
I sve te pacificke nacije iz Mikronezije, Malanezije i Polinezije se skupa bore protiv klimatskih promjena, no nit' su krive, nit' mogu nešto puno učiniti da se stanje popravi. Sve je to lijepo u Zapadnoj Evropi na papiru, ali šta ćemo sa Kinom, sa afričkim zemljama, sa Južnom Amerikom, zemljama Srednje Amerike gdje nema načina, niti svijesti da se nešto pokrene bez nekog globalnog projekta.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Talibani izdominirali. 

- Chapman1886
- Kontakt:
globalno zagriavanje i jeste namiještwno antenama i satelitima kako bise zaradile pare preko eko grupa uglavnom regustrovanijeh u izraelu.. Masonska posla.. Ima taka antena i u srbiji iz Izraela stigla ima na youtub
Samo Sloboda | COYG
Haha
U EU je vec donesena odluka da se iza 2035 godine ne smiju prodavati auta s motorima na unutrasnje sagorjevanjeOtelo je napisao/la: ↑15 avg 2021, 21:08Kad spomenu otoke u Australiji, Tuvalu zarađuje brdu para godišnje iznajmljujucidomenu internacionalnim stranicima. Ogromne pare uzima i otok Guernsey (Velika Britanija) koji ima.tvdomenu..gg
https://www.transportenvironment.org/pr ... ssible-all
Mnogo zanimljivija tema od naklanjavanja namaza i bice mnogo aktuelnija u buducnosti. A i manje ljudi ce uvrijediti - manje prijava i posla za mene
Pa Mozda da se okrenemo malo tome ili bilo cemu drugom, a ove vase rasprave koje postujem, ali ipak nisu za ove platforme, da prenesete na forum.saff.ba?
dok se kod nas i dan danas regularno vozaju auta sa crnim Euro <1 stikerom
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
- ASD
- Kontakt:
Ima njih raznih.Otelo je napisao/la: ↑15 avg 2021, 21:08Kad spomenu otoke u Australiji, Tuvalu zarađuje brdu para godišnje iznajmljujucidomenu internacionalnim stranicima. Ogromne pare uzima i otok Guernsey (Velika Britanija) koji ima.tvdomenu..gg
Tuvalu nema turiste. Dok recimo Palau ima turiste kojih dođe mislim 3-4 puta više u odnosu na ukupan broj stranovnika.
Svi su uglavnom Kinezi.
Međutim, ono što je problem. Ti turisti su katastrofalni za okoliš. Jednostavno ih je previše i pitanje je do kad će taj turizam trajati.
Nego.
Ja sam prije 15-20 godina gledao neku emisiju. Lik sa radija na Guamu (amerikanac) obilazio te otoke u blizini i donosio im potrepštine.
To su bila plemena kojima je to bio jedini kontakt s civilizacijom.
Baš ove godine sam gledao emisije na tu temu. Gdje ih ljudi obilaze. I strašna promjena se desila.
To više nisu plemena, to su ljudi koji koriste računare, studiraju na stranim univerzitetima, povezani internetom, voze automobile. Ono, kulturni šok.
Još drže do tradicije, ali to je sad samo tradicija, tipa, imaju neke zajedniče prostorije po selima kao nekad što su u plemenima imali, ali to odavno više nije neki način života kojeg jedino poznaju.
- alan_kardec
- Kontakt:
ništa oni nisu izdominirali, oni su samo popunili vakuum koji su Amerikanci i njihovi saveznici ostavili iza sebe. Pravog otpora u ponovnom preuzimanju zemlje pod svoju kontrolu, nisu zapravo ni imali jer većina stanovništva tamo njihov režim i njihove svjetonazore i podržavaju.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Vrlo neukusan post.AshburtonG je napisao/la: ↑15 avg 2021, 18:57Sto je najgore, covjek je normala sve dok mu spomenes religiju. Da diskutujes s njim uzivo o tome, vjerovatno bi iz gepeka izvadio AK47 i natjerao te da izgovoris "Kelime i Sehadet", a upravo u tome i jeste problem ovih ljudi u savremenom drustvu. Covjeku nije jasno da zakonih napisan prije 2000 godine nije kompatibilan danasnjem vremenu i on bi se ovdje raspravljao.
I onda vehabijica, nakon sto prvi pocne s uvredama, pa dobije istim komunikacionim kanalom nazad, bude ponosan jer je on kao tebi nesto dokazao.![]()
Ti si mozak kakvog svijet još nije vidio.Donnie Darko je napisao/la: ↑15 avg 2021, 19:26Da li je ženi dozvoljeno klanjati kada se za vrijeme namaza zatekne sama na putu od Zenice do Sarajeva?
+1Federer17 je napisao/la:
Trenutno korisnika/ca: enobarca, VivaLaStella i 9 gostiju.