Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- Slatinash_7
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
ne znam odkud vam ova vijest za Markotu al eto tu je al nam on stvarno nije potreban jer imamo jednog igraca istog tipa kao on:Mirzu ;znaci suta trice dosta i jako je pokretna 4 i Bajramovic je isto slican samo sto on malo vise puca sa poludistance.
Da li mi neko moze reci npr sad kad bi nam dosao Preldzic da li bi se on gledao kao naturalizovani igrac ili ne.Suton,Markota i tako ti ista prica.Ako ne onda bi nam Henry najbolje dosao jer igra srcem za BiH i poznaje ekipu jos nam fali ta 2-3 pozicija koju on moze pokriti.Ne mozemo do polufinala al na neku srcanost bi mogli uzet Hrvate a na neku kvalitetu ove ostale i tako doci do te 2-3 pozicije koja vodi dalje i onda ostati na teoriji za polufinale boriti se do kraja.Mislim da ova generacija moze stvarno daleko dogurati samo kad bi tu bio Preldzic i da imamo boljeg selektora,al nema para.......Blatt sta je uradio sa Rusima da je nama jedan takav da postavi sistem
Da li mi neko moze reci npr sad kad bi nam dosao Preldzic da li bi se on gledao kao naturalizovani igrac ili ne.Suton,Markota i tako ti ista prica.Ako ne onda bi nam Henry najbolje dosao jer igra srcem za BiH i poznaje ekipu jos nam fali ta 2-3 pozicija koju on moze pokriti.Ne mozemo do polufinala al na neku srcanost bi mogli uzet Hrvate a na neku kvalitetu ove ostale i tako doci do te 2-3 pozicije koja vodi dalje i onda ostati na teoriji za polufinale boriti se do kraja.Mislim da ova generacija moze stvarno daleko dogurati samo kad bi tu bio Preldzic i da imamo boljeg selektora,al nema para.......Blatt sta je uradio sa Rusima da je nama jedan takav da postavi sistem
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Znam za njegovu nedisciplinu ali nama je potreban svaki igrač tako da moramo računati i na njega.A za Sutona sumnjam da će igrati a našu reprezentaciju.Domercant je uvijek gino na terenu ali on je samo prosječan igrač nama treba stranac koji će donijeti prevagu a ne kao Domercant postići desetak poena ali uz katastrofalan šut i puno izgubljenih lopti.Preldžić ako dobije dozvolu fibe igrat će kao domaći igrač.
domercant nije prosjecan igrac, a plod njegovih izgubljenih lopti i slabog suta je bila cinjenica da je BiH bila limitirana u napadu pa su ga mogli dobro cuvati, + on je igrao pleja sto nije njegova prirodna pozicija, drukacije ce on igrati kada u ekipi budu jos teletovic i preldzicKaliguza je napisao/la:Znam za njegovu nedisciplinu ali nama je potreban svaki igrač tako da moramo računati i na njega.A za Sutona sumnjam da će igrati a našu reprezentaciju.Domercant je uvijek gino na terenu ali on je samo prosječan igrač nama treba stranac koji će donijeti prevagu a ne kao Domercant postići desetak poena ali uz katastrofalan šut i puno izgubljenih lopti.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Nadam se da si upravu jer ako bude igrao 5% kako je igrao u Efesu onda ćemo biti najveći hit prvenstva.
neka igra kako igra sada u spartaku, ali ponavljam ako se neodazove suton ili mozda predomisli sinanovic, onda bi volio onu opciju sa d'or-om naravno ako je bila istinaKaliguza je napisao/la:Nadam se da si upravu jer ako bude igrao 5% kako je igrao u Efesu onda ćemo biti najveći hit prvenstva.
a markota nam je nepotreban
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
D'or Fischer je zadnji nekoliko godina ponajbolji centar u euroligi ali u slučaju da se neodazovu pomenuti igrači a Preldžić ne dobije dozvolu onda nam je najbitnije dovesti kvalitetnu 3.
Zadnja izmjena: Kaliguza, dana/u 04 mar 2011, 21:05, ukupno mijenjano 1 put.
D'or Fisher, pored Nesterovica,schortsanitis, brace lavrinovic, Borusisa, tomica, baraca, Kauna, n'donga je mozda na granici prvih 10, a mozda ni tamoKaliguza je napisao/la:D'or Fischer je zadnji nekoliko godina najbolji centar u euroligi ali u slučaju da se neodazovu pomenuti igrači a Preldžić ne dobije dozvolu onda nam je najbitnije dovesti kvalitetnu 3.
Slažem se za većinu osim Tomića i Baraća oni nisu bolji od D'or Fischer-a.Mladi su i pred njima su velike karijere ali oni nisu trenutno bolji od njega.Zaboravio si spomenuti Vardu.
- bosanac035
- Kontakt:
Sasvim nepotrebno skrenuste s teme. Kad bude zvanično ko će igrati onda ćemo raspravljati i o Ficheru i o ostalima 
I Love this game !!!
-
kakavdanakneiskustvu
- Kontakt:
bosanac035 je napisao/la:Al' pazi ovog gore, predstavi ga klasičnom "trojkom"neno#4 je napisao/la:Kakav crni centar...Markota je krilni centar...dacco je napisao/la:Ne znam to za Markotu igrao je za HR ko zna kakve su seme u savezu....i mislim da bih koristio kao zamjene za Vardu ima visinu za peticu 209cm a koliko sam skuzio i vidio malo se "napucao" mislim da u Olimpiji igra na poziciji centra ispravite me ako griješim....ima mekanu ruku za 3 mogu samo zamisliti nega i Mirzu u petorci ispucavanje trica igra bez centara i skoka haha malo se šalim...
Vec na poziciji koja je najjaca u timu, on nam uopste nije potreban..![]()
![]()
igrao je on na 3 na pocetku karijere.ali to je bilo vec prilicno davno
Svaka ekipa koja se krpi i igra tako je osudjena na propast..kakavdanakneiskustvu je napisao/la:adzutant je napisao/la:sta mislite... da li bi markota bio pojacanje? na poziciji gdje imamo mirzu i kenu...recimo...
bio bi pojacanje jer bi mogli igrati sa dvije 4
Jednostavno ne postoji dobitna varijanta sa dvije cetvorke...
Ozbiljna ekipa mora da ima klasicnog playa i klasicnog centra, jer su to dvije najosjetljivije pozicije u timu...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Repka i klub su potpuno dva razlicita pojma...Kaliguza je napisao/la:Previše sam subjektivan kad je naša reprezentacija u pitanju tako da nekad očekujem previše.Mi smo po imenima slabiji od npr.Srbije ali kad se vidi u kakvoj formi igraju naši igrači:Teletović(najbolja 4 u Španskoj ligi),Bajramović(razvaljuje u Lietuvos Rytas),Đedović i Gordić(ponajbolji su igrači u Romi),Preldžić(sinoć 20p),još su tu Sale,Varda itd.
Još ako nas pojačaju Markota i Anderson(igra u životnoj formi)onda ni polufinale nebi bilo nemoguće.U Srbiji jedino Teodosić,Savanović,Krstić igraju dobro ostali ili griju klupu(Kešelj,Veličković,Mačvan)ili igraju daleko ispod prosjeka.Turska bez Boše nije ista ekipa,Slovenci stari,Grci podmladili ekipu,jedine repr.protiv kojih po mom mišljenju nemamo velike šanse su Španija i Litvanija.
Srbija ce opet da bude dobra, iz razloga sto ce Duda vjerovatno da se vrati...
Spanci, Slovenci, Grci, Litvanci, Francuzi su bolji od nas za dvije klase...
Hrvati, Britanci, Turska, pa i Njemacka sve je to bolje od nas..
Zavisi ko ce kod nas da se odazove, da li ce Preldzic evenutalno da dobije pravo igranja za nas, koga cemo da naturaliziramo....Andersona ako naturaliziramo tu ozbiljne igre nema..
Najbolja varijanta je sa Fischerom, pod uslovom da Emir dobije odobrenje FIBA - e...
Ali mislim onda da Varda ne bi htio da igra...
Kod nas se kao po obicaju nista ne zna...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
Ezel Fazlic
- Kontakt:
Kaliguza(novi profil)
Ne slažem se s tobom Grčka,Njemačka,Hrvatska,Velika Britanija i Francuska nisu jače od nas.Njemačka ima 3 kvalitetnih igrača Jaglu,Greena i Hamanna(Green i Hamann igraju u Njemačkoj 2 ligi) ostali su mnogo slabiji od naših.E da igra Nowitzki onda bi to bila druga priča ali ovako oni nemaju velike šanse protiv nas.Protiv Britanaca smo igrali u prošlim kvalifikacijama 2 puta smo poraženi ali smo ih stvarno namučili(u Liverpulu smo izgubili nakon produžetka).Mi smo igrali bez pola ekipe(Đedovića,Gordića,Teletovića,Ikonića,Vasiljevića,Preldžića itd.)i opet nam nisu mogli ništa.Hrvatska je na papiru jaka ali kad se uzme u obzir nekoliko faktora:imaju lošeg selektora,mladu i neiskusnu ekipu(Tomić,Barać),jedini kvalitetan plej kod Hrvata je Ukić a njega će Sale uništit,oni su najslabiji na 4 gdje mi imamo Teletovića,Bajramovića.Znači mi nebi trebali imati velikih problema protiv nijh.Za Francusku neće igrati Noah i Parker(zbog preduge sezone u NBA ligi) a ostali igrači su iz domaćeg prvenstva.Mislim da ćemo biti najveće iznenađenje prvenstva.
Ne slažem se s tobom Grčka,Njemačka,Hrvatska,Velika Britanija i Francuska nisu jače od nas.Njemačka ima 3 kvalitetnih igrača Jaglu,Greena i Hamanna(Green i Hamann igraju u Njemačkoj 2 ligi) ostali su mnogo slabiji od naših.E da igra Nowitzki onda bi to bila druga priča ali ovako oni nemaju velike šanse protiv nas.Protiv Britanaca smo igrali u prošlim kvalifikacijama 2 puta smo poraženi ali smo ih stvarno namučili(u Liverpulu smo izgubili nakon produžetka).Mi smo igrali bez pola ekipe(Đedovića,Gordića,Teletovića,Ikonića,Vasiljevića,Preldžića itd.)i opet nam nisu mogli ništa.Hrvatska je na papiru jaka ali kad se uzme u obzir nekoliko faktora:imaju lošeg selektora,mladu i neiskusnu ekipu(Tomić,Barać),jedini kvalitetan plej kod Hrvata je Ukić a njega će Sale uništit,oni su najslabiji na 4 gdje mi imamo Teletovića,Bajramovića.Znači mi nebi trebali imati velikih problema protiv nijh.Za Francusku neće igrati Noah i Parker(zbog preduge sezone u NBA ligi) a ostali igrači su iz domaćeg prvenstva.Mislim da ćemo biti najveće iznenađenje prvenstva.
- bosanac035
- Kontakt:
Neno je upravu kao i uvijek. Cijena ev. Fischerova igranja bi bilo to da Varda ne bi igrao. Preldžić je dobio dopuštenje (iako dok se ne vidi u dresu ne treba vjerovati) tako da nam preostaje da čekamo konačnu odluku FIBA i Slovenaca, mi se tu najmanje pitamo iako Harun zna svoj posao svaka mu čast dosad je napravio više nego foteljaši u posljednjih 15 godina 
I Love this game !!!
-
Ezel Fazlic
- Kontakt:
U slučaju da Preldžić dobije dozvolu onda bi trebali pozvati Ovčinu(on i Varda bi dali potrebnu čvrstinu u reketu)i kao naturaliziranog igrača povesti Domercanta.Nebi trebali rizikovati sa D'or Fischerom ili Andersonom nego dati priliku provjerenom igraču.Postoji hiljade kombinacija vidjećemo šta će biti.
ovcina odavno odbija da igra za repkuEzel Fazlic je napisao/la:U slučaju da Preldžić dobije dozvolu onda bi trebali pozvati Ovčinu(on i Varda bi dali potrebnu čvrstinu u reketu)i kao naturaliziranog igrača povesti Domercanta.Nebi trebali rizikovati sa D'or Fischerom ili Andersonom nego dati priliku provjerenom igraču.Postoji hiljade kombinacija vidjećemo šta će biti.
-
Ezel Fazlic
- Kontakt:
Vidjećemo šta će biti.Moramo pokušati okupit najbolji tim i onda šta bude nek bude.Mislim da je vrijeme da i mi ostvarimo nešto veliko,mislim da je to naš narod zaslužio.Ovčina igra odlično ove sezone u Njemačkoj i treba ga pokušati nagovoriti da se vrati u repku.Patriota sam pa ako i krene onaj istim tim iz kvalifikacija ja ću opet vjerovati da možemo biti najveće iznenađenje prvenstva.
Zadnja izmjena: Ezel Fazlic, dana/u 05 mar 2011, 15:53, ukupno mijenjano 1 put.
- bosanac035
- Kontakt:
[quote="Ezel Fazlic"]Kaliguza(novi profil)
jedini kvalitetan plej kod Hrvata je Ukić a njega će Sale uništit
Druže malo ti previše dižeš ove naše realno. Mislim da si ti spomenuo polufinale , kakvo crno polufinale, ako se nekako plasiramo u drugi krug to je već uspjeh. Nemamo mi takav kvalitet da bi se borili za polufinale. Pogledaj samo naš mentalitet koji nas je godinama sputavao. Sad očekivati nešto i ne treba realno gledajući
jedini kvalitetan plej kod Hrvata je Ukić a njega će Sale uništit
Druže malo ti previše dižeš ove naše realno. Mislim da si ti spomenuo polufinale , kakvo crno polufinale, ako se nekako plasiramo u drugi krug to je već uspjeh. Nemamo mi takav kvalitet da bi se borili za polufinale. Pogledaj samo naš mentalitet koji nas je godinama sputavao. Sad očekivati nešto i ne treba realno gledajući
I Love this game !!!
Ovicina i cvrstina? Svasta ces cut. Preko njega si u kepeci zakucavali. Jedino sto ima je mekanu ruku,
Najbitnije je da Preldzcia dobijemo, to bi bilo HIT. Bili bi jaci bar za 15%. I naravno, bar 40 dana priprema. Da ne bude kao dosad, skupljaju se s koca i konopca, nekih 7 dana pred utakmice...
Najbitnije je da Preldzcia dobijemo, to bi bilo HIT. Bili bi jaci bar za 15%. I naravno, bar 40 dana priprema. Da ne bude kao dosad, skupljaju se s koca i konopca, nekih 7 dana pred utakmice...
-
Ezel Fazlic
- Kontakt:
Po meni su Crnogorci mnogo jači nego i Hrvatska i Grčka.A ja sam samo prenio mišljenje većine Hrvata(piše na njihovim forumima) da su najslabiji na pleju i zbog toga i hoće da naturaliziraju Drapera.Vidjet ćemo šta će biti ja sam još uvijek optimista.A bolje da Ovčina igra nego nedaj bože Jazvin ili Albijanić.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.